Hírek

Tisztán elektromos kis crossoverrel készül a MINI?

Nyomtatás

A korábban gyakorlatilag egyetlen modellből álló MINI paletta mára kifejezetten széles lett, és az angolok nem terveznek leállni. A legújabb hírek szerint a 2020-as évek legelején a Countryman mellé egy újabb, kisebb crossover bemutatását tervezik, amely ráadásul teljesen elektromos hajtáslánccal mutatkozhat majd be.

Módosítás dátuma: 2017. december 12. kedd, 13:53

A BMW a végsőkig kitart a vezetés élménye mellett

Nyomtatás

Vannak gyártók, amelyek koncepcióikkal már most azt vizionálják, hogy az autonóm autózás megjelenésével teljesen eltűnnek majd az olyan „elmaradott” dolgok, mint a kormány és a pedálok. A BMW azonban kijelentette, hogy náluk ez elképzelhetetlen, hiszen mint az érzelmeket középpontba helyező márka, nem tudják elképzelni, hogy ügyfeleik ne irányíthassák autóikat.

Módosítás dátuma: 2017. december 11. hétfő, 15:22

Az Urus lesz a Zöld Pokol új SUV királya? – a Lamborghininek nincs kétsége

Nyomtatás

A Nürburgring-Nordschelifén futott köridők eddig is fontosak voltak a gyártók számára, de csak az utóbbi pár évben alakult ki az a fajta versengés, amit most tapasztalhatunk: minden kategóriában egymásnak feszülnek a különböző négykerekűek, és igazán komoly fegyverténynek számít a csúcstartói cím. A Lamborghinit a Porsche nemrég letaszította az összetett rekordért járó trónról, de az olaszok most ismét csúcsra kerülhetnek, még ha csak az SUV-k között is, ugyanis az Urus hamarosan nekifut a csúcsdöntésnek.

Módosítás dátuma: 2017. december 11. hétfő, 13:33

Az elsők: 40 Tesla kamiont rendelt egy nagy amerikai vállalat

Nyomtatás

Korábban beszámoltunk róla, hogy bár a Tesla vadonatúj, teljesen elektromos kamionja elképesztő képességekkel lett felruházva, a sofőröket mégsem nyűgözte le annyira az újdonság – mondván nem a teljesítmény a legfontosabb ebben a kategóriában. Már akkor is megemlítettük, hogy bár a vezetők véleménye fontos lehet, a végső döntést úgyis a cégek hozzák meg, akik megveszik majd a járművet, és az Anheuser-Busch – ami többek között a Budweiser sör gyártója – már döntött is: 40 kamiont rendelt a Teslától.

Módosítás dátuma: 2017. december 11. hétfő, 12:50

Jövőre új motorral frissülhetnek az Alfa Romeo 4C modellek

Nyomtatás

Az Alfa Romeo 4C és 4C Spider jelenleg az olaszok palettájának legsportosabb tagja – még ha nem is a leggyorsabb. A hírek szerint ráadásul a Forma-1-be való visszatérés után a gyáriak azt szeretnék, ha ezek a modellek lennének a márka dicsőségei, ennek megfelelően pedig jövőre egy alaposabb frissítéssel is készülnek hozzájuk, amellyel minden szempontból továbbfejlődnek majd.

Módosítás dátuma: 2017. december 28. csütörtök, 11:53

Egy legenda emlékére – megérkezett a McLaren Senna

Nyomtatás

A McLaren némi meglepetésre nem is olyan régen bejelentett, hogy még idén bemutat egy új modellt, ami a valaha volt leggyorsabb rendszámos autójuk lesz versenypályán. Nem is kellett sokat várnunk, az ízelítő fotók után le is leplezték az autót, ami a legendás Forma-1-es pilóta, Ayrton Senna után kapta a nevét. Nézzük, mire képes az angolok Ultimate Series sorozatának legújabb tagja.

Módosítás dátuma: 2017. december 11. hétfő, 11:16

A Porsche Panamerák több mint fele hibridként kel el

Nyomtatás

A Porsche már az előző generációs Panamerából is kínált konnektoros hibrid változatot, azonban kétségtelen, hogy a technológia igazán csak mostanra jutott el odáig, hogy igazán vonzó legyen. Tudta ezt a német gyártó is, és nem csak egy, hanem rögtön kétféle elektromotorral szerelt változatot is piacra dobtak – az egyik ezek közül ráadásul az egész kínálat legerősebb tagja. Nem titkolta a Porsche, hogy sikerre számít a hibridektől, de az még őket is meglepte, hogy mennyien választják a villanyos kiviteleket.

Módosítás dátuma: 2017. december 08. péntek, 17:11

A BMW laboratóriumban fejleszti az elektromos autók „hangját”

Nyomtatás

Sokan csak egyetlen dolog miatt sajnálják, hogy az elektromos autók szépen lassan átveszik a hatalmat a belső égésű erőforrásoktól, ez pedig a hangaláfestés: hiába lehet egy suttogó villanyos jóval gyorsabb bármilyen benzines vagy dízel erőforrásnál, a hat-, nyolc-, tíz- és tizenkét-hengeres egységek vérpezsdítő dallamait sosem tudják majd utánozni. A BMW azonban most azon dolgozik, hogy mégis izgalmassá tudják tenni az elektromos autók hangját, ami mellesleg a biztonság szempontjából sem utolsó.

Módosítás dátuma: 2017. december 08. péntek, 12:11

Már biztos: 310 lóerővel jöhet a Volkswagen T-Roc R

Nyomtatás

A Volkswagen sohasem arról volt híres, hogy kemény sportmodelleket készít autóiból, így sokakat meglephetett, amikor felröppentek a T-Roc R változatáról szóló hírek – és a legtöbben nem is igazán hittek benne, hogy valaha elkészül egy ilyen kivitel. Most azonban maga Herbert Driess, a Volkswagen elnöke árulta el, hogy elkészül a németek crossoverének igazán vad verziója.

Módosítás dátuma: 2017. december 08. péntek, 11:36

Újra összecsapott a Zöld Pokol jelenlegi és korábbi csúcstartója (videó)

Nyomtatás

A Porsche 911 GT2 RS és a Lamborghini Huracán Performante a Nürburgring-Nordschleifén már összemérték tudásukat, és abban az esetben még úgy is a német versenyző jött ki győztesen, hogy az olaszokat sokan csalással vádolták. A Sport Auto magazin most ismét egymásnak eresztette a két utcán is használható versenyautót, hogy egy független teszten is legyen alkalmuk bizonyítani, hogy melyik a jobb.

Módosítás dátuma: 2017. december 08. péntek, 10:39

Új turbós benzinmotort mutatott be a Renault-Nissan

Nyomtatás

Néhány üdítő kivételt leszámítva a legtöbb gyártó még mindig hisz a downsizingban, azaz a minél kisebb, turbós erőforrások létjogosultságában. Mostanra azonban szerencsére sokan felismerték, hogy nem elég papíron szép számokat produkálni, hanem a valóságban is teljesíteni kell, így az újabb erőforrások esetében már nem feltétlenül a lehető legkisebb hengerűrtartalomra mennek rá. Így tett a Renault is, és a Nissannal illetve a Mercedes-Benzzel közösen kifejlesztett egy új, 1,3 literes négyhengerest, ami a jelenlegi 1,2-est váltja majd – elsőként a Scénic családban.

Módosítás dátuma: 2017. december 08. péntek, 09:42

10. oldal / 806