Várható volt, hogy a franciák hatalomátvétele után az Opel új stratégiával próbál majd sikeresebb lenni a piacon, ám eddig legfeljebb a Peugeot alapokra épülő új crossoverekben nyilvánult meg mindez – amelyek egyébként a tulajdonosváltástól függetlenül is bemutatkoztak volna. Most azonban egy hosszabb távú tervet is bejelentett a márka, amelyben jó és rossz hírekkel egyaránt találkozhatnak a márka kedvelői.

Kezdjük talán inkább a rossz hírekkel: a kabrió Cascadatól, az Adamtól, és a hazánkban egyébként nem elérhető, ám mindössze négy éve bemutatkozott Karltól hamarosan végleg el kell búcsúznunk. Mindennek oka az, hogy a PSA szeretné jövedelmezőbbé tenni a villámos márkát, és ennek érdekében először az olyan rétegmodellektől válnak meg, mint az előbb említett modellhármas. Korábban egyébként azt is egyértelművé tették, hogy a Zafira, illetve a háromajtós Opel Astra, azaz a GTC sem kap utódot – habár előbbi helyére érkezik majd egy hétszemélyes SUV.

Az Adamtól is búcsúznunk kell

Van azonban jó hír is bőven: 2019-ben érkezik a vadonatúj Corsa és Vivaro is, majd 2020-ban a szintén alapjaiban megújuló Mokka X. Ezek mellett az elektromotoros négykerekűekre is nagy hangsúlyt fektet majd a márka: az első tisztán elektromos modell a Corsa villanyos változata lesz, míg a Grandland X kínálata egy konnektoros hibrid kivitellel bővül, és mindkettő elérhető lesz már 2019 nyarától – 2020-ig pedig további két villanymotorral szerelt Opel érkezik.

A Karl itthon egyébként sem volt elérhető

Végezetül, 2024-re minden Opel modellnek lesz majd hibrid, konnektoros hibrid vagy teljesen elektromos változata. A villámosok tehát elvesznek, de cserébe adnak is, habár a valóban nem túl nagy példányszámban fogyó Cascada, Karl és Adam fog talán a legkevésbé hiányozni, és bár valószínűleg ez csak a véletlen műve, valamilyen szinten szimbolikus is lehet, hogy a francia hatalomátvétel után éppen az Opel alapítójának, illetve fiának keresztnevét viselő típusok nem kapnak majd utódot – persze ezt a számlájára kell írnunk, hogy a városi minik szegmense nem igazán szárnyal.

Kommentek