Hírek

A világ leggyorsabb autója: 444,6 km/h-ra képes a Koenigsegg Agera RS

Nyomtatás

A villámgyors szuperautókat gyártó svéd Koenigsegg manufaktúra bejelentette, hogy legújabb büszkesége, az Agera RS hivatalosan is a világ leggyorsabb autója: abszolút friss a hír, miszerint az amerikai tesztfutam során a teljesen szériagyártású modell elérte a 445 km/h-s sebességet, mégpedig úgy, hogy a tökéletesen sima és vízszintes aszfalton a két ellentétes irány átlagát mérték, vagyis a mérés így megfelel a Guinness’ előírásainak.

Módosítás dátuma: 2017. november 06. hétfő, 11:30

Hibrid lesz a következő Volkswagen Golf GTI

Nyomtatás

Az évtized végére a Volkswagen konszernen belül is beköszönt az elektromos korszak, ám az erőteljes villanyautós felállás mellett azért a benzinmotoroktól sem feledkeznek meg a németek. Az izmosabb példányokban – mint például a Volkswagen Golf GTI – viszont elektromos segítséget is kapnak majd a négyhengeres turbómotorok.

Gyári ízelítő fotón az új belépő Aston Martin, a Vantage

Nyomtatás

A rendkívül kívánatos és különleges sportautókat gyártó brit Aston Martin alig egy hete tette közzé vadonatúj belépő modellcsaládjának első ízelítő fotóját, amin lepel alatt, hátulról csodálható meg a Vantage finom vonalvezetése és a karosszéria teljes szélességén átívelő LED-es ‘lámpacsíkja’.

Módosítás dátuma: 2017. november 03. péntek, 11:26

Repül a nehéz kő - a Nordschleifén tombol a 650 lóerős Lamborghini SUV

Nyomtatás

A hírek szerint már csak hónapok kérdése, hogy a Lamborghini leleplezze első SUV modelljét, a lenyűgöző formatervű és dinamikájú, na meg persze méregdrága Urust. A gyáriak az utolsó simításokat végzik az Uruson, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a szemfüles kémfotósok immár négy alkalommal találkoztak az autóval a Nürburgring legendás Nordschleife-i aszfaltcsíkján, ahol az olaszok gőzerővel tesztelik a modellt. A hírek szerint a Lamborghini nem készül SUV-rekorddöntésre (aztán ez majd kiderül…), de annyi bizonyos, hogy kíméletlenül hajtják az Urust a pilóták, ami az alábbi kémvideóból egyértelműen kiderül - mint ahogy az is, hogy a Lamborghini első kétturbós V8-as motorjának pokoli hangja van.

Bajban van a Tesla: 167 milliárdos veszteség 3 hónap alatt

Nyomtatás

A Tesla minden idők legveszteségesebb negyedévét produkálta az elmúlt három hónapban a legfrissebb kimutatások szerint: a már-már celebnek is nevezhető, ám kétségtelenül zseninek számító Elon Musk által irányított amerikai, elektromos autókat gyártó vállalat nem kevesebb, mint 619,4 millió dollárnyi nettó veszteséget könyvelt el a 2017-es év harmadik negyedévében. Forintra átszámolva mindez körülbelül 167 milliárd forintnak felel meg, ami rendkívül magas szám.

420 felett – bemutatkozik Amerika szuperautója, a Hennessey Venom F5

Nyomtatás

Miközben a legnagyobb lehetséges végsebességért folytatott presztízsharc kitartóan folytatódik, mi nem győzzük ecsetelni, hogy a puszta gyorsaságnál a volán mögötti élmények sokkal fontosabbak. Vélhetően azért ebben sem fog fukarkodni a Hennessey új szuperautója, a Venom GT utódja. Ráadásként pedig ott van a beígért 484 km/h-s végsebesség…

Hivatalos: jövőre átlagosan háromhetente jön új Audi modell

Nyomtatás

Miközben az elmúlt években sokszor kérdéses előrelépéssel és lagymatag frissítésekkel jelentkezett az Audi, az idei évben igencsak beindultak, az iramot pedig jövőre csak fokozni fogják. Összesen körülbelül 17 újdonságra számíthatunk tőlük.

Hattyúdal – méltán búcsúztat az Aston Martin Vanquish S Ultimate

Nyomtatás

Vegyük meg, ne használjuk sokat, és kész is az aranybánya – valahogy így és ezért működnek az egyes modellsorozatokat búcsúztató, méregdrága limitált kiadások. Erre pedig kiváló példa a 175 példányban készülő Aston Martin Vanquish S Ultimate, amelynél az új generációval sokkal jobb autót mutatnak be a britek jövőre, mégis 10-20 év múlva sokkal értékesebb lesz.

Módosítás dátuma: 2017. november 02. csütörtök, 08:45

Már itthon is elérhető a divatos VW T-Roc – 5,8 millió az alapára

Nyomtatás

A Volkswagen divatos crossovere, a Golf méretekkel rendelkező T-Roc nemrég mutatkozott be a nagyközönségnek, de máris rendelhető akár hazánkban is. A magyar importőr pedig már be is árazta az autót, sőt, már az online konfigurátor is elérhető, így nem haboztunk, és megnéztük, hogy mennyiért vihetjük haza a németek újdonságát.

Módosítás dátuma: 2017. október 31. kedd, 16:01

Érdemes még ma tankolni – holnaptól drágulnak az üzemanyagok

Nyomtatás

Az október eleji hatalmas, 16 forintos különbség a benzin és a dízel literenkénti átlagára között mostanra 11 forintra mérséklődött, ami a gázolaj árcsökkenésének volt köszönhetp. Holnaptól azonban nőnek az üzemanyagárak, ám a különbség ezúttal változatlan marad, ugyanis mindkét nafta ára 4-4 forinttal nő majd, így a benzin 351, míg a gázolja 362 forintos literenkénti átlagáron lesz majd elérhető. Érdemes megjegyezni, hogy még mindig akár 50 forintos különbségekkel is találkozhatunk attól függően, hogy melyik töltőállomásra térünk be.

Módosítás dátuma: 2017. október 31. kedd, 15:05

Teljes M Performance díszbe öltözött az új BMW M5

Nyomtatás

A BMW már tegnap bemutatta a MotoGP sorozat jövő évi szezonjának hivatalos biztonsági autóját, és az M5 Safety Car egyben a vásárlók számára is elérhető M Performance elemek egyfajta előhírnöke is volt – igaz, csupán egy napot kellett rá várnunk, hogy részletesen is bemutassák a bajorok, hogy mi mindennel vadíthatják tovább a tulajdonosok új M5-üket.

Módosítás dátuma: 2017. október 31. kedd, 14:51

5. oldal / 791