2018. Június 21., Csütörtök

Frissitve:07:09:17

Hírek

Paranoiás honatyáknak – itt a páncélozott Škoda Superb Combi

Nyomtatás

Páncélozott autókból nincs hiány a piacon, legalábbis a kereslethez viszonyítva. A Škoda most mégis úgy gondolta, hogy ideje lesz egy újabb, visszafogottabb alternatívát nyújtani azoknak, akik kerülnék a feltűnést. A cseh gyártó ugyanis bemutatta a Superb Combi páncélozott verzióját, ha esetleg valaki úgy érezné, hogy a család nincs eléggé biztonságban – vagy esetleg valamelyik magyar állami vezető úgy gondolná, hogy szüksége van az extra biztonságra.

Módosítás dátuma: 2018. május 31. csütörtök, 08:34

Újabb rajzon láthatjuk a jövő héten érkező Audi Q8-at

Nyomtatás

Kevesebb, mint egy hét, és az Audi végre leleplezi a vadonatúj Q8-at, így nem csoda, hogy a négykarikások igyekeznek a lehető legjobban felkorbácsolni a rajongók érdeklődését. Ennek fő eleme mindenképpen az az ötrészes minisorozat, aminek harmadik részét – amiben végre érdemben is láthatunk néhány részletet az autóból – hétfőn mutatták be, a következőt pedig pénteken fogják. Ugyanakkor a gyáriak egy skiccet is megosztottak már velünk az autó hátsójáról, és ezúttal az orráról is megmutattak nekünk egy rajzot.

Módosítás dátuma: 2018. május 30. szerda, 09:44

Már biztos: SUV lesz a BMW szupermodern elektromos autója

Nyomtatás

A BMW korábban már hivatalosan is bejelentette, hogy még idén érkezik egy koncepció, ami megmutatja, hogy milyen is lesz a gyáriak 2021-ben érkező, iNEXT néven emlegetett szupermodern elektromos autója. Akkor egy ízelítő skiccet is megosztottak velünk a gyáriak, amit látva rögtön megindultak a találgatások, hogy vajon milyen felépítésű autóról is lesz szó. Most azonban egy magas rangú vezető kikotyogta, hogy mire számíthatunk az ősszel bemutatkozó tanulmány kapcsán.

Módosítás dátuma: 2018. május 30. szerda, 09:22

Villantott az Audi – itt a Q8-at bemutató sorozat 2-3. része

Nyomtatás

Az Audi múlt héten indította útjára a vadonatúj Q8-at bemutató minisorozatot, mely öt részből áll. A mai napon a harmadik epizódon volt a sor, és végre valami kézzel foghatót is láthattunk az autóból – főleg az alább látható kivilágosított képen. A következő két részre sem kell már sokat várni, következő hét kedden, tehát június 5-én pedig be is mutatják a négykarikások a Q8-at.

Módosítás dátuma: 2018. május 30. szerda, 09:45

A BMW érdekesnek találja a kabrió SUV ötletét

Nyomtatás

Furcsa, de közel sem példa nélküli, hogy egy SUV-ból vagy kabriót készítenek, és itt most nem a klasszikus, ponyvás tetővel rendelkező kőkemény terepesekről beszélünk, mint mondjuk a Jeep Wrangler. Az újkori, divatos crossoverek között talán a Nissan Murano CrossCabriolet volt az első, de Range Rover Evoque Cabrióról sem szabad megfeledkeznünk. Az emelt hasmagasságú modellek terjedésével pedig egyre több ilyen típussal találkozhatunk majd – legutóbb a BMW árulta el, hogy ők sem zárkóznának el egy ilyen modell elől.

Módosítás dátuma: 2018. május 28. hétfő, 13:09

Öröm az ürömben – szerdától csak a gázolaj ára emelkedik

Nyomtatás

Noha a hétvégi előrejelzések alapján végre csökkenésnek indultak volna az üzemanyagárak, végül nemhogy lejjebb mentek az árak, hanem a gázolajért ismét többet kell majd fizetnünk szerdától. A szakértők szerint mindezt annak köszönhetjük, hogy a múlt héten a körülmények alakulása jóval nagyobb emelkedést vonhatott volna maga után, és emiatt ezen a héten hiába csökkenhettek volna az árak, ismét drágulás következik. Öröm az ürömben, hogy ezúttal csak a gázolaj ára lett magasabb, és az is csak 2 forinttal.

Módosítás dátuma: 2018. május 28. hétfő, 12:35

Szinte változatlanul kerül sorozatgyártásba a Volkswagen I.D.

Nyomtatás

Azt már régóta tudjuk, hogy a Volkswagen sorozatgyártásba küldi a 2016-os, teljesen elektromos I.D. koncepciót, és korábban már arról is beszámoltak a gyáriak, hogy villanyos modelljeik modern és letisztult külsőt kapnak majd. Most pedig ismét megszólalt a németek egyik képviselője, és egészen részletesen beszélt arról, hogy pontosan hogyan is fog majd kinézni az autó.

Módosítás dátuma: 2018. május 28. hétfő, 11:55

Nem marad utód nélkül a Citroën C4 és C5

Nyomtatás

Akárcsak a legtöbb márka, jelenleg a Citroën is leginkább a crossoverekre és SUV-kra koncentrál, ám míg sokan mások a konzervatívabb modelleket is frissen tartják, addig a franciák a kiskategóriától felfelé bizony eléggé elhanyagolták a palettájukat. Most azonban maga a mákra vezére erősítette meg, hogy néhány korábban szárnyra kapott hírrel szemben a C4 és a C5 is utódot kap majd.

Módosítás dátuma: 2018. május 28. hétfő, 10:54

Így lopnak el fél perc alatt egy vadonatúj autót (videó)

Nyomtatás

Ne legyenek kétségeink: amennyiben valaki nagyon el akar lopni valamit, annak úgyis megtalálja a módját. Ezt bizonyította be Angliában két úriember, akik két kamera kereszttüzében tulajdonítottak el egy vadonatúj prémium autót kevesebb mint fél perc alatt az éjszaka árnyékában., méghozzá elképesztően profi módon.

Módosítás dátuma: 2018. május 25. péntek, 15:32

Irónia: Kínában az elektromos autók növelik a légszennyezést

Nyomtatás

Az elektromos autózás egyik nagy előnye kétségtelenül a környezetszennyezés csökkentése, hiszen egy tisztán villanyos négykerekű semmilyen károsanyagot nem bocsát ki működés közben. Ez azonban csak addig igaz, amíg csupán magát az autót vizsgáljuk, ugyanis az áramot ugyanúgy ki kell termelni, ami nem feltétlenül környezetbarát módon történik. Egyes elemzések szerint Kínában ez komoly problémát jelenthet, és az elektromos autónak növekvő számával nemhogy csökkenne, de nőni fog a károsanyag-kibocsátás az országban.

Módosítás dátuma: 2018. május 25. péntek, 14:47

Mesterséges intelligencia kezébe adná a Toyota a forgalomirányítást

Nyomtatás

A Toyota kétségtelenül élen jár abban, amit csinál, és ez nem csak az autózásra igaz, hiszen a japánok a robotika, a járműautomatizálás és a mesterséges intelligencia területén is vezető fejlesztőnek számítanak. A vállalat most mesterséges intelligenciát hívna segítségül a mobilitási rendszerekben, méghozzá a forgalomáramlás optimalizálására.

Módosítás dátuma: 2018. május 25. péntek, 13:51

7. oldal / 846