2017. Január 20., Péntek

Frissitve:01:22:46

Hírek

Két új megoldással készül az önvezető autókra a Bose

Nyomtatás

Az önvezető négykerekűekben nem csak az autóipari szereplők látnak nagy potenciált: a Las Vegasi Szórakoztató-elektronikai Kiállításon (CES) már évek óta egyre több olyan koncepciót láthatunk számítástechnikai és egyéb cégektől, melyek az autonóm autókhoz készülnek. Ezúttal a Bose mutatott be két izgalmas megoldást, melyek kényelmesebbé és biztonságosabbá teszik az önvezető autókat.

Módosítás dátuma: 2017. január 06. péntek, 17:36

Elektromos jövő: már úton van a következő Nissan Leaf

Nyomtatás

A Nissan szinte elsőként reagálva adott ki valóban használható elektromos autót a Leaf formájában, amely azóta több ízben frissült is. Azonban ez a szegmens olyan ütemben fejlődött, hogy az Észak-Európában oly népszerű típus esetében már a második generáció érkezéséről kell jelentenünk – az elektronikai kiállításon (CES) Carlos Ghosn a fejlesztés alatt álló, új villanyautóról is beszélt.

Módosítás dátuma: 2017. január 06. péntek, 16:55

Crossoverek árnyékában hal ki a Mitsubishi Lancer

Nyomtatás

A Mitsubishi évek óta keresi önmagát, én mint az a legfrissebb hírekből kitűnni látszik, a japán márka SUV-k és crossoverek életre hívásával próbál ismét sikert elérni. Mindez egyben azt is jelenti, hogy bizonyos modellektől meg kell válniuk a gyémántosoknak: ezúttal úgy tűnik, a Lancer utód nélkül távozik hamarosan a palettáról.

Módosítás dátuma: 2017. január 06. péntek, 13:51

Fokozott menetdinamikával futott be a frissített Subaru WRX STI

Nyomtatás

A Detroiti Autószalon alkalmából a Subaru felfrissítette leggyorsabb modelljét. A WRX STI nem csak agresszívabb külsőt, de több menetdinamikát fokozó újdonságot is kapott.

A leggyorsabb Bentley – az új Continental Supersports bemutatkozik

Nyomtatás

A valaha gyártott leggyorsabb és legerősebb Bentley. Az új generáció érkezése előtt méltó módon, korábban soha nem látott sportos formában vesz búcsút a Continental GT. Az új Supersports motorházteteje alatt 700 lóerő lakozik.

Módosítás dátuma: 2017. január 06. péntek, 08:58

Utólagos head-up kijelzőt kínál a Navdy - gesztusvezérléssel

Nyomtatás

Sokszor dicsőítettük már oldalunkon az úgynevezett head-up kijelzőket (HUD), melyek a drágább megoldások esetén a szélvédőre, az olcsóbbaknál pedig egy üveglapra vetítve jelenítik meg a legfontosabb információkat a szemünk magasságában, hogy ne kelljen tekintetünket levenni az útról. Ez az extra egyre több autóban elérhető már az alsóbb kategóriákban is, de a Navdy névre hallgató vállalat jóvoltából immár utólagosan is beszerezhetjük a modern és hasznos megoldást.

Módosítás dátuma: 2017. január 05. csütörtök, 12:31

A Mercedes-Benz lett a legnépszerűbb prémium márka hazánkban

Nyomtatás

A hivatalos, 2016-os évre vonatkozó, Datahouse által publikált adatok alapján a prémium személyautó kategóriában a Mercedes-Benz Hungária Kft. értékesítette a legtöbb személygépjárművet Magyarországon. A márka összesen 2572 darab személyautót adott el a tavalyi évben, mely 2015-höz képest közel 40 százalékos növekedést jelent.

Módosítás dátuma: 2017. január 05. csütörtök, 13:40

Egy autó, amely helyettünk gondolkodik – a Toyota Concept-i

Nyomtatás

A 2017-es CES alkalmából a Toyota is szemlélteti, hogy a világ legnagyobb autógyártójaként sem feledkeznek meg az innovációról. A Concept-i mindent magában foglal, amelyről a jövő autója szólhat, a látványos megvilágítástól kezdve, az önvezetésen át egészen a mesterséges intelligenciáig.

A BMW bemutatja: az ablak, egy kicsit másképp

Nyomtatás

Talán az ablak nem jelent már senkinek sem újdonságot, ha viszont a fogyasztói elektronika nagy kiállítását, vagyis az idei CES-en mutatnak be ilyesmit, akkor gondolhatjuk, hogy nem éppen rendhagyó megoldásról van szó.

Tanulmányként már láthatjuk a BMW i5 utasterét

Nyomtatás

Fa könyvespolccal, kamu kerekekkel, és feleslegesen sok kijelzővel leplezi, de mi átlátunk a szitán. A BMW a 2017-es CES-en bemutatta az i Inside Future tanulmányát, amely nem más, mint a pár év múlva érkező i5 beltere – futurisztikusan túllőtt tanulmány formájában.

Összkerékhajtás helyett CVT váltóval is jön az új Civic Type R

Nyomtatás

A Honda még tavaly bemutatta a Civic új generációját, de a kompakt modell tizedik iterációjára még pár hónapot biztosan várni kell a hazai piacon. Ez nem akadály abban, hogy az új Type R csúcsváltozatról érkezzenek hírek, amely éppen csak kifutó elődjénél még magasabbra teszi a lécet.

5. oldal / 707