2017. Szeptember 24., Vasárnap

Frissitve:09:30:06

Legfrissebb:

Hírek

Már a polcon van az elektromos Twingo? – kivár a Renault

Nyomtatás

A Renault Twingo legújabb generációjától sokat vártak a franciák, azonban a kisautó nem tudta megismételni elődjei sikereit – noha már a második generáció is elmaradt az első eladásaitól, de az első pár évében így is jóval nagyobb volt a kereslet iránta, mint a mostani verzió iránt. Mindezek ellenére természetesen fel sem merült a gyáriakban, hogy ne foglalkoznának tovább a városi minivel, és a hírek szerint már készül egy teljesen elektromos verzió is.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 29. kedd, 14:37

Sportautó tanulmánnyal hallat magáról ismét a Borgward

Nyomtatás

Több mint két év telt el azóta, hogy Christian Borgward bejelentette, hogy feltámasztja a nagyapja által megalapított, ám 1961-ben csődbe ment márkát. Nem sokkal később egy SUV-t is bemutattak, ám a 2016-ra ígért sorozatgyártás egyelőre elmaradt, de a Borgward azért nem tűnt el: azóta már egy új, kisebb SUV-t is bemutattak, és globális honlapjukon azt ígérik, hogy hamarosan megindul Európában az értékesítés. Az idei Frankfurti Autószalonra is készülnek egy új koncepcióautóval, mely ezúttal inkább az izgalmakra koncentrál, hiszen egy sportautóról van szó.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 29. kedd, 13:27

Elektromos koncepcióval és hibrid CR-V-vel megy Frankfurtba a Honda

Nyomtatás

Természetesen a Honda is nagy erőkkel készül a Frankfurti Autószalonra, és bár eddig nem sokat hallattak magukról, most megosztottak velünk egy ízelítő fotót a német seregszemlére készülő vadonatúj koncepciójukról, ami nem meglepő módon egy városi elektromos autó lesz – és nem mellesleg a japánok európai villanyos terveinek hírnöke is egyben. A gyáriak egy másik izgalmas modellt is elhoznak a kiállításra, méghozzá a CR-V Hybrid prototípus képében.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 29. kedd, 12:29

Villanyos hódító – sportverzióval karöltve frissült a BMW i3

Nyomtatás

Szinte hihetetlen, hogy a BMW i3 lassan már négy éve mutatkozott be: a bajorok futurisztikus, elektromos autója még most is úgy néz ki, mintha a jövőből jött volna vissza hozzánk. Ez azonban nem indokolja, hogy a németek eltekintsenek a szokásos félidős frissítésről, és ennek megfelelően meg is érkezett az i3 ráncfelvarrott verziója, méghozzá a sportosabb megjelenést és nagyobb teljesítményt biztosító i3s verzióval karöltve.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 29. kedd, 11:40

Ízelítőn a Smart elektromos, önvezető koncepciója

Nyomtatás

A kizárólag városi miniautókat gyártó Smart helyzete egyre érdekesebbé válhat az elektromos és önvezető autózás elterjedésével, hiszen rengetegen úgy látják, hogy a nagyvárosokban hamarosan nem éri meg majd saját négykerekűt tartani, hanem eljön majd az autómegosztó szolgáltatások kora. Mivel a Smart ezzel könnyen elveszíthetné vásárlóit, a márka vezetőségének ki kellett találnia egy új stratégiát, és úgy látszik, hogy a Frankfurti Autószalonra el is hoznak egy koncepciót, amely előrevetítheti a gyártó jövőjét – már az első ízelítő képet is megmutatták.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 28. hétfő, 15:57

Jövőre megnyílik a Bentley Budapest márkakereskedés

Nyomtatás

A Porsche Inter Auto Hungaria Kft. a jövő évben, vagyis a vállalat fennállásának 25. évfordulóján igazán exkluzív ünneplésre készül: a világ egyik legnemesebb autómárkájával, a Bentley-vel egészíti ki márkaportfolióját, ugyanis a Porsche mellett 2018-tól a brit Bentley Motors hazai képviseletévé is válik. Az információt múlt szombaton, a 2017-es FIA ETRC Kamion Európa Bajnokság magyarországi hétvégéjén jelentette be a Porsche Inter Auto Hungaria Kft. vezetősége egy hungaroringi sajtótájékoztató keretében.

Rajzokon a Chery európai márkájának előfutára

Nyomtatás

A Chery már korábban bejelentette, hogy a Frankfurti Autószalonra készülnek egy széria közeli SUV tanulmánnyal, amely új európai márkájuk előfutára lesz. A kínaiak ezúttal újabb ízelítőkkel érkeztek: most két rajzon láthatjuk az autót, amelyek közül az egyik immár a hátát is felfedi az újdonságnak. Az autó egyébként kifejezetten divatos képet fest, még ha egyes részletek ismerősek is lehetnek más márkák autóiról.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 28. hétfő, 12:18

Limitálva – új csomaggal lett még jobb a Volvo S60 és V60 Polestar

Nyomtatás

A Volvo hatalmas erőkkel dolgozik új modelljein, és bár a svédek ügyesen és villámgyorsan szállítják az újdonságokat, de ettől függetlenül fel kellett állítaniuk egy fontossági sorrendet, amiben a középkategóriás S60/V60 páros került leghátra – ez persze nem csoda, hiszen 7 éves kora ellenére még most is jól tartja magát. A svédek persze nem feledkeztek el teljesen a modellről: elérhetővé tettek egy új csomagot az S60 és a V60 Polestar változatához, ami egyébként az egyetlen vérbeli sportverzió jelenleg a kínálatban.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 28. hétfő, 11:13

Dinamikus tervek – új sportmodellekkel készül a Toyota

Nyomtatás

A Toyota vezetőségét sokszor éri az a kritika, hogy csak a babérjaikon ülnek, és lássuk be, ez bizony nem alaptalan – a japánok szinte csak a kötelezőt hozzák minden évben, és így is ott vannak a legnagyobbak között. Úgy látszik azonban, hogy megunták a rajongók elégedetlenkedését, és hamarosan bejelenthetik, hogy egy egész sorozattal készülnek sportos és sportautókból.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 28. hétfő, 10:21

Kalandra fel! – íme, a Volkswagen California XXL tanulmány

Nyomtatás

A szerkesztőségben szeretjük a kalandokat, és sokszor kerültünk már olyan helyzetbe, amikor nagyon jól jött volna egy kényelmes lakóautó. Lelki szemeink előtt ilyenkor pontosan egy olyan jármű jelent meg, mint a Volkswagen vadonatúj tanulmányautója, a Crafter alapjaira épülő California XXL. A németek egy modern, igazán otthonos és kényelmes lakóautóval készültek kisteherautójuk alapjain, ami ráadásul kifejezetten divatosra is sikerült.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 25. péntek, 16:11

Beindul a Lamborghini: 1000 lóerős Aventador utód és terepes Huracán jöhet

Nyomtatás

A Lamborghininek mostanság nem lehet oka a panaszra, ugyanis jól megy a bolt, köszönhetően a sikeres új modelleknek, mint az Aventador vagy épp a Huracán, mi több, a felfelé ívelő tendencia a következő évre vonatkozóan is körvonalazódik már. Utóbbiban leginkább az olaszok különleges, emelt modelljének, az Urus crossovernek lesz szerepe.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 25. péntek, 14:06

9. oldal / 776