Hírek

Újabb Porsche védjegy: az A-oszlop légzsák

Nyomtatás

A ’Hogy ezt eddig miért nem találták ki?’ rovatunk legújabb résztvevője a Porsche berkeiből érkezik. A márka az utóbbi időben előszeretettel jegyeztet be új technikai megoldásokat. Ezúttal a kabrió modellek biztonságát igyekeznek fokozni, méghozzá az A-oszlop belső felére épített légzsákkal.

Turbós helyett hibrid lesz a Ferrari V12

Nyomtatás

A Ferrari az egyetlen autómárka, amely annak ellenére, hogy a V8-asok tekintetében egyre modernebb megoldásokat, így turbófeltöltést is használ, a jövőben is ki akar tartani a szívó V12-es erőforrások mellett.

Egy Cayenne, amely Airbus A380-at vontat – világrekord a Porschétől

Nyomtatás

A repülővontatásnak nagy hagyománya van, amelyet célszerszámok helyett erős emberek és autók vittek csúcsra. Tíz esztendővel ezelőtt egy Volkswagen Tuareg vonszolt el egy Boeing 747-est, négy éve pedig egy Nissan Patrol húzott egy 170 tonnás teherszállító repülőt. Most a Porsche Cayenne S Diesel feszült bele a hámba. Az eredmény: új Guinness rekord.

Még az idén bejelentik, hogy lesz-e nálunk Tesla Gigagyár

Nyomtatás

Az már régóta nem titok, hogy a Tesla - terjeszkedéseit segítendő - Európában is készül gyárat nyitni, a lehetőségek között pedig Magyarország is felmerült. A végső döntésre nem kell sokat várni: Elon Musk, a márkavezető elmondása szerint még az idén bejelentik, hogy hol épül majd fel a további kettő-négy Gigagyár.

Holnaptól tovább csökkennek az üzemanyagárak

Nyomtatás

Ismét örülhetnek az autósok: a MOL tegnap bejelentette, hogy holnap, vagyis április 30-án tovább csökken az üzemanyagok kiskereskedelmi ára. A holnapi árcsökkenés a harmadik lesz ezen a héten, hiszen szerdán (26-án) és pénteken (28-án) is árat csökkentett a MOL.

Hivatalos: kihalt a Yeti – Karoq néven jön májusban a Škoda új SUV-ja

Nyomtatás

Már több mint két hete, hogy felröppent a hír, miszerint a Škoda vadonatúj SUV-ja Karoq néven látja majd meg a napvilágot. A pletyka pedig igaznak bizonyult: a Yeti típusnevet száműzve a Kodiaq mellé sokkal jobban illő elvevezéssel kerül forgalomba az újdonság. A nagy bejelentés mellé ráadásul egy gyári galéria is tartozik, amin bár egyelőre még csak álcázva láthatjuk az autót, a lényeg azért így is látszik – a mellékelt videókon pedig néhány részletet már teljes egészében meg is mutattak a csehek.

Módosítás dátuma: 2017. április 28. péntek, 15:04

Aerodinamika a csúcson – aktív diffúzort jegyzett be a Porsche

Nyomtatás

A szuperautók esetében az aktív aerodinamikai elemek már-már hagyományos megoldásnak mondhatók, de úgy tűnik, a gyártók még tovább mennek a tökéletes végeredmény elérése érdekében. Ezúttal a Porsche háza tájáról érkezett némi izgalmas információ a témában: a zuffenhauseni gyártó aktív diffúzorral finomítaná jövőbeli, elektromos sportmodelljeit. A hátsó szárnyak tekintetében jó ideje rendelkezik már a Porsche tapasztalattal az aktív elemek alkalmazásában, azonban a kiszivárgott dokumentumok szerint a diffúzorra is kiterjesztenék a németek a megoldást.

Módosítás dátuma: 2017. április 28. péntek, 12:39

Újabb ízelítő futott be a Hyundai Konáról

Nyomtatás

A Hyundai Tucson alá sorol be méretben a koreai gyártó legfrissebb újdonsága, a Kona, amely a kis crossoverek népszerűségi hullámát meglovagolva többek között az Opel Mokka X ellenében érkezik majd. Méghozzá nem akármilyen formákkal, amelyet az ízelítő kép is bizonyít.

Mission Impossible? - 16.000 kilométeres rali egy Nissan Leaffel

Nyomtatás

A Plug In Adventures, az elektromos járművek nagykövete, megalkotott egy különleges, módosított Nissan Leafet, hogy elinduljanak a Mongol Rallyn, ahol 2017 nyarán 16.000 kilométeres utat tesznek meg az Egyesült Királyság és Mongólia között. Mindez hajmeresztő vállalkozásnak tűnik.

Módosítás dátuma: 2017. április 27. csütörtök, 10:49

Négy turbóval mutatkozott be az új BMW M550d

Nyomtatás

A BMW még magasabbra tekeri a dízel potmétert. Az új 5-ös sorozatban 50d utónévvel debütáló dízel hajtáslánc 3,0 literes térfogatból négy turbófeltöltő segítségével présel ki 400 lóerőt és 760 Nm nyomatékot. Ennek türkében nem csoda, hogy a modell az M-es kezelést is megkapta.

Tesla szuperautó? Akár ilyen is lehet

Nyomtatás

Alapításhoz egy elektromos roadster, majd Model S, Model X és Model 3. Már szinte mindenki ismeri korunk egyik legsikeresebb autóipari vállalkozásának történetét: az elektromos Tesla úgy katapultál a népszerűségi listák csúcsára, hogy alig bírja elviselni saját növekedését. De mi lesz akkor, ha a hagyományos modellekkel kielégítik a keresletet és végre nyereségesek lesznek? Jöhet az elektromos szuperautó!

8. oldal / 743