2017. Április 26., Szerda

Frissitve:06:44:53

Hírek

Különösen kelendő az elektromos autó és a V8

Nyomtatás

Meglehet két szélsőségről van szó, mégis 2017 első negyedévében leginkább az elektromos autókat forgalmazó Tesla, valamint a nagyteljesítményű modellekkel foglalkozó Mercedes-AMG almárka eladásai emelkedtek ki a mezőnyből.

A Hyundai már saját kis crossoverére hangol: jön a Kona

Nyomtatás

A Hyundai Tucson alá sorol be méretben a koreai gyártó legfrissebb újdonsága, amely a kis crossoverek népszerűségi hullámát meglovagolva többek között az Opel Mokka X ellenében érkezik majd. Méghozzá nem akármilyen formákkal, amelyet az ízelítő kép is bizonyít.

Új önvezető technológia a Lexustól: itt a Sávtakarító

Nyomtatás

A járművek közti (V2V) kommunikáció és önvezető autók technológiája rohamléptekben fejlődik, és a Lexus élen jár e fejlesztésekben. A japán luxusautó-gyártó ma bejelentette, hogy mostantól minden modelljéhez elérhető egy új fejlesztésű technológia, a Sávtakarító. Ez a fejlett rendszer azzal javítja a forgalom áramlását, hogy az autópálya belső sávjában lassan haladó járműveket kitereli a külső sávba, amivel biztonságosabbá és élvezetesebbé teszi az autózást a többiek számára. A 802.11p V2V vezeték nélküli adatátviteli protokoll szerint működő, radarral és sávfigyelő technológiával kiegészített rendszer lehetővé teszi, hogy a Lexusok vezetői biztonságosan a külső sávba terelhessék a lassabb járműveket, hogy felszabaduljon előttük az út.

Módosítás dátuma: 2017. március 31. péntek, 11:38

A zene által inspirálva - egyedi Wraith-eket mutatott be a Rolls-Royce

Nyomtatás

A Rolls-Ryoce a következő években több vadonatúj modellt is bemutat majd: érkezik a Phantom utódja, illetve jön az SUV-k jövőbeli királya, a Cullinan is. Ettől még persze nem állt meg az élet az angol gyártónál, és folyamatosan jelentkeznek jelenleg is elérhető típusaik egyedi kiadásaival. Tavaly elárulták, hogy érkezik egy 9 modellből álló Wraith széria, amelynek minden egyes darabja a brit zenei élet nagyjainak állít majd emléket – az első négy példány pedig már készen is van.

Módosítás dátuma: 2017. március 31. péntek, 15:19

Elektromos támadásra készül a Hyundai

Nyomtatás

Az új Hyundai Ioniq a jelek szerint sikeresen töri a jeget: a koreai márka első hibrid, konnektoros hibrid és elektromos modellje jó visszajelzésekkel indult útnak, a márka pedig a jelek szerint mostantól tövig nyomja a villanyos gázpedált.

Újra kapható Amerikában a Volkswagen „bűnös” dízelmotorja

Nyomtatás

A Volkswagen konszern dízelbotrányát valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. A sokkal több embert sokkal komolyabb mértékben mindmáig érintő Takata légzsákbotránnyal ellentétben az ígértnél több károsanyagot-kipufogó öngyulladós motorok ügye körbefutotta a médiát, az ügy pedig azóta is súlyos következményekkel jár a konszern számára.

Szombaton nagyot csökken az üzemanyagok ára

Nyomtatás

A jövedéki adó változása miatt holnapután, vagyis április elsején viszonylag jelentősen csökken az üzemanyagok ára Magyarországon: április 1-től a benzin kiskereskedelmi literára bruttó 6 forinttal, a gázolajé pedig bruttó 12 forinttal fog mérséklődni.

3,2 millió forinttól elérhető a vadonatúj Nissan Micra

Nyomtatás

A Nissan közel fél éve mutatta be a Micra kisautó legújabb generációját, a piaci bevezesésre azonban egészen mostanáig kellett várnunk. A Micra óriásit fejlődött, mégpedig mind formailag, mind pedig technikailag: míg az előző generáció túlzottan ‘költséghatékonyra’ (de úgy is fogalmazhatnánk, hogy kissé igénytelenre) sikerült, addig az aktuális széria minden szempontból kívánatos lett, és egyben jóval nagyobb is.

Végre minden szögből megcsodálhatjuk az új SsangYong Rextont

Nyomtatás

Néhány képet már korábban láthattunk a Ssangyong zászlóshajójának most bemutatkozó új generációjáról, amely a hagyományos erősségeket (térkínálat, terepjárási képességek) modernebb technológiával egyesíti. Az új Rexton alapjaiban változatlan maradt, miközben minőség tekintetében előrébb lépett.

Módosítás dátuma: 2017. március 30. csütörtök, 15:22

Ízelítőn az ősszel érkező vadonatúj Renault Mégane RS

Nyomtatás

Az előd leköszönésével és az új Mégane érkezésével a Renault erőteljesen dolgozik kompaktjának méltán neves, RS sportváltozatán. Jó hír, hogy az újdonság nem távolodik el annyira önmagától, mint a Clio, így nem csak a külcsín tekintetében, de menettulajdonságok terén is igazán sportos végeredményre számíthatunk – a gyáriak pedig ezúttal már egy ízelítőt is megosztottak velünk.

Módosítás dátuma: 2017. március 31. péntek, 11:29

Így tesztel a Porsche Weissach-ban (videó)

Nyomtatás

Legyen Lipcse vagy Stuttgart-Zuffenhausen az adott Porsche gyártási helyszíne, a fejlesztést bizonyosan Weissach-ban végzik. A Stuttgarttól bő fél órás autóútra található kis település már évtizedek óta szolgál a márka sorozatgyártású és versenytechnológiájának tesztelésére, ennél fogva pedig nem akármilyen létesítmények találhatók itt. A márka össze is gyűjtötte a legjobb ötöt.

7. oldal / 735