Hírek

Megérkezett a vadonatúj Volvo V60 – már az árát is tudjuk

Nyomtatás

Ahogyan azt beígérte a Volvo, ma le is rántotta a leplet a vadonatúj V60-ról. Noha általában az adott modellcsaládból először a négyajtós kivitel mutatkozik be – vagy egyszerre rántják le a leplet a kombiról és a szedánról –, a svédek ezúttal felrúgták ezt a rendet, és csak a puttonyos verziót mutatták meg a nagyközönségnek. A friss középkategóriás természetesen testvérei megoldásaiból építkezik.

Módosítás dátuma: 2018. február 21. szerda, 18:51

Az XC40 lett az első háromhengeres Volvo – hibrid és elektromos verzió is jön

Nyomtatás

A Volvo XC40 – egészen a Genfben debütáló új V60 érkezéséig – a svédek legfrissebb üdvöskéje, és mint az új generációs kompakt kínálat eddigi egyetlen tagja, övé a megtiszteltetés, hogy megkaphatja a Volvo történetének első háromhengeres egységét. Az újdonság T3 jelöléssel debütál majd a kínálatban, és egy konnektoros hibrid hajtáslánc alapjául is felhasználják – de később érkezik a teljesen elektromos XC40 is.

Módosítás dátuma: 2018. február 21. szerda, 14:08

Erősödve érkezett meg Európába is a frissített Ford Edge

Nyomtatás

A Ford Edge frissített verziója nemrég mutatkozott be a tengerentúlon, és bár már korábban is várható volt, hogy még idén leleplezik az amerikaiak az európai verziót, mindenképpen pozitív meglepetésként érhetett minket, hogy mindez már a Gefni Autószalonon megtörténik – a gyáriak pedig már egy teljes galériát és minden információt is a rendelkezésünkre bocsátottak.

Módosítás dátuma: 2018. február 21. szerda, 13:12

Családi oroszlán új névvel – íme, a Peugeot Rifter

Nyomtatás

Ahogyan az várható volt, a Citroën Berlingo és az Opel Combo után a PSA harmadik márkája,a Peugeot is lerántotta a leplet a maga dobozosáról. Az oroszlánosok azonban készültek néhány meglepetéssel az újdonság kapcsán, amelyek közül a legnagyobb talán az, hogy elbúcsúztak a Partner névtől, és immár Rifterként kínálják majd a praktikus típusukat – ez azonban csak az egyik újdonsága az autónak.

Módosítás dátuma: 2018. február 21. szerda, 12:13

720 lóerővel érkezett meg a Ferrari 488 Pista

Nyomtatás

Ahogyan az várható volt, a tegnap kikerült fotók és információk után a Ferrari nem húzta sokáig a 488 Pista bemutatóját, és máris megosztotta velünk a hivatalos képeket és adatokat. A lényeget ugyan már tegnap megtudhattuk, de a csodálat ezúttal sem marad el az elképesztő sportautó és annak képességei láttán, ami méltó utódja a 360 Challenge Stradale, a 430 Scuderia és a 458 Speciale hármas alkotta elődöknek.

Módosítás dátuma: 2018. február 21. szerda, 11:19

Az utolsó szívómotoros? – itt a frissített Porsche 911 GT3 RS

Nyomtatás

A Porsche 911 vadonatúj generációjáról már jövőre lerántják a leplet a németek, de ennek ellenére még mindig nem hagyták magára a jelenleg futó változatot – persze a Porschére egyébként is jellemző ez a taktika. Ahogyan az várható volt, utolsóként a sorban lerántották a leplet a Genfben debütáló frissített GT3 RS-ről, ami minden eddiginél vadabb lesz, és talán most utoljára kapott szívó benzinmotort.

Módosítás dátuma: 2018. február 21. szerda, 10:40

Kiszivárgott képeken a Ferrari új csodafegyvere, a 488 Pista

Nyomtatás

A Ferrari stratégiájának része, hogy minden évben készül egy újdonsággal, legyen szó egy frissítésről, egy vadonatúj típusról vagy éppen egy felpaprikázott változatról. Idén utóbbin a sor, ugyanis a Genfi Autószalonon bemutatkozik majd a 488 Pista, ami a 458 Speciale örökségét viszi tovább, ám immár turbómotorral és minden eddiginél nagyobb teljesítménnyel felvértezve. A hivatalos bemutató ugyan még hátra van, de néhány kiszivárgott képen már tulajdonképpen minden láthatunk az autóból.

Módosítás dátuma: 2018. február 21. szerda, 11:20

30 éve a szelek szárnyán – íme, a BMW M4 Cabrio Edition 30 Jahre

Nyomtatás

Idén éppen harminc éve, hogy a BMW M GmbH megalkotta első kabrió modelljét, méghozzá a BMW M3 Cabrio képében. Azóta öt nemzedéket élt meg ez a modell, melynek legújabb tagja az immár 4-es számot viselő M4 Cabrio. A bajorok természetesen nem feledkeztek meg egy ilyen szép jubileumról, és mi mással is ünnepelhették volna meg, mint egy látványos limitált szériával, ami természetesen a kabrió M4 alapjaira épül, és az Edition 30 Jahre utónevet viseli.

Módosítás dátuma: 2018. február 20. kedd, 12:51

Új benzines, nagyobb akku – ismét frissült a Mitsubishi Outlander PHEV

Nyomtatás

A Mitsubishi Outlander PHEV még 2013-ban mutatkozott be, majd 2 évvel később az átlagosabb testvéreit követve frissült fel némileg. A japánok konnektoros hibrid SUV-ja tehát már öt éve van piacon, így lassan érne a generációváltás – főleg, hogy a normál változatok már hat éve húzzák az igát –, ám a gyáriak egy újabb frissítéssel jelezték, hogy még egy darabig meg kell elégednünk a most futó változattal. A mérnökök most azonban nagyobb hangsúlyt fektettek a hajtáslánc megújítására.

Módosítás dátuma: 2018. február 20. kedd, 12:13

Jön a Lexus kompakt crossovere – Genfben bemutatkozik az UX

Nyomtatás

Biztosan sokan emlékeznek még a Lexus UX koncepcióra, amely 2016 őszén mutatkozott be. Az akkor még igencsak futurisztikus formákból építkező kompakt crossover tanulmányról már akkor is sejteni lehetett, hogy előbb vagy utóbb sorozatgyártásba kerül az autó – ezt egyébként később megerősítették a gyáriak. Most, alig 1,5 évvel a tanulmány bemutatója után pedig eljött az idő, ugyanis a Lexus bejelentette, hogy elhozza Genfbe az UX szériaérett változatát – és már egy ízelítőt is megosztottak velünk a japánok.

Módosítás dátuma: 2018. február 20. kedd, 11:14

Megvan a győztes – Tarraco néven érkezik idén a Seat nagy SUV-ja

Nyomtatás

A Seat még tavaly döntött úgy, hogy rajongóira bízza legújabb modelljének elnevezését. A szűkített lista kilenc névből állt (Abrera, Alboran, Aran, Aranda, Avila, Donosti, Tarifa, Tarraco és Teide), és most végre kiderült, hogy ezek közül melyiket szavazta meg a közönség. A győztes a Tarraco lett, és a bejelentéssel együtt a Seat egy igencsak sokat mutató ízelítő képet is megosztott velünk a hétszemélyes SUV-ról, amely még idén bemutatkozik majd.

Módosítás dátuma: 2018. február 20. kedd, 10:38

8. oldal / 822