2017. Április 26., Szerda

Frissitve:06:44:53

Hírek

Terepes retro kicsiben – bemutatkozik a Toyota FT-4X

Nyomtatás

A New York-i Autószalon számos újdonságnak adott teret, közöttük pedig tanulmányokban sincs hiány. Közülük is kiemelkedik a Toyota FT-4X, amely elnevezését ellenpontozandó, igazán ötletes megoldásokkal rendelkezik.

A Jaguar F-Pace lett a Világ Év Autója

Nyomtatás

A mai nap folyamán bejelentették a New York-i Autószalonon a Világ Év Autóját. A 75 nemzetközi autós újságíróból álló zsűri hosszas vizsgálódást követően a Jaguar F-Pace-t hirdette ki győztesként, amely eredménnyel a díj történelmének első SUV győztesét köszönhetjük.

Így állít konkurenciát a Hyundai a BMW X5-nek

Nyomtatás

A Hyundai új keletű prémium márkája, a Genesis bemutatta történelmének első SUV modelljét. A GV80-as koncepció sorozatgyártású változata a BMW X5 és társai orra alá kíván borsot törni, és egyben előkészíteni a márka európai érkezését.

Módosítás dátuma: 2017. április 13. csütörtök, 09:59

40. születésnapjára a maga módján öltözött puccba a Lada Niva

Nyomtatás

Április 5. piros betűs napként szerepel minden Lada rajongó naptárában, hiszen ekkor mutatkozott be VAZ-2121 néven a Niva, amely kivételes terepképességeinek köszönhetően manapság is nagy népszerűségnek örvend.

Méltó módon, látványos videóval búcsúztatja a Dodge Vipert a Pennzoil

Nyomtatás

A The Last Viper rövidfilm egy legendát búcsúztat, amely 25 év és három generáció után vonul nyugdíjba, egy újabb remek V10-es motortól fosztva meg a piacot. Utoljára azonban még felhördül a 8,3 literes egység, nem is akármilyen módon: érdemes a hangerőt feltoni és megnézni az alábbi kis mozit.

Módosítás dátuma: 2017. április 13. csütörtök, 09:10

Szentségtörés? Kétliteres motort kapott a Jaguar sportautója

Nyomtatás

A vadmacska megszelídül: a háromliteres V6-os és ötliteres V8-as motorok okán sokan gondolkodhatnak így a Jaguar F-Type új beszálló verziójáról, pedig a kétliteres turbómotorba is szorult élet. Az újdonsággal együtt már összesen 24 modellváltozatban elérhető a Jaguar legdinamikusabb autója.

Módosítás dátuma: 2017. április 12. szerda, 14:34

Ünnepi áremelés: még Nagypénteken is drágulnak az üzemanyagok

Nyomtatás

Az elmúlt hetekben sajnos szárnyra kaptak az üzemanyagárak: 10 napon belül nem kevesebb, mint 4 (!) áremelés történt illetve történik a hazai benzinkutakon: a múlt héten a benzin literje összesen 10, míg a gázolajé 7 forinttal lett drágább, ez a hét pedig szorosan követi az előzőt, hiszen a héten mind a benzin, mind pedig a gázolaj összesen 7-7 forinttal drágul.

Újabb fotókon tündököl a frissített Mercedes-Benz S-osztály

Nyomtatás

Tudás terén még mindig az autóipar élvonalába tartozik, de néhány éves pályafutását követően alaposan felfrissül a Mercedes-Benz S-osztály. Az újdonság a vezetői segédrendszerek és hajtásláncok terén fejlődik a legtöbbet, de kívül-belül is találunk változásokat – az első képek pedig már el is árulják mindezt.

Megérkezett a valaha készült legsportosabb Lexus LS

Nyomtatás

A különböző sportcsomagok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek szinte minden kategóriában, ám a legnagyobb kereslet talán még mindig a prémium szegmensben mutatkozik irántuk. Nem csoda hát, hogy a Lexus nem várt sokat azzal, hogy a nemrég leleplezett vadonatúj LS-hez is megalkossa a dinamikus megjelenést és sportosabb menettulajdonságokat biztosító F Sport csomagot, melynek révén a valaha készült legsportosabb Lexus LS-t üdvözölhetjük

Módosítás dátuma: 2017. április 12. szerda, 13:03

Sátán vágtán – bemutatkozik a 840 lóerős Dodge Challenger Demon

Nyomtatás

0-100: 2,4 másodperc, negyed mérföld: 9,65 másodperc – szédületes adatokkal érkezett meg a világ első sorozatgyártású, utcai gyorsulásra tervezett autója, amelynek a Dodge Challenger adja az alapot. A Hellcattel ellentétben itt a tervezők szinte minden figyelmüket a gyorsulásra koncentrálták, de a végeredmény pusztán ár/lóerő arányban sem akármilyen lett.

Ötcsillagos 5-ös és hármas Dobló – újra tört az Euro NCAP

Nyomtatás

Folytatja törésteszt-sorozatát az Euro NCAP. Az intézet ezúttal két gyökeresen eltérő modellt, az új 5-ös BMW-t, valamint a 2015-ben frissült Fiat Doblót törte több alkalommal is ripityára, hogy szerteágazó módon vizsgálja védelmüket. Felemás eredmények születtek.

4. oldal / 735