Hírek

Névre szabott MINI-kiegészítőket rendelhetünk 2018-tól

Nyomtatás

A MINI-modellek személyre szabhatósgával eddig sem volt gond, jelenleg is igencsak nehéz két ugyanolyan MINI-t találni. A gyártó azonban pontosan tudja, hogy ügyfelei számára nagyon sokat jelentenek az érzelmek és a személyes kötődés, így az illetékesek igyekeztek kitalálni valami olyan újítást, amivel a tulajdonosok még inkább személyre tudják szabni kedvenc MINI-jüket.

Péntektől drágul a benzin – idén utoljára

Nyomtatás

Utoljára két hete számolhattunk be változásról a hazai üzemanyagárak tekintetéen, azonban a MOL ma bejelentette, hogy lesz még egy utolsó 2017-es árváltozás: történetesen a benzin kiskereskedelmi literára fog holnapután bruttó 2 forinttal megemelkedni. Ez azt jelenti, hogy december 29-től a benzin országos átlagos literára kb. 358 forintra emelkedik, míg a gázolaj változatlanul nagyjából 369 forintos átlagos literáron lesz megvásárolható.

Tisztán elektromos változatok is lesznek az új Volvo V40-ből

Nyomtatás

A Volvo néhány éven belül körbeér teljes modellpalettájának lecserélésével. Először az új XC90 érkezett meg az új generációs modellek közül, aztán az S90/V90 páros következett a sorban a V90 CC-t is beleértve, majd a vadonatúj XC60 is megjelent, a habot a tortán pedig a kínálatba frissen belépő XC40 jelentette. Már csak két típus vár a cserére: egyrészt az S60/V60, aminek utódja a hírek szerint jövőre mutatkozik be, másrészt pedig a V40, ami mind a mai napig okos választásnak számít a prémium kompaktok között, de lassan eljön az idő az utód bemutatására.

Melyik BMW-dízel az arany középút? - 20d, 30d, 40d és 50d gyorsulási verseny

Nyomtatás

Kétségtelen, hogy egyre inkább előtérbe kerülnek a hibrid hajtásláncok, és azokon belül is elsősorban a konnektorról is tölthető hibridek, azonban a jó öreg dízelmotorok létjogosultsága még mindig megkérdőjelezhetetlen, különösképp Európában. És a prémium gyártók ennek megfelelően folyamatosan fejlesztik dízelmotorjaikat: a Mercedes-Benz például nemrégiben egy új sorhatos motorgenerációt dobott piacra, a BMW pedig továbbra is az élvonalba tartozik a dízelek piacán.

Ideje Fókuszálni – érkezik a vadonatúj Ford Focus

Nyomtatás

A Ford Focus a folyamatos megújulás ellenére is megérett a váltásra, amivel maga a gyártó is teljes mértékben tisztában van. A kék oválosok, amolyan izgalomfokozás gyanánt közzé is tettek egy képet a következő generációról, amely teljes egészében megújulva próbál ismét borsot törni a kompakt szegmens többi szereplőjének orra alá.

Módosítás dátuma: 2017. december 27. szerda, 10:51

Vége lehet a jó világnak, hamarosan búcsúzhat az Audi R8

Nyomtatás

Először is, nagyon reméljük, hogy a hír nem igaz, vagy legalábbis meggondolják majd magukat a németek a végleges döntésig: a napokban olyan információk röppentek fel a négykarikás gyártó háza tájáról, hogy az R8 sportautó gyártása rövidesen, két-három éven belül befejeződhet. A magyarázat rendkívül egyszerű: gazdasági szempontból állítólag nem éri meg piacon tartani az R8-at, bár presztízs szempontból kétségtelenül sokat ad az R8 a márkának.

Óriási az érdeklődés az új Nissan Leaf-re – 8,5 millió forinttól indul

Nyomtatás

Épp a napokban számoltunk be az Autó Pulton a vadonatúj, második generációs Nissan Leaf európai sorozatgyártásának megkezdéséről: a sunderlandi (Nagy-Britannia) üzemben már gőzerővel készülnek az elektromos modellek, hogy a Nissan ki tudja szolgálni a magas keresletet. A brit Leafek különben elsősorban Európának készülnek, hiszen a többi piac ellátását más gyárak által biztosítja a gyártó; az új Leaf persze többek között hazájában, vagyis Japánban is készül.

Módosítás dátuma: 2017. december 22. péntek, 12:32

Népszerű az új Ford Fiesta – fokozták a gyártási kapacitást

Nyomtatás

Ha egy népszerű modell egyetlen generációja csaknem 10 évig él, az nagy űrt tud csinálni a piacon. Ez pedig pont így van a Fiesta esetében is. Az idén berobbant új kisautó iránti kereslet nagyon nagy, ennek érdekében pedig a Ford fokozta a gyártási kapacitást.

Az új Q70-re hangol minket az Infiniti

Nyomtatás

Egyetlen fehér ízelítő kép. Egyelőre csupán ezt kaptuk az Infiniti Detroiti Autószalonon bemutatkozó újdonságával kapcsolatban, amely sokat az autóból sem mutat és a típusáról sem árul el. Ennek ellenére valószínű, hogy a Q70-es zászlóshajó új generációját előre vetítő koncepciót láthatjuk a képen.

Ez történik a fenyőfával, ha 280-nal visszük haza

Nyomtatás

Több szempontból is előnyös a műfenyő, de legtöbben még mindig valódi fenyőfával ékesítjük házunkat karácsonykor. Az ünnepek alkalmával kissé besűrűsödnek a dolgok, amelyek elvégzésében nem igazán segít a rendszeresen létrejövő közlekedési dugó sem. Nem csoda, hogy így mindenki padlóig nyomja a gázt, ha szabad az út, de egy Dodge Challenger és a fenyőfa példája rávilágít, hogy néha érdemes visszafogni magunkat.

70 Chiront kiszállított már a Bugatti, 430 még gyártásra vár

Nyomtatás

A Bugatti tavaly rántotta le a leplet legújabb szériagyártású ‘autószörnyéről’, a Chiron luxus-szupersportautóról, ami a híres Veyront váltotta le. Elődjéhez hasonlóan a Chiron is a legek legjobbjának számít: 8-literes, W16 hengeres és 4 turbófeltöltő által lélegeztetett erőműve nem kevesebb, mint 1500 lóerő leadására képes, aminek tudatában a menetteljesítményeket elképzelhetik - egy szóval lenyűgözőek.

6. oldal / 806