Hírek

10 millió alatt hazavihető a vadonatúj Nissan Leaf – minden extrával

Nyomtatás

A vadonatúj Nissan Leaf hamarosan megérkezik a kereskedésekbe, így nem csoda, hogy egyre kíváncsibbak vagyunk, hogy milyen áron kínálja majd magát elődjéhez képest a jóval fejlettebb újdonság. A részletes árlistára ugyan még várnunk kell egy kicsit, de azt már tudjuk, hogy mennyibe fog kerülni a bevezetés alkalmából megalkotott 2.Zero változat, amely csak limitált ideig lesz elérhető.

Módosítás dátuma: 2017. október 26. csütörtök, 13:44

A jövő zászlóshajója – bemutatkozik a Lexus LS+ koncepció

Nyomtatás

A Lexus egy igencsak érdekes tanulmányautót vitt el a Tokiói Autószalonra az LS+ képében. Önmagában semmi különös nem lenne abban, hogy egy futurisztikus négykerekű képében mutatják be a zászlóshajójuk jövőjét, ám annak fényében, hogy a legújabb LS éppen az év elején mutatkozott be, kicsit furcsa lépés ez a japánoktól. Mindezek ellenére az LS+ koncepció igazán érdekes megoldásokat vonultat fel.

Módosítás dátuma: 2017. október 27. péntek, 18:21

Visszatért a Gumpert Apollo – íme, az Intensa Emozione

Nyomtatás

Talán sokan emlékeznek még az évtized elején többször is feltűnő Gumpert Apollo névre, ami azóta már kissé feledésbe merült. Most azonban ismét felbukkant a német gyártó, és bemutatta az Intensa Emozione, azaz röviden IE névre keresztelt vadonatúj modelljét, ami az autórajongók számára igazi csemege lehet.

Módosítás dátuma: 2017. október 26. csütörtök, 11:13

Az utolsó lyuk is betömve – megérkezett a BMW X2

Nyomtatás

A BMW X palettáján immár nincs lyuk, ugyanis a bajorok bemutatták a vadonatúj X2-őt, amely a nagyobb testvérek mintájára az X1 sportosabb, fiatalosabb változataként próbálja meghódítani a vásárlókat. A németek SUV kínálata tehát immár hattagúra nőtt, ráadásul hamarosan érkezik az X7 sorozatgyártású verziója is, így kiteljesítve a sort.

Módosítás dátuma: 2017. október 26. csütörtök, 09:41

Csak maradjon így – az új WRX előfutárát vitte Tokióba a Subaru

Nyomtatás

Szerencsére úgy tűnik, hogy a Mitsubishivel ellentétben a Subaru nem tervezi feladni egyik legikonikusabb modelljének fejlesztését. Ezt pedig ezúttal egy látványos koncepcióautóval támasztották alá a japánok, ami a Viziv Performance Concept névre hallgat. A gyáriak már korábban beharangozták, hogy Tokióban érkezik a következő WRX előfutára, most pedig végre le is rántották róla a leplet.

Módosítás dátuma: 2017. október 25. szerda, 15:39

Szériába vele – ilyen lenne a Mazda négyajtós kupéja

Nyomtatás

A Mazda nem csak a következő generációs kompaktjának előfutárával készült a Tokiói Autószalonra, ugyanis egy jóval izgalmasabb tanulmányt is elvittek a seregszemlére a gyáriak. A Vision Coupe névre keresztelt modellel kapcsolatban pedig csak remélni tudjuk, hogy előbb vagy utóbb sorozatgyártásban is bemutatkozik, ugyanis vétek lenne elpazarolni egy ilyen gyönyörű formatervet.

Módosítás dátuma: 2017. október 25. szerda, 14:16

Retró hangulat – bemutatkozott a Honda Sports EV koncepció

Nyomtatás

A Honda már korábban elárulta, hogy érkezik a Frankfurti Autószalonon bemutatott Urban EV sportos testvére. Akkor még csak egy rajzon láthattuk az autót, de már abból is egyértelműnek tűnt, hogy stílusát tekintve a Sports EV követi majd a városi mini által megkezdett utat. Legnagyobb örömünkre ez valóban így történt, így az újdonság egy igazi kis retró sportautó lett.

Módosítás dátuma: 2017. október 25. szerda, 11:19

Elelktromos crossover Leaf alapokon – íme, a Nissan IMx tanulmány

Nyomtatás

Néhány kedvcsináló fotón és videón már láthattuk a Nissan teljesen elektromos crossoverének előfutárát, ám most végre teljes valójában bemutatkozott az IMx névre keresztelt koncepció, amely a Leaf alapjaira épül. Egyelőre egy ízig-vérig tanulmánnyal van dolgunk, de reméljük, hogy ez csak a kezdet, és hamarosan a szériagyártású verzióval is találkozhatunk majd.

Módosítás dátuma: 2017. október 25. szerda, 10:43

A Mazda3 (közel)jövője – itt a Kai koncepció

Nyomtatás

A Mazda jelenlegi, KODO névre keresztelt formanyelve szinte osztatlan sikert aratott, így nem csoda, hogy a japánok ezen az úton kívánnak továbbmenni, és csak finomabb változtatásokon kereksztül szeretnének hozzányúlni ezekhez a formákhoz – ahonnan még van visszaút, ha a vásárlóknak mégsem tetszene. Tokióban végre bemutatkozott a Kai névre keresztelt tanulmány, mely a következő generációs 3-as megoldásait vetíti előre, és bár a megszokott formákat használja, mégis hoz némi újdonságot – és nem csak külső tekintetében.

Módosítás dátuma: 2017. október 25. szerda, 09:32

Nem az M részlegen múlik a BMW hiperautójának megalkotása

Nyomtatás

A BMW rajongóinak nagy szívfájdalma lehet, hogy míg a nagy német konkurensek mind rendelkeznek kőkemény sportautóval, addig a bajorok eddig nem adták be a derekukat. Most azonban kiderült, hogy mindez nem az M részlegen múlik, ugyanis a BMW sportváltozatokért felelős mérnökeinek szintén nagy álma, hogy elkészíthessenek egy igazi sportmodellt, mely nem a márka egyik meglévő modelljére alapul – a technológiájuk pedig meg is van hozzá, így már csak az engedély hiányzik.

Módosítás dátuma: 2017. október 24. kedd, 16:59

Újabb ízelítőkön a Nissan elektromos crossover tanulmánya

Nyomtatás

A Nissan már korábban közzétett egy videót, mely a Leaf alapjaira épülő crossoverük előfutáráról árulkodott nekünk, most pedig egy újabb kisfilmen láthatjuk, ahogy a robotok éppen "kifaragják" a tanulmányt. Ezúttal már biztosra vehetjük, hogy egy crossoverről van szó, ami amellett, hogy teljesen elektromos lesz, önvezetés terén is igen fejlett rednszerekkel rendelkezik majd.

Módosítás dátuma: 2017. október 24. kedd, 16:18

7. oldal / 791