Hírek

Trimtab 3x3 - Az autó alternatívája?

Nyomtatás

David Parrott a megalkotója annak a triciklinek, ami első ránézésre nem sokban különbözik a reklámtáblákat hordozó társaitól. Ez a jármű azonban szinkronizált 3x3-as meghajtási rendszerrel épült

Módosítás dátuma: 2010. június 14. hétfő, 18:23

Morgan EvaGT – ízléses négyüléses kupé a láthatáron

Nyomtatás

Az egzotikus sportautókat készítő angol Morgan egy sokat sejtető fotóval lepte meg az autós médiát, melyen hamarosan érkező EvaGT névre keresztelt négyüléses kupéjuk vonalai láthatóak.

Módosítás dátuma: 2010. június 14. hétfő, 18:40

Év végén érkezik az új Audi A7

Nyomtatás

Az Audi A7 érkezésével már szinte az összes prémium-gyártó kínálatában lesz majd négyajtós kupé. Ezen karosszériaváltozat praktikumáról ugyan lehetne vitázni, ám kétségtelen, hogy a szemnek igazán kellemes látvány, és végre azok is találnak maguknak megfelelő autót, akik a család igényei mellett a sportos és elegáns megjelenést is követelménynek tartják. A Detroiti Autószalonon bemutatott A7

Módosítás dátuma: 2010. június 14. hétfő, 18:34

A J.D. Power szerint 7%-kal javult az autók megbízhatósága

Nyomtatás

A járműmegbízhatóság ellenőrzésének legegyszerűbb módja a tulajdonosok tapasztalatainak kikérdezése. Ehhez a módszerhez folyamodott a J.D. Power is, amikor elkészítette a 2007-es évben forgalomba helyezett négykerekűekről készített felmérést.

Módosítás dátuma: 2010. június 14. hétfő, 18:35

Ősztől sokak kedvence lehet: itt az új Suzuki Swift

Nyomtatás

A Suzuki tegnap Esztergomban, egy ceremónia keretében rántotta le a leplet legfrissebb tömegtermelésű modelljéről, a következő generációs Swiftről, mely komoly fejlődést mutat elődjéhez képest.

Módosítás dátuma: 2010. június 11. péntek, 12:32

Passat CC Exclusive - luxus á la VW

Nyomtatás

A Volkswagen Exclusive fantázianéven új felszereltségi szintet tett elérhetővé a Passat laposabb, sportosabb változatához – lássuk, mit kapunk a csomagban!

Módosítás dátuma: 2010. június 11. péntek, 11:55

Újabb művészi BMW - ezúttal kőből, Kínában

Nyomtatás

Az autókat fejlesztő mérnökökkel szemben korunk által támasztott egyik legnagyobb kihívás a tömeg csökkentése, hiszen ezáltal mérsékelhető leginkább a károsanyag-kibocsátás mértéke, ráadásul a pehelysúly a menetdinamikai jellemzőkre is jótékony hatással van. A BMW Z4-est megformáló művészt valószínűleg mégsem ez ihlette meg, amikor vésőhöz nyúlt, hiszen a kőből készült sportkupé alighanem egy teherautót is megszégyenítene, ha mérlegre kellene állnia.

Módosítás dátuma: 2010. június 10. csütörtök, 17:25

A MINI-hez elérhető árú extra lesz a V8-as (hang)élmény

Nyomtatás

Az autók által nyújtott vezetési élményt igen sok tényező befolyásolja. Gyorsulás, kanyarodási sebesség, futómű-karakterisztika, a motor által leadott teljesítmény fordulatszámtól való függősége, és nem utolsó sorban a HANG. A zenei aláfestés olyannyira fontos, hogy egy gyengébb autó kipufogórendszerének finomhangolásával akár egy versenygépbe is képzelhetjük magunkat. A BMW csoport mérnökei azonban egészen más eszközhöz nyúltak az élmény fokozása érdekében, ami azon vásárlók számára is megoldást kínálhat, akik annak előnyei miatt mondjuk egy gázolajjal működő jármű mellett tették le a voksukat.

Módosítás dátuma: 2010. június 10. csütörtök, 17:49

Új modellek helyett inkább frissülő régiek az Aston Martinnál

Nyomtatás

Az Aston Martin a 2013-14-es évforduló környékére tervezi piacra dobni a DB9 és a Vantage frissített változatát. A döntés lényege, hogy az angolok el akarják kerülni az új modellek tervezési és fejlesztési folyamatainak hatalmas költségeit.

Módosítás dátuma: 2010. június 10. csütörtök, 12:22

A Michelin újra feltalálta a kereket

Nyomtatás

Differenciálmű, fék, rugó, lengéscsillapító – mind olyan részegységek, melyek a motor és a nyomatékot az úttestre átvivő kerék között helyezkednek el. A Michelin kidobta az eddigi hagyományos rendszert a kukába, és a felsorolt alkatrészeket egyetlen kerékmodulba integrálta.

Módosítás dátuma: 2010. június 10. csütörtök, 17:46

Enyhén frissült a Mercedes ML63 AMG

Nyomtatás

Egészen biztosan nem rohannak majd fejvesztve Mercedes-Benz kínálatának legerősebb SUV-jával rendelkezők a szalonokba, hogy lecseréljék modelljüket az újdonságra, ám aki erre várt, az megkapja: enyhén frissül az ML 63 AMG.

705. oldal / 743