Hírek

Az Audi megmutatta nyáron érkező elektromos SUV-ját Genfben

Nyomtatás

Az Audi standját Genfben kétség kívül a vadonatúj A6 uralta, azonban a négykarikások a hamarosan érkező elektromos crossoverük előfutáraként elhozták az e-tron koncepciót is. A tanulmány státusz azonban csak álca, hiszen az alaposan felmatricázott négykerekű tulajdonképpen már a kész autó, és nem kell túl nagy fantázia ahhoz, hogy elképzeljük, milyen is lesz majd a sorozatgyártású változat.

Módosítás dátuma: 2018. március 08. csütörtök, 12:45

A Volkswagen szerint ez a jövő – íme, az önvezető I.D. Vizzion

Nyomtatás

A Volkswagen némi meglepetésre nem készült nagy bemutatóval a Genfi Autószalonra – habár március végén azért leleplezik a vadonatúj Touareget –, de egy igazán izgalmas tanulmányt azért elvittek Genfbe a németek, méghozzá az I.D. sorozatuk legújabb tagját, a Vizziont. A különleges koncepció igazi jövőautó, így az elektromos hajtás és az autonóm technológia sem maradhatott ki belőle – egyéb nyalánkságok mellett.

Módosítás dátuma: 2018. március 08. csütörtök, 11:59

Ilyen lesz a Škoda kis crossovere – itt a Vision X tanulmány

Nyomtatás

A Škodánál mára már hagyománnyá vált, hogy fontosabb modelljeiket egy látványos tanulmányautóval vetítik előre, melyek a sorozatgyártásra ugyan szelídülnek, de nagyvonalakban azért megtartják a mutatós formákat. Éppen ezért örülhetünk most a Vision X-nek is, amely a Genfi Autószalonon mutatkozott be, és a Seat Arona – illetve a hamarosan szintén érkező Volkswagen T-Cross – Škoda testvérének szériaváltozatának megoldásaiba enged betekintést.

Módosítás dátuma: 2018. március 08. csütörtök, 10:46

Éjfekete élményhajhász – itt a BMW M2 Edition Black Shadow

Nyomtatás

2017-ben a BMW M2 bizonyult a BMW M GmbH legsikeresebb modelljének, amelyből egy év alatt világszerte több mint 12 000 példány kelt el. A típust övező világméretű népszerűséget egy éjfekete különkiadás piacra dobásával kívánja megünnepelni a BMW, amelynek célja, hogy még inkább kiemelje a nagyteljesítményű kompakt sportautó lebilincselő menetdinamikáját.

Módosítás dátuma: 2018. március 07. szerda, 18:15

Két másodperc alatt százon van a Rimac elektromos szuperautója

Nyomtatás

Nem is olyan régen már felemlegettük horvát Rimac márkát, amely még 2012-ben mutatott be egy modellt Concept One néven, és az elképesztő képességekkel rendelkező elektromos szuperautóból ugyan csak 8 darab készült, mégis forgalomba kerültek. A gyáriak most, hat évvel az előző négykerekűjük leleplezése után egy újabb változattal készültek, ami a C_Two nevet viseli – ami nyilván a Concept Two-ra utal –. és természetesen minden tekintetben felülmúlja elődjét.

Módosítás dátuma: 2018. március 07. szerda, 17:41

A fizika határait feszegeti – megjött az Aston Martin Valkyrie AMR Pro

Nyomtatás

Az Aston Martin azt ígéri, hogy a Valkyrie lesz a valaha volt leggyorsabb utcán is használható négykerekű. Az angolok azonban nem elégedtek meg ennyivel, és a Genfi Autószalonon bemutatták a már korábban beígért AMR Pro verziót, amelyet kifejezetten versenypályás használatra fejlesztettek ki, és elmondásuk szerint képes az LMP1-es, azaz Le Mans-i 24 órás verseny királykategóriájába tartozó versenyautókkal felvenni a kesztyűt.

Módosítás dátuma: 2018. március 07. szerda, 16:13

Vissza a kezdetekhez – itt a Range Rover SV Coupe

Nyomtatás

Valószínűleg már sokan nem emlékeznek rá, de a legelső Range Rover 1970-ben még háromajtósként mutatkozott be. A gyáriak persze észben tartották ezt is, és közel ötven évvel az őselőd bemutatkozása után idén ismét bemutattak egy „kupé” változatot. Az újdonságot az angolok egyedi igényekkel foglalkozó részlege, az SVO alkotta meg, és mindössze 999 darab készül majd belőle.

Módosítás dátuma: 2018. március 07. szerda, 14:30

Tudták fokozni – bemutatkozik a Bugatti Chiron Sport

Nyomtatás

A Bugatti a Genfi Autószalon megnyitója előtt egy nappal lepte meg a nagyközönséget egy izgalmas ízelítő videóval, amiben minden jel arra utalt, hogy a svájci seregszemlén egy még tovább vadított Chiront mutatnak be. Akkor szinte mindenki azt gondolta, hogy máris a Super Sport változat jöhet, azonban végül csak simán a Sport utónevet kapta az autó, és bár sok szempontból fejlődött tovább, az erőforráshoz végül nem nyúltak a mérnökök.

Módosítás dátuma: 2018. március 07. szerda, 13:03

Várjuk szériában – íme, a BMW M8 Gran Coupé koncepció

Nyomtatás

A BMW legnagyobb durranása Genfben kétségtelenül a vadonatúj X4 bemutatása volt, de az M részlegnek azért sikerült némileg ellopnia a showt a közepes terepkupé új generációjától, ugyanis – sajnos egyelőre csak koncepció formában – bemutatták az M8 Gran Coupét. A korábbi értesülések tehát helyesek voltak, ugyanis a bajorok a még be sem mutatkozott 8-as sorozat négyajtós verziójával rukkoltak elő a svájci seregszemlén.

Módosítás dátuma: 2018. március 07. szerda, 12:04

Visszatért a Toyota Supra – versenyautóként láthatjuk először

Nyomtatás

Már hosszú évek óta hivatalos, hogy visszatér a Toyota kínálatába a legendás Supra, de egészen mostanáig kellett rá várnunk, hogy végre egy olyan autót is elénk rakjon a japán gyártó, amin olvasható a jól ismert név. Amennyiben szigorúan vesszük, ez most sem történt meg, de a Genfi Autószalonon bemutatott versenyautónak legalább már hivatalosan is Supra a neve, de sajnos még mindig csak koncepcióként tekinthetünk rá – ugyanakkor a részleteket tekintve már sokat felfed a reményeink szerint még idén bemutatkozó szériaváltozatból.

Módosítás dátuma: 2018. március 07. szerda, 11:00

600 literes puttonnyal érkezett meg az új Kia Ceed Sportswagon

Nyomtatás

Már a Genfi Autószalon megnyitója előtt kiszivárgott néhány kép a Kia Ceed Sportswagon változatáról, azonban most végre minden információt megtudhattunk a koreaiak kompaktjának puttonyos kiviteléről. Az előzetes találgatásaink pedig helyesnek bizonyultak, de nézzük, hogy pontosan mire is képes az újdonság.

Módosítás dátuma: 2018. március 07. szerda, 10:20

4. oldal / 824