Hírek

Dízelerő – ízelítő az Alpina D5 S-ről

Nyomtatás

Az Alpina B5 Bi-Turbo személyében már érkezett igazán potens átdolgozás az új BMW 5-ös sorozatból, ám a buchloe-i gyártó a dízel variánssal várat magára. Nem sokáig: a D5 S hamarosan bemutatkozik, méghozzá 382 öngyulladós lóerővel a lemezek alatt.

Fával és alumíniummal szórakoztat minket a Volvo XC40

Nyomtatás

Nem volt véletlen a Volvo 40.1 és 40.2 tanulmány: hamarosan kistestvért kap az XC60. Az új Volvo XC40 a mai divatnak megfelelően crossoveres, magas kialakítással búcsúztatja a V40-et, amelyet majd az S40 visszatérése követ. A márka néhány ízelítő képpel már nagyon homályos utalásokkal igyekszik minket felkészíteni a modell premierjére.

Egy pedál is elég lesz az új Nissan Leaf vezetéséhez

Nyomtatás

El tudnak képzelni egy olyan autót, amiben mindösszesen egy pedál van, és azzal lehet gyorsítani és lassítani egyaránt? Nem egyszerű feladat, de a Nissan megoldotta az új Leaf esetében – igaz, azért fékpedál is lesz benne, de ha úgy akarjuk, azt egyáltalán nem kell majd használnunk. A Nissan tehát egy újabb izgalmas részletet árult el a hamarosan érkező vadonatúj elektromos autójáról, az új megoldás neve pedig e-Pedal lesz.

Módosítás dátuma: 2017. július 21. péntek, 08:30

Mérföldkő – elkészült a 300 ezredik Mercedes-Benz G-osztály

Nyomtatás

A Mercedes-Benz G-osztály a folyamatos frissítések ellenére már nem egy mai modell, hiszen a csillagosok égisze alatt 1979-ben kezdték el gyártani a Magna Steyr Grazban található üzemében. Ez azonban úgy tűnik nem hátrány, sőt: 2012 óta minden évben egyre többet adnak el az autóból, és ennek köszönhetően 38 év után elérte a 300 ezres darabszámot, amit természetesen méltó módon ünnepeltek meg a németek.

Módosítás dátuma: 2017. július 20. csütörtök, 14:46

Végtelen hatótáv? – az utak tölthetik az elektromos autókat

Nyomtatás

Az elektromos autózás ugyan egyre elterjedtebb a világon, nem túlzás azt állítani, hogy még mindig csak gyerekcipőben jár – ezt pedig Szabó kolléga története is alátámasztja. A hatótávok ugyan folyamatosan fejlődnek, azonban talán még ennél is égetőbb probléma a töltési infrastruktúra kezdetlegessége. Természetesen rengetegen dolgoznak már azon, hogy ezekre a problémákra megoldást találjanak, de közülük is egészen érdekes a Renault és a Qualcomm elgondolása, mely útközben, vezeték nélkül töltené az autókat – a technológiát pedig már tesztelik is.

Módosítás dátuma: 2017. július 20. csütörtök, 13:28

Védjegyrajzokon bukott le a következő, középmotoros Honda S2000

Nyomtatás

A védjegy az új kémfotó, legalábbis az utóbbi évek nagy kiszivárogtatásait tekintve kétségtelen, hogy a hivatalhoz beadott formatervrajzok többet árultak el az álcázott valós modelleknél. Így van ez a Honda NSX kistestvérével, amelyet tekinthetünk az S2000 utódjának is – a középmotoros roadster azonban elődjénél magasabbra céloz.

Járt utat járatlanért - ízelítő az új Rolls-Royce Phantomról

Nyomtatás

Július végén, egészen pontosan 27-én hosszú várakozás ér véget: bemutatkozik a Rolls-Royce Phantom nyolcadik generációja, vele pedig új fejezet kezdődik a brit kékvérű márka történelmében. A hetedik iteráció ezzel 14 évnyi szereplést követően köszön le, a brit márka pedig erősen továbbfejlesztett alapokon vághat neki a jövőnek.

Sportos Insignián tért vissza az Opel palettájára a GSi jelzés

Nyomtatás

Bizonyára sokan emlékeznek még a GSi jelzésre, amelyet korábban az Opel használt sportos modelljeinek jelölésére. Azóta már az OPC lett a villámos márka legdinamikusabb modelljeinek neve, de úgy tűnik, hogy a németek nem feledkeztek meg a korábbi hangzatos betűhármasról sem, ugyanis ősszel hivatalosan is visszatér majd a palettára GSi jelzés, méghozzá az Insignián.

Módosítás dátuma: 2017. július 19. szerda, 17:13

A Mazda titkol valamit – jön a Wankel-motoros RX-9?

Nyomtatás

A Mazda jóformán egyedüli titánként vitte végig egy kis átnyúlással az elmúlt évszázadon a Wankel-motort, azonban az RX-8 nyugdíjazásával a bolygódugattyús konstrukció is kimúlt, még ha csak pár évre is. Már csak azért sem tekinthetjük teljesen halottnak a projektet, mert a japánok sem zárták le a fejlesztését, mi több, manapság olyan pletykák terjednek, melyek szerint a Tokiói Autószalonon ismét láthatunk ilyen erőforrással szerelt modellt.

Módosítás dátuma: 2017. július 19. szerda, 15:13

A jövőben összkerékhajtású, még izmosabb Hyundai i30 N jöhet

Nyomtatás

A Hyundai a múlt héten végre bemutatta első vérbeli sportkompaktját, a régóta várt i30 N-t. Azonban alighogy lerántották a leplet az újdonságról, máris a jövő került szóba egy interjún, amely az N részleg vezetőjével, Albert Biermann-nal készült – aki egyébként korábban a BMW M GmbH-t is irányította. A téma pedig az összkerékhajtás bevetése volt.

Módosítás dátuma: 2017. július 19. szerda, 14:13

11,5 millió forinttól elérhető az új Honda Civic Type R

Nyomtatás

11,5 millió forinttól, vagyis elődjénél közel 1,4 millió forinttal drágábban juthatunk hozzá az új Honda Civic Type R-hez. A drágulás várható volt, az előzetesnél nagyobb mértékű változást a sokkal jobb alapok, valamint az elődnél valamivel gyorsabb Nordschleife-köridő is indokolja - ráadásul az alapfelszereltség ezúttal is hagyományosan magas maradt.

1. oldal / 757