Hírek

Pezsgőhiány várható – rekord nyereség a Ferrarinál

Nyomtatás

Pukkanhatnak a pezsősdugók, készülhet a pénzfürdő – 2017 első negyedévében a Ferrari profitja 36 százalékkal emelkedett a csillagos ég fölé. Mindez az ágaskodó lovacskával fémjelzett modellek iránti nagy kereslettel indokolható.

Új dízellel és nyolcas automatával mutatkozott be a frissített Peugeot 308

Nyomtatás

Elérkezett az idő: ráncfelvarrást kap az egykoron Év Autója díjas Peugeot 308. A kompakt modell elsősorban a hajtásláncok tekintetében újul meg, de azért minden részletet továbbfejlesztetettek a tervezők.

12,3 másodperccel gyorsabb a Nordschleifén elődjénél a friss Porsche 911 GT3

Nyomtatás

A Porsche egyelőre nem ismer határokat, ha fejlődésről van szó - legalábbis a gyorsaság tekintetében. Az új Panamera is alaposan felülmúlta elődjét, ha a Nordschleife gyorsköréről van szó, az immár kézi váltóval is elérhető frissített 911 GT3 pedig rögtön 12,3 másodpercet ad közvetlen elődjének.

Agresszívabb tekintet – kiszivárgott fotókon a frissített BMW M2

Nyomtatás

A BMW-től – ahogyan a legtöbb prémium márkától is – már megszokhattuk, hogy egy-egy frissítés alkalmával csak finoman nyúlnak hozzá a formákhoz, és a hangsúlyt inkább a technológiai fejlesztésekre helyezik. A bajoroknál ráadásul az is szokássá vált, hogy először az átlagos változatokat veszik kezelésbe, míg az M kivitelek csak később kapják meg az újításokat. Éppen ezért is különösen érdekes, hogy a németek háza tájáról kiszivárgott két fotó, melyek a ráncfelvarrott M2-est ábrázolják.

Módosítás dátuma: 2017. május 04. csütörtök, 12:57

Elon Musk két év múlva önvezető autót ígér

Nyomtatás

Az elmúlt években egy valamit megszokhattunk: ha Elon Musk valamit ígér, az előbb-utóbb (inkább utóbb) meg is valósul. A Tesla tulajdonos-vezetője ezúttal teljesen önvezető autót ígért 2019-re, és nem is kételkedünk efelől: a technika be fog mutatkozni ekkor.

Ilyen lesz a frissített Honda Jazz

Nyomtatás

A Honda Jazz az új generációba lépve is a kisautó kategória legtágasabb, leginkább praktikus képviselője maradt, amelyet a vele megtett sítúránkon is igazoltunk már. A modell azonban kicsit beleszürkült a mezőnybe, így meglehetősen hamar frissítik azt a japánok – a végeredményt pedig már láthatjuk.

Átálltak a sötét oldalra a magyar Mercedesek

Nyomtatás

Apró, de ügyes reklámfogásként a japán piacon Star Wars Edition különkiadásban válik elérhetővé a Mercedes-Benz CLA. A Kecskeméten készülő modell két verziója a rohamosztagosok, valamint Darth Vader jellegzetes stílusát ölti magára az egyébként is elérhető felszereltségekből és színekből válogatva.

Módosítás dátuma: 2017. május 04. csütörtök, 09:17

Gőzerővel készül az új BMW M5: 0-100 km/h 3,5 másodperc alatt?!

Nyomtatás

A BMW M GmbH mérnökei és tesztelői gőzerővel dolgoznak az új, G30 kódjelű 5-ös BMW legizmosabb és leggyorsabb változatán, az áhított M5-ön, ami a hírek szerint a jövő évben kerülhet piacra. Egy biztos: abból kiindulva, hogy a jelenlegi 5-ös csúcsmodell, a szériában összkerekes, 462 lóerős M550i xDrive alig 4 másodperc alatt képes abszolválni a 0-100 km/h-s sprintet, az M5 garantáltan óriásit fog szólni.

Módosítás dátuma: 2017. május 03. szerda, 09:09

Így aludj a MINI-den – Countryman, tetősátorral

Nyomtatás

A MINI szerint az új Countryman a felfedezésről és a kalandokról szól – ezt pedig nem habozik olyan kiegészítőkkel alátámasztani, amelyek a vadonban való boldogulást segítik. Ilyen például a tetőre szerelhető sátor, amiben ketten is helyet kaphatnak.

Módosítás dátuma: 2017. május 03. szerda, 07:39

Feltámadás - Griffith néven érkezik az új TVR

Nyomtatás

A klasszikus, hátsókerékhajtású, orrmotoros sportautókat gyártó angol TVR-t sokan gyászolták, amikor kiderült, hogy anyagi gondok miatt nem tudnak több autót készíteni. Tavaly aztán felcsillant a remény, és úgy tűnik, a láng azóta sem aludt ki: ha nem is kapkodják el a bemutatót, de érkezik az új sportautó, amely a Griffith nevet fogja feltámasztani.

Francia alapokon érkezik a következő Opel Corsa

Nyomtatás

A következő Opel Corsa érkezése aktuálissá vált: igaz, hogy a jelenlegi széria alig 3 éve van csak piacon, azonban tudjuk, hogy a most futó Corsa E a korábbi Corsa D továbbfejlesztett változata, vagyis nem egy minden tekintetben új modell, és mivel a korábbi D széria több, mint 10 éve érkezett piacra, a következő Corsa piacra dobása időszerű lenne az Opel számára.

7. oldal / 743