Hírek

59 150 forint/lóerő – elérhető itthon az új BMW M5

Nyomtatás

Ritkán vesszük elő a forint/lóerő arányt, és ez nem véletlen, hiszen ez a mutató közel sem nevezhető mérvadónak – a prémiumok között nem meglepő módon mindig magasabbra adódik. Az immár hazánkban is megrendelhető BMW M5 esetében azonban mégsem annyira ijesztő szám jön ki (59 150 Ft/LE), hiszen majdnem ugyananakkora összeggel találkozunk, mint például egy alapfelszereltségű X2 esetében (58 750 Ft/LE), de hogy egy nem prémiumot is említsünk, a 110 lovas dízellel szerelt Opel Insignia tesztautónál jóval többre jön ki a forint/lóerő mutató (103 545 Ft/LE).

Módosítás dátuma: 2017. december 06. szerda, 11:59

A Volkswagen egy hagyományosabb elektromos SUV-val is készül

Nyomtatás

A Volkswagen már nagyban készül az elektromos jövőre, és a 2020-as évek közepére már egy igen széles palettát szeretne magáénak tudni. Nemrég ezt egy hatalmas, több mint 1000 milliárd forintos beruházással erősítették meg, és folyamatosan hallani újabb és újabb tervekről. Szerencsére már konkrétumok is vannak, és a németek nem mindennel kapcsolatban titkolóznak.

Módosítás dátuma: 2017. december 05. kedd, 16:49

Már rendelhető hazánkban a BMW X2 – 11,28 millió az alapára

Nyomtatás

A BMW az X2 bemutatásával ismét tanúbizonyságot tett arról, hogy nem fél új utakra lépni: az X1 alapjaira épülő, ám annál jóval vagányabb, kupés vonásokat felvonultató újdonság igazán vagányra sikerült. A bajorok pedig már meg is kezdték a piaci bevezetést, aminek hála immár itthon is rendelhető az autó – mi pedig megvizsgáltuk, hogy mennyit is kell a kereskedésekben hagynunk, hogy a miénk lehessen.

Módosítás dátuma: 2017. december 05. kedd, 16:10

Megérkezett az Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio – 28 milliótól elérhető

Nyomtatás

Az Alfa Romeo nem viccelt, amikor bemutatta első SUV-ját, és rögtön a legvadabb, Quadrifoglio Verde (QV) változatban rántották le róla a leplet. A QV kivitel piaci bevezetése azonban azóta is váratott magára, míg a normál változatok már viszonylag régóta elérhetőek. Most azonban végre a Zöld Pokol leggyorsabb SUV-ját is megrendelhetjük akár hazánkban is.

Módosítás dátuma: 2017. december 05. kedd, 14:24

Jövőre érkezik az új Mercedes Sprinter – az utasterét már láthatjuk

Nyomtatás

Korábban az Autó Pulton nem igazán foglalkoztunk nagyobb áruszállítókkal, azonban amióta a Hyundai H350 ellátogatott szerkesztőségünk garázsába, felébredt bennünk a vágy, hogy ezt a kategóriát is kiismerjük, és azóta már a Renault Master és az új Volkswagen Crafter is bizonyíthatott hasábjainkon. Ezek után pedig nagy érdeklődéssel várjuk, hogy mire lesz képes a jövőre érkező vadonatúj Mercedes-Benz Sprinter, ami szakítva a Volkswagennel, ezúttal teljesen új, saját alapokra építkezik. A csillagosok pedig már meg is mutatták, hogy milyen lesz az újdonság utastere.

Módosítás dátuma: 2017. december 05. kedd, 13:02

Az első szuper-SUV – bemutatkozik a Lamborghini Urus

Nyomtatás

Sokat vártunk rá, de végre megérkezett: az Urus tanulmányként még 2012-ben mutatkozott be, és egy jó ideig egyáltalán nem volt biztos, hogy valaha elkészíti majd sorozatgyártásban is a Lamborghini. Végül azonban úgy döntöttek, hogy megalkotják a szuper-SUV-t, így 5 évvel a koncepció bemutatója után az olaszok leleplezték az immár szériában is elérhető változatot, és nem okoztak csalódást.

Módosítás dátuma: 2017. december 06. szerda, 10:58

Frissültek a Ford kisáruszállítói – íme, az új Connect és Courier Van

Nyomtatás

A Ford nemrég frissített a Tourneo Custom modellt, ám itt még nem álltak meg az amerikaiak, ugyanis ezúttal a kisebb testvéreket fektették kés alá a gyáriak: megérkezett a ráncfelvarrott Transit Connect és Transit Courier Van is. A két „dobozos” esetében az áruszállító és a személyszállító változatok egyaránt frissültek.

Módosítás dátuma: 2017. december 04. hétfő, 18:44

Mégsem Cullinan néven jön Rolls-Royce első SUV-ja?

Nyomtatás

A Rolls-Royce jövőre érkező SUV-ját már régóta a Cullinan néven emlegetjük, és szinte mát mindenki elkönyvelte, hogy ez a sorozatgyártásra is megmarad majd. Most azonban a gyáriak egyik magas rangú alkalmazottja elárulta, hogy bár sokan hivatalosnak hiszek ezt a típusnevet, a márka sosem állította, hogy ezt viseli majd az első emelt hasmagasságú modelljük.

Módosítás dátuma: 2017. december 04. hétfő, 13:00

Konnektoros hibridet és gyengébb AMG kivitelt is kap az új Mercedes A-osztály

Nyomtatás

A Mercedes-Benz a jövő tavaszi Genfi Autószalonon nagy durranásra készül, ugyanis bemutatják az A-osztály következő generációját. A luxuskompakt minden eddiginél magasabb szintet képvisel majd, amit a nemrég leleplezett utastere is jól mutat, de néhány teljesen új változat is bemutatkozik majd – és itt nem csak a friss belépőnek számító négyajtós kivitelre, hanem különleges hajtásláncokra is gondolunk. Jön ugyanis a gyengébbik AMG variáns, sőt, egy konnektoros hibridet is kap az A-osztály.

Módosítás dátuma: 2017. december 04. hétfő, 13:01

Kétajtós modellel törne be a Range Rover a szuper-SUV szegmensbe?

Nyomtatás

A mostanra egész modellcsaláddá fejlődő Range Rover típusnév mindig is garancia volt a luxus és prémium megoldásokra, azonban a Land Rover egyre magasabbra kíván törni. Erre kiváló példa a nemrég frissülő Range Rover SVAutobiography, de a jövőben akár még exkluzívabb változatok, vagy éppen különálló modellek is érkezhetnek. Erről maga Gerry McGovern, a márka formatervezési vezetője beszélt nemrég.

Módosítás dátuma: 2017. december 04. hétfő, 11:21

2-literes dízelmotort és új csúcsverziót kap az Opel Grandland X

Nyomtatás

Az Opel Grandland X a Peugeot jól ismert motorjaival mutatkozott be, ám sokan hiányoltak egy erősebb hajtásláncot, hiszen az 1,2 literes háromhengeres benzines 130, az 1,6-os dízel pedig 120 lóerőt nyújt. Ahogyan az várható volt, a németek (vagy inkább a franciák?) reagáltak is erre az igényre, ugyanis hamarosan egy 2-literes öngyulladós is elérhetővé válik az autóhoz.

Módosítás dátuma: 2017. december 01. péntek, 16:10

4. oldal / 798