2018. Június 21., Csütörtök

Frissitve:07:09:17

Hírek

Sportverziót kaphat a Hyundai Kona – már készül a prototípus

Nyomtatás

A Hyundai nemrég indította útjára sportrészlegét, amely egyelőre két modellel büszkélkedhet, méghozzá az i30 és a Veloster N képében. Az nem kérdés, hogy a jövőben tovább bővül majd ez a paletta, és bár végleges döntés még nem született az ügyben, könnyen lehet, hogy a Kona crossover is bekerül a körbe, erről pedig maga Albert Biermann, az N részleg vezetője beszélt nemrég – sőt, már ki is adta a feladatot egy prototípus megalkotására.

Módosítás dátuma: 2018. május 17. csütörtök, 10:10

A Hyundai rovaroktól tanul és hologramos technológiával készül

Nyomtatás

A Hyundai-Kia csoport immár a világ ötödik legnagyobb autógyártó vállalata, és még ennél is többre vágynak a koreaiak, akiknek mindenük adott a nagyravágyó tervek eléréséhez. Legutóbb maga Chung Eui-sun, a cég vezetője szólalt meg több érdekes témában: szóba jött többek között a természet, a rovarok és a hologramos technológia is.

Módosítás dátuma: 2018. május 16. szerda, 17:23

A Rolls-Royce a végletekig ragaszkodik a V12-es motorhoz

Nyomtatás

Ha Rolls-Royce, akkor V12: így van ez már nagyon régóta, és így lesz még egy jó darabig, ugyanis az angol luxusmárka vezetője, a magyar felmenőkkel is rendelkező Torsten Müller-Ötvös elárulta, hogy ragaszkodni fognak a hatalmas benzinmotorhoz amíg csak lehet. Persze az elektromos jövő a Rolls-Roycet sem kerülheti majd el, de mindennek megvan a maga ideje.

Módosítás dátuma: 2018. május 16. szerda, 13:05

Túl a 400-on – péntektől újra drágulnak az üzemanyagok

Nyomtatás

A mai napon alaposan drágultak az üzemanyagok, hiszen a benzin 7, a dízel pedig 8 forinttal lett drágább literenként. Nagy szomorúságunkra pedig ismét folytatódik az emelkedés, ugyanis péntektől további 4, illetve 5 forinttal kerül majd többe a benzin és a gázolaj, ami annyit tesz, hogy csak ezen a héten 11 illetve 13 forinttal emelkedett az üzemanyagok literenkénti átlagára, ez pedig már bőven érezhető különbség.

Módosítás dátuma: 2018. május 16. szerda, 12:18

Nem kap dízelmotort a hamarosan érkező új Volvo S60

Nyomtatás

A Volvo nem is olyan régen bejelentette, hogy nem fejleszt többé új dízelmotorokat, és a jelenlegi erőforrások kifutása után már csak benzines, hibrid, illetve elektromos autókat kínálnak majd. Úgy tűnik, hogy mindezt nagyon is komolyan gondolják, ugyanis a márka vezére Håkan Samuelsson most azt is elárulta, hogy a nemrég bemutatott V60 hamarosan érkező négyajtós testvére, az S60 már egyáltalán nem lesz elérhető dízelmotorral.

Módosítás dátuma: 2018. május 16. szerda, 11:53

Máris rendelhető az új Volkswagen Touareg – 17,8 milliótól indul

Nyomtatás

A vadonatúj Volkswagen Touareg alig több mint másfél hónapja mutatkozott be világszerte, de nagy örömünkre máris rendelhetővé vált hazánkban. Ennek megfelelően az importőr természetesen az árcédulát is a nyakába akasztotta az újdonságnak, ami elődjeihez méltó módon valódi prémium megoldásokkal, de néhányak számára talán könnyebben emészthető emblémával kínál ellenlábast az olyan modelleknek, mint az Audi Q7, a BMW X5 vagy éppen a Mercedes-Benz GLE. Nézzük hát, hogy mennyiért lehet a miénk a csúcstechnológiával felszerelt Touareg.

Módosítás dátuma: 2018. május 16. szerda, 10:55

Még idén dízel-hibrid hajtásláncot kap a Kia Sportage

Nyomtatás

Sok gyártó a dízelek teljes eltörlését tűzte ki célul, azonban vannak olyan márkák, akik úgy gondolják, hogy bőven van még potenciál a gázolajos szerkezetekben. Így van ezzel a Kia is, ugyanis a koreaiak egy vadonatúj hajtáslánccal készülnek: az EcoDynamics+ névre keresztelt rendszer egy dízelmotorból és egy 48 Voltos elektromos rendszerből áll össze, és természetesen minden eddiginél hatékonyabb működést ígér.

Módosítás dátuma: 2018. május 15. kedd, 16:31

Csúcson van a hazai hibrid és elektromos autó piac

Nyomtatás

A magyar piac bizony jól teljesít, legalábbis ami a hibrid és tisztán elektromos négykerekűek arányát illeti az összes eladáshoz képest. Nem az eladási számokat kell tehát böngészni, hanem sokkal inkább az arányokat, ugyanis Magyarországon az első negyedévben az összes eladott autó 5,3 %-a volt valamilyen formában elektromotorral ellátva, ez pedig magasabb, mint az európai átlag – az ugyanis csak 5,1 %.

Módosítás dátuma: 2018. május 15. kedd, 14:21

Veszélyesek lehetnek a kulcsnélküli rendszerek

Nyomtatás

A kulcsnélküli nyitás és indítás nagyon kényelmes tud lenni, hiszen a távirányítót a zsebünkbe vagy éppen a táskánkba rejtve nincs más dolgunk, mint rábökni a start gombra, és máris menetkész négykerekű társunk. Az Egyesült Államokban azonban a hírek szerint már 28 ember halálát okozták ezek a rendszerek, ami miatt sokan azt szeretnék, hogy a gyáriak biztonságosabbá tegyék a működésüket.

Módosítás dátuma: 2018. május 15. kedd, 13:10

Minisorozattal vezeti fel az Audi a Q8-at – itt az első ízelítő (videó)

Nyomtatás

Az Audi nagyon készül a vadonatúj Q8 leleplezésére, ami nem csoda, hiszen a négykarikások crossoverek és SUV-k terén kissé lemaradásban vannak a konkurenciához képest – például a Q8 lesz az első terepkupéjuk, amit a nagy német ellenlábasok már elég régóta kínálnak. A gyáriak marketingrészlege pedig úgy döntött, hogy a megszokott, egyszerű ízelítők helyett egy komplett minisorozattal fognak egyre több részletet megmutatni, de azért nem maradt el a szokásos rajz sem, amin az autó hátsóját láthatjuk.

Módosítás dátuma: 2018. május 15. kedd, 11:44

Az A-osztály lett az új „magyar” Mercedes – elindult a hazai gyártása

Nyomtatás

A Kecskeméti Mercedes-Benz gyár még 2012-ben kezdte meg a termelést a B-osztállyal, majd 2013-ban csatlakozott a CLA, 2015-ben pedig a CLA Shooting Brake. Most újabb mérföldkövet ünnepelhetünk a hazai üzemmel kapcsolatba, ugyanis nemrég legördült az első vadonatúj A-osztály is a gyártósorról, ezzel beindítva a szupermodern kompakt termelését.

Módosítás dátuma: 2018. május 15. kedd, 10:31

10. oldal / 846