2017. Szeptember 22., Péntek

Frissitve:04:03:48

Hírek

Törperakéta – itt a MINI John Cooper Works GP Concept

Nyomtatás

A MINI sorozatgyártású újdonsággal ugyan nem készül a Frankfurti Autószalonra, de immár második izgalmas tanulmányautóját mutatja be az angol gyártó, így bőven lesz miért meglátogatni a standjukat a német seregszemlén – arról nem is beszélve, hogy később mindkét modellből elkészülhet szériagyártású verzióban is. Az elektromos Electric Concept után ezúttal a másik véglet következett, ugyanis a John Cooper Works GP Concept egy igazi kis vadorzó lett, amely a környezetvédelemmel szemben inkább a sebességet és a dinamizmust helyezi előtérbe.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 06. szerda, 13:04

Újabb mérföldkő? – bemutatkozott a vadonatúj Nissan Leaf

Nyomtatás

A Nissan Leaf első generációja az elektromos autózás egyik fontos fordulópontját jelentette, hiszen a japánok autója tulajdonképpen először hozta közelebb az átlagemberekhez is a villanyos közlekedést – ennek megfelelően a legnagyobb számban eladott elektromos négykerekű lett. Azóta már sokat változott a piac, de a gyáriak az új generációs Leaf-fel ismét szeretnének olyat letenni az asztalra, ami új korszakot nyit az elektromos autózásban – nézzük, hogy sikerült-e!

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 06. szerda, 11:39

Limitált szériát és izmos koncepciót kap a Volkswagen Amarok

Nyomtatás

Az európai pickup piacon igencsak előkelő helyen áll a Volkswagen Amarok, hiszen V6-os erőforrásaival és minőségi megoldásaival az egyik leginkább prémium modell. A Mercedes-Benz X-osztály érkezésével azonban úgy érezte a Volkswagen, hogy némileg veszélybe került ez a helyzete, így a Frankfurti Autószalonon be is mutatnak egy koncepciót, amely minden eddigi verziót felülmúl majd – de érkezik egy limitált széria is.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 05. kedd, 18:05

Itt a hibrid Honda CR-V – nem is lesz dízel a kínálatban

Nyomtatás

A Honda több újdonsággal is készül a Frankfurti Autószalonra, melyek közül az egyik legérdekesebb talán az új generációs CR-V hibrid, amit egyelőre ugyan csak prototípusként mutatnak be, de valójában már egy kész modellel van dolgunk. A hibrid hajtáslánccal szerelt újdonság egyébként egyben a CR-V európai változatát is bemutatja nekünk.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 05. kedd, 17:26

Még finomabb lett – felvarrták a Kia Sorento ráncait

Nyomtatás

A Kia Sorento jelenlegi generációja hatalmasat fejlődött az elődhöz képest, ezzel bizony közelebb lépve a prémium szegmenshez is. Az akár hét üléssel is megrendelhető méretes SUV pedig elérkezett modellciklusának feléhez, és ezzel együtt meg is érkezett a menetrend szerinti frissítés, amely több izgalmas újdonságot hozott az ilyenkor szokásos változtatásokon felül is.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 05. kedd, 14:10

Európai igényekre szabva – alaposan frissült a Ford EcoSport

Nyomtatás

A Ford EcoSport eredetileg a dél-amerikai számára készült még az előző generációs Fiesta alapjain, ám a crossoverek szegmensének elképesztő növekedése miatt az amerikaiak úgy döntöttek, hogy Európába is elhozzák az autót. A gyáriak ugyan már akkor próbálták az öreg kontinens magasabb igényeihez szabni az autót, ám ez nem sikerült maradéktalanul. Most azonban egy alapos frissítéssel álltak elő, és az új változat immár az európai vásárlók igényeire koncentrál.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 05. kedd, 13:01

A betondzsungel apró harcosa – itt a Kia Picanto X-Line

Nyomtatás

A crossover-őrület bizony egyre nagyobb méreteket ölt: mostanra már szinte minden kategóriába igyekeznek becsempészni a gyáriak némi szabadidő-autós stílust. Ezúttal a Kia állt elő egy újdonsággal, amit elsőre nem egyszerű feldolgozni, ugyanis a városi minijüket dobták fel néhány terepes kiegészítővel, ezzel megalkotva a Picanto X-Line kivitelt.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 05. kedd, 11:40

Fokozott luxus – frissült a Mercedes S-osztály Coupé és Cabriolet

Nyomtatás

Ahogyan azt a korábbi ízelítő videóból is tudhattuk már, a négyajtós S-osztály után a Mercedes-Benz a Coupé és a Cabriolet változatokat is finoman felfrissítette. Az újdonságokat élőben először a Frankfurti Autószalonon láthatjuk majd, ám az online leleplezést már meg is ejtették a németek, így immár minden információt megkaptunk a ráncfelvarrott óriáskupéról és kabrióról – és természetesen egy teljes galérián is megcsodálhatjuk őket.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 05. kedd, 10:55

A Renault is önvezető koncepcióval készül – ízelítőn a Symbioz

Nyomtatás

A nagy autószalonokon egyre inkább teret hódítanak az autonóm és elektromos tanulmányautók – szinte minden gyártó standján találunk, vagy találtunk már hasonlót. Nem lesz ez másként Frankfurtban sem, ahol a Renault is beáll a sorba, méghozzá a Symbioz névre keresztelt koncepcióval, amiről a franciák már meg is osztották velünk az első ízelítőt.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 04. hétfő, 16:21

Szerdától jócskán drágulnak az üzemanyagok

Nyomtatás

Szinte egész augusztusban alig változtak a benzin- és a dízelárak, ám a szeptember beköszöntével sajnos egy komoly növekedéssel kell számolnunk mind a két üzemanyagfajta esetén. A benzin nem kevesebb mint 9 forinttal lesz drágább szerdától, míg a gázolaj átlagosan 6 forinttal lesz drágább. Mindez annyit jelent, hogy a a benzin átlagára 352 forintra, a dízelé pedig 346 forintra emelkedik, ugyanakkor továbbra is érdemes nyitva tartani a szemünket, hiszen a különböző kutak árai között akár 30 forintos különbségekkel is találkozhatunk, ami egy teli tank esetén bizony már szemmel látható összeget jelent.

A legvadabb Seat – 310 lóerővel jött meg a Leon Cupra R

Nyomtatás

A Seat már korábban bejelentette, hogy érkezik a Leon Cupra még vadabb, R jelzéssel ellátott verziója. A spanyolok pedig nem vicceltek, és máris bemutatták a sportkompakt valaha volt leggyorsabb sorozatgyártású verzióját, amely még agresszívabb megjelenéssel és fokozott teljesítménnyel kívánja meghódítani a vásárlókat.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 04. hétfő, 14:08

6. oldal / 775