Hírek

Ilyen lesz a Kia Stonic - júliusban érkezik

Nyomtatás

Jól gondoltuk, hogy kicsit optimisták voltak az ízelítő rajzok: néhány héttel a premierje előtt kiszivárgott pár kép a Kia kis crossoveréről, a Stonicról, amelyen az előzetes ígéreteknél azért visszafogottabb végeredményt láthatunk. Ez rendjén is van, hiszen merész variánsnak ott a testvérmodell Hyundai Kona, a Kia inkább a klasszikus értékekre helyezi a hangsúlyt.

Olaszok egymás közt - íme, az Abarth 695 Rivale

Nyomtatás

A Fiat tulajdonában lévő Abarth-tól nem szokatlan, hogy különböző különleges, akár limitált szériás példányokat dobnak piacra, amelyek alapját legtöbbször az olaszok legnépszerűbb modellje, az 500-as adja. Így történt ez most is: az Abarth 695 Rivale a luxusjachtokkal foglalkozó olasz cég, a Riva tiszteletére készült el, és az alapváltozatok mellett rögtön megkapta a 175th Anniversary különkiadást is, amely a Riva 175. születésnapjának alkalmából készült el.

Módosítás dátuma: 2017. június 19. hétfő, 14:36

Meglepetés: 700 lóerős lesz az új Porsche 911 GT2 RS

Nyomtatás

Elsőként a Forza Motorsport 7 premierjén vált láthatóvá a vadonatúj Porsche 911 GT2 RS, de a kiállított és digitalizált formában megjelenő modellről azóta is szigorúan titkolóznak a gyárnál. Az első újságírói tesztvezetések viszont lezajlottak a gondosan álcázott modellel és onnan már tudhatjuk: minden idők leggyorsabb 911-ese 700 lóerős csúcsteljesítményt fog felmutatni.

Ez még csak a kezdet: még erősebb lehet a Honda Civic Type R

Nyomtatás

Hivatalos forrás, egészen pontosan Hideki Matsumoto, a Civic fejlesztéséért felelős vezető mérnök árulta el, hogy az új Type R csak a kezdet: a későbbiekben fokozott teljesítményű variánsokra is számíthatunk.

Akár 7500-ig foroghat a frissített Ford Mustang V8-asa

Nyomtatás

Mint derült égből a villámcsapás, olyan hirtelen jelentette be a Ford a Mustang ráncfelvarrását januárban. Azóta tudjuk: csak a képekkel voltak ilyen gyorsak a gyáriak, az információra és a modellfrissítés megvalósulására még várni kell. Addig is a belső térről készült legfrissebb fotó elárulja, hogy akár 7500-ig is foroghat a modell alaposan átdolgozott szívó V8-asa.

A választás kínja - óriásgalérián a Porsche 911 Turbo Exclusive Series

Nyomtatás

Mindössze 500 példány készül a valaha gyártott legerősebb - és leggyorsabb - Porsche 911 Turbóból, így valójában rettentően szerencsésnek mondhatjuk magunkat, ha az Exclusive Series birtoklására esély nyílik a számunkra. De még ezt követően sincs könnyű dolgunk: rögtön három színből választhatunk.

Nem csak egy Golf pótlék - megérkezett a vadonatúj Volkswagen Polo

Nyomtatás

A Volkswagen a nem prémium márkák közül kétségtelenül az egyik, ha nem a legmagasabb szintet képviseli, amit szinte minden kategóriában bizonyít is. Ezúttal a kisautók szegmensének meghódításán van a sor: noha már az előző generációs Polo is erős ajánlat volt, a most bemutatott új generáció bizony minden ellenlábast szeretne maga mögé utasítani, és erre meg is van az esélye – ezt pedig már az azonos alapokra épülő, ám korábban bemutatott Seat Ibiza is előre jelezte nekünk.

Módosítás dátuma: 2017. június 16. péntek, 13:31

Autó Pult a Petőfi TV-ben

Nyomtatás

Bevetettük legszebb és legkedvesebb fegyverünket: az Autó Pult színeiben Simon Sára kolléganőnk beszélt női szemmel az autótesztelésről, érintve az iparágat és a sztereotípiák témakörét is.

56 millióért kelt el a legelső új Honda Civic Type R

Nyomtatás

Mondhatnánk, hogy nagyon drága autóvásárlás, de valójában inkább jótékonykodás, ajándék autóval: gazdára talált a legelsőnek legyártott új Honda Civic Type R, ám ennek igazán egy agytumorok kutatásával foglalkozó alapítvány örülhetett, ugyanis ők kapták meg a sportkompaktért kiadott kb. 56 millió forintnak megfelelő összeget.

Volkswagen: nem lesz több GTI

Nyomtatás

Noha a cím vélhetően temérdek Volkswagen rajongó számára bizonyára sokkolóan hatott, gyorsan leszögezzük, hogy GTI modelleket továbbra is gyárt majd a wolfsburgi márka, azonban a jelenleginél több típusból nem készül majd sportverzió, tehát a meglévőkhöz képest nem lesznek már újabb GTI kiadások.

Módosítás dátuma: 2017. június 15. csütörtök, 16:27

Még egyszer, búcsúzóul frissült a Lexus CT200h

Nyomtatás

Ezúttal sem túl erőteljesen, de még egyszer felfrissítette a Lexus a CT200h-t. A kompakt így formailag jobban illeszkedik az újabb modellek táborába, de hamarosan így is búcsúzik. Helyét a népszerűségi listán biztosan átveszi majd a Toyota C-HR alapokon érkező kis crossover, az UX.

9. oldal / 757