Hírek

A precizitás mesterfoka: így készülnek a McLaren autói (videó)

Nyomtatás

Az autórajongók számára egy gyönyörű sportautó látványa igazi gyönyörrel ér fel, és talán most még nem tudják elképzelni, hogy mi lehet még ennél is jobb, de a McLaren videójának megtekintése után már tudni fogják. Nem, nem száguldó és üvöltő négykerekűekről van szó, hanem precizitásról, laboratóriumi körülményekről és aprólékos munkáról – bizony, az angolok wokingi üzemének hétköznapjaiba nyerhetünk betekintést.

Módosítás dátuma: 2018. július 17. kedd, 09:57

Hibridként jöhet a Lexus F modellek következő generációja

Nyomtatás

A Lexus – persze a Toyotával karöltve – mindig is úttörő volt a hibrid hajtásláncok terén, így talán nem meglepő, hogy nemrég a márka elnöke, Yoshihiro Sawa arról beszélt, hogy a jövőben a legvadabb F modellek is elektromotorral gazdagodhatnak majd, de azt is kifejtette, hogy a márka továbbra is minden fronton végez fejlesztéseket.

Módosítás dátuma: 2018. július 17. kedd, 09:27

Repülő elegancia – íme, az Aston Martin Volante Vision Concept

Nyomtatás

A kisebb startup cégek már régóta dolgoznak különböző repülő autókon – ezt a kifejezést ellentmondásossága miatt továbbra sem szeretjük, de a négykerekűeket helyettesítő légi járművekre egyelőre nem jutott eszünkbe jobb –, de mostanra egyre több nagy autógyártó, sőt a német állam is lát fantáziát ebben a koncepcióban. Ezúttal az Aston Martin rukkolt elő egy különleges tanulmánnyal, ami egyelőre csak digitálisan létezik, de az angolok komolyan gondolkodnak egy működő prototípus megalkotásán.

Módosítás dátuma: 2018. július 17. kedd, 09:01

Így száguld a Nürburgringen az érkező BMW X2 M35i (videó)

Nyomtatás

A BMW X2 igazán vagány, már-már agresszív stílusával igazi jelenség, így egyáltalán nem meglepő, hogy sokan várnak belőle egy M-es változatot. Vérbeli M-es ugyan szinte biztosan nem készül belőle, azonban a németek már a Nürburgringen tesztelik az M Performance változatot, ami minden bizonnyal X2 M35i xDrive néven kerül majd piacra, természetesen kellően nagy teljesítménnyel.

Módosítás dátuma: 2018. július 17. kedd, 08:33

Elérhető áron, 400 lóerővel jöhet az elektromos Polestar 2

Nyomtatás

A Polestar még tavaly októberben mutatta be első önálló modelljét, méghozzá egyszerűen csak 1-es típusjelzéssel. A 600 lóerős összteljesítménnyel rendelkező konnektoros hibrid kupé idén kerül forgalomba, de hamarosan érkezik a második Polestar is, amely a méregdrága kétajtóssal ellentétben egy megfizethető, kompakt méretű, különleges szedán lehet – a nevét pedig szintén nem gondolták túl, ugyanis egyszerűen csak 2-esnek fogják hívni.

Módosítás dátuma: 2018. július 17. kedd, 00:03

Az utolsó tesztköröket futja a frissített Porsche Macan (videó)

Nyomtatás

A Porsche 2014-ben nagyot dobott a Macan bemutatásával, hiszen a kisebbik hobbiterepesükből azóta több mint 350 ezer példány kelt el világszerte. Tulajdonképpen jelenleg a Macan az egyetlen modell a németek kínálatában, ami még csak az első generációját tapossa, és bár lassan már négy éves, egy darabig még nem is fog alapjaiban megújulni. Hamarosan azonban jön a frissítés, a bemutató előtti utolsó teszteket pedig Afrikában végezte el a Porsche, amiről egy látványos galériát és egy videót is megosztottak velünk – egyfajta ízelítőként.

Módosítás dátuma: 2018. július 16. hétfő, 17:44

RS verzió is készül a Škoda első elektromos SUV-jából

Nyomtatás

A Škoda egyre komolyabb erőt képvisel minden téren, és bár a konszern azért kínosan próbál ügyelni arra, hogy a Volkswagent ne veszélyeztessék a csehek, természetesen a legmodernebb technológiákból csemegézhet a márka. Jól mutatja ezt az is, hogy 2020-ban bemutatkozik az első teljesen elektromos Škoda, ami SUV felépítést kap majd – a Vision E koncepció mintájára. Most pedig azt is elárulták a gyáriak, hogy RS változatban is elkészül majd a villanyos típus.

Módosítás dátuma: 2018. július 16. hétfő, 16:26

Így kereshetünk pénzt az autónkkal nyaralás alatt

Nyomtatás

A külföldre utazó magyarok közel fele választja a repülőt, mint közlekedési eszközt. A közép-európai régió vezető reptéri közösségi autómegosztója, a BeeRides az Invia.hu-val végzett közös kutatása szerint a reptérre jutásra átlagosan ötezer forintot költünk, a terminál megközelítése szempontjából pedig az ár és a biztonság a legfontosabb. A több mint ezer autótulajdonos megkérdezésével zajlott felmérésből kiderült: az utazás idejére minden negyedik tulajdonos bérbe adná autóját, ingyenes parkolásért és a bérlésből jutó bevételért cserébe – ez a lehetőség pedig már hazánkban is adott.

Módosítás dátuma: 2018. július 16. hétfő, 13:33

Szerdától újra csökken az üzemanyagok ára

Nyomtatás

Az elmúlt időszakok folyamatos drágulása után múlt héten szerdán kissé enyhültek az autósok terhei. Habár pénteken nem volt változás, az olaj árának csökkenése szerdától ismét árcsökkenést hoz hazánkba.

Módosítás dátuma: 2018. július 16. hétfő, 12:18

V12-es hibridként jön a Lamborghini Aventador utódja

Nyomtatás

Korábban a Lamborghini már elárulta, hogy semmiképpen sem szeretnének lemondani a V10-es és V12-es motorokról, és a különböző normáknak való megfelelés megoldását a hibridizációban látják. Most, a Goodwood Festival of Speeden ismét megszólaltak az olaszok – ráadásul maga a vezetőjük, Stefano Domenicali –, és egyértelművé tették, hogy már az Aventador következő generációját is felszerelik majd egy elektromotorral.

Módosítás dátuma: 2018. július 16. hétfő, 11:57

A Maserati gőzerővel dolgozik egy belépő SUV modellen

Nyomtatás

A Maserati néhány éve – saját mércéjével nézve – komoly modelloffenzívába kezdett: először bemutatta a minden csavarját tekintve vadonatúj Quattroportét, aztán érkezett a kisebb Ghibli szedán, nemrégiben pedig a márka első SUV modellje, a Levante luxus-sport szabadidőmodell csatlakozott a palettához.

1. oldal / 854