Hírek

Újabb féltucat autót tört össze az Euro NCAP - nem volt meglepetés

Nyomtatás

Az Euro NCAP szakemberei nem pihennek: alig két hónap telt el 2017-ből, de máris újabb csokor törésteszttel készültek a vásárlók számára. Ezúttal a frissített Fiat 500-at, illetve a vadonatúj Audi Q5-öt, Ford Ka+-t, Citroën C3-at, Land Rover Discoveryt és Toyota C-HR-t törték össze, hogy első kézből nyújthassanak megbízható információkat az autóvásárlásra készülőknek.

Módosítás dátuma: 2017. március 01. szerda, 15:19

Az új Jeep Compass európai változata is Genfben debütál

Nyomtatás

A Jeep bejelentette, hogy vadonatúj közepes méretű modelljének, a Compassnak az európai változatáról március 7-én kora délután fog lehullni a lepel - természetesen hol máshol, mint a Genfi Autószalonon. A Jeep kínálata az idei évtől így immár Európában is öt tagot fog számlálni.

Belépő crossoverrel készül a Volkswagen jövőre

Nyomtatás

Nem csoda, hogy a Volkswagen megirigyelte a konkurens autógyártók kis crossover modelljeinek népszerűségét, hiszen ezek az általában fronthajtású, menő ‘telekjárók’ nagy sikernek örvendenek az elmúlt években, gondoljunk csak a Peugeot 2008, a Renault Captur, az Opel Mokka, a Toyota C-HR, a Honda HR-V stb. meghatározó eladási darabszámaira.

Nem vicceltek: igazi prémiumként mutatkozott be a DS7 Crosssback

Nyomtatás

A DS-t a PSA nemrég választotta le a Citroën-ről, ám a prémium szegmensbe vágyó új márka modelljei – ugyan a frissítésük után már csak DS néven – még mindig a korábbi korszak megoldásaiból éltek. Most azonban ennek vége, hiszen a kínai piac után végre Európába is megérkezett a gyáriak első teljesen önálló négykerekűje, mely nem meglepő módon az SUV-k szegmensében próbál majd szerencsét DS7 Crossback néven, méghozzá a prémiumok között.

Módosítás dátuma: 2017. február 28. kedd, 19:04

Tömör gyönyör: hivatalos képeken tündököl az új Alpine sportkupé

Nyomtatás

Már hosszú évek óta folynak a pletykák a híres francia sportautógyártó, vagyis az Alpine feltámadásával kapcsolatban, azonban nagy örömünkre végre vége a találgatásoknak, hiszen az illetékesek hivatalosan bejelentették, hogy a márciusi Genfi Autószalonon, a Renault kizárólag sportautókat készítő ‘almárkájaként’ tér vissza az Alpine, a visszatérés pedig egyben az első új generációs modell szériagyártású változatának debütálását jelenti, amit nagyon várunk.

Bemutatkozott a Mitsubishi újdonsága, az Eclipse Cross

Nyomtatás

Alig két hete írtuk meg, hogy a Mitsubishi a márciusi Genfi Autószalonon egy vadonatúj modell bemutatására készül, aminek a nevét is tudjuk: Eclipse Cross néven debütál március 7-én az újdonság, amiről ma a japánok hivatalos képeket és információkat osztottak meg velünk.

Kutyaparadicsom - íme, a Nissan X-Trail 4Dogs tanulmány

Nyomtatás

Hazánkban talán kevésbé fejlett a kutyatartás kultúrája, de ettől függetlenül itthon is rengetegen használják rendszeresen négykerekűjüket, hogy négylábú társaikat magukkal vigyék. A Nissan egy Egyesült Királyságban elvégzett felmérésre támaszkodva pedig úgy gondolta, hogy ideje megalkotni egy autót, amely mind a kutyusok, mind pedig gazdáik számára kifejezetten előnyös – az pedig már nem is meglepő, hogy az átalakítás alapjául az X-Trailt választották.

Módosítás dátuma: 2017. február 28. kedd, 12:40

Önvezető körrekord - az elektromos NIO EP9 nem viccel

Nyomtatás

Az önvezető autók kora egyre közelebb van, és bár minden bizonnyal még évtizedeket kell várnunk, mire minden körülmények között átvehetik majd az irányítást tőlünk a négykerekűek, néhány gyártó már megmutatta, hogy semmi sem lehetetlen. Az autonóm Audi RS7 után ezúttal a NIO elektromos sportautója állított fel körrekordot egy amerikai pályán – méghozzá pilóta nélkül.

Módosítás dátuma: 2017. február 28. kedd, 11:25

Tovább vetkőzik a vadonatúj Volvo XC60

Nyomtatás

A Volvo nem áll le: minden egyes nap egyre közelebb kerülünk a Genfben érkező, vadonatúj XC60 leleplezéséhez, melyet a svédek ízelítő képekkel erősítenek meg. Az újdonságot láttuk már szemből és oldalról is, ezúttal pedig a hátsó fényszóróról is megosztottak velünk egy fotót a gyáriak, melyen már a típusjelzés is tökéletesen kivehető. Ezen kívül szemből is láthatunk egy még sokatmondóbb képet, de részletesebb információkkal továbbra sem szolgálnak a svédek, így maradnak a korábbi találgatások.

Módosítás dátuma: 2017. február 28. kedd, 10:42

Norvégia 8 éven belül kitiltja a benzines/dízel autókat

Nyomtatás

Teljesen új, helyi károsanyag-kibocsátás alapú adózási rendszer lesz annak okozója, hogy Norvégia 2025-ben felszámol a belsőégésű autókkal. Az illetékesek tervei szerint nyolc évben belül az északi államban csak konnektoros hibridek és teljesen elektromos autók kerülnek újonnan forgalomba.

Módosítás dátuma: 2017. február 28. kedd, 08:34

600 lóerővel érkezik októberben a Lexus LC F

Nyomtatás

Mintha csak egy tanulmány gördült volna utcára, hallhattuk a sorozatgyártású Lexus LC premierjén, az álláspont pedig azóta is teljességgel védhető. A 467 lóerős benzines és a 359 lóerős hibrid hajtáslánccal elérhető modell rövidesen kapható lesz, és már a csúcsváltozatra sem kell sokat várni.

9. oldal / 727