Hírek

A pályanapok szerelmeseinek – megérkezett a Lamborghini Huracán Performante

Nyomtatás

A Lamborghini Huracán Performante már a leleplezése előtt alaposan felkavarta a port rekorddöntésével a Nürburgring-Nordschleifén. Sokan csalásra és a videó buherálására gyanakodnak, de a lényeg mellett elmennek: az olasz gyártó nem hétköznapi sportautót állított talpra a V10-es Huracán könnyítésével és kompromisszumainak felszámolásával, ráadásul a Genfi Autószalon alkalmából a végeredményt már láthatjuk is.

Módosítás dátuma: 2017. március 07. kedd, 09:52

Paradigmaváltás – az új Honda Civic Type R bemutatkozik

Nyomtatás

Amikor az új, hosszabb, laposabb Civic generációról lehullt a lepel, azonnal tudtuk, hogy a formai paradigmaváltásból a Type R csúcsmodell fog leginkább profitálni. A Genfi Autószalon alkalmából most végre bemutatkozott a sorozatgyártású újdonság is, és igazunk lett: a leggyorsabb Civic igazán dögös. És ez csak a kezdet.

Módosítás dátuma: 2017. március 07. kedd, 08:54

Szerdától tovább nyílik az olló a benzin és a gázolaj ára között

Nyomtatás

A benzin és a gázolaj literárai között érdekes összefüggés tapasztalható, pontosabban azt is mondhatnánk, hogy ránézésre semmi összefüggés nincs az árak között, az összegek a gazdasági tendenciák szerint alakulnak: hol a benzin, hol a gázolaj drágább néhány forinttal.

Gyári fotókon és videón az új BMW X3 álcázott prototípusa

Nyomtatás

Holnap nyílnak meg az idei Genfi Autószalon kapui, ám a BMW máris a frankfurti seregszemlére készül, méghozzá egy méretes galériával és egy videóval, melyeken az ősszel bemutatkozó vadonatúj X3 álcázott prototípusát láthatjuk Svédországban játszadozni. A képeken egyelőre még jócskán el vannak rejtve az autó vonásai, de a matricák alatt már a kész X3-as lemezeit találjuk, és a márka kedvelői számára valószínűleg nem okoz túl nagy nehézséget elképzelni a végeredményt.

Módosítás dátuma: 2017. március 06. hétfő, 13:54

Négy ajtóval érkezik a Mercedes-AMG GT Concept (videó)

Nyomtatás

Manapság az autóiparban nem ismernek határokat a gyártók: a lassan már minden prémiummárka kínálatában megjelenő terepkupékon már meg sem lepődünk, ahogyan kabrió SUV-t és kombi sportautót is láttunk már. Ezek után a Mercedes-AMG legújabb tanulmánya sem ér meglepetésként minket. A németek ugyanis a vérbeli sportautós formákkal rendelkező GT-t nyújtották meg annyira, hogy elférjen plusz két ülés és ajtó – ráadásul egy rövid videót és néhány képet már meg is osztottak velünk.

Módosítás dátuma: 2017. március 06. hétfő, 12:46

Magyarország is pályázhat a Mitsubishi új motorgyárára

Nyomtatás

A JLR (Jaguar Land Rover) konszern tavalyi tenderét nem sikerült megnyernie hazánknak az új közép-európai motorgyár kapcsán, hiszen a britek végül Szlovákiának szavaztak bizalmat, azonban még maradt esélyünk egy újabb hazai motorgyárhoz.

Hivatalos: a franciáké lett az Opel, a PSA megvette a GM-től

Nyomtatás

A történet bizonyára sokakat meglep, esetleg ledöbbent, ráadásul rendkívül friss és gyors lefolyású a sztori: az első hírek február közepén, tehát alig 3 hete röppentek fel azzal kapcsolatban, hogy az Opelt birtokló amerikai General Motors a francia PSA konszernnel komoly tárgyalásokat folytat az Opel (valamint a briteknél Vauxhall) márkák adásvételét illetően.

Módosítás dátuma: 2017. március 06. hétfő, 10:55

Forma-1-es technikával érkezik az Infiniti Project Black S koncepció

Nyomtatás

Az Infiniti legújabb kupéja, a Q60 látványos megjelenésével és kiváló ár/érték arányával szinte egyöntetűen meghódította az autózás világát – az Autó Pult Év Autója választáson is sikerült az összetett harmadik helyet megszereznie. Nem csoda tehát, hogy a japán márka igyekszik kihasználni ezt a figyelmet, és a Genfi Autószalonra egy kifejezetten érdekes tanulmányautóval készül a gyönyörű háromajtós alapjain, mely a Project Black S névre hallgat.

Módosítás dátuma: 2017. március 03. péntek, 15:55

Több mint 4400 lóerővel készül Genfre a Koenigsegg

Nyomtatás

Egy 4419 lóból álló ménesnek bizony rengeteg helyre van szüksége, ám a Koenigsegg a Genfi Autószalonon egy kis standon is képes lesz mindezt felvonultatni – méghozzá mindössze három négykerekű motorterébe zsúfolva. A svéd gyártó ugyanis három autóval lesz jelen a svájci seregszemlén, így bár a számtalan típust kiállító egyéb márkák összességében talán megelőzik majd Christian von Koenigsegg cége által felvonultatott haderőt, lóerő/autó arányban biztosan verhetetlenek lesznek.

Módosítás dátuma: 2017. március 03. péntek, 14:28

440 lóerővel válik még kívánatosabbá az Alpina B3/B4 modellcsalád

Nyomtatás

Ha az M3/M4 duó túl agresszív nekünk, de hamisítatlan luxus köntösben szeretnénk átélni ugyanazt a teljesítményt, akkor az Alpina már eddig is több mint készségesen szolgált ki minket B3/B4 modellcsaládjával, legyen igényünk szedánra, kombira, kupéra vagy kabrióra. A Genfi Autószalonon bemutatkozó S modellekkel pedig még többet is kínál.

Walter Röhrl így mutatja be a Porsche technológiai legjavát (videó)

Nyomtatás

Ha Walter Röhrl-ről és demonstrációról van szó, minden bizonnyal mindenkinek a keresztben való autózás jut eszébe. Most viszont a legendás veterán pilóta egy kicsit visszafogottabb módot választott arra, hogy a Porsche legizgalmasabb versenyautóról érkező sorozatgyártású technológiákat bemutassa.

Módosítás dátuma: 2017. március 05. vasárnap, 15:53

7. oldal / 727