2017. Január 20., Péntek

Frissitve:01:22:46

Hírek

100 km két perc alatt – villámgyors töltőt tervez a Tesla

Nyomtatás

Elon Musk, a Tesla vezetője legújabb nyilatkozataiban villámgyors töltőállomásokról beszél, amelyek bőven meghaladják a jelenlegi 150 kW-os töltők sebességét. Az egészen 400 kW-ig fokozódó töltési sebesség akár negyed óra alatt 500 km-nyi hatótávolságot is beleszuszakolhat a Tesla Model S-be.

Erősödve frissült a VW Golf R - új beszálló is érkezett

Nyomtatás

A Volkswagen Golf nemrég frissült, amivel teljesen jogosan hódította el a legmodernebb kompaktnak járó címet. A németek egyik legnépszerűbb modellje azonban nem csak erre hajt, és a kínálat csúcsát képviselő R változat megújításával be is bizonyítja mindezt: a Golf nem csak a legmodernebb, de az egyik leggyorsabb is szeretne lenni a kategóriában. A sportmodell mellett egyébként némi meglepetésre egy új beszállót is bemutattak a németek.

Módosítás dátuma: 2016. december 23. péntek, 12:41

Csillagos terpeszkedés: szedánként is jön a Mercedes-Benz A-osztály

Nyomtatás

Az egyes gyártók a moduláris platformoknak köszönhetően egyre könnyebben és gazdaságosabban képesek új modelleket fejleszteni, aminek eredménye a luxusmárkáknál már-már fájóan túlburjánzó modellkínálat létrejötte. Nagyjából ezt a képest festi ismét a Mercedes-Benz, hiszen a létező CLA mellé az A-osztályból újabb szedánt faragnak Stuttgartban.

Három a német igazság: videón a Volkswagen három újdonsága

Nyomtatás

A botrányok és kártérítési perek sújtotta Volkswagen végre új lendületet kaphat 2017-ben, hiszen a korábbi bajoktól már megszabadulva, egészen újszerű modellekkel fiatalodik meg a márka. Egyrészt érkezik a Tiguan Allspace, illetve berobog a paprikás hangulatú up! GTi, míg harmadikként az Arteon négyajtós kupé robban be. Az újdonságokat már gyári videón is megtekinthetjük.

Módosítás dátuma: 2016. december 23. péntek, 09:25

Rajzokon mutatja meg a Kia a Picanto harmadik generációját

Nyomtatás

Ilyenkor év vége felé óhatatlanul is visszatekintünk a mögöttünk álló esztendőre, és sokszor meglepetten szembesülünk az idő múlásával. Minket a Picanto új generációjának érkezése szembesített ezzel, de aztán megnyugodtunk – a szokottnál hamarabb érkezik a váltás.

Jóváhagyták a Volkswagen európai dízeljavítását

Nyomtatás

A javítás és a bevizsgálás egyaránt hosszan elhúzódott, de egy évvel a dízelbotrány kirobbanása után a hatóságok jóváhagyták a Volkswagen ’csalós’ dízelmotorjainak javítását. A visszahívások hamarosan megkezdődnek.

A Toyota eladná új hajtásláncait: van rá vevő?

Nyomtatás

A világ legnagyobb autógyártójaként ismert Toyota felgyorsítaná a tempót, már ami az autóipar elektromos, és alacsony kibocsátású modelljei irányában érvényes. A japán márka hamarosan lecseréli komplett motor- és váltópalettáját, mi több, már be is mutattak néhány új elemet. A régiek helyébe lépő friss (hibrid) hajtásláncokat ráadásul másokkal is megosztaná a Toyota.

Módosítás dátuma: 2016. december 22. csütörtök, 08:50

Frissen, terepen - megjött a ráncfelvarrott Škoda Octavia Scout

Nyomtatás

A Škoda tegnap bemutatta a ráncfelvarrott Octavia RS-t, amivel sokan azt gondolhatták, hogy lezárult a gyáriak legkapósabb modelljének frissítési sorozata. Ők azonban megfeledkeztek az autó telekjáró kiviteléről, mely a Scout nevet viseli. Szerencsére a csehek észben tartották a hazánkban talán kevésbé népszerű variánst is, és a mai napon meg is osztottak velünk néhány képet az emelt hasmagasságú kombi frissített változatáról.

Módosítás dátuma: 2016. december 21. szerda, 14:54

Ausztráliára kacsint a Volkswagen Varok tanulmány

Nyomtatás

Tagadhatatlanul a Holden Ute-től merítettek ihletet a fiatal francia tervezők, akik Varok néven egy igazán többcélú tanulmányt alkottak a Volkswagen számára. A modell inkább csak formai ötleteként szolgál, mint valós szándéknyilatkozatként – de ötletként is érdekes.

Rejtélyes fotók hangolnak a valaha készült leggyorsabb Kiára

Nyomtatás

A Kia nagy erőkkel hangolja a közönséget az eddigi legizgalmasabb modelljük bemutatójára. Ahogyan az már korábban kiderült, az egyelőre GT néven futó újdonság egy négyajtós kupé lesz, és egyben a koreai gyártó valaha volt legerősebb sorozatgyártású autója – a legutóbbi kedvcsinálóból már az is kiderült, hogy akár 280 km/h feletti végsebességre is képes lehet, miközben 5,1 másodperc alatt tudja le a 0-100-as sprintet. Most végre részleteiben kívülről is láthatjuk az újdonságot.

Már a premier előtt mindent tudunk az új Suzuki Swiftről

Nyomtatás

1991 óta készült itt, ám az új generációval elköltözik a gyártás Esztergomból. Nem csoda, hogy begurult a Swift ezen, ami az utód vonalain is látható – a japánok kisautójának következő változata kissé haragos tekintettel néz a világra.  Egy kiszivárgott japán brosúrának köszönhetően szinte mindent tudunk már a modellről, amelynek hivatalos premierje néhány hónapon belül biztosan megtörténik.

Módosítás dátuma: 2016. december 21. szerda, 08:38

8. oldal / 707