Hírek

Hatalomgyakorlás – a PSA leállította az Opel nagy SUV-jának fejlesztését

Nyomtatás

A GM sokakat meglepett, mikor eladta az Opelt a PSA-nak: a villámos márka vezetői persze megígérték, hogy továbbra is vérbeli német gyártók maradnak, és megőrzik önállóságukat, ám már akkor érezni lehetett, hogy ezzel inkább csak szépíteni próbálnak. Ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint a legutóbbi értesülések, melyek szerint a PSA leállította az Insignia alapjaira épülő nagy SUV fejlesztéseit.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 14. hétfő, 12:25

Magabiztosabb tekintet – új motorral frissült a Honda Jazz

Nyomtatás

Mostanában egyre rövidebb modellciklusokkal találkozhatunk az autózás világában, aminek egyenes következménye az is, hogy egyre sűrűbben érkeznek a különböző frissítések. A Honda Jazz jelenlegi generációja alig több mint két éve mutatkozott be Európában – igaz, más piacokon ez már több mint 3 éve történt –, de máris lerántották a leplet a ráncfelvarrott verzióról, amit a szeptemberi Frankfurti Autószalonon láthatunk majd először.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 14. hétfő, 11:45

A nem létező múlt gyermeke - íme, az Infiniti Prototype 9 koncepció

Nyomtatás

Az Infiniti autói kétségtelenül a piac látványosabb modelljei közé tartoznak – elég csak a gyönyörű Q60-ra gondolnunk –, de a sorozatgyártású négykerekűek esetében azért meg van kötve a formatervezők keze. Éppen ezért szeretjük a koncepcióautókat: a japánok a Pebble Beach Concours d’ Elegance rendezvényre készültek egy tanulmánnyal, mely az 1930-as évek versenyautóit idézi fel – íme, a Prototype 9.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 14. hétfő, 13:07

A legdrágább hazai gyártású autók – beárazva az Audi TT RS és RS3

Nyomtatás

Az Audi TT RS és RS3 Sedan a legerősebb hazánkban gyártott autók, köszönhetően a lemezeik alatt ketyegő 400 lóerős, 2,5 literes öthengeres egységnek. Ezzel pedig nem csak a legizmosabbak, hanem a legdrágábbak közé is tartoznak: noha Szabó kolléga múlt hónapban végzett kutatómunkájakor a pontos árak még nem voltak elérhetőek, nem tévedett nagyot, hiszen szinte forintra pontosan olyan alapáron mutatkoztak be itthon az újdonságok, amelyeket előrevetített – ezzel pedig immár hivatalosan is a legdrágább hazai gyártású autó lett a TT RS.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 11. péntek, 14:44

Izgalmas típusneveket és új Cupra logót védetett le a Seat

Nyomtatás

A Seat számára mindig is fontosak voltak a sportos modellek, és úgy tűnik, hogy a Volkswagen konszern úgy döntött, a jövőben még inkább ráfekszenek majd a dinamikára a spanyolok. Erről pedig néhány levédetett név egy új logó árulkodik: a Tango, a Salsa és a Bolero típusnevek már a polcon vannak, az új embléma pedig a Cupra modellek jelölésére szolgál majd.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 11. péntek, 12:51

Sofőr nélkül, közúton tesztelné önvezető kamionját a Tesla

Nyomtatás

A Tesla az elektromos autózás és az önvezető technológia élharcosa, és ez a két dolog a kamionozás világában kifejezetten hasznos lehet együtt. Nem véletlen, hogy az amerikai gyártó tavaly bejelentette, hogy elkezdett fejleszteni egy ilyen járművet, ám azóta nagy volt a csend felőlük. Most azonban néhány kiszivárgott email-ből kiderült, hogy hamarosan elkezdődnek a tesztek – a Tesla ráadásul sofőr nélkül szeretné mindezt végrehajtani.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 11. péntek, 11:34

Már az elektromos jövőt tervezi a Mercedes-AMG

Nyomtatás

Az elektromos jövő mostanra elkerülhetetlenné vált, és ez a sportautók és sportváltozatok esetében is így van, így a sportrészlegek számára hamarosan eljön a váltás ideje. A Mercedes-AMG már érzi ezt, és nemrég maga Drummond Jacoy, a márka fejlesztésekért felelős vezetője szólalt meg az ügyben, hogy elmondja, hamarosan újjá kell születnie majd az AMG-nek.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 11. péntek, 10:48

Csak automata váltóval, de hibridként is érkezhet az új Toyota Supra

Nyomtatás

A BMW és a Toyota által közösen fejlesztett sportautók, nevezetesen az új Z4 és a Supra hamarosan bemutatkoznak, így nem csoda, hogy egyre több információ szivárog ki róluk. Korábban a japánoktól szivárgott ki egy katalógus, ezúttal pedig a bajorok voltak figyelmetlenek: néhány nyilvánosságra került dokumentumból ugyanis kiderült, hogy pontosan milyen változatokban lesznek majd elérhetőek az újdonságok – és ez a Toyota rajongóinak okozhatott inkább meglepetést.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 10. csütörtök, 19:34

Sokáig veszteséges lehet az önvezető technológia fejlesztése

Nyomtatás

Abban szinte biztosak lehetünk, hogy az autonóm autózás jelenti a jövőt, noha arra még nagyon sokat kell várnunk, hogy az összes autó képes legyen vezetni önmagát. A fejlesztések mindenesetre villámgyors ütemben zajlanak, de úgy tűnik, hogy az autógyártók számára még jó ideig nem lesz nyereséges ez a technológia. A költségek csökkentése érdekében pedig néhány gyártó úgy gondolja, hogy az egyéni fejlesztések helyett érdemes más cégekkel társulni.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 10. csütörtök, 17:25

Élményre kihegyezve – manuális váltóval jön ősszel az új TVR

Nyomtatás

A klasszikus, hátsókerékhajtású, orrmotoros sportautókat gyártó angol TVR-t sokan gyászolták, amikor kiderült, hogy anyagi gondok miatt nem tudnak több autót készíteni. Tavaly aztán felcsillant a remény, sőt, mi több, hamarosan bemutatkozik az angolok vadonatúj modellje, melyről a gyáriak ismét megosztottak velünk néhány fotót, amelyekből ráadásul az is kiderül, hogy a vezetési élményt előtérbe helyező újdonság manuális váltóval érkezik majd, mindenki nagy örömére.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 10. csütörtök, 15:46

Hivatalos fotókon a BMW X2 – egyelőre csak álcázva

Nyomtatás

A BMW legújabb SUV-ja, az X2 hamarosan bemutatkozik – egyre nagyobb eséllyel a szeptemberi Frankfurti Autószalonon –, és a bajorok igyekeznek felkavarni az állóvizet az újdonság körül. Ezúttal néhány hivatalos fotóval rukkoltak elő, melyet egy végleges, ám egyelőre álcázott X2-ről készítettek, méghozzá a hozzá legjobban illő körülmények között, a városi forgatagban.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 10. csütörtök, 15:05

2. oldal / 764