Hírek

Közeledik hozzánk a Rolls-Royce

Nyomtatás

Fővárosunktól mintegy két és fél órányi autóútra, a régióban Bécsben lesz először megtekinthető a Rolls-Royce Phantom új generációja. A zászlóshajó Bécsi Autószalonon való bemutatásával a közép-európai vásárlók felé tesz újabb gesztust a brit márka, még nagyobb figyelmet szentelve az egyre nagyobb vásárlóerővel rendelkező régiónak.

Módosítás dátuma: 2017. december 21. csütörtök, 18:05

Jövőre piacra lép a Morgan stílusos elektromos 3-kerekűje

Nyomtatás

Úgy tűnik, hogy a brit Morgan manufaktúra teljesen komolyan gondolta tavaly bemutatott rendhagyó 3-kerekűjét, vagyis az akkor még koncepcióként prezentált EV3 nevű elektromos ‘3 Wheeler’ modellt: a legfrissebb hírek szerint a nagy érdeklődésnek köszönhetően jövőre megkezdődik a rendkívül stílusos EV3 sorozatgyártása. Már azt is tudjuk, hogy az akkumulátorokat a Frazer-Nash Energy Systems nevű cég fogja szállítani.

A Lexus is egy új, csúcskategóriás luxus SUV-on dolgozik

Nyomtatás

Az elkövetkező években számos újdonsággal találkozhatunk a csúcskategóriás luxus SUV-modellek piacán, hiszen több gyártó is bejelentette szereplését, így a ‘nagy’ Range Rovernek egyre több ellenféllel kell majd megküzdenie. A Bentley Bentayga után rövidesen a BMW és az Audi is beszáll a ringbe az X7-essel illetve a Q9-cel, ráadásul a legfrissebb hírek szerint a Lexus is betársul az exkluzív klubba.

Paradigmaváltás – izgalmas hibridként tér vissza a Honda Insight

Nyomtatás

A Honda Insight a Toyota Priusszal együtt 1999-től kezdve vívta a hibridek harcát, az elektromos technológia egyértelmű feltörekvésének megágyazva. A 2009-ben bemutatott második generációt már mi is teszteltük - az enyhe hibrid modell tipikusan rendhagyó jelenség volt. Most azonban koncepció formájában megérkezett a harmadik iteráció, amely már annyira nem is akar kilógni a sorból: inkább látványosnak és izgalmasnak ígérkezik, mint rendhagyónak.

Egytől kilencig – tucatnyi SUV modellel készül az Audi

Nyomtatás

A SUV modellek iránti keresletnövekedés egyelőre nem lassul, amelynek hozadékaként a gyártók lassan olyan kiterjedt porfóliót készítenek magas felépítésű négykerekűből, mint hagyományos társaikból. A BMW rövidesen X1-től X7-ig mindent lefed, az Audi pedig erre még két lapot húz: Q1-től Q9-ig kínál majd mindenféle crossovert és SUV-t.

Megkezdődött Európában az új Nissan Leaf szériagyártása

Nyomtatás

A Nissan hivatalos sajtóanyagából értesülhettünk a vadonatúj, második generációs Nissan Leaf európai sorozatgyártásának megkezdéséről. A közlemény szerint már legurultak az első Nissan Leaf-ek a Nissan egyesült királyságbeli, sunderlandi gyárának gyártósoráról, így megkezdődött a februárig tartó visszaszámlálás, amikor az első ügyfelek átvehetik járművüket.

Módosítás dátuma: 2017. december 20. szerda, 20:39

Megnyitott az első hazai Tesla Supercharger villámtöltő

Nyomtatás

A Győr melletti, M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán található Arrabona OMV töltőállomáson telepítették Magyarország első Tesla Superchargerét, amely a Bécs–Budapest, illetve Pozsony–Budapest útvonalak kiszolgálását célozza. A Tesla hazánkban is egyre népszerűbb elektromos autóinak gyorstöltését biztosító négyállásos létesítményhez az OMV kínálta fel a területet, az együttműködés részeként pedig a Tesla építette ki, illetve üzemelteti a berendezéseket.

Módosítás dátuma: 2017. december 20. szerda, 12:54

A BMW legyártotta a vadonatúj X7 luxus SAV első példányait

Nyomtatás

Ezúttal nem holmi találgatásról, pletykáról, vagy ‘kacsahírről’ van szó, hanem maga a BMW Group jelentette be egy gyári sajtóanyag keretében, hogy a rövidesen érkező BMW X7 luxusterepes első példányai legördültek az amerikai, Spartanburgben működő gyártósorról.

Teljes átalakulás: középmotoros lesz a következő Corvette

Nyomtatás

A (Chevrolet) Corvette kétségtelenül minden idők egyik legmeghatározóbb sportautó-ikonja. Az amerikai modell eddig minden problémát/változást átvészelt, és a tervezők az ’50-es évektől kezdve kitartottak a klasszikus orrmotoros felépítés, illetve a V8-as benzinmotorok mellett. És igaz ugyan, hogy technikailag a Corvette sok szempontból elavultnak számít(ott) néhány európai sportautóhoz képest, ám az amerikaiak mindig addig faragták büszkeségüket, ameddig csak-csak lefaragták hátrányát különféle megoldásoknak köszönhetően, így gyorsaságát és létét soha nem lehetett megkérdőjelezni, ráadásul ára mindig is kedvező volt a konkurensekéhez képest.

Duplakuplungos automataváltót kaptak a kisebb MINI modellek

Nyomtatás

A három- és ötajtós, valamint kabrió MINI modellek kínálatában az eddigi hatfokozatú bolygóműves automataváltó helyét egy hétfokozatú, duplakuplungos Steptronic egység veszi át. Az új váltó gyorsabb kapcsolást és fokozott hatékonyságot ígér.

Újdonságdömping a Volkswagentől – ezekre a modellekre számíthatunk

Nyomtatás

A dízelbotrány már a múlté: előre tekint korunk egyik legnagyobb autógyártója. A növekedést pedig különböző modellváltozatok tucatjával igyekszik fenntartani a wolfsburgi gyártó, az évtized végéig bő egy tucat újdonságokról lerántva a leplet. Haladjunk sorban!

7. oldal / 806