Hírek

A Toyota szerint 2025-re eljön a hidrogénes autók ideje

Nyomtatás

Mostanra sokan úgy látják, hogy a hidrogénhajtású autók jövője leáldozott, köszönhetően az akkumulátorok gyors fejlődésének. Az azonban nem lehet véletlen, hogy még mindig több nagy gyártó fontosnak tartja az üzemanyagcellás hajtásláncok fejlesztését. Közülük is talán a Toyota az, amelyik a legnagyobb erőkkel van jelen a területen, a japánok pedig meg is szólaltak az ügyben, elmondva, hogy anyagiak szempontjából hamarosan felveheti majd a versenyt a hibridekkel ez a technológia.

Módosítás dátuma: 2017. október 31. kedd, 10:19

A Rolls-Royce a teljes egyediségben látja a luxus jövőjét

Nyomtatás

A Rolls-Royce nemrég mutatta be a vadonatúj Phantomot, amely kétségkívül új szintre emelte a luxus fogalmát, és már önmagában minden eddiginél nagyobb személyre szabási lehetőségeket kínál – persze az angolok eddig sem igazán mondtak nemet a különleges kívánságokra. Torsten Müller-Ötvös, a gyáriak magyar származású vezére pedig elárulta nemrég, hogy egyértelműen ez az irány határozza majd meg a Rolls-Royce jövőjét, hiszen nincs nagyobb luxus, mint amikor valaki teljesen személyre szabhatja autóját.

Módosítás dátuma: 2017. október 31. kedd, 09:51

Az XJ marad a Jaguar zászlóshajója, de kemény terepes is érkezik

Nyomtatás

A Jaguar palettájának jelenleg éppen az XJ zászlóshajó a legöregebb tagja, ráadásul egyelőre nem is igazán hallani arról, hogy mikor érkezik az utód, ez pedig természetesen találgatásokra ad okot a sajtó képviselői számára. Az angol márka jelenleg nagy erőket koncentrál SUV kínálatának bővítésére, így néhányan azt feltételezték, hogy hamarosan a csúcs Jaguar szerepét is egy hobbiterepes modell veheti át – ezt azonban cáfolták a gyáriak.

Módosítás dátuma: 2017. október 30. hétfő, 16:12

Dupla jubileum – a Lamborghini modelljei mérföldkövet ünnepeltek

Nyomtatás

Az autóipar kétség kívül felépült a korábbi válságból, és bár a luxusautókat és sportautókat gyártó márkák eladásai nem feltétlenül tükrözik az egész piac állapotát, az azért sokat elárul, hogy a Lamborghini például minden eddiginél sikeresebb napjainkban. Az olaszoknak egyelőre még csak két modelljük van, de nemrég mindkét típus szép jubileumot ünnepelhetett.

Módosítás dátuma: 2017. október 30. hétfő, 15:23

A hagyomány folytatódik – íme, a BMW M5 MotoGP Safety Car

Nyomtatás

A MotoGP sorozatban már hosszú évek óta a BMW modelljei töltik be a biztonsági autó szerepét, és nem meglepő módon általában a legfrissebb M típus kapja meg ezt a megtisztelő feladatot. Nem lesz ez másként 2018-ban sem, ugyanis a Las Vegasban holnap megnyitó SEMA rendezvényen – amely inkább a különböző különleges és tuningolt autókról híres, mintsem a sorozatgyártású négykerekűekről – bemutatkozik a vadonatúj M5 MotoGP Safety Car verziója.

Módosítás dátuma: 2017. október 30. hétfő, 13:41

A V90 CC kínálatában tér vissza a Volvóhoz az Ocean Race felszereltség

Nyomtatás

Az Ocean Race kifejezés ismerős lehet a Volvo kapcsán, hiszen korábban több modelljük is elérhető volt egy különleges felszereltséggel, amely ezt a nevet viselte. Az új generációs típusaik esetében azonban most először találkozhatunk Ocean Race változattal, ami még a korábbiaknál is egyedibb lett. A svédek a V90 Cross Country modellből készítették el a speciális kivitelt.

Módosítás dátuma: 2017. október 30. hétfő, 12:30

Még gyorsabb lett a Ferrari csúcsgépe – itt az FXX K Evo

Nyomtatás

A LaFerrari alapjaira épülő FXX K az olaszok legvadabb műve volt, amit eladásra kínáltak – még, ha utcán nem is lehet használni. A Ferrari azonban nem elégedett meg ennyivel, és Evo utónévvel most egy még fejlettebb csomagot tettek le az asztalra a mérnökök, amely bár teljesítményt tekintve nem fejlődött, aerodinamikailag jócskán lepipálja elődjét.

Módosítás dátuma: 2017. október 30. hétfő, 10:54

Utód nélkül búcsúzik a Citroën C4 – a Cactus veszi át a helyét

Nyomtatás

Éppen tegnap számoltunk be róla, hogy egyediségét valamelyest feladva, a kínálatba sokkal inkább beleolvadva vált komolyabb és jobb minőségű autóvá a frissített Citroën C4 Cactus. Már akkor is lehetett sejteni, hogy valami turpisság van a dologban a franciák részéről, és nem is kellett sokáig várni rá, hogy kiderüljön, miről is van szó: a gyáriak nyugdíjazzák az igencsak elavult C4-est, és utód híján a Cactusnak kell majd helyettesíteni az autót a következő néhány évben.

Módosítás dátuma: 2017. október 28. szombat, 11:15

48 V-os hibrid hajtásláncot kapott az E-osztály Coupé és Cabrio

Nyomtatás

A „downsizing” a prémium gyártókat sem kerülheti el, erre pedig kiváló példa a Mercedes-Benz legújabb erőforrása. A csillagosok egy vadonatúj, 2-literes négyhengeres erőforrást mutattak be az E-osztály Coupé és Cabriolet lemezei alatt, amely a 48 Voltos, úgynevezett „lágy” hibrid technológiával felvértezve kíván betörni az eddig hathengeresek által uralt teljesítményszintekre.

Módosítás dátuma: 2017. október 27. péntek, 11:24

Komolyság az egyediség rovására – frissült a Citroën C4 Cactus

Nyomtatás

A Citroën nagyot vállalt 2014-ben azzal, hogy korábbi tanulmányát szinte egy az egyben sorozatgyártásba küldte a C4 Cactus képében. Hazánkban ugyan nem lett túlságosan sikeres az autó, de  európai mértékkel szép eladásokat produkált a különc négykerekű, a franciák azonban mégis úgy döntöttek, hogy a félidős frissítéssel az autó karakterét is átszabják kissé, ezzel a bohókás modellből egy jóval komolyabb típust varázsolva.

Módosítás dátuma: 2017. október 27. péntek, 10:25

Ízelítőn a novemberben érkező új Aston Martin Vantage

Nyomtatás

Az Aston Martin nemrég mutatta be a DB11 kabrió verzióját, ám nem az volt az utolsó idei újdonsága az angoloknak, ugyanis a tavaly nagy megújulásba kezdő gyártó novemberben bemutatja a következő generációs Vantage-t is. Korábban már megosztottak velünk néhány hivatalos fotót a gyáriak, amelyeken egy alaposan álcázott prototípust láthattunk, most pedig egy kedvcsináló képpel készültek nekünk.

Módosítás dátuma: 2017. október 26. csütörtök, 14:52

6. oldal / 791