2018. Június 21., Csütörtök

Frissitve:07:09:17

Hírek

Lefelé bővíti palettáját a Jeep – kis crossoverrel készülnek

Nyomtatás

A Jeep palettája már most is szélesebb, mint bármikor valaha – és itt nem is a modellek számára, hanem az átfogott méretkategóriákra gondolunk inkább –, de úgy tűnik, hogy a Fiat Chrysler Automobiles kezében lévő márka még tovább nyújtja a palettáját, méghozzá lefelé. A Jeep vezetője, Mike Manley ugyanis bejelentette, hogy érkezik egy újdonság a Renegade alá.

Módosítás dátuma: 2018. június 01. péntek, 11:45

Ez már művészet: íme, a Bugatti Chrion LEGO Technik változata

Nyomtatás

A LEGO Technic nem csak az építés, de az autózás szerelmesei számára is folyamatosan szolgál lenyűgöző újdonságokkal. Ezúttal az autóipar egyik legnemesebb képviselőjét formázták meg a LEGO szakemberei, méghozzá a Bugatti Chiron képében, aminek 1:8 méretarányú modelljének tervezésében még a Bugatti mérnökei is részt vettek. Mondanunk sem kell, a végeredmény lenyűgöző.

Módosítás dátuma: 2018. június 01. péntek, 10:49

Újabb orosz klasszikus tér vissza hazánkba a KAMAZ képében

Nyomtatás

LADA, KAMAZ – mintha visszacsöppentünk volna a rendszerváltás előtti időkbe, pedig ez bizony a jelen. A Duna Autó Zrt. ugyanis a LADA után a KAMAZ márkát is visszahozza hazánkba, amely természetesen már európai szabványoknak megfelelő, EURO 6-os motorokkal és korszerű technikai tartalommal rendelkező, új generációs teherautókat kínál majd. A teljes termékpalettából 10 európai homologizációval rendelkező modell válik elérhetővé utcai és nehézterep kivitelben a magyar piacon.

Módosítás dátuma: 2018. június 01. péntek, 10:13

Extrémebb célok – 400 lóerős lehet a következő VW Golf R

Nyomtatás

A Volkswagen R divíziója már eddig is igen izgalmas autókat készített, melyek közül a legismertebb mindenképpen a Golf mindenkori legvadabb verziója. Úgy tűnik azonban, hogy a németek új szintre lépnének, és sokkal extrémebb irányba mozdítanák el a márka legpotensebb autóit. Ennek az új filozófiának pedig a következő generációs Golf R lehet majd az első képviselője, amely a hírek szerint 400 lóerős teljesítményt kaphat.

Módosítás dátuma: 2018. május 31. csütörtök, 17:33

Nyártól elektromos közösségi robogózás indul Budapesten

Nyomtatás

A közösségi autózás már Budapesten is jó ideje elérhető, ráadásul több szolgáltató közül is válogathatnak a felhasználók. A négykerekűek jó megoldást jelenthetnek, de a dugókat nem tudjuk kikerülni velük, ám ennek megoldására közösségi kerékpár-szoltáltatás is elérhető fővárosunkban – ez azonban nem mindenkinek elég gyors. A blinkee.city azonban nyártól tökéletes megoldást nyújthat minden problémára, ugyanis a szolgáltató elérhetővé teszi a közösségi robogózást.

Módosítás dátuma: 2018. május 31. csütörtök, 15:18

Kemény terepre fejleszt önvezető rendszert a Land Rover

Nyomtatás

Mostanra nincs kétség afelől, hogy az önvezető autózás jelenti a jövőt, arra azonban sokan nem gondolnak, hogy mi a helyzet ezekkel a rendszerekkel nehezebb körülmények között, úttalan utakon vagy éppen kemény terepen. A Land Rover, mint az egyik legnagyobb múlttal rendelkező terepjárókat gyártó márka ezt sem hagyhatja figyelmen kívül, és a hírek szerint CORTEX néven indított egy projektet, aminek célja, hogy olyan önvezető rendszert hozzon létre, ami bármilyen körülmények között megállja a helyét.

Módosítás dátuma: 2018. május 31. csütörtök, 11:30

Leplezetlenül kapták lencsevégre a vadonatúj Suzuki Jimnyt

Nyomtatás

A Suzuki Jimny igazi legendává érett mostanra, így nem is csoda, hogy a japánoknagyon sokáig a kínálatban tartották az autót. Eljött azonban a váltás ideje, és bár már tavaly augusztusban kiszivárgott néhány fotó a következő generációról, a bemutató azóta sem volt meg. Idén azonban már biztosan megejtik a nagy leleplezést a gyáriak, és ezt erősíti meg az a videó is, amiben gyakorlatilag leplezetlenül láthatunk egy egész flottányi új generációs Jimnyt.

Módosítás dátuma: 2018. május 31. csütörtök, 10:51

Középmotoros kis sportautót fejleszt a Hyundai N részlege

Nyomtatás

A Hyundai nagyon komolyan veszi az N sportrészleget, amit mi sem mutat jobban, hogy a vezetői székben az az Albert Biermann ül, aki korábban a BMW M divízióját is irányította, ráadásul az úriembernek szinte teljesen szabad kezet adott a koreai márka vezetősége. Valószínűleg pont ennek köszönhető, hogy Biermann úr nemrég elárulta, hogy a korábban koncepcióként már több változatban is megszületett középmotoros modelljük még mindig fejlesztés alatt áll, és akár a sorozatgyártásba is eljuthat – persze azért ezt a döntést még az elnökségnek is jóvá kell hagynia.

Módosítás dátuma: 2018. május 31. csütörtök, 10:22

Kamerás visszapillantóval is elérhető lesz az Audi elektromos SUV-ja

Nyomtatás

Az Audi bizony több vasat tart a tűzben egyszerre: éppen ma számoltunk be a vadonatúj Q8 legújabb ízelítőjéről, de máris újabb információkkal leptek meg minket a négykarikások, ám ezúttal az augusztusban leleplezésre kerülő teljesen elektromos crossoverükkel kapcsolatban. Legutóbb a hatótávról, az akkumulátorról és a töltésről árultak el érdekességeket a németek, ezúttal pedig az aerodinamika volt a legfőbb téma.

Módosítás dátuma: 2018. május 30. szerda, 13:22

Új opciókkal bővül nyártól a BMW modelljeinek palettája

Nyomtatás

A BMW – ahogyan manapság a legtöbb prémium gyártó – már nem csak a nagyobb frissítések alkalmával tesz elérhetővé újabb extrákat és hajtásláncokat a modelljeihez, hanem folyamatosan újítgatja autóit. Idén nyárra is készültek egy szép kis csokorral számunkra, ami rengeteg autót érint a kínálatukban. Túl nagy újdonságokra nem kell számítani, de így is elérhető lett néhány nagyon érdekes opció.

Új opciókkal bővül nyártól a BMW modelljeinek palettája

Nyomtatás

A BMW – ahogyan manapság a legtöbb prémium gyártó – már nem csak a nagyobb frissítések alkalmával tesz elérhetővé újabb extrákat és hajtásláncokat a modelljeihez, hanem folyamatosan újítgatja autóit. Idén nyárra is készültek egy szép kis csokorral számunkra, ami rengeteg autót érint a kínálatukban. Túl nagy újdonságokra nem kell számítani, de így is elérhető lett néhány nagyon érdekes opció.

Módosítás dátuma: 2018. május 30. szerda, 12:02

6. oldal / 846