Hírek

Biodízellel „2,9 alatt” a GTA Spano előadásában

Nyomtatás

Műkedvelő olvasóink bizonyára emlékeznek arra a különleges GTA Spanóra, amely tavaly tavasszal Valenciában mutatkozott be a nagyközönség előtt. Ennek ellenére az autó második debütálásán esett túl nemrégiben a 2010-es Top Marques Monaco kiállításon, hiszen egy új erőforrással bővült a motorpaletta.

Módosítás dátuma: 2010. április 16. péntek, 01:31

Rövidesen jön a BMW 1 M Coupé! - gyári ízelítő videóval

Nyomtatás

Igaz ugyan, hogy már évek óta tagadják a bajorok azokat a híreket, amelyek értelmében „M” csúcsmodellt kaphat a jelenleg is futó, E87 kódjelű 1-es sorozat, ám már biztossá vált, hogy vége a tagadásoknak és a találgatásoknak, a legfrissebb információk szerint ugyanis a BMW egy éven belül piacra dobja a vélhetően 1 M Coupé névre  keresztelt sportgépet.

Módosítás dátuma: 2010. július 12. hétfő, 10:06

Start-stop rendszert kap a C-osztályos Mercedes

Nyomtatás

A Mercedes hivatalos közleményében bejelentette, hogy már rendelhető start-stop automatika a C-osztály néhány négyhengeres változatához. Az első start-stopos darabok már 2010 nyarán megérkeznek tulajdonosaikhoz.

Módosítás dátuma: 2010. április 15. csütörtök, 14:35

Újra épít roadstert az MG

Nyomtatás

Azt már minden bizonnyal tudjuk, hogy az időközben kínai kezekbe került MG teljesen új modellel tér vissza az angol, és a későbbiekben az európai piacra. Azonban nem csak sportos ötajtós érkezik a brit gyárból, hanem a hírek szerint a TF roadster utódja is úton van!

Módosítás dátuma: 2010. szeptember 21. kedd, 09:57

Szinte álcázatlanul teszteli az Audi az S8-at

Nyomtatás

Németországban, Ingolstadt környékén egy kémfotós lencsevégre kapta az Audi S8-at, miközben az szinte álcázatlanul rótta kötelező tesztköreit. A németek ennek ellenére természetesen nem mutatják meg teljes pompájában az autót: luxus-limuzinjuk csúcsát egy „hagyományos” A8 köntösébe öltöztették

Módosítás dátuma: 2010. december 02. csütörtök, 12:51

Csúcsmodern elektromos „autóféleség” az Apterától

Nyomtatás

Egy új négykerekűt piacra dobni elég nehéz dolog, hát ha még azt is hozzávesszük, hogy a jármű teljesen elektromos, három keréken gurul, és ránézésre leginkább egy futurisztikus lufinak tűnik. Ennek ellenére az Aptera lerántotta a leplet legújabb előszériás fejlesztéséről, mely a pénzügyi problémák sikeres leküzdését követően akár már 11 hónapon belül a piacra kerülhet.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 22:31

Októberben mutatkozik be az új Volkswagen Passat - frissítve

Nyomtatás

A wolfsburgiaktól kiszivárgott hírek szerint a Volkswagen Passat legújabb generációjáról az októberben kezdődő Párizsi Autószalonon fog lehullni a lepel; egészen pontosan az első sajtónapra, szeptember 30-ára várható a németek közepes modelljének világpremierje, sőt, az első darabok még az idei év végén megérkeznek a kereskedésekbe.

Nem nehéz megjósolni, hogy a Passat lesz a szalon egyik fénypontja, a Volkswagen üdvöskéje ugyanis már hosszú-hosszú évek és generációk óta az egyik legsikeresebb képviselője kategóriájának. A szedán és a kombi változat állítólag egyszerre fog bemutatkozni.

Nagyon mélyreható változtatásokat ne várjunk; állítólag hasonlóra számíthatunk, mint a Golf V., illetve VI. esetében: marad tehát a padlólemez és a technikai háttér, modernebb lesz viszont a 4,78 méter hosszú karosszéria (melynek formája természetesen követni fogja a gyártó új arculatát), az utastér szebb és elegánsabb lesz (ráadásul az anyagminőség tovább javul), a motorháztető alatt pedig friss erőforrásokkal találkozhatunk. A Volkswagen nem is tagadja a rokonságot az előző B6 és a B7 gyári kódjelű modell között, de a menedzsment azt is hozzátette, hogy ennek ellenére biztosak benne, hogy egy teljes osztállyal jobb lesz az autó az eddiginél.

A menetzajok csökkentése szintén fontos szempont volt a fejlesztés során, így a csendes elődből kiindulva biztosra vehetjük, hogy a kategória egyik legkulturáltabb képviselőjével találkozhatunk majd a B7-es Passat személyében. Az alap, illetve az opciós felszereltségek listája természetesen tovább bővül. 

A motorkínálat egy 105 lóerős 1,4 literes, alacsony nyomású turbóval feltöltött benzines egységgel indul, a kezdeti csúcsot pedig egy új fejlesztésű, kétliteres, 200 lóerős duplaturbós gázolajos jelenti, de később lesznek még magasabb teljesítményű motorok is, bár állítólag kizárólag négyhengeresek kerülnek a gépháztető alá; a start-stop rendszer minden esetben a szériafelszereltség részét képezi majd. Érdekes viszont, hogy a Volkswagen nem tervezi sem elektromos, sem pedig hibrid változat piacra dobását ebből a generációból, hiszen a jelenlegi platform nem teszi ezt lehetővé. A következő, 2015-ben piacra kerülő Passatból viszont már ilyenre is számíthatunk.

Minden esetre, egy biztos: a Passatnak nagyon fel kell kötnie gatyáját, ha meg szeretné őrizni piacvezető szerepét, a konkurencia ugyanis erősebb (lesz), mint valaha: a franciák keményen támadnak a 2011-ben érkező Peugeot 407-essel, illetve Citroën DS5-tel (ráadásul mindkét modellből lesz hibrid változat is), a Volvo most dobta piacra S60-asát, a Kia Magentis pedig szintén erősnek ígérkezik, a németek-japánok pedig szintén nem alszanak...

 

Képek: Auto Bild
 

Módosítás dátuma: 2010. május 04. kedd, 20:09

Limitált szériás Renault Laguna Coupé érkezik

Nyomtatás

A Renault minden részletre kiterjedő, hivatalos sajtóinformációkat adott ki a minap Laguna Coupéjával kapcsolatban: a sorozat egy 400 darabra korlátozott, Monaco GP néven kiadott limitált szériával bűvül. Az autót már a színösszeállítása is különlegessé teszi, hiszen csak ez a széria érhető el

Módosítás dátuma: 2010. április 14. szerda, 10:16

Kémfotókon az új BMW X3

Nyomtatás

Immár hét éve, hogy a BMW első prémium gyártóként a kompakt SUV kategóriába belépett. Időközben azonban eljárt már az idő az E83-as kódjelű X3 felett, de nem kell aggódni: hamarosan érkezik a váltás.

Módosítás dátuma: 2010. december 02. csütörtök, 12:53

Jubileumi kedvezmények a Mazdánál

Nyomtatás

Megtetszett a Mazda3? Egy frissített 6-os mellett tenné le a voksát? Soha jobbkor, ugyanis a márka 90. születésnapja alkalmából komoly kedvezménnyel kínálja említett modelljeit.

Most csak kémfotókon, de Párizsban már hivatalosan is láthatjuk az Audi A7-et

Nyomtatás

A legfrissebb hírek szerint az ingolstadti autógyártó az októberben megrendezésre kerülő Párizsi Autószalonon mutatja be legfrissebb üdvöskéjét, az A6 következő generációjának alapjain nyugvó A7-et.

Módosítás dátuma: 2010. december 02. csütörtök, 12:53

705. oldal / 727