Hírek

Ezt tudja majd a következő BMW M3

Nyomtatás

Már régóta nem titok, hogy a jövő év derekán köszönthetjük a 3-as BMW új generációját, amely a nagytestvéreihez hasonlóan a CLAR padlólemezre épül fel. Az újdonság tágasabb, minőségibb, hatékonyabb és valamivel könnyebb lesz. De mi a helyzet a sportetalon csúcsverzióval?

Módosítás dátuma: 2017. december 19. kedd, 09:28

Elektromos energia a kipufogóból – így lesznek tisztábbak a jövő motorjai

Nyomtatás

A kipufogó gázai már korábban is hasznos energiaforrásnak bizonyultak – gondoljunk csak a turbófeltöltőre. Azonban itt jó eséllyel még tovább fokozható a belső égésű motorok hatékonysága. A Jaguar Land Rover által vezetett tudományos kezdeményezés azt helyezi előtérbe, hogy a gázok további hasznosításával 5 százalékkal hatékonyabbak legyenek a motorok.

2022-ben érkezhet az Audi új elektromos sportautója

Nyomtatás

Az Audi palettája most sem nevezhető szűkösnek, a jövőben viszont még több alternatívából szemezhetünk, akár elektromos tekintetben is. Elsőként a sort a Q6 nyitja majd, azonban úgy tűnik, hogy a villanyos R8 leköszönése után is lesz négykarikás elektromos sportautó, igaz, a sorozatgyártásra 2022-ig kell várnunk.

Ezek voltak 2017 legkeresettebb autói

Nyomtatás

Miközben mindenki a karácsonyi készülődésekre fókuszál, a háttérben már ott lebeg egy újabb ünnep, a szilveszter fénye is. Néhány hét múlva új esztendőt kezdünk, addig pedig érdemes visszatekinteni, hogy mi történt 2017-ben, hiszen egy-egy hátrapillantásból mindig tanulhatunk. Ebben segít most a Google, amely közzétette az esztendő legnépszerűbb kereséseit.

Videón is leleplezte a Mercedes-Benz az új G-osztály belterét

Nyomtatás

Az új generáció még nem ért ide egészen, de már úton van, addig pedig nem fukarkodunk előzetesekből. A belső térről közzétett galériát követően most videón is láthatjuk az új Mercedes-Benz G-osztály belső terét, amely eleget tesz a követeléseknek: az idejétmúlt kialakítást a múltba száműzve a luxust helyezi központba, úgy, ahogy azt a 20-80 milliós árcédula alapján minimum illik.

Néhány hónap múlva itt az új Volkswagen Touareg - ezt tudjuk róla

Nyomtatás

Minden jel arra mutat, hogy a Volkswagen szeretné a legfrissebb és legváltozatosabb SUV kínálatot felmutatni, ehhez pedig az új T-Roc, az új Tiguan és Tiguan Allspace után már csak egy adalék hiányzik: a Touareg legújabb generációja. A nagyméretű, ezúttal már hét üléssel is elérhető újdonság premierjére már sokat nem kell várni, már április előtt látni fogjuk.

Sportautókat reggelire: 400+ lóerős Volkswagen Arteon R érkezhet

Nyomtatás

A legfrissebb hírek szerint a Volkswagen bővíteni készül ‘R’ névre keresztelt sportmodell-portfolióját: ezúttal az új Arteon, vagyis a jelenlegi, Passat-alapú, kupés tetővonalú ötajtós típus került terítékre. Jelenleg sem kell szégyenkeznie az Arteonnak, hiszen a legerősebb változatában egy 2-literes, 280 lóerős turbós benzinmotor dolgozik széria összkerékhajtással és 7-sebességes duplakuplungos automataváltóval, már-már sportautós menetteljesítményeket biztosítva, azonban a készülőfélben lévő R-modellváltozat nála akár másfélszer is erősebb lehet.

Tovább düböröghet a gazdaság: akkugyártó-óriás lehet Magyarország

Nyomtatás

Magyarország a napokban főszerepbe került a nemzetközi autós hírek porondján: mint megtudtuk, hazánk külügyminisztere, Szijjártó Péter látogatást tett a Szilícium-völgybe, ahol a Tesla autógyártó vezetőivel, köztük Elon Muskkal találkozott, illetve tárgyalt a Tesla európai akkumulátor-gigagyárával kapcsolatban.

Módosítás dátuma: 2017. december 15. péntek, 18:15

Nincs visszaút: megkezdődött az Alpine A110 szériagyártása

Nyomtatás

A márka, valamint a sportautók rajongói már hosszú évek óta várták a francia Alpine sportautó-gyártó feltámadását. Sok türelemre volt szükség, de megérte várni, ugyanis az Alpine egy csodálatos autóval született újjá: az A110 típusjelű könnyű sportkupé minden elvárásnak megfelel, és tökéletesen felidézi legendás elődjét, megtartva a márka régi, klasszikus értékeit.

Közúton is szélvészgyors a Seat Leon Cupra R - videóval

Nyomtatás

Már-már hihetetlen, amit az elmúlt évek legtüzesebb szériagyártású kompakt modelljei tudnak: a teljesítményszint több márkánál is átlépi a bűvös 300 lóerős határt, a versenypályákon pedig sorra olyan köridőket tesznek le ezek a családi használatra is teljesen alkalmas autók, amikkel sokszor komoly sportautókra is könnyűszerrel árnyékot vetnek.

Fejlett töltési technológiát mutat be 2018-ban a Continental

Nyomtatás

Noha a Continental elsősorban gumiabroncsos és elektronikai üzletágairól ismert az autós szakmában, a vállalat jövőre új területre kíván belépni: a 2018-as elektronikai világkiállítás, azaz a CES alkalmával ugyanis újszerű akkumulátortechnológiát mutatnak be több más különleges fejlesztéssel együtt.

Módosítás dátuma: 2017. december 15. péntek, 12:48

8. oldal / 806