2018. Augusztus 17., Péntek

Frissitve:03:20:32

Külföldi sajtó

Új kategóriába lépett – bemutatón az Aston Martin DBS Superleggera

Nyomtatás

Az Aston Martin hatalmas megújuláson megy keresztül, melynek első állomása a vadonatúj DB11 bemutatása volt még 2016-ban. Azóta már több új modell is piacra került, és még több érkezik majd a következő években, de a nemrég bemutatott DBS Superleggera talán mind közül a legizgalmasabb, hiszen a szuper-GT kategóriában induló kupé nem csak legendás neveket hozott vissza, hanem gyönyörű és villámgyors is egyben – hazai képviselet híján pedig a külföldi kollégák első tapasztalatait igyekeztünk összeszedni ebben a cikkben.

Módosítás dátuma: 2018. augusztus 02. csütörtök, 18:18

Egy legenda újjászületése – nagyító alatt az új, 656 lóerős Ford GT

Nyomtatás

A Fordnak mindig is voltak sportos autói, elég csak a Mustangra gondolni, amely immár hosszú évtizedek óta az izomautók szerelmeseinek ikonja. Talán a legendás vadlovas típust sem túlzás sportautónak hívni, ám az amerikai gyártó palettáján megbújik egy másik modell, ami egy Focus, vagy egy Fiesta láttán vélhetően nem túl sokaknak jutna eszébe. A rajongók bizonyára tudják, hogy mire gondolunk: a korábban GT40, majd az utóbbi két generációjában már csak egyszerűen GT névre hallgató vadorzó bizony ízig-vérig az amerikai gyártó szülöttje, a legújabb változatának kiszállítása pedig nem is olyan régen kezdődött meg, így néhány szerencsés külföldi újságíró már ki is próbálhatta – az ő véleményüket foglaljuk most össze egy csokorba szedve.

Módosítás dátuma: 2018. február 08. csütörtök, 19:24

Az autó, amit még egy Porschénél is jobb vezetni – menetpróbán az Alpine A110

Nyomtatás

Megannyi ízelítő és előzetes bemutató után végre itt van közöttünk, egy legenda feltámadt: újra él az Alpine. Az A110 modellről pedig végre befutottak az első menetpróbák, a külföldi sajtó pedig teljesen odavan a modellért – mutatjuk is, hogy miért.

Módosítás dátuma: 2018. január 17. szerda, 13:28

Kikezdhetetlen? – bemutatjuk, mire képes a Bentley Bentayga

Nyomtatás

Az autóipar legelőkelőbb szereplői mindig is külön kasztként voltak jelen: a hétköznapi trendek általában nincsenek rájuk hatással, hiszen teljesen más igényeknek kell megfelelniük. Néha azonban ők sem tudják visszaverni az újdonság szelét, ilyenkor pedig hatalmas erőket kell bevetniük, hogy meg tudjanak felelni az újonnan támasztott igényeknek. Így történt ez most is, amikor az emelt hasmagasságú modellek minden kategóriában hódítanak. A legexkluzívabb márkák közül pedig először a Bentley lépett, méghozzá a Bentayga megalkotásával – most pedig már tudjuk, hogy mire képes az autó.

Módosítás dátuma: 2016. november 09. szerda, 11:05

Az autózás mesterfoka - Astion Martin DB11 menetpróba

Nyomtatás

Vannak szuperautók, luxusmodellek, amelyek világába nem csupán az autószalonokon vagy épp valamelyik európai nagyváros utcáján csöppenhetünk bele, hanem mozivászon előtt ülve is átélhetjük, még ha csak minimálisan is azt az élményt, amelyet vágyaink tárgya képes nyújtani. Ilyen az Aston Martin, sok más film mellett a James Bond sorozat főszereplőjeként – ezúttal a márka legújabb modelljéről gyűjtöttük össze a nemzetközi lapok tapasztalatait.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 12. péntek, 15:50

Kisebb étvágy, azonos teljesítmény: jobbak az újraprogramozott csalós VW-motorok?

Nyomtatás

Még egy év sem telt el azóta, hogy nyilvánosságra került a Volkswagen-konszern dízelbotránya, amely az elmúlt években, évtized(ek)ben kétségtelenül az autóipar egyik legnagyobb botránya. A németek még mindig nyakig benne vannak a slamasztikában: felfoghatatlan veszteségeket könyvelhettek el már eddig is, ráadásul a sztorinak még koránt sincs vége, hiszen nem elég, hogy óriási presztízsveszteség érte a céget, de egyrészt kárpótolni kell az államokat, a vevőket, ráadásul nem utolsósorban ki kell valahogy javítani az okozott problémát, történetesen a kelleténél jóval magasabb károsanyag-kibocsátású motorokat.

Módosítás dátuma: 2016. július 06. szerda, 06:09

Egy legenda visszatérése – Honda NSX bemutató

Nyomtatás

Amikor idén januárban a Honda lerántotta a leplet a vadonatúj NSX sportautóról, Ayrton Senna arcán biztosan kiült a mosoly a mennyországban. Ugyanis az eredeti, és nyugodtan kijelenthetjük, hogy időközben legendássá vált NSX fejlesztésében Senna alaposan kivette a részét, a japánok a rendkívül tehetséges F1-es pilóta segítéségével hangolták az autót, így nem meglepő, hogy a versenyzőnek nagyon kedves volt az NSX, aminek természetesen büszke tulajdonosa is volt.

Módosítás dátuma: 2015. november 03. kedd, 20:02

Mégsem múlik el a világ dicsősége – Ferrari 488 GTB bemutató

Nyomtatás

Mi magunk is számos alkalommal megénekeltük, hogy szép lassan elmúlik a világ dicsősége, már amennyiben a sportautókat nézzük. Igen, ugyanis az új gépekben lassan több az elektronikai csoda, mint a mechanikai finomság, a váltásokat a sofőr helyett automatika végzi, sokszor összkerékhajtás igyekszik fokozni a tapadást, ami az élményből csippent le picit, s ami a legszomorúbb, hogy a jó öreg szívómotorokat szinte minden gyártónál feltöltött egységek váltják fel, amelyek rendszerint jóval szívtelenebbek elődeiknél.

Módosítás dátuma: 2015. augusztus 04. kedd, 20:32

114 millióba került, mégis elkapkodták – McLaren 675LT bemutató

Nyomtatás

Amikor a McLaren idén márciusban, a Genfi Autószalonon leleplezte középső modellsorozatának csúcsmodelljét, a 675LT-t, szinte mindenki elámult az autó kvalitásai és szépsége láttán. Aztán a második sokk akkor ért minket, amikor nyilvánossá vált a típus ára. A gyáriak 260 ezer fontban határozták meg a különlegesség ellenértékét, ami átszámítva úgy 114 millió forintnak felel meg.

Módosítás dátuma: 2015. július 28. kedd, 19:26

A jövő középkategóriása a mában – Volkswagen Passat GTE bemutató

Nyomtatás

A Volkswagen végre megkezdte az egészen frissen leleplezett, konnektoros hibrid Passat GTE gyártását. A hibrid középkategóriásban az egyazon elven dolgozó Golf GTE technikája dolgozik, azonban a mérnökök a magasabb kategóriás Passathoz igazították a hajtásláncot, így az még erősebb lett, amihez nagyobb akkuk is dukálnak. Nekünk még sajnos nem volt alkalmunk kipróbálni az autót, azonban egyes szerencsés külföldi kollégák már vezethették a típust, mi pedig külföldi sajtó rovatunk adta lehetőségeit kihasználva be is mutatnánk Olvasóinknak a modellt a kinti cikkekben olvasottak alapján.

Módosítás dátuma: 2015. július 21. kedd, 19:53

A világ legjobb SUV-ja? – górcső alatt az Alpina XD3

Nyomtatás

A tuningpiac követhetetlensége, és gyakran gyatra minősége révén az autózás ezen iparágával nem ingünk foglalkozni az Autó Pultnál, azonban vannak olyan cégek, amelyek újdonságait rendszeresen bemutatjuk Olvasóinknak. Ha tuningról van szó, oldalunkon leggyakrabban tán a bajorországi, BMW-k nemesítésére szakosodott Alpina cég termékeiről olvashatnak, ami nem véletlen.

Módosítás dátuma: 2015. április 27. hétfő, 23:22

1. oldal / 6