2017. Május 25., Csütörtök

Frissitve:03:05:34

Hírek

Szerdától drágulnak az üzemanyagok

Nyomtatás

Az elmúlt hetekben szinte egymást érték az árcsökkenések a hazai benzinkutakon az üzemanyagárak tekintetében, azonban most szerdától változik a tendencia, hiszen a MOL ma bejelentette, hogy május 17-től a benzin és a gázolaj literenkénti kiskereskedelmi ára egyaránt 2-2 forinttal fog emelkedni. Ez azt jelenti, hogy május 17-től a benzin országos átlagos ára 348 forintra, a gázolajé pedig 347 forintra ugrik.

De jó lenne: hazánkban is árulhatnák a 150 lóerős Dacia Sanderót

Nyomtatás

Vélhetően sokan nem tudják, hogy a Renault egyes dél-amerikai országokban rombuszos emblémával, vagyis Renault márkajlezéssel árulja a Dacia modelleket. Nincs ez másként a francia kezekben lévő román márka hazánkban is népszerű kisautójával, a Sanderóval sem, amely a tengerentúlon Renault Sandero néven vásárolható meg.

Mégsem Z5 néven érkezik a BMW vadonatúj roadstere?

Nyomtatás

A BMW Toyotával közösen fejlesztett sportautója már régóta az asztalon van. A Z4-es utódjaként érkező, eddig csak Z5-ként emlegetett sportautóról pedig ezúttal újabb részlet látott napvilágot. Mielőtt akárki nagyon megörülne, csupán az elnevezéssel kapcsolatban kotyogott ki pár információt a gyáriak egyik vezetője.

Módosítás dátuma: 2017. május 15. hétfő, 14:13

Ismeretlen hódító - a Nio EP9 a Nordschleife új királya

Nyomtatás

Nem sokáig maradt megdöntetlen a Lamborghini ellentmondásos rekordja: egy jelenleg még nem túl ismert hiperautó ugyanis alaposan felülmúlta azt. Az 1360 lóerős Nio EP9 közel 20 másodperccel felülmúlva a sorozatgyártású autók körrekordját, végül 6 perc 45,9 másodperc alatt teljesített egy kört a Nordschleifén.

Kicsi a bors, de erős: érkezik a Volkswagen Up! GTI

Nyomtatás

Már korábban is folytak a találgatások egy esetleges sportmodellről a Volkswagen Up! városi miniautó kapcsán, de végre biztossá illetve hivatalossá vált, hogy valóban piacra kerül a tüzes kiskocsi: a VW a jól csengő GTI típusjelzéssel látja el a széria leggyorsabb és legerősebb tagját.

Új motorokkal és vezeték nélküli töltővel bővül az 5-ös BMW palettája

Nyomtatás

A BMW tegnap rengeteg, a márka modellpalettáját érintő újdonságot jelentett be: a legfontosabb kétségtelenül az 1-es és a 2-es sorozat (Coupé/Cabrio) felfrissítése, továbbá az aktuális 3-as széria kapott néhány exkluzív felszereltségi csomagot illetve modellváltozatot, és számos típusnál megjelent a márka legfrissebb, a jól ismert iDrive rendszert immár érintőképernyővel is kiegészítő, CID névre keresztelt multimédiás rendszere, további friss extrákkal egyetemben.

Újabb fotókon látható a hamarosan bemutatkozó Škoda Karoq

Nyomtatás

A Škoda nagy erőkkel készül kisebbik SUV-jának bemutatójára. A Karoq-ról már sok mindent elárultak nekünk a gyáriak, sőt, egy rövidke videón a kész formák egy részét is megmutatták nekünk, és ezúttal néhány újabb képen csodálhatjuk meg az újdonság részleteiet. A nagytestvér Kodiaq vonásaiból építkező Karoq pedig igazán izgalmasnak ígérkezik, ráadásul ezúttal már az utastérbe is bepillantást nyerhetünk.

Módosítás dátuma: 2017. május 12. péntek, 09:58

Ízelítő rajzon a jövőre érkező BMW 8-as Coupé - jön az i8 Roadster is

Nyomtatás

Nem is olyan régen a BMW már hivatalosan is bejelntette, hogy a 8-as sorozat képében érkezik egy igazi nagykupé a kínálatba. Mostanra már az első kedvcsináló skicc is megjelent az autóról, melyet már 2018-ban bemutatnak a gyáriak. Mindezt a bajorok új stratégiájának köszönhetjük, mely a magasabb haszonnal kecsegtető sportautókra fókuszál.

Táguló tér – megnyitotta legnagyobb kereskedését a Bugatti

Nyomtatás

A prémium márkák és az exkluzív gyártók olyan ügyfélkörrel rendelkeznek, hogy nem elég csupán maguknak az autóknak egzotikusnak lenniük, azzal a hellyel szemben is elvárás a különlegesség, ahol a majdani tulajdonos kiválasztja a különféle bőröket, színeket és nemesebbnél nemesebb matériákat. Nemrégiben a Lamborghini nyitott óriás szalont, ezúttal pedig a Bugatti új, a márka tekintetében rekorder kereskedéséről adhatunk hírt.

Módosítás dátuma: 2017. május 11. csütörtök, 19:46

Máris elérte az új MINI-generációt a frissítés szele

Nyomtatás

Mindig meglep, hogy mennyire repül az idő: mintha csak tegnap lett volna, amikor a MINI bejelentette új generációs F-sorozatú modelljeit, amelyek immár az elsőkerékhajtású BMW-kkel közös UKL nevű padlólemezre épülnek. Azonban ha visszapörgetjük az eseményeket, kiderül, hogy az F56-os MINI bemutatása óta bizony már három év eltelt, és az autó életútjának közepéhez közeledve megérett egy frissítésre.

A Toyota is lépett: az Nvidiával közösen fejleszti önvezető technológiáit

Nyomtatás

A legtöbb nagyobb autógyártó szinte egytől egyig felfedte már terveit az autonóm autózással kapcsolatban, azonban a Toyota eddig egyelőre csendben volt. Ezen azért annyira nem csodálkozunk, hiszen a japánok általában nem sietnek az ilyen jellegű technológiai fejlesztésekkel – biztonsági asszisztens csomagjuk is igen későn mutatkozott be, viszont rögtön megbízható működéssel zárta szívünkbe magát. Most azonban végre az önvezető négykerekűekkel kapcsolatban is megszólaltak, hogy bejelentsék, a siker érdekében összeálltak az egyik számítástechnikai óriással, az Nvidiával.

Módosítás dátuma: 2017. május 11. csütörtök, 15:25

4. oldal / 743