2018. Június 21., Csütörtök

Frissitve:07:09:17

Hírek

Csütörtökön végre Európába is megérkezik a Citroën C5 Aircross

Nyomtatás

Talán sokan már nem is emlékeznek rá, de 2017 áprilisában a Citroën bemutatta a C5 Aircrosst, amely Kínában bizony már tavaly október óta elérhető. Európába azóta sem hozták el a franciák az autót, de ez nem annyira meglepő, hiszen már a leleplezéskor elmondták, hogy csak 2018 második felétől lesz elérhető az öreg kontinensen a kompakt SUV. Most pedig az is kiderült, hogy a Citroën május 24-én meg is ejti az európai premiert, tehát betartják az ígéretüket.

Módosítás dátuma: 2018. május 22. kedd, 14:43

Alaposan csökkent a dízelek népszerűsége itthon, a hibridek szárnyalnak

Nyomtatás

Az Autó Pult rendszeres olvasói előtt nem titok, hogy minden előnyük elismerése mellett mi sosem álltunk igazán a dízelmotorok terén – persze van olyan helyzet és típus, ahol bátran ajánljuk mi is. Az eladások ennek ellenére folyamatosan szárnyaltak, legalábbis egészen mostanáig, ugyanis úgy tűnik, hogy bizonyos körülmények alakulása miatt itthon alaposan csökkenni kezdett a dízelek száma az újautók között – a hibrid és elektromos autó eladások ugyanakkor növekedni kezdtek.

Módosítás dátuma: 2018. május 22. kedd, 13:46

Itt az Audi Q8-at bemutató minisorozat első része (videó)

Nyomtatás

Ahogyan azt múlt héten már beígérték, az Audi most bemutatta a június 5-én érkező vadonatúj Q8 leleplezésére elkészített ötrészes minisorozat első részét. A négykarikások ezúttal nem hollywoodi sztárokat kértek fel, és bár az első epizódban egyelőre sokat nem láthatunk az autóból, reméljük a későbbiekben mindez azt jelenti majd, hogy sokkal inkább az újdonságra fókuszálnak, mint magára a történetre.

Módosítás dátuma: 2018. május 22. kedd, 08:28

Még az X7-et sem mutatta be a BMW, de máris az X8 a téma

Nyomtatás

Még be sem mutatkozott a BMW SUV palettájának csúcsára érkező X7, máris arról szólnak a hírek, hogy két éven belül érkezhet az emelt hasmagasságú zászlóshajó kupésított verziója, méghozzá X8 néven. Ezen persze nincs mit csodálkozni, hiszen a BMW személyében a prémium terepkupék megálmodójáról beszélünk, így egyáltalán nem lenne meglepő, ha az X2, az X4 és az X6 után az X8 is megjelenne majd a palettán – ugyanakkor az is lehet, hogy ezúttal valami mással rukkolnak majd elő a gyáriak.

Módosítás dátuma: 2018. május 18. péntek, 17:12

A C-osztályból is telekjárót faraghat a Mercedes-Benz

Nyomtatás

Az emelt hasmagasságú, terepes kiegészítőkkel ellátott, úgynevezett telekjárók kategóriája talán az egyetlen, amelyben a nagy német prémiumtrió közül több generáción keresztül egyedül az Audi vett részt. Tavaly azonban az E-osztály All-Terrain változatával a Mercedes-Benz is beszállt a szegmensbe, és úgy tűnik, hogy a csillagosoknak bejött ez az irány, ugyanis a pletykák szerint a C-osztályból is elkészülhet egy hasonló változat.

Módosítás dátuma: 2018. május 18. péntek, 15:46

Hivatalos: még idén bemutatkozik a vadonatúj BMW X5

Nyomtatás

A német prémiumgyártók elképesztően belehúztak 2018-ban, erre pedig kiváló példa a BMW is. Már eddig is rengeteg újdonságot mutattak be a bajorok, és a vadonatúj 8-as sorozat, a Z4 vagy éppen az iNEXT modellt előrevetítő tanulmány még hátra van. Ez ráadásul még nem minden, ugyanis Harald Krüger, a márka vezetője nemrég hivatalosan is bejelentette, hogy még idén érkezik az X5 új generációja is.

Módosítás dátuma: 2018. május 18. péntek, 17:12

A Fordokban már iPhone-on keresztül is használható a Waze

Nyomtatás

Hazánkban egyelőre talán kevésbé elterjedtek az olyan okostelefonos kapcsolódási lehetőségek, mint az Andorid Auto vagy éppen az Apple CarPlay, pedig mindkettőnek több előnye is van. A Google megoldása egy szempontból azonban biztosan az almások előtt jár: az Androidos felhasználóknak ugyanis az autó képernyőjén keresztül is elérhető a méltán kedvelt Waze navigációs alkalmazás, míg az Apple csak a saját térképének használatát engedélyezi – ezt a problémát küszöbölte mos ki a Ford.

Módosítás dátuma: 2018. május 18. péntek, 11:03

150 lóerővel érkezik nyáron az Opel Corsa GSi

Nyomtatás

Az Opel már korábban megmutatott két fotót a második újkor GSi modelljéről, ám akkor még nem árultak el túl sok információt a sportos Corsáról. Képekkel most sem lettünk elárasztva, de végre kiderült, hogy pontosan milyen erőforrás kerül majd a lemezek alá, és mindez mire lesz majd elég a dinamikus kisautó esetében.

Módosítás dátuma: 2018. május 18. péntek, 10:23

Jöhet a Ford Fiesta RS, duplakuplungos automatát kaphat az ST

Nyomtatás

A Ford jelenleg – és már elég régóta – csupán egyetlen RS modellel örvendezteti meg rajongóit, méghozzá a Focus képében. A potens sportkompakt bizony kategóriájának egyik legvadabb képviselője, így nem csoda, hogy sokan szívesen látnának más RS modelleket is az amerikaiak kínálatában, és most úgy tűnik, hogy a gyáriak is elgondolkoztak ezen a lehetőségen, méghozzá a Fiesta alapjain.

Módosítás dátuma: 2018. május 17. csütörtök, 15:31

Érdekes új opciókkal készül a Mercedes-Maybach

Nyomtatás

A Mercedes-Benz már most is a futóműtechnológia krémjét kínálja, de a németek természetesen nem ülnek a babérjaikon, és a következő generációs Maybach változatokba még finomabb és innovatívabb megoldásokat kínálnak beépíteni. A csillagosok a jelenlegi rendszer továbbfejlesztésén dolgoznak, de egy új vezetési mód megalkotása is terítéken van, ami pihentetőbbé teheti az utazást.

Módosítás dátuma: 2018. május 18. péntek, 11:20

Még idén jön a BMW iNEXT előfutára – itt az első ízelítő

Nyomtatás

A BMW sok újdonságot mutatott már be idén, és még többet tartogat a következő hónapokra: elég csak a 8-as sorozatot említeni, ami júniusban érkezik, de egy ízelítővel karöltve most azt is elárulták, hogy egy koncepció formájában megmutatják nekünk, hogy milyen is lesz a 2021-re ígért, szupermodern iNEXT.

Módosítás dátuma: 2018. május 17. csütörtök, 12:50

9. oldal / 846