Hírek

Szerdától olcsóbban tankolhatunk

Nyomtatás

A szakértők ugyan már a múlt hétre is inkább árcsökkenést, de legrosszabb esetben is stagnálást jósoltak az üzemanyagok tekintetében, ám ehhez képest szerdán emelkedtek az árak. Ezen a héten szerencsére valóban a csökkenésé lehet a főszerep: szerdától, azaz augusztus 8-ától ugyanis a benzinért átlagosan 2, a dízelért pedig 4 forinttal kell majd kevesebbet fizetnünk literenként. Mindez azt jelenti, hogy előbbiért 398, utóbbiért pedig 402 forintot kell majd átlagosan fizetnünk literenként.

Módosítás dátuma: 2018. augusztus 06. hétfő, 14:57

Rágyúr a látványra a Hyundai – egyedibb autókkal készülnek

Nyomtatás

A Hyundai fejlődése szemmel látható az elmúlt években: a koreai gyártó műszakilag, technológiailag és minden más téren is kiválóan teljesít, a gyáriak pedig úgy érzik, hogy formailag is ideje lesz belehúzniuk. A márka autói egyébként most sem unalmasak, de a vezető tervező úgy érzi, hogy a jövőben mindenképpen rá kell erősíteniük a formákra, és olyan „szexi” modelleket szeretnének gyártani, mint például az Alfa Romeo.

Módosítás dátuma: 2018. augusztus 06. hétfő, 10:07

A Volkswagen már készül az elektromos R modellekre

Nyomtatás

A Volkswagen már nagy erőkkel készül új, elektromos almárkájának elindítására: a kompakt I.D. jövő ősszel mutatkozik be, többi testvére – a Crozz, a Buzz és a Vizzion – pedig szépen sorban érkezik majd utána. Ezúttal Jost Capito-t, a németek R részlegének vezetőjét kérdezték arról, hogy a villanyos modellek is megkaphatják-e majd a sportos teljesítményt jelképező betűt.

Módosítás dátuma: 2018. augusztus 06. hétfő, 09:45

Itt a Lynk & Co harmadik modellje – jövőre jönnek Európába

Nyomtatás

Még márciusban számoltunk be róla, a Volvóval közös tulajdonban lévő, és a svéd márka műszaki alapjait használó, Lynk & Co névre keresztelt új kínai gyártó jövőre Európába is elhozza portékáját. A kínaiak nagyon komolyan veszik az utópiacra való belépést, és ez modelljeiken is látszik: a 01 és a 02 crossoverek után ezúttal a 03 típuskódot viselő négyajtóssal lett immár háromtagú a palettájuk – így pedig már képesek lefedni a legfontosabb vásárlói rétegeket.

Módosítás dátuma: 2018. augusztus 06. hétfő, 09:08

Sárgán ragyog – limitált szériát kap a Lexus LC

Nyomtatás

A Lexus LC minden kétséget kizáróan a piac egyik legérdekesebb és leglátványosabb autója, ráadásul – persze szigorúan kategóriájához és képességeihez mérten – az ár/érték aránya is kiváló. A japánok pedig ennek örömére egy limitált szériával készülnek a Párizsi Autószalonra, amit már most megmutattak nekünk.

Módosítás dátuma: 2018. augusztus 02. csütörtök, 15:52

Idő előtt – digitális rajzokon szivárgott ki a BMW X7

Nyomtatás

A különböző formatervezési minták és digitális rajzok igazi ősellenségei az autógyártóknak, és azt hiszem, nyugodtan mondhatjuk, hogy ez alól a BMW sem kivétel, hiszen már több modelljüket is leleplezték ezek az egyébként kötelező jellegű beadványok. Korábban láthattuk például az új Z4-et és a 8-as sorozat Gran Coupé illetve Cabrio verzióit is, ezúttal pedig az X7 mutatta meg magát teljes valójában.

Módosítás dátuma: 2018. augusztus 02. csütörtök, 11:44

Izmos benzinessel karöltve jött meg a Škoda Karoq SportLine

Nyomtatás

Az elmúlt időszakban Karoq napokat tartunk hasábjainkon, hiszen vásárlási tanácsadónk mellett a Škoda éppen a napokban mutatta be kompakt crossoverének Scout verzióját, és ahogyan azt már akkor is sejtettük – bár azt talán nem, hogy ennyire gyorsan eljön ez a pillanat is – a gyáriak máris leleplezték a SportLine kivitelt is. A Scout terepes kiegészítői helyett ezúttal természetesen a dinamikára helyezték a hangsúlyt a mérnökök, és egy új hajtáslánc is csatlakozott a kínálathoz.

Módosítás dátuma: 2018. augusztus 02. csütörtök, 11:12

Itt az első fotó az Audi elektromos szuperautó koncepciójáról

Nyomtatás

Azt hiszem nem férhet kétség hozzá, hogy a szuper- és hiperautók aranykorát éljük – a nagy gyártók szinte egymás sarkát taposva próbálják túllicitálni a másikat. Az Audi ebbe a versengésbe egyelőre még nem szállt be, de úgy tűnik, hogy a négykarikásokat is foglalkoztatja a gondolat, ugyanis a Pebble Beach Concours d’Elegance rendezvényre egy elektromos koncepcióval készölnek, ami a nemrég megosztott ízelítő alapján bizony versenybe is szállhatna a fent említett kategóriákban.

Módosítás dátuma: 2018. augusztus 01. szerda, 14:38

Az Opel jövője: ízelítőn a GT X Experimental koncepció

Nyomtatás

Az Opel egy igazán látványos koncepcióval készül idén, amely megmutatja majd, hogy milyen irányba indul el a PSA hatalomátvétele után a villámos márka. A németek most néhány ízelítővel is készültek nekünk, amelyek között egy videót is találunk, ami végre lerántja a leplet az újdonság nevéről is. Az Opel egyébként azt ígéri, hogy a 2020-as évek közepére az össze modelljük megkapja majd azt a formanyelvet, amit az újdonság vetít előre.

Módosítás dátuma: 2018. augusztus 01. szerda, 12:37

A crossoverek oltárán áldozhatja fel egyterűit a Ford Európában

Nyomtatás

A Ford korábban már egyértelművé tette, hogy az amerikai piacokon az emelt hasmagasságú modellekre és a haszongépjárművekre fognak összpontosítani, így több típus is eltűnik majd a kínálatukból. Az európai piaccal kapcsolatban azonban akkor még nem nyilatkoztak, ám nemrég az öreg kontinens is szóba került, és bár konkrét modellekről nem volt szó, biztosra vehetjük, hogy itt is lesznek áldozatai az SUV-k és crossoverek terjeszkedésének.

Módosítás dátuma: 2018. augusztus 01. szerda, 11:47

Digitális műszerfalat kaptak a Seat kiskategóriás modelljei

Nyomtatás

A Volkswagen konszernen belül elég gyorsan terjednek a legmodernebb extrák: kategórián belül általában a Volkswagenek kapják meg először, majd később a Škoda és a Seat modelljeibe is bekerülnek az innovatív megoldások. Így van ez a digitális műszerfal opciójával is, mely az új Volkswagen Polóban már a kezdetektől rendelhető volt, de most a Seat Ibiza, és az ugyancsak kiskategóriában, de a crossoverek között induló Seat Arona is megkapta.

Módosítás dátuma: 2018. augusztus 01. szerda, 14:07

5. oldal / 863