2017. Április 25., Kedd

Frissitve:08:02:42

Hírek

Megérkezett az első hivatalos kép a friss Mercedes-Benz S-osztályról

Nyomtatás

Tudás terén még mindig az autóipar élvonalába tartozik, de néhány éves pályafutását követően alaposan felfrissül a Mercedes-Benz S-osztály. Az újdonság a vezetői segédrendszerek és hajtásláncok terén fejlődik a legtöbbet, de kívül-belül is találunk változásokat – utóbbira az első hivatalos kép is felhívja a figyelmet.

Észérvekkel szemben - itt a 717 lovas Jeep Grand Cherokee Trackhawk

Nyomtatás

A Jeep vezetősége már korábban megerősítette, hogy a Grand Cherokee motorterébe bekerül majd a testvérmárka autóinak Hellcat változataiból már ismert, elképesztő teljesítményt biztosító 6,2 literes V8-as erőforrás. Az elborult SUV pedig végre bemutatkozott, és éppen olyan, amilyennek vártuk: teljességgel irracionális, miközben egyszerűen lenyűgöző. Íme, a Jeep Grand Cherokee Trackhawk.

Módosítás dátuma: 2017. április 10. hétfő, 14:34

A légierő tiszteletére - íme, az Aston Martin Vanquish S Red Arrows

Nyomtatás

Szinte nem telik el úgy hét, hogy valamelyik sport- vagy luxusautókkal foglalkozó gyártó ne mutatna be egy különleges, limitált szériát. Ezúttal az Aston Martinon volt a sor: az angoloknál a Q részleg képében egy külön csapat foglalkozik az ilyen modellekkel, a legújabb alkotásuk pedig a Brit Királyi Légierő előtt tiszteleg.

Módosítás dátuma: 2017. április 10. hétfő, 12:31

A Toyota a legnyereségesebb autógyártó

Nyomtatás

A világ legnyereségesebb autógyártója a Toyota: bár a tavalyi évben az értékesítések tekintetében az első helyről egy hajszállal lecsúszott a japán óriás és így a VW-konszern után a második helyen végzett 10,17 millió eladott autóval, ám ettől függetlenül a legnyereségesebb vállalatnak bizonyult az iparágban.

Elektromos hajtáslánccal jön a Škoda terepkupéjának előfutára

Nyomtatás

Nemrég egy hivatalos kínai prezentációból derült ki, hogy a Škoda a következő években négytagúra bővíti eddig csupán egy versenyzőből álló SUV palettáját. Azóta azt is tudjuk, hogy a következő hobbiterepesük előfutáraként érkező Vision E tanulmány már a hamarosan megnyíló Sanghaji Autószalonon bemutatkozik. Az elektromos hajtáslánccal érkező újdonságról néhány rajzot is megosztottak velünk a gyáriak.

Módosítás dátuma: 2017. április 07. péntek, 15:09

50 éves legenda előtt különleges formában tiszteleg a Nissan 370Z

Nyomtatás

Az autózás világában az évfordulókat, különösen az ikonikus modellekkel kapcsolatos kerek számokat előszeretettel ünneplik meg méltó módon a gyártók, általában valamiféle limitált különkiadás életre hívásával. Ezúttal is hasonló forgatókönyvet követhetünk nyomon: a Nissan az 50 éves 240Z előtt tiszteleg egy 370Z különkiadás formájában.

Módosítás dátuma: 2017. április 06. csütörtök, 15:52

Az Opel-vezér szivárogtat: első kép a Grandland X-ről

Nyomtatás

Az Opel-PSA összefonódás első eredményeként a villámos márka erőteljesen belehúz crossover/SUV kínálatának bővítésébe. Az eddig egyedülálló Mokka X alá a már bemutatott Crossland X sorol be, fölé pedig a Grandland X érkezik, amelyről Karl-Thomas Neumann, az Opel vezére tette közzé az első képet.

Péntektől sajnos ismét drágulnak az üzemanyagok

Nyomtatás

Április elsején megörülhettek az autósok hazánkban, hiszen a jövedéki adó változása révén 12 forinttal csökkent a gázolaj, 6 forinttal pedig a benzin kiskereskedelmi ára. Azonban az öröm nagyjából mostanáig tartott, ugyanis már ma is emelkedtek az üzemanyagárak (benzin +5 forint/liter, gázolaj +4 forint/liter mától), péntektől pedig ismét hasonló emelésre számíthatunk.

Sportzakót ölt a Lexus LS - érkezik az F Sport csomag

Nyomtatás

A különböző sportcsomagok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek szinte minden kategóriában, ám a legnagyobb kereslet talán még mindig a prémium szegmensben mutatkozik irántuk. Nem csoda hát, hogy a Lexus nem várt sokat azzal, hogy a nemrég leleplezett vadonatúj LS-hez is megalkossa a dinamikus megjelenést és sportosabb menettulajdonságokat biztosító F Sport csomagot, melyet a jövő heti New Yorki Autószalonon lepleznek majd le.

Módosítás dátuma: 2017. április 05. szerda, 13:44

Földútra merészkedik az új Opel Insignia - itt a Country Tourer verzió

Nyomtatás

A legújabb Insigniákon még meg sem száradt a festék, az Opel máris teljessé tette a családot, ugyanis az ötajtós Grand Sport és a kombi Sports Tourer mellett bemutatkozott a Country Tourer kivitel is. Az emelt hasmagasságú, általunk csak telekjáróként aposztrofált verzióról egyelőre csak három képet osztottak meg velünk a gyáriak, de a lényeg ezeken is látszik: az újdonság hozza elődje robosztus, férfias kiállását, miközben megőrzi az új generáció eleganciáját és sportosságát.

Módosítás dátuma: 2017. április 05. szerda, 17:12

Szénszállal és magnéziummal szálkásít az új Audi A8

Nyomtatás

Nem titok, hogy az Audi zászlóshajója már nagyon megérett az utódlásra, ám az ütős végeredmény érdekében az új A8 premierjét a végsőkig halasszák a négykarikások. Cserébe csúcstechnikát kapunk, méghozzá a legaprólékosabb részletekig kidolgozva – ezt szemlélteti a modell tudatosan könnyűsúlyú fejlesztése is.

5. oldal / 734