Hírek

400 lóerő; maradhat? Genfben debütált az Audi RS3 Sportback

Nyomtatás

Az Audi nemrégiben megújította kompakt modellcsaládját, amely tekintetben mindeddig nem volt teljes a folyamat, ám immáron a friss sportverziót, az új ötajtós RS3-at is magunk között köszönthetjük. Az új modell a szedánhoz hasonló előrelépéssel halad tovább, természetesen az előddel összehasonlítva még több lóerővel a motorházteteje alatt. Az ígéreteknek megfelelően a Genfi Autószalonon debütált a szélvészgyors ötajtós ferdehátú, aminek magyarországi vonatkozása is van, hiszen bivalyerős motorja az Audi győri gyárában készül. Következzenek hát a részletek!

Levetkőzött Genfben a Pagani Huayra - íme, a gyönyörű Roadster

Nyomtatás

Huayra, vagyis a szelek Istene. Mi mással teljesedhet ki egy ilyen névre hallgató autó kínálata, mint egy igazán szeles változattal? A Roadster a Genfi Autószalonon végre élőben is bemutatkozott, közel hét évnyi fejlesztést váltva valóra a Pagani számára.

Drágulnak a gumiabroncsok az emelkedő nyersanyagárak miatt

Nyomtatás

Jelentősen növekszik a gumiabroncsok ára a következő hetekben. Iparági információk szerint a gyártáshoz szükséges nyersanyagok áremelkedése miatt a gyártók átlagosan 4-9 százalékkal drágábban adják majd termékeiket. A gumiabroncs nagykereskedelem piacvezető vállalata, az Abroncs Kereskedőház szerint a készletek kimerülésével a többletköltség 4-6 héten belül a fogyasztói árakban is megjelenik.

Elektromos izgalmak - íme, a Renault Zoe e-Sport koncepció

Nyomtatás

A kizárólag elektromotorral működő autók világát egyre közelebbinek érezhetjük, ami a vezetés szerelmesei számára bizony ijesztő lehet. Az elmúlt években persze drága luxusautók és kisszériás szuperautók sora bizonyította, hogy villanymotorral is lehet élvezetes az autózás – de mi marad az átlagembereknek? A Renault most azt is megmutatja, hogy az alsóbb kategóriákban sem kell majd lemondanunk az izgalmakról: bemutatkozik a Zoe e-Sport tanulmány.

Módosítás dátuma: 2017. március 09. csütörtök, 13:24

Szívdöglesztő roadstert hozott a Bentley Genfbe

Nyomtatás

A neve Bentley EXP 12 Speed 6e koncepció, és ez a legkevésbé érdekes benne. A brit márka olyan roadster tanulmánnyal készült a Genfi Autószalonra, melynek láttán az ügyfelek valószínűleg rögtön elkezdik majd aláírni a különböző vásárlási szándéknyilatkozatokat.

330 km/h az egész családdal: bemutatkozott az Alpina B5 Bi-Turbo

Nyomtatás

A világ legnevesebb, és egyben legigényesebb BMW-ket nemesítő (vagy ha úgy tetszik, tuningoló) vállalata, a németországi, Buchloe-i székhelyű Alpina egy relatíve kis családi vállalkozás, azonban a több évtizedes történelemmel büszkélkedő cégnél rendkívül aktív tervezőmunka folyik, és az Alpina csak úgy ontja magából az újdonságokat.

Péntektől még tovább nyílik az olló a benzin és a gázolaj ára között

Nyomtatás

A benzin és a gázolaj literárai között érdekes összefüggés tapasztalható, pontosabban azt is mondhatnánk, hogy ránézésre semmi összefüggés nincs az árak között, az összegek a gazdasági tendenciák szerint alakulnak: az elmúlt évek tapasztalatai laapján hol a benzin, hol a gázolaj drágább néhány forinttal.

Módosítás dátuma: 2017. március 08. szerda, 13:29

Nem úgy tűnik, mégis teljesen új: debütált az új Subaru XV

Nyomtatás

A Subaru is készült újdonsággal a Genfi Autószalonra: a kis japán márka közepes méretű crossoverének, az XV-nek az új generációját hozta el, aminek érkezését már sejteni lehetett, hiszen a Subaru tavaly prezentálta az XV koncepcióváltozatát. A recept változatlan, mégpedig olyannyira, hogy ember legyen a talpán, aki első pillantásra megismeri az új XV szériát.

Módosítás dátuma: 2017. március 08. szerda, 12:49

Ferrarikat reggelire: Genfben debütált a McLaren 720S

Nyomtatás

A rendkívül sikeres McLaren 650S utódjának genfi premierje nem meglepetés, hiszen a wokingi (Anglia) sportautógyártó már hónapok óta bejelentette, hogy Genfben készülnek leleplezni új középkategóriás fegyverüket, ami a találgatásoknak megfelelően végül 720S néven debütált.

Mercedes-AMG GT négy főre – íme a Panamera ellenfele

Nyomtatás

Vélhetően a Porsche Panamera sikerét irigyelte meg a Mercedes, amikor úgy döntött, hogy sportautós részlegét, vagyis az affalterbachi AMG-t felbujtva négyajtós sportkupét dob piacra. Ennek előszeleként meg is született az AMG GT Concept, amely ráadásul brutális hibrid hajtással áll rajthoz.

Rá sem lehet ismerni – teljesen új ábrázattal frissült a Nissan Qashqai

Nyomtatás

Derült égből villámcsapásként a Nissan elhozta legnépszerűbb modelljének frissítését a Genfi Autószalonra. A Qashqai megkapta a márka új formanyelvét, ezért szemből szinte rá sem lehet ismerni, de belbecs tekintetében is megújult.

5. oldal / 727