A Mercedes-Benz már korábban beígérte, hogy az új A-osztály esetében – ahogyan a legtöbb friss modelljüknél – már nem csak egy AMG verzió lesz elérhető. Ennek megfelelően az eddigi űr kitöltésére A 35 jelzéssel érkezik majd az újdonság, amelyből két részletfotón már meg is mutattak nekünk néhány részletet a gyáriak.

A két képen egyelőre nem sokat látni, hiszen csupán a látványos sárga fényezés, a normál változatokról érkező fényszóró és a hűtőrács egy részlete látható. Egyedül utóbbi lehet újdonság a két vízszintes króm betétjével, melyek közé természetesen odakerült az AMG betűhármas is. Mindezek ellenére azért nagyjából sejthetjük, hogy mire számíthatunk: nagyobb, agresszívebb légbeömlők, valamelyest ültetett futómű, hátsó szárny és a gyengébbik AMG változatok sajátjának mondható kerek kipufogóvégek kerülhetnek fel az újdonságra – legalábbis, ha marad a megszokott receptnél a csillagos márka.

Egyelőre nem sokat láthatunk belőle, de a sárga fényezés már most izgalmasnak tűnik

Az A-osztály AMG családja egyébként rögtön két taggal bővülhet, hiszen az A 35 és a már eddig is kínált A 45 mellé jöhet az A 45 S változat is. Az A 35 lesz a legolcsóbb és leggyengébb Mercedes-AMG a kínálatban, de ez természetesen nem jelenti azt, hogy ne lenne villámgyors. A teljesítmény nagyjából 300 lóerő körül alakulhat, ami bőven 5 másodperc alatt 0-100-as sprintet eredményezhet, köszönhetően az automata váltónak és az összkerékhajtásnak. Az erőről egyébként egy kétliteres, négyhengeres erőforrás gondoskodik majd. A bemutató az október elején nyitó Párizsi Autószalonon lesz esedékes, de nem csodálkoznánk, ha addig további ízelítőkkel bombáznának minket a csillagosok, vagy esetleg az online leleplezést is megejtenék.

Kommentek