Hírek

2 liter, 550 lóerő – elkészült az Aston Le Mans-i versenyautója

Nyomtatás

Az Aston Martin a tegnapi nap folyamán hivatalos keretek között leleplezte vadonatúj fejlesztésű Le Mans-i (pontosabban LMP1 kategóriájú) versenyautóját, amelyet a legendás 24 órás futamon kívül jó néhány más neves eseményen is harcba fog küldeni a 2011-es szezon folyamán.

Hatékonyabb modelleket mutat be a Ferrari a Genfi Autószalonon

Nyomtatás

A Ferrari a vadonat új FF mellett más meglepetéssel is készül a Genfi Autószalonra, hiszen a gyáriak magukkal hozzák a California és a 458 Italia HELE ("High Emotion Low Emissions") rendszerrel ellátott verzióját is. Sajnos a kiállításon tetszelgő műremekek látványra nem sok újdonságot hoznak majd, hiszen ezúttal nem egy optikai csomagról, hanem egy üzemanyag-takarékosságot és szerényebb károsanyag-kibocsájtást szolgáló optimalizációs eljárásról beszélhetünk.

Módosítás dátuma: 2011. február 28. hétfő, 13:06

Még sokat kell várnunk az új Opel Astra kabrióra

Nyomtatás

Bár az Opel idei terítékén szerepel a tesztekben ügyesen szereplő Astra háromajtós verziójának leleplezése, a nyitott kiadás érkezésére még legalább két évet várnunk kell.

Módosítás dátuma: 2011. február 28. hétfő, 09:14

Kína már idén a világ legnagyobb autógyártója lesz

Nyomtatás

Az előzetes becslések szerint még 2011-ben megelőzi Kína Európát, elhódítva magának a világ legnagyobb autógyártója címet.

Újabb áremelés a benzinkutakon

Nyomtatás

Ismét öt forinttal nő a benzin, és ugyanennyivel gázolaj ára a hazai töltőállomásokon szerdától - erősítették meg piaci forrásokból a holtankoljak.hu értesülését.

Egyterű álommal nyit az Opel Genfben – küszöbön az új Zafira

Nyomtatás

A kedvcsináló képek ellenére az Opel szinte az utolsó pillanatra hagyta a nagy durranást, a Zafira koncepció bemutatását, amelyet a Genfi Autószalonon láthatunk első ízben testközelből. A németek egyterűje a képek tanúsága szerint könnyed és kényelmes lesz, meglehetősen igényes tálalásban, amivel az igazi prémium egyterű, a Ford S-Max riválisává léphet elő.

Módosítás dátuma: 2011. február 28. hétfő, 09:15

Újult lendülettel indul harcba az ötajtós Chevrolet Cruze

Nyomtatás

A Párizsi Autószalonon a Chevrolet standjánál már kaptunk ízelítőt a Cruze ötajtós változatáról, ám a gyártó első ízben a napokon belül startoló genfi kiállításra hozza el a szériaérett példányt. A bemutató előtt néhány hivatalos képet is kaptunk az újdonságról, így már látható, hogy a tanulmányautó lökhárítóba integrált LED-soráról sajnos le kell mondanunk, csak úgy, mint a kék fényű első fényszórókról, és a fehéren csillogó hátsó lámpákról.

Módosítás dátuma: 2011. február 28. hétfő, 07:13

Genf küszöbén toporog a Veyron-gyilkos Koenigsegg Agera R

Nyomtatás

A Genfi Autószalon nyitánya már szinte csak órákra van tőlünk, ennek megfelelően mindenki hangol a nagy eseményre, amiből a szuperautóiról méltán híres Koenigsegg sem maradhatott ki és elárulta, hogy standján az Agera még tovább mérgesített változata, az Agera R viszi a prímet. A bejelentés mellé információk hada és gyári képek is érkeztek.

Módosítás dátuma: 2011. február 28. hétfő, 07:10

Végre: a Saab Genfbe elhozza a 9-5 sportkombit

Nyomtatás

A rohamosan közelgő és rettentő izgalmakat ígérő Genfi Autószalonra már minden gyártó nagyban hangol, a Saab épp a várva-várt 9-5 sportkombi verzióját mutatja be a nagyközönségnek, ami kategória egyik legkívánatosabb formatervével kecsegtethet. Az ízléses modell mellett a 9-3 Griffin szolid ráncfelvarrásával és a 9-3 kabrió Independence Edition kiadásával is találkozunk majd Svájcban. 

Módosítás dátuma: 2011. február 27. vasárnap, 08:44

Imáink meghallgatásra leltek - igazi élményautót dob piacra a Morgan

Nyomtatás

Úgy tűnik, hogy imáink messzire szállnak, mert „Autógyártók ébresztő!” című fohászunk az Egyesült Királyságban került meghallgatásra. A nagy tradíciókkal rendelkező Morgan ugyanis retro stílusú sportautói mellett ezúttal 58 éves hagyományait kívánja feléleszteni. A háromkerekű piacra dobásával a vállalat a múltba való visszatekintéssel keresi a jövőbe vezető utat.

Módosítás dátuma: 2011. február 26. szombat, 07:48

Az erő diadala - hivatalos képeken a Lamborghini Aventador

Nyomtatás

A Lamborghini Murciélago kis híján tíz éven keresztül volt az utak királya, de a mai napon az utolsó könnycseppet is elmorzsolhatjuk nyugdíjazása felett, ugyanis bizonyítékul arra, hogy időnként a „Búcsúnk is boldogít”, a már javában készülő Aventador LP700-4 még gyorsabb, még szebb, és még büszkébb lesz a denevérnél.

Módosítás dátuma: 2011. február 25. péntek, 17:48

705. oldal / 822