2017. Szeptember 22., Péntek

Frissitve:04:03:48

Hírek

Az utolsó lehelet – ismét frissült a Nissan 370Z

Nyomtatás

A Nissan 370Z bizony már jó ideje, pontosan 8 éve van jelen a japánok palettáján, így nem túlzás azt állítani, hogy megérett egy generációváltásra. A Nissannál azonban jelenleg háttérbe szorultak a sportos modellek, így utódra még egy darabig nem számíthatunk, de azért 2012 után egy újabb frissítéssel ismét igyekeztek fenntartani az érdeklődést a gyáriak, habár mostanra ez már nem egyszerű feladat.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 30. szerda, 16:55

Elektromos stílusban – itt a MINI Electric Concept

Nyomtatás

A MINI már korábban bejelentette, hogy 2019-re megérkezik az első teljesen elektromos modelljük, és már az is kiderült korábban, hogy a Frankfurti Autószalonra elhozzák az újdonság előfutárát egy koncepció formájában, így már csak arra kellett várnunk, hogy bemutatkozzon a tanulmány. Mostanra pedig már ez is megtörtént, ugyanis a MINI online máris leleplezte az izgalmas Electric Conceptet.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 30. szerda, 16:01

Hivatalos képeken a Frankfurtban érkező új Dacia Duster

Nyomtatás

A Frankfurti Autószalon hajrája nagy erőkkel indult meg, és ebből a Dacia sem szeretett volna kimaradni. A Renault tulajdonában lévő román gyártó már régen jelentkezett új modellel, ám a német nagyvárosba ezúttal az egyik legfontosabb típusuk utódját hozzák el, méghozzá az új generációs Duster képében, amiről már néhány fotót is megosztottak velünk.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 30. szerda, 14:11

Kecses arisztokrata – megérkezett az új Bentley Continental GT

Nyomtatás

A Bentley Continental GT már az első generáció bemutatkozása óta testesíti meg az igazi angol túrakupé fogalmát, és a gyáriak mindent megtettek annak érdekében, hogy ez a jövőben is így maradjon. Erre pedig a legjobb példa a most bemutatott vadonatúj, harmadik generációs Continental GT, amely minden szempontból rengeteget fejlődött, külcsín tekintetében pedig az EXP 10 Speed 6 adta az ihletet.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 30. szerda, 14:50

Evolúciós ugrás – bemutatkozik az új Porsche Cayenne

Nyomtatás

A Porsche Cayenne első generációjának bemutatkozásakor sokan kritizálták a márkát, mondván egyáltalán nem illik a kínálatba egy terepes modell. Azóta már tudjuk, hogy a gyáriak talán egész fennállásuk egyik legjobb döntését hozták meg, hiszen azóta is hatalmas sikereknek örvend a típus, amelynek éppen most mutatkozott be a harmadik generációja, mely új alapokra építkezve kívánja folytatni elődje sikereit.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 30. szerda, 14:30

Tíz év múlva már nem lesz Aston Martin elektromotor nélkül?

Nyomtatás

Az exkluzív luxus és sportautókat gyártó márkák közül már többen is bejelentették, hogy a jövőben fontos szerepet játszik majd az elektromosság a fejlesztéseikben. Legutóbb az Aston Martin vezetője, Andy Palmer árulta el, hogy az angol sportautókat gyártó márka is a villanymotorok felé fordul, és egészen gyorsan lezajlik majd ez a változás.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 29. kedd, 17:23

Túl a 150 millión – szép jubileumot ünnepel a Volkswagen

Nyomtatás

150.000.000, azaz százötvenmillió autót gyártott le eddig a Volkswagen 1937-es megalapítása óta. Talán odafigyeltek rá, de valószínűleg csak véletlen, hogy éppen a márka 80. születésnapján sikerült elérni ezt az elképesztő számot, a szóban forgó négykerekű pedig éppen egy Golf lett, amelyből a legtöbbet adta el a Volkswagen fennállása során.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 29. kedd, 16:09

Már a polcon van az elektromos Twingo? – kivár a Renault

Nyomtatás

A Renault Twingo legújabb generációjától sokat vártak a franciák, azonban a kisautó nem tudta megismételni elődjei sikereit – noha már a második generáció is elmaradt az első eladásaitól, de az első pár évében így is jóval nagyobb volt a kereslet iránta, mint a mostani verzió iránt. Mindezek ellenére természetesen fel sem merült a gyáriakban, hogy ne foglalkoznának tovább a városi minivel, és a hírek szerint már készül egy teljesen elektromos verzió is.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 29. kedd, 14:37

Sportautó tanulmánnyal hallat magáról ismét a Borgward

Nyomtatás

Több mint két év telt el azóta, hogy Christian Borgward bejelentette, hogy feltámasztja a nagyapja által megalapított, ám 1961-ben csődbe ment márkát. Nem sokkal később egy SUV-t is bemutattak, ám a 2016-ra ígért sorozatgyártás egyelőre elmaradt, de a Borgward azért nem tűnt el: azóta már egy új, kisebb SUV-t is bemutattak, és globális honlapjukon azt ígérik, hogy hamarosan megindul Európában az értékesítés. Az idei Frankfurti Autószalonra is készülnek egy új koncepcióautóval, mely ezúttal inkább az izgalmakra koncentrál, hiszen egy sportautóról van szó.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 29. kedd, 13:27

Elektromos koncepcióval és hibrid CR-V-vel megy Frankfurtba a Honda

Nyomtatás

Természetesen a Honda is nagy erőkkel készül a Frankfurti Autószalonra, és bár eddig nem sokat hallattak magukról, most megosztottak velünk egy ízelítő fotót a német seregszemlére készülő vadonatúj koncepciójukról, ami nem meglepő módon egy városi elektromos autó lesz – és nem mellesleg a japánok európai villanyos terveinek hírnöke is egyben. A gyáriak egy másik izgalmas modellt is elhoznak a kiállításra, méghozzá a CR-V Hybrid prototípus képében.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 29. kedd, 12:29

Villanyos hódító – sportverzióval karöltve frissült a BMW i3

Nyomtatás

Szinte hihetetlen, hogy a BMW i3 lassan már négy éve mutatkozott be: a bajorok futurisztikus, elektromos autója még most is úgy néz ki, mintha a jövőből jött volna vissza hozzánk. Ez azonban nem indokolja, hogy a németek eltekintsenek a szokásos félidős frissítésről, és ennek megfelelően meg is érkezett az i3 ráncfelvarrott verziója, méghozzá a sportosabb megjelenést és nagyobb teljesítményt biztosító i3s verzióval karöltve.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 29. kedd, 11:40

8. oldal / 775