Hírek

Új kiegészítővel varázsolhatunk roadstert a Rolls-Royce Dawnból

Nyomtatás

A Rolls-Royce Dawn kétség kívül a világ egyik legimpozánsabb kabriója, ami jelenleg elérhető a piacon: az autóból egyszerűen árad az elegancia és az exkluzivitás. Éppen ezért kissé sokan kissé kétkedve fogadták az angol gyártó által Genfben bemutatott új kiegészítőt, aminek segítségével tulajdonképpen egy kétüléses roadsterré lehet alakítani az autót – Önök mit szólnak hozzá?

Módosítás dátuma: 2018. március 12. hétfő, 23:07

Már úton van a bemutatóra az új Volkswagen Touareg (videó)

Nyomtatás

A Volkswagen ugyan nem hozott nekünk semmilyen sorozatgyártású meglepetést a Genfi Autószalonra – azért az I.D. Vizzion tanulmány elég látványosra sikerült –, de nem haragudtunk ezért a németekre, hiszen már a megnyitó előtt tudtuk, hogy még ebben a hónapban bemutatkozik a vadonatúj Touareg. A gyáriak prémium SUV-ja Pekingben fog bemutatkozni, és az első példányok már úton is vannak Kínába, ugyanis a Volkswagen saját lábon küldi a Távol-Keletre az újdonságot, és a kalandokat videón is megörökítik.

Módosítás dátuma: 2018. március 19. hétfő, 13:48

Közösen fejleszt elektromos padlólemezt az Audi és a Porsche

Nyomtatás

Az Audi és a Porsche tulajdonképpen még be sem mutatták első szélesebb rétegek számára is elérhető elektromos autójukat – bár ez előbbinél még idén, utóbbinál pedig legkésőbb jövőre megtörténik –, máris közösen dolgoznak a következő generációs villanyos modelljeik alapjain. Természetesen semmi meglepő nincs abban, hogy a Volkswagen konszern prémium és luxusmárkái összefognak, de mindenképpen örömmel fogadhatjuk a hírt.

Módosítás dátuma: 2018. március 12. hétfő, 11:56

Tarol a Lamborghini új SUV-ja – még a gyáriak is meglepődtek

Nyomtatás

A Lamborghini tavaly mutatta be az Urust, és az olaszok hatalmas érdeklődésre számítottak már előzetesen is. Az előrejelzések pedig még így is túl pesszimisták voltak, ugyanis az olaszok vezetője, Stefano Domenicali elárulta, hogy még annál is jobban megy a márka vadonatúj szuper-SUV-ja, mint az előzetesen gondolták. Az úriember néhány érdekességet is elárult az eladásokkal kapcsolatban.

Módosítás dátuma: 2018. március 12. hétfő, 11:27

A Mercedes-AMG megdöntené a Nürburgring valaha volt leggyorsabb körét

Nyomtatás

A Mercedes-AMG ugyan már tavaly megmutatta a nagyközönségnek a Forma-1-es motorral szerelt szuperautóját, a Project One azonban még nincs teljesen kész – a kiszállítások valószínűleg csak jövőre kezdődnek meg. A németek azért nem hagyják, hogy lankadjon a figyelem az autó körül, és ezúttal egy igencsak merész ígérettel sikerült ismét középpontba helyezni a különlegességet.

Módosítás dátuma: 2018. március 12. hétfő, 10:38

A Mercedes digitálisan forradalmasítja a fényszórótechnológiát

Nyomtatás

Napjainkban az elképesztően fejlett, olykor több száz fénydiódából összeálló, mátrix LED-es, adaptív fényszórók és lézeres technológiájú távolsági fények jelentik a világítástechnológia csúcsát az autózásban – persze a sokkal inkább formatervezők számára fontos OLED egységekről sem szabad megfeledkezni. A Mercedes-Benz most újabb szintre emelné mindezt, méghozzá a kivetítésre is képes, több mint egymillió pixelből álló digitális megoldásának köszönhetően.

Módosítás dátuma: 2018. március 09. péntek, 16:04

Észrevétlenül frissült Genfben a Nissan Juke

Nyomtatás

A Nissan Juke talán az első olyan kis crossover volt a piacon, ami igazán fel tudott ülni a kategória iránti egyre csak növekvő kereslet hullámaira. Az egyedi formákkal megáldott modell bemutatója azonban már 8 éve volt, és bár meghökkentő megjelenése még most sem nevezhető elavultnak – amiben a 2014-es frissítés is szerepet játszik –, azért ennyi idő után ideje lenne egy utóddal előállnia a japánoknak. Erre azonban egyelőre még várnunk kell, ugyanis a gyáriak most egy újabb ráncfelvarrással igyekeznek továbbra is versenyben tartani az első generációs Juke-ot.

Módosítás dátuma: 2018. március 09. péntek, 14:38

A legenda visszatér a pályára – bemutatkozik a McLaren Senna GTR tanulmány

Nyomtatás

A tavaly bemutatott Senna a McLaren valaha volt leggyorsabb utcai használatra is alkalmas autója, legalábbis ami a köridőket illeti, ez pedig jól látszik a tervezők „forma funkciót követ” filozófiáján is – a Senna közel sem a legszebb McLaren, de ezt bőven ellensúlyozzák képességei. Genfben látványos karbon ruhát is kapott az autó, de nem elégedtek meg ennyivel az angolok, ugyanis bemutatták az egyelőre még csak koncepció státuszban lévő, kizárólag versenypályán használható GTR változatot is.

Módosítás dátuma: 2018. március 09. péntek, 13:32

Jövőbeli formanyelvét vetítette előre Genfben a Hyundai

Nyomtatás

A Hyundai két nagyon fontos modellt is elvitt a Genfi Autószalonra a vadonatúj Santa Fe és a Kona Electric képében. A koreaiaknak azonban még mindezek mellett is maradt kapacitásuk megalkotni egy lenyűgöző koncepcióautót, amely ugyan a külcsín mellett semmi mást nem vonultat fel, de ez is elég ahhoz, hogy érdemes legyen vele foglalkozni – íme, a Le Fil Rouge koncepció.

Módosítás dátuma: 2018. március 09. péntek, 12:02

Elektromos telekjáró Porsche módra – itt a Mission E Cross Turismo

Nyomtatás

A Porsche csak a frissített GT3 RS-sel készült a Genfi Autószalonra – legalábbis a legtöbben ezt gondoltuk. A németek azonban mindenki nagy meglepetésére egy izgalmas koncepciót is elvittek Svájcba, méghozzá a Mission E Cross Turismo képében, ami a korábbi – és hamarosan sorozatgyártásba kerülő – normál Mission E stílusában, de még inkább szériaközeli formában mutatta meg nekünk, hogy milyen is lesz a Porsche első tisztán villanyos modelljének telekjáró kombi verziója.

Módosítás dátuma: 2018. március 09. péntek, 10:05

A BMW i4 néven küdi szériába az i Vision Dynamics koncepciót

Nyomtatás

A BMW a Genfi Autószalonon bejelentette, hogy az i divízió soron következő, tisztán elektromos meghajtású modellje a 2017-es Frankfurti Autószalonon bemutatott BMW i Vision Dynamics tanulmányautó sorozatgyártásban készült változataként lát majd napvilágot Münchenben. Sőt, a bajorok már azt is elárulták, hogy i4 néven érkezik majd az újdonság – emellett pedig arról is szót ejtettek, hogy folyamatosan egyre „zöldebbé” válik a márka.

Módosítás dátuma: 2018. március 08. csütörtök, 13:04

3. oldal / 824