2017. Augusztus 21., Hétfö

Frissitve:09:34:44

Hírek

Egyszerűen nagyszerű – ötletes megoldással segítene rajtunk a Toyota

Nyomtatás

Bizonyára mindenki járt már úgy, hogy egy kis tárgyat – legyen az egy mobiltelefon, egy kevéske aprópénz, egy kulcs vagy akár egy öngyújtó – beejtett az első ülések és a középső konzol közé, hogy aztán kínkeservesen, akrobatikus mozdulatokkal próbálja meg kihalászni, jó esetben sikerrel. A Toyota most egy egyszerű, ám mégis nagyszerű megoldást eszelt ki az ilyen helyzetek elkerülésére, és mi csak támogatni tudjuk a japán gyártót a megvalósításban.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 10. csütörtök, 00:51

Egy újabb izgalmas Volkswagen? – friss grafikákon a T-Roc

Nyomtatás

Az őszi szezonra kétség kívül felkészültek a gyártók, amit a rengeteg ízelítő és kedvcsináló is bizonyít. A Volkswagen például a múlt heti videó és képek után mutatott két újabb digitális rajzot az augusztus végén érkező újdonságáról, a T-Roc-ról. Sajnos sokkal több részletet ezek a grafikák sem árulnak el, és a külsőt előrevetítő képeken kívül semmi mást nem osztottak meg velünk a gyáriak, de legalább két új szögből is megcsodálhatjuk az autó digitális verzióját.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 09. szerda, 17:22

Lebukott az új Renault Mégane R.S. – jól áll neki a piros

Nyomtatás

A Renault Mégane várva várt R.S. verziója minden bizonnyal a szeptemberi Frankfurti Autószalonon mutatkozik be, de a franciáknak nem sikerült addig kihúzniuk lebukás nélkül. Az autót már minden szögből megcsodálhattuk korábban a formatervezési mintákon, de ezúttal néhány kép egy kész példányról is kiszivárgott. Mostanra tehát már csak az maradt titokban, hogy mit rejtenek majd az agresszív formák.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 09. szerda, 15:51

Arisztokrata – ízelítőn a Vision Mercedes-Maybach 6 kabrió

Nyomtatás

A Mercedes-Maybach tavaly egy elképesztő tanulmánnyal készült a Pebble Beach Concours d’ Elegance rendezvényre, és a németek luxusváltozatokért felelős részlege az elmúlt egy évben sem tétlenkedett, még ha ezúttal nem is egy teljesen új koncepcióval készültek. A gyáriak ugyanis a tavalyi Vision Mercedes-Maybach 6 kabrió változatával készülnek a 2017-es seregszemlére, amiről egy ízelítők videót már meg is mutattak nekünk.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 09. szerda, 12:16

A gyalogosok védelmében – új légzsákon dolgozik a Mercedes

Nyomtatás

A biztonság egyre fontosabb szerepet tölt be az autózás világában, és bár manapság a legtöbb nagy autógyártó nyugodtan elmondhatja magáról, hogy a járműveikben utazók biztonságban vannak, a prémiumgyártóknak ez nem elég – szeretnék a gyalogoskat is megvédeni. A különböző gyalogosfelismerő és vészfékrendszerek mellett a Mercedes-Benz ezúttal egy különleges légzsákot dolgozott ki, amely növeli a gyalogosok esélyeit egy esetleges gázolás esetén.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 09. szerda, 10:06

Kiszivárgott képeken és videón az új Nissan Leaf

Nyomtatás

Szinte nem telik el úgy nap, hogy ne kerülne elő egy újabb kedvcsináló videó, ízelítő kép vagy éppen kiszivárgott fotó a szeptember elején érkező vadonatúj Nissan Leaf-ről. Ezúttal egy rövid reklámfilmet osztottak meg velünk a japánok, melyben az újdonság rendkívül fejlett, sofőr nélkül is működő ProPilot Park névre hallgató automatikus parkolórendszerét hirdetik, de emellett kiszivárgott két fotó is a Nissan Oppamában található üzeméből is, ahol már elkészült néhány autó.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 08. kedd, 18:18

Újabb Mercedes-AMG változatok jönnek, 53-as jelöléssel

Nyomtatás

A Mercedes-AMG nem veszi félvállról a munkát: a csillagos márka sportrészlege a legpotensebb, 63-as és 65-ös jelölésű modellek mellett immár a 43-as kójdellel ellátott kivitelek is piacra kerültek, és ez még nem minden. Hamarosan ugyanis jönnek az AMG 53-as számmal jelölt autói, melyek a két előbb említett változat közé fognak besorolni, ezzel akár háromtagúvá növelve az egy típuscsaládon belüli AMG kivitelek számát.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 08. kedd, 13:05

Hatalmas rekord a Teslától – egy töltéssel több mint 1000 km

Nyomtatás

Azt hiszem túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Tesla némileg megelőzte korát, és bár sok gyermekbetegségben szenved a fiatal márka, azt senki nem tudja elvenni tőlük, hogy ők be mertek vállalni olyat, amit mások nem. Az amerikai márka azóta is egy lépéssel a többiek előtt jár, legalábbis a hatótávot illetően, biztosan. Ezt bizonyítja legújabb rekordjuk is, ami egy Model S 100D-vel született – a méretes szedánnal több mint 1000 kilométert tettek meg egyetlen feltöltéssel.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 08. kedd, 11:54

Néhány matricával át lehet verni az önvezető autókat

Nyomtatás

Az autonóm autózás már a küszöbön van: rengeteg gyártónál van már a polcon a közel kész technológia, sőt, néhányan már elérhetővé is tették. A nagy lendületben azonban időről időre vannak olyan dolgok, amik visszarángatnak minket a földre, és emlékeztetnek, hogy még nagyon az elején járunk az önvezető négykerekűek világának. Ezúttal néhány matricáról van szó, amelyet egy stoptáblára ragasztottak.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 08. kedd, 11:26

Öngyulladós benzines – két éven belül jönnek a Mazda új motorjai

Nyomtatás

A Mazda azon kevés gyártók egyike, amelyik úgy gondolta, hogy nem a „downsizingban” és a turbómotorokban van a jövő, és ezt be is bizonyította a benzines SKYACTIV-G motorcsaládjával. Az 1,5-ös, a 2-literes, és a 2,5 literes egység egyaránt nagyon jól sikerült, a japánok pedig nemrég bejelentették, hogy érkezik a motorcsalád új generációja, mely nem csak nyomatékosabb, de jóval hatékonyabb is lesz.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 08. kedd, 10:06

Hibrid ide, SKYACTIV oda? – szorosabbra fűzi a viszonyát a Mazda és a Toyota

Nyomtatás

A Mazda és a Toyota már eddig is partneri viszonyban álltak egymással, ám a két japán gyártó úgy döntött, hogy még szorosabbra fűzi ezt a kapcsolatot. Mielőtt bárki is azt hinné, hogy bekebelezésről lenne szó, a két márka teljesen egyenrangú félként száll be az üzletbe, amely elmondásuk szerint minden téren jövedelmező lesz számukra, és nem mellesleg a vásárlók számára is.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 07. hétfő, 19:01

4. oldal / 765