Hírek

A legélvezetesebb Porsche 911? Bemutatkozott a puritán Carrera T

Nyomtatás

A Porsche a tegnap leleplezett 911 Carrera T modellel feleleveníti az 1968-as 911 T puritán koncepcióját: alacsonyabb tömeg, rövidebb áttételezésű manuális váltó és mechanikus önzáró differenciálművel kiegészített hátsókerékhajtás a nagyobb teljesítmény és az intenzívebb vezetési élmény érdekében. Az új, egyedi megjelenésű modell a 911 Carrera alapjaira épül és 370 lóerőt (272 kW-ot) teljesít. A 911 Carrera T olyan felszereltségeket is tartalmaz, amelyek a 911 Carrera modellhez nem állnak rendelkezésre. Ide tartozik például a szériában járó, 20 mm-rel lejjebb ültetett PASM sportfutómű, a tömeg-optimalizált Sport Chrono csomag, a vörös váltósémával ellátott rövidebb váltókar, vagy a Sport-Tex ülésfelület-kárpitozás. Továbbá a 911 Carrera T-hez opcionálisan rendelkezésre áll a hátsókerék-kormányzás, ami a 911 Carrera modellhez nem elérhető.

Módosítás dátuma: 2017. október 24. kedd, 11:02

Nem vesz fel több rendelést Európában az Opel az Ampera-e-re

Nyomtatás

Az Opel Ampera-e már szerkesztőségünk garázsában is tett egy rövidebb látogatást, és bár azóta már bemutatkozott a vadonatúj Nissan Leaf, ár/érték arányban még mindig az egyik legjobb elektromos autó a piacon a villámosok modellje. A németek azonban „nehéz” helyzetbe kerültek, ugyanis a gyártó arra utasította a kereskedőket, hogy ne vegyenek fel több rendelést az autóra.

Módosítás dátuma: 2017. október 24. kedd, 08:45

A következő F-Type alapjain térhet vissza a Jaguar XK

Nyomtatás

A Jaguar 2014-ben nyugdíjazta az XK-t, ám sokan azóta is visszasírják az elegáns sportkupét. Úgy tűnik, az angoloknak is kezd hiányozni az autó, ugyanis maga Ian Callum, a gyáriak vezető tervezője beszélt róla, hogy visszatérhet a kínálatba az autó, méghozzá a következő generációs F-Type alapjait felhasználva.

Módosítás dátuma: 2017. október 20. péntek, 14:08

A Dacia fel van készülve az elektromos jövőre

Nyomtatás

Az elektromos autózás egyre dinamikusabban tör utat magának a piacon, és a prémium gyártók mellett immár az úgynevezett „mainstream” márkák nagy része is felkészült a villanyos jövőre. Az olyan gyártókról azonban eddig nem igazán esett szó, melyek kifejezetten az olcsó négykerekűekre specializálódtak, mint például a Dacia. A románok azonban most biztosítottak mindenkit, hogy fel vannak készülve mindenre.

Módosítás dátuma: 2017. október 20. péntek, 12:05

Hattyúdal – íme, a Mercedes-AMG G 65 Final Edition

Nyomtatás

A Mercedes-Benz G-osztály következő generációja – vagy legalábbis egy alaposabb frissítés – már a küszöbön van, így már nem sok maradt hátra a jelenlegi verzió ciklusából. A rengeteg frissítésen átesett, jó ideje piacon lévő variánst pedig egy Final Edition névre keresztelt változattal búcsúztatják a csillagosok, ami a legdrágább, 65 AMG verzió alapjaira épül.

Módosítás dátuma: 2017. október 20. péntek, 11:15

Négykarikás izgalmak – bemutatkozott az új Audi A7 Sportback

Nyomtatás

Az A7 kétségtelenül az Audi palettájának egyik legizgalmasabb tagja, amióta bemutatták 2010-ben. Az első generáció ideje azonban lejárt, és tudták ezt a gyáriak is, így éppen időben mutatták be a vadonatúj, második verziót, amely az A8 után a második négykarikás, ami a gyáriak legfrissebb megoldásait használja. Ezzel egyébként az A7 közelebb lépett a zászlóshajóhoz pozicionálás tekintetében is.

Módosítás dátuma: 2017. október 20. péntek, 09:44

Nem lesz elsőkerekes M BMW, de a kézi váltó is kihalhat

Nyomtatás

A BMW M divíziója mindig is komolyan vette a hagyományokat, és csak szükséghelyzetben szegi meg azokat. A vadonatúj M5 összkerékhajtása pontosan ilyen volt, ugyanis a 600 lóerős teljesítményt már nem tudták volna csak a hátsó kerekeken útra vinni, de azért így is biztosítanak egy olyan menetprogramot, amelyben csak a hátsó tengelyt hajtja a motor. Azt azonban leszögezték, hogy elsőkerékhajtású M-essel soha nem találkozhatunk majd.

Módosítás dátuma: 2017. október 19. csütörtök, 15:33

Elvetemült elektronok – elektromos Hummer H1 a Kreiseltől

Nyomtatás

Talán sokan emlékeznek még a Kreisel névre hallgató osztrák vállalatra, amely Arnold Schwarzenegger kérésére és támogatásával teljesen elektromossá alakította a hatalmas benzinfalók iránti vonzalmáról is ismert, ám azóta „zöld” útra térő híresség Mercedes-Benz G-osztályát. Az őrületnek pedig nem szakadt vége akkor, ugyanis a cég egy újabb elvetemült elektromos autót mutatott be, méghozzá egy átalakított Hummer H1 képében – ami egyébként anno éppen Schwarzenegger közbenjárásával kerülhetett sorozatgyártásba.

Módosítás dátuma: 2017. október 19. csütörtök, 13:31

Jön az elektromos Rolls-Royce Phantom – hibrid nem lesz

Nyomtatás

A Rolls-Royce nemrég mutatta be a vadonatúj Phantomot, mely új szintre emelte a luxust és az exkluzivitást. Az angolok ezúttal azt is elárulták, hogy a teljesen friss padlólemezt már az elejétől úgy tervezték, hogy egy teljesen elektromos hajtásláncot is képes legyen befogadni, azonban a villanyos változattal kivárják majd a megfelelő alkalmat.

Módosítás dátuma: 2017. október 19. csütörtök, 11:12

Pénz beszél – 40 millió felett miénk lehet majd a Polestar 1

Nyomtatás

A héten bemutatkozó Polestar 1 első példányai ugyan csak 2019 közepén juthatnak majd el a vásárlókhoz, sokakat azonban már most lázba hozott az autó, és a gyáriak már meg is nyitották az online előrendelés lehetőségét. A Polestar egyébként eredetileg nem kívánta eladásra kínálni az autót, csupán egy 2 vagy 3 éves tartós bérletbe adni, ami után vissza kellene azt szolgáltatni – a vásárlói igények azonban beleszólhatnak a tervekbe.

Módosítás dátuma: 2017. október 19. csütörtök, 10:40

483 km/h-val száguldhat a Hennessey Venom

Nyomtatás

Idén a Bugatti Chiron kezdte meg a rekordgyártást a maga 42 másodperces 0-400-0 idejével, ám ezt a Koenigsegg Agera RS viszonylag gyorsan feledtette. A Chiron jövőre sebességrekorddal szeretne visszavágni, amit a svédek sem hagynának szó nélkül, ám könnyen lehet, hogy minden próbálkozás hiábavaló lesz, ugyanis a Hennessey ízelítője alapján vadonatúj modelljükkel elérhetik a közel 483 km/h-s sebességet, amivel bizony sárba tiporhatják a konkurensek próbálkozásait.

Módosítás dátuma: 2017. október 19. csütörtök, 10:04

8. oldal / 791