Hírek

Videón is tiszteletét teszi az új BMW 5-ös Touring

Nyomtatás

A márka rajongói illetve vásárlói már nagyon várták a vadonatúj, hazánkban épp a napokban piacra lépő új 5-ös BMW praktikusabb kombi változatát, a bajorok pedig végre lerántották a leplet a G31 kódjelű 5-ös Touring modellről, amely immár az ötödik kombi-generáció az 5-ös Touring 25 éves történelmében. Részletes írásunkban a típus összes fontos újdonságáról igyekszünk beszámolni, amelyet ezúttal az újdonság bemutatkozó videójával fejelünk meg.

Tavaszra készül a Mercedes - íme, az SLC RedArt és SL designo Edition

Nyomtatás

Közeleg a tavasz, a kabriózás szerelmesei pedig már tűkön ülve várják, hogy végre ismét megszabadíthassák béklyót jelentő tetejétől négykerekű társukat. A Mercedes-Benz is készül a jó időre, méghozzá két limitált szériás modellel: míg az SLC egy RedArt Edition névre hallgató különkiadással csábítja a vásárlókat a kabriózásra, addig a nagyobb testvér, az SL a designo Edition-re keresztelt különlegességgel hívja fel a figyelmet magára.

Módosítás dátuma: 2017. február 06. hétfő, 15:39

A nagy lopás - egymilliárd forintnyi JLR erőforrásnak kelt lába

Nyomtatás

A Jaguar Land Rover csoport nem zárt túl szerencsés hetet tegnap: az angliai Solihullban található üzemükből közel 1,07 milliárd forintos értékben loptak erőforrásokat ismeretlen tettesek. Az eset még múlthét kedden történt, és az eddigi információk alapján az elkövetők szinte filmbe illő egyszerűséggel jutottak be a gyár területére, majd hagyták el azt a zsákmányukkal – kétszer is.

Módosítás dátuma: 2017. február 06. hétfő, 12:09

Dobozba szorult fejű cica, összegabalyodott birkózók, neoprén ruhával küzdő szörföző

Nyomtatás

A Ford már jó ideje olyan autógyártó és mobilitási szolgáltatóként működik, amelynek üzleti tevékenysége az autók eladásán messze túlmutatva más területekre, például a telekocsi-szolgáltatásra vagy a kerékpármegosztásra is kiterjed. Az autógyárnak ez az újszerű jövőképe eddig főleg a digitális médiában és PR-üzenetekben jelent meg – most viszont fordult a kocka.

Az ellentmondások csúcsa – ízelítő a legdurvább Mercedes kabrióból

Nyomtatás

A Mercedes-Benz, amelyről sosem gondoltuk volna, hogy sorozatgyártásba kerül. Valami ilyesmi címet lehet akasztani a G63 AMG 6x6 nyakába, amelyet aztán hasonlóan durván terepre kihegyezett 4x4-es modell követett. Úgy tűnik, hogy a kereslet meglehetősen élénk a brutális G-osztályok iránt, ezért érkezik a 4x42 kabrió kiadása.

Nagy kaliber – bemutatkozott az Opel Insignia Grand Sport kombi verziója

Nyomtatás

Itt nincs új a nap alatt, legalábbis elnevezés tekintetében: változatlanul Sports Tourer néven érkezett meg az új generációs Insignia kombi változata. A modell elődjéhez képest minden téren előrébb lépett, így joggal kaphatja meg a valaha készült legjobb Opel címet.

Módosítás dátuma: 2017. február 06. hétfő, 09:36

A leggyorsabb Škoda – itt az Octavia RS 245

Nyomtatás

Sokan vártak rá, és nem kell csalódniuk: megérkezett a Škoda Octavia RS 245, amely nevéhez hűen 245 lóerőt présel a felfrissített családi négykerekű motorterébe. Így pedig minden idők legerősebb Octavia modellje teljes erőbedobással képviselheti a márkát a márciusi Genfi Autószalonon.

Hattyúdal: újabb limitált modellekkel készül leköszönni a Porsche Cayenne

Nyomtatás

A Porsche Cayenne aktuális generációja rövidesen nyugdíjba vonul. Bár egyelőre nem sokat tudunk az utódról, az egészen bizonyos, hogy a második generációnak lassan mennie kell, hiszen pontosan 7 éve debütált a Genfi Autószalonon, és hét év ebben a luxus szegmensben (is) nagyon sok.

Már közúton teszteli a Mercedes az új elektromos platformot

Nyomtatás

Az elektromos autózás az infrastruktúra fejlesztői mellett az autógyártóknak is nagy kihívást jelent, hiszen a hajtás mellett az igen komoly méretű és tömegű akkumulátor-csomag az autó felépítésében, kialakításában kíván a korábbiaktól eltérő megoldásokat. A Mercedes-Benz erre reagálva moduláris, elektromos hajtás fogadására alkalmas platformot tervezett, ráadásul már közúton tesztelik a forradalmi alapot.

Módosítás dátuma: 2017. február 03. péntek, 17:12

Újabb hihetetlen koncepcióval készül a NanoFLOWCELL - jön a Quant 48Volt

Nyomtatás

Rendszeres olvasóink számára a NanoFLOWCELL márkanév már nem ismeretlen. A liechtensteini központú gyártó szinte minden évben felvonul a Genfi Autószalonon, és egy elképesztően innovatív megoldással rukkoltak elő évekkel ezelőtt. Korábban már két modellt is bemutattak is, és bár azt ígérték, hogy hamarosan érkezik a sorozatgyártású verzió, azóta sem lehet kaphatóak az autók. A hamarosan kezdődő svájci seregszemlére azonban ismét készülnek egy újdonsággal, noha a Quant 48Volt is egyelőre csak prototípus.

Módosítás dátuma: 2017. február 03. péntek, 17:48

Terepkupéval robbantana Genfben a Range Rover?

Nyomtatás

Azzal nehéz lenne vitatkozni, hogy a terepkupé nem a legpraktikusabb négykerekű műfaj az autópiacon, azonban az is kétségtelen, hogy a prémium szegmensben gyakorlatilag szárnyalnak az ilyen, kissé ellentmondásos felépítésű modellek. A Land Rover luxusra kihegyezett családjában is találunk ilyen típusokat, hiszen a Range Rover Evoque-ot, és kis jóindulattal a Range Rover Sportot is ide sorolhatjuk. Azonban úgy látszik az angolok ennyivel nem érik be, és egyes információk szerint már Genfben bemutatkozhat a legújabb terepkupéjuk, mely az előbb említett testvérek közé sorolna be.

Módosítás dátuma: 2017. február 03. péntek, 08:07

7. oldal / 718