Hírek

Ízelítő videón a vadonatúj Volvo V60 – jövő héten érkezik

Nyomtatás

A Volvo nagy megújulásának következő lépcsőfoka a vadonatúj V60 lesz, amiről már februárban lerántják a leplet a svédek. Kissé furcsa lehet, hogy a gyáriak úgy döntöttek, hogy nem egyszerre mutatják be a négyajtós és a kombi kivitelt, de úgy tűnik, valamilyen oknál fogva a puttonyos változat ezúttal előnyt élvezett. A Volvo már egy ízelítő videót is megosztott velünk az újdonságról.

Módosítás dátuma: 2018. február 15. csütörtök, 12:40

Teljes megújulás – megjött a vadonatúj Citroën Berlingo

Nyomtatás

Az úgynevezett dobozos személy- és kisáruszállítók világában a Citroën Berlingo már-már igazi legendának mondható, ami nem is csoda, hiszen a C3 után ez minden idők legnépszerűbb modellje a gyártónál – köszönhetően az 1996 óta elkészült 3,3 millió példánynak. A 2008-ban bevezetet, és azóta többször frissített második generáció azonban bőven megérett már a váltásra, így közel 10 év után végre leleplezték a vadonatúj Berlingót, ami minden tekintetben felülmúlja az elődjét.

Módosítás dátuma: 2018. február 15. csütörtök, 11:06

Prémiumba hajlik – itt a Škoda Kodiaq Laurin & Klement

Nyomtatás

A Škoda az évek során hatalmas fejlődésen ment keresztül, amit az eladások mellett maguk a modellek is kiválóan példáznak. A Superbhez és az Octaviához elérhető L&K (azaz Laurin & Klement) csomag pedig már-már prémiumos szintre emeli a cseh-német márka négykerekűit. A Kodiaq már önmagában is a paletta csúcsán helyezkedik el, de Genfben végre ő is megkapja az L&K felszereltségi szintet, aminek köszönhetően még magasabbra törhet.

Módosítás dátuma: 2018. február 15. csütörtök, 09:51

Hivatalos: Cullinan néven érkezik idén a Rolls-Royce SUV-ja

Nyomtatás

Gyakorlatilag mindenki elkönyvelte már, hogy a Rolls-Royce első emelt hasmagasságú modellje Cullinan néven érkezik majd, hiszen maguk a gyáriak is így emlegették. Tavaly decemberben azonban egy magas rangú vezető kavarta fel az állóvizet azzal, hogy ez egyelőre csupán a projektnév, ami még változhat. Most azonban hivatalossá vált, hogy ez csak egy kis incselkedés volt az újságírókkal, ugyanis immár teljesen biztos, hogy a sorozatgyártású modell a Cullinan típusjelet kapja – ennek örömére pedig néhány képet is megosztottak velünk a gyáriak.

Módosítás dátuma: 2018. február 15. csütörtök, 13:36

Pénteken tovább csökkennek az üzemanyagárak

Nyomtatás

Úgy látszik, hogy ez a hét kedvez az autósoknak, már ami az üzemanyagárak alakulását illeti. Bálint-nap alkalmából a benzin ára 7, a gázolajé pedig 6 forinttal csökkent ma, és szerencsére pénteken tovább folytatódik az áresés – és még ha nem is a maihoz hasonló mértékben, de ismét egészen szép összeggel lesznek olcsóbbak.

Módosítás dátuma: 2018. február 14. szerda, 12:45

A nagytestvérek útján – frissült a Mercedes-Benz C-osztály

Nyomtatás

A Mercedes-Benz nem viccel: az elmúlt hónapokban rengeteg újdonsággal érkeztek a csillagosok, mint például a vadonatúj CLS, az új generációs A-osztály, a szintén alaposan megújult G-osztály vagy éppen a Sprinter – és akkor ezeknek a különböző változatairól még nem is beszéltünk. A németek azonban nem állnak le, és a Genfi Autószalonra elhozzák a ráncfelvarrott C-osztályt is, ami a legnagyobb testvéréhez hasonlóan komoly szintet lépett.

Módosítás dátuma: 2018. február 14. szerda, 12:11

A sportosság jegyében – bemutatkozik az új BMW X4

Nyomtatás

A BMW X4 csupán négy éve van piacon, de várható volt, hogy az új X3 megjelenésével nem sokáig fogja már húzni az első generáció. Ennek megfelelően a bajorok le is rántották a leplet a vadonatúj változatról, amely elődje stílusát követve, jóval modernebb megoldásokkal kívánja meghódítani a vásárlókat – ráadásul egy új M Performance változat is elérhető lett belőle.

Módosítás dátuma: 2018. február 14. szerda, 11:29

Csúcs a négyzeten – itt a frissített Mercedes-Maybach S-osztály

Nyomtatás

Az autózás világának legfelső fokán lévő gyártók már megtanították nekünk, hogy a luxus nem ismer határokat. A Mercedes-Maybach ezúttal újabb példát szolgáltatott erre az örök igazságra, ugyanis a normál és AMG változatok után ezúttal az S-osztály legfényűzőbb változata is felfrissült, és minden eddiginél exkluzívabb lett, rászolgálva ezzel a legendás elnevezésre – noha már eddig is büszkén viselhette.

Módosítás dátuma: 2018. február 14. szerda, 10:19

Paradoxon – 585 lóerővel érkezett meg a Mercedes-AMG G63

Nyomtatás

Vannak dolgok, amiknek tulajdonképpen a világon semmi értelmük sincsen, mégis imádjuk őket. Ilyen például a Mercedes-AMG G-osztály, amely elképesztő erőt pakol bele egy vérbeli terepjáró testébe, ebből pedig egy olyan autó születik, aminek gyakorlatilag semmiféle létjogosultsága nincs, mégis okkal szerepelhet szinte minden autórajongó bakancslistáján – persze tisztelet a kivételnek. Ebből a hatalmas, szögletes testbe bújtatott ellentmondásból érkezett meg most a legújabb generáció: íme, a legfrissebb G63.

Módosítás dátuma: 2018. február 13. kedd, 18:25

3,5 litert fogyasztó dízelmotort kapott a Honda Civic

Nyomtatás

A Honda Civic aktuális generációja már tavaly óta piacon van, azonban a japánok érdekes módon egészen mostanáig vártak a dízelmotor bevezetésével – eddig csak egy 1-literes, 3-hengeres, 129 lóerős, valamint egy 1,5-literes, 4-hengeres, 182 lóerős benzinmotor volt elérhető a Civichez. Márciustól viszont máris rendelhetővé válik az új dízel, ami alapvetően csak félig új, hiszen a márka jól ismert, 120 lóerőt és 300 Nm-t teljesítő 1,6 literes 4-hengeres gázolajosáról van szó.

Legendás Toyota tér vissza Genfben – végre leleplezik a Suprát?

Nyomtatás

Úgy tűnik végre eljött a nagy pillanat: ugyan hivatalosan nem erősítette meg a Toyota, hogy a Supráról van szó, de a japánok legutóbbi sajtóközleménye erősen utal rá, hogy a régóta várt sportautó lesz az a bizonyos legenda, ami visszatér a Genfi Autószalonon. Egyelőre csak annyi biztos, hogy érkezik egy újdonság a japánoktól, amiről már egy ízelítő képet is megosztottak a gyáriak: ennyiből pedig elég egyértelmű, hogy mivel is van dolgunk.

Módosítás dátuma: 2018. február 12. hétfő, 18:25

10. oldal / 822