Hírek

Még nem jön el a világvége: továbbra is lesz szívómotoros Porsche

Nyomtatás

Az autózás, a motorsportok rajongóinak már sok esetben kellett könnyeket hullajtaniuk valamiféle változtatás miatt, ami kiölt egy-egy kedvelt részletet, hangulatfoszlányt a benzingőzös mámorból. Valahogy így értékelik sokan a turbómotorok térhódítását is, azonban a Porsche nem hagyja veszni a remek szívó erőforrásokat: a 718-as modellsorozat továbbra is kapható lesz szívómotorral.

Módosítás dátuma: 2017. május 09. kedd, 15:08

Különkiadással ünnepli önmagát a Range Rover Evoque

Nyomtatás

A Range Rover Evoque váratlan sikere tökéletes alapot szolgáltatott a Land Rover számára a továbbfejlődéshez, így nem csoda, hogy hat esztendő és 600.000 eladott példány után éppen ennek állít emléket a márka a Landmark Special Edition névre hallgató különkiadással.

Fejlesztés lefújva: nem lesz 10-sebességes VW DSG

Nyomtatás

A Volkswagen vezetői megerősítették, hogy elvetették a tízsebességes duplakuplungos automataváltó fejlesztésének ötletét – helyette valószínűleg a hagyományos, bolygóműves automatához tér majd vissza a csoport.

Alig lesz drágább az új Honda Civic Type R

Nyomtatás

Hiába gyorsabb a Nordschleifén elődjénél 7 másodperccel, a nemzetközi árak alapján minden valószínűség szerint csak minimálisan lesz drágább az új Honda Civic Type R. Az agresszív árazással a Honda a korábban bejelentett stratégiáját támasztja alá: egészen széles közönséget kíván a hétköznapokban kevésbé radikálisnak ígérkező modellel megcélozni.

Módosítás dátuma: 2017. május 09. kedd, 09:55

Egyre több hibridet és elektromos autót vásárolunk

Nyomtatás

2017 első negyedévében Európában közel harmadával emelkedett az „alternatív” hajtásrendszerrel rendelkező modellek forgalomba helyezése. Ennek oroszlánrészét a hagyományos hibridek teszik ki, de egyre több konnektorra dugható modell is fogy.

Szerdától tovább csökkennek az üzemanyagárak

Nyomtatás

Az autósok örömére a MOL a mai nap folyamán egy újabb üzemanyagár-csökkentést jelentett be: most szerdától, vagyis május 10-től a benzin kiskereskedelmi literára 4, a gázolajé pedig 5 forinttal fog csökkenni a hazai benzinkutakon. Ez azt jelenti, hogy szerdától a benzin országos literenkénti átlagára 346, míg a gázolajé 345 forintra csökken.

Módosítás dátuma: 2017. május 08. hétfő, 21:23

Kecskemét beerősít: 8 modell fog épülni a Mercedes új kompakt padlólemezére

Nyomtatás

A Mercedes-Benz jelenleg is olyan széles modellpalettával büszkélkedhet, hogy márkamániás legyen a talpán, aki hiánytalanul fel tudná sorolni az összes aktuális típust; szerintünk még egy-egy gyári illetékesnek is komolyan meggyűlne a baja a feladattal.

Hivatalos: még hat új Volkswagen jön az idén

Nyomtatás

A Volkswagen éves wolfsburgi találkozóján a vállalat nem titkolózott különösebben. Bejelentette, hogy még hat új modellt várhatunk tőlünk: többek között az új Poló, az új Touareg, a T-Roc és az új Jetta is ott lesz az újdonságok között.

Az első fotó az új Renault Mégane R.S.-ről

Nyomtatás

Az előd leköszönésével és az új Mégane érkezésével a Renault erőteljesen dolgozik kompaktjának méltán neves, R.S. sportváltozatán. A modell esetében nem terveznek felpuhulást a gyártónál, az elődnél érettebb, de egyben gyorsabb végeredményre is számíthatunk 300 lóerővel. És végre hátulról már láthatjuk a modellt.

A Szilícium-völgyben erősíti magát a Porsche

Nyomtatás

A kaliforniai Szilícium-völgy a világ digitális fejlesztéseinek egyik meghatározó központja, ennek megfelelően az összes érintett vállalat árgus szemekkel kémleli a hatalmas technológiai vállalatok székhelyének és a jövőbe mutató start-up cégek inkubátorjának tartott helyszínt. A Porsche fizikailag is közelebb lép: leányvállalata, a Porsche Digital irodát alapított a helyszínen.

Megdöntötték az egykerekezés rekordját - egy robogóval

Nyomtatás

Ha jó vagy akár rossz értelemben vett őrültségről van szó, akkor a japánoknak nem kell a szomszédba menniük. Ezt egy bizonyos Masaru Abe is bizonyította, aki megdöntötte az egykerekezés világrekordját… egy robogóval.

6. oldal / 743