Hírek

A Lexus szerint még nem jött el az elektromos autók ideje

Nyomtatás

A Lexus stratégiáját nem egyszerű kiismerni: a japán márka – a Toyotával karöltve – a hibrid hajtásláncok úttörője, azonban konnektoros modelljük még egy sincs, és a tisztán elektromos négykerekűek terén sem igazán látszik a törekvés. Most pedig azt is megtudhatjuk, hogy miért: a gyáriak szerint korai még a villanyautók forradalma, habár ezzel a véleményükkel valószínűleg egyedül vannak a piacon.

Módosítás dátuma: 2018. július 18. szerda, 11:23

Kiszivárgott képeken láthatjuk a frissített Audi TTS-t

Nyomtatás

A Győrben készülő Audi TT legújabb generációja már négy éve mutatkozott be, és a négykarikások kisebb sportkupéja bizony nincs túlságosan reflektorfényben. A németek is tudják ezt, így hamarosan érkezhet a frissített változat, amit nem igazán tudtak titokban tartani a gyáriak, ugyanis a TTS verzióról máris kiszivárgott néhány hivatalos fotó.

Módosítás dátuma: 2018. július 19. csütörtök, 10:24

Új multimédiás rendszerrel frissült a Nissan Micra kínálata

Nyomtatás

A Nissan multimédia terén sosem tartozott a legmodernebbek közé, noha mindig megbízható teljesítményt nyújtott. A Micrával azonban most új szintre lép a japán márka, ugyanis a mostantól elérhető legfrissebb rendszerüknek köszönhetően a kisautójuk minden eddiginél fejlettebb kapcsolódási és egyéb lehetőségekkel kíván az vásárlók kedvére tenni.

Módosítás dátuma: 2018. július 18. szerda, 09:55

A precizitás mesterfoka: így készülnek a McLaren autói (videó)

Nyomtatás

Az autórajongók számára egy gyönyörű sportautó látványa igazi gyönyörrel ér fel, és talán most még nem tudják elképzelni, hogy mi lehet még ennél is jobb, de a McLaren videójának megtekintése után már tudni fogják. Nem, nem száguldó és üvöltő négykerekűekről van szó, hanem precizitásról, laboratóriumi körülményekről és aprólékos munkáról – bizony, az angolok wokingi üzemének hétköznapjaiba nyerhetünk betekintést.

Módosítás dátuma: 2018. július 17. kedd, 09:57

Hibridként jöhet a Lexus F modellek következő generációja

Nyomtatás

A Lexus – persze a Toyotával karöltve – mindig is úttörő volt a hibrid hajtásláncok terén, így talán nem meglepő, hogy nemrég a márka elnöke, Yoshihiro Sawa arról beszélt, hogy a jövőben a legvadabb F modellek is elektromotorral gazdagodhatnak majd, de azt is kifejtette, hogy a márka továbbra is minden fronton végez fejlesztéseket.

Módosítás dátuma: 2018. július 17. kedd, 09:27

Repülő elegancia – íme, az Aston Martin Volante Vision Concept

Nyomtatás

A kisebb startup cégek már régóta dolgoznak különböző repülő autókon – ezt a kifejezést ellentmondásossága miatt továbbra sem szeretjük, de a négykerekűeket helyettesítő légi járművekre egyelőre nem jutott eszünkbe jobb –, de mostanra egyre több nagy autógyártó, sőt a német állam is lát fantáziát ebben a koncepcióban. Ezúttal az Aston Martin rukkolt elő egy különleges tanulmánnyal, ami egyelőre csak digitálisan létezik, de az angolok komolyan gondolkodnak egy működő prototípus megalkotásán.

Módosítás dátuma: 2018. július 17. kedd, 09:01

Így száguld a Nürburgringen az érkező BMW X2 M35i (videó)

Nyomtatás

A BMW X2 igazán vagány, már-már agresszív stílusával igazi jelenség, így egyáltalán nem meglepő, hogy sokan várnak belőle egy M-es változatot. Vérbeli M-es ugyan szinte biztosan nem készül belőle, azonban a németek már a Nürburgringen tesztelik az M Performance változatot, ami minden bizonnyal X2 M35i xDrive néven kerül majd piacra, természetesen kellően nagy teljesítménnyel.

Módosítás dátuma: 2018. július 17. kedd, 08:33

Elérhető áron, 400 lóerővel jöhet az elektromos Polestar 2

Nyomtatás

A Polestar még tavaly októberben mutatta be első önálló modelljét, méghozzá egyszerűen csak 1-es típusjelzéssel. A 600 lóerős összteljesítménnyel rendelkező konnektoros hibrid kupé idén kerül forgalomba, de hamarosan érkezik a második Polestar is, amely a méregdrága kétajtóssal ellentétben egy megfizethető, kompakt méretű, különleges szedán lehet – a nevét pedig szintén nem gondolták túl, ugyanis egyszerűen csak 2-esnek fogják hívni.

Módosítás dátuma: 2018. július 17. kedd, 00:03

Az utolsó tesztköröket futja a frissített Porsche Macan (videó)

Nyomtatás

A Porsche 2014-ben nagyot dobott a Macan bemutatásával, hiszen a kisebbik hobbiterepesükből azóta több mint 350 ezer példány kelt el világszerte. Tulajdonképpen jelenleg a Macan az egyetlen modell a németek kínálatában, ami még csak az első generációját tapossa, és bár lassan már négy éves, egy darabig még nem is fog alapjaiban megújulni. Hamarosan azonban jön a frissítés, a bemutató előtti utolsó teszteket pedig Afrikában végezte el a Porsche, amiről egy látványos galériát és egy videót is megosztottak velünk – egyfajta ízelítőként.

Módosítás dátuma: 2018. július 16. hétfő, 17:44

RS verzió is készül a Škoda első elektromos SUV-jából

Nyomtatás

A Škoda egyre komolyabb erőt képvisel minden téren, és bár a konszern azért kínosan próbál ügyelni arra, hogy a Volkswagent ne veszélyeztessék a csehek, természetesen a legmodernebb technológiákból csemegézhet a márka. Jól mutatja ezt az is, hogy 2020-ban bemutatkozik az első teljesen elektromos Škoda, ami SUV felépítést kap majd – a Vision E koncepció mintájára. Most pedig azt is elárulták a gyáriak, hogy RS változatban is elkészül majd a villanyos típus.

Módosítás dátuma: 2018. július 16. hétfő, 16:26

Így kereshetünk pénzt az autónkkal nyaralás alatt

Nyomtatás

A külföldre utazó magyarok közel fele választja a repülőt, mint közlekedési eszközt. A közép-európai régió vezető reptéri közösségi autómegosztója, a BeeRides az Invia.hu-val végzett közös kutatása szerint a reptérre jutásra átlagosan ötezer forintot költünk, a terminál megközelítése szempontjából pedig az ár és a biztonság a legfontosabb. A több mint ezer autótulajdonos megkérdezésével zajlott felmérésből kiderült: az utazás idejére minden negyedik tulajdonos bérbe adná autóját, ingyenes parkolásért és a bérlésből jutó bevételért cserébe – ez a lehetőség pedig már hazánkban is adott.

Módosítás dátuma: 2018. július 16. hétfő, 13:33

10. oldal / 863