2017. Október 20., Péntek

Frissitve:02:19:35

Hírek

Elektromos Cayman vetíti előre a Porsche gyorstöltő rendszerét

Nyomtatás

A Porsche 2019-ben mutatja majd be első teljesen elektromos modelljét, ami a Mission E koncepció formáit örökli majd. Ugyan ez lesz majd a gyáriak első sorozatgyártású tisztán villanyos modellje, de a Porsche már régóta szemez a technológiával, amit legújabb koncepciójuk is hűen tükröz. A Cayman e-voultion egy vérbeli tanulmány helyett sokkal inkább egy kísérleti típusnak mondható, hiszen egy átlagos Cayman alapjaira épül.

Módosítás dátuma: 2017. október 10. kedd, 17:59

Sportos négyajtóssal és a 3-as előfutárával megy Tokióba a Mazda

Nyomtatás

Egy hazai autószalon minden gyártó számára kiemelt fontosságú. Nincs ez másként a Mazdával sem, hiszen a gyáriak két fontos koncepcióautóval is készülnek a tokiói seregszemlére. A két tanulmányról pedig már néhány kedvcsináló fotót is megosztottak velünk a japánok, melyeken már most jól látszik, hogy valóban izgalmas négykerekűekkel lesz dolgunk.

Módosítás dátuma: 2017. október 10. kedd, 15:04

Behódol a Ferrari – már biztos, hogy érkezik az olaszok SUV-ja

Nyomtatás

Éppen a minap vetődött fel, hogy a Lamborghini a hamarosan érkező SUV-ja után egy négyajtós modellel is előrukkolhat – habár ez egyelőre nem hivatalos. Úgy látszik, hogy a másik olasz spotautókkal foglalkozó gyártó sem szeretne nagyon lemaradni, ugyanis megérkezett a hivatalos is bejelentés is, hogy érkezik egy emelt hasmagasságú modell a Ferrari kínálatába.

Módosítás dátuma: 2017. október 10. kedd, 14:23

Pillangóhatás – íme, az egyedi Lexus LC Structural Blue Edition

Nyomtatás

A Lexus LC bemutatójakor az autórajongók szája szinte kivétel nélkül tátva maradt, ugyanis a japánok gyakrolatilag egy az egyben a korábbi koncepció formáit örökítették át a sorozatgyártású modellre. Mostanra már kezdjük elhinni, hogy a Lexus valóban piacra dobta ezt a modellt, de a gyáriaknak azért maradt még puskaporuk: ha már különleges formákat kapott, akkor egy igazán egyedi fényezést is érdemel az LC – íme, a Structrual Blue Edition.

Módosítás dátuma: 2017. október 09. hétfő, 19:25

Csalóka – 12,33 milliótól elérhető hazánkban a Volvo XC40

Nyomtatás

Még nincs egy hónapja, hogy a Volvo vadonatúj kompakt crossovere, az XC40 bemutatkozott, de máris rendelhető a svédek üdvöskéje. Ennek örömére gyorsan utána is jártunk, hogy mennyiért lehet a miénk az eddig nem létező modell, és bár elsőre kissé ijesztőnek tűnhetnek az összegek, érdemes észben tartani, hogy egyelőre csak izmosabb erőforrással és jobb felszereltséggel vehetjük meg az autót – a gyengébb hajtásláncok később érkeznek majd meg.

Módosítás dátuma: 2017. október 09. hétfő, 17:44

390 lóerős lehet a legavadabb BMW Z4? – jövőre érkezik

Nyomtatás

A BMW Z4 koncepció formájában már bemutatkozott idén, és jövőre érkezik a sorozatgyártású modell is, amely a kémfotók alapján megőrzi majd a tanulmány sportos és agresszív megjelenését. A formák leleplezése után a pletykák hamar az autó teljesítményével kezdtek el foglalkozni, és a legújabb hírek szerint – melyek állítólag egy megbízható, bennfentes forrásból származnak – a legerősebb változat akár 390 lóerős is lehet majd.

Módosítás dátuma: 2017. október 09. hétfő, 12:04

SUV után négyajtós? – bővítheti palettáját a Lamborghini

Nyomtatás

A Lamborghini december 4-én bemutatja új SUV-ját, az Urust, amivel egy olyan útra léphetnek, amit sok rajongó igencsak kétkedve fogad, attól félve, hogy felpuhul majd a márka kőkemény sportautókból álló palettája. Ha mindez még nem lenne elég, ezúttal egy négyajtós modellről szóló pletyka borzolja tovább a kedélyeket, amely a hírek szerint 2021-re el is készülhet.

Módosítás dátuma: 2017. október 09. hétfő, 11:18

Elkészült a félmilliomodik Audi Győrben

Nyomtatás

A győri Audi gyár igen szép történelemmel rendelkezik, hiszen 1994-ben nyitott meg az üzem, és bár jó pár évig csak motorokat gyártottak – ami természetesen most is fontos feladata a létesítménynek –, 1998 óta négykerekűek összeszerelésével is foglalkoznak, hiszen ekkor kezdték el gyártani a TT-t. Jövőre tehát a győri autógyártás 20. évfordulóját ünnepelhetjük, de már most örülhetünk, hiszen nemrég legurult az 500 ezredik négykerekű a gyártósorról.

Módosítás dátuma: 2017. október 09. hétfő, 10:42

Két éve tért vissza hazánkba a LADA – 2000 autó kelt el azóta

Nyomtatás

A LADA 2015-ben tért vissza hazánkba, és ez idő alatt a 2000-es határt az értékesített autók száma. Az orosz márka annak köszönheti népszerűségét, hogy olcsó autóival sok ember számára tette lehetővé az újautó-vásárlást és máig sokakban ébreszt nosztalgikus élményeket. A LADA modellek ugyan számos fejlesztésen mentek keresztül az elmúlt évtizedekben, és bár bőven van még hova fejlődni, azon fontos jellemzőik, hogy strapabírók, megbízhatók és megfizethetők, megmaradtak.

Módosítás dátuma: 2017. október 06. péntek, 13:54

Hamarosan itt a Polestar első saját modellje – 17-én érkezik

Nyomtatás

A Polestar már jó ideje a Volvo tulajdonában van, és eddig mindenki azt gondolta, hogy ezentúl a svédek sportos modelljeiért fog felelni. Nemrég azonban bejelentették, hogy a közös tulajdon illetve a közös alapok és technológia ellenére elválik a két márka útja egymástól, és bár továbbra is szoros lesz a kapcsolat, a Polestar saját néven, saját emblémával készít majd autókat, ráadásul csak elektromos és hibrid hajtásláncokkal – az első újdonság pedig meg is érkezik október 17-én.

Módosítás dátuma: 2017. október 06. péntek, 13:03

Versenyautós stílusban – itt a Toyota GR HV Sports koncepció

Nyomtatás

A Toyota nemrég indította útjára GR sorozatát, amelyhez a jövőben a sportos modelljei csatlakoznak majd – akárcsak a Yaris GRMN – a Tokiói Autószalonon máris bemutatnak egy újabb tanulmányt, mely a GT86 alapjaira épült, és a japánok LMP1-es versenyautójának stílusjegyeit viseli magán.

Módosítás dátuma: 2017. október 06. péntek, 12:16

4. oldal / 783