2018. Augusztus 18., Szombat

Frissitve:03:20:32

Külföldi sajtó

Veni, vidi, vici - Porsche 911 GT3 RS 4.0 menetpróba

Nyomtatás

Stuttgartban soha nem unalmas az élet, s ezt tanúsítja az is, hogy látogatásunk alkalmával még a nyugodt hétvége dacára sem volt olyan pillanat, hogy a Porsche egy-egy csúcsmodellje ne remegtesse meg a múzeum ablakait. Időnként azért a rajongók paradicsomában is van ok a szomorúságra: például akkor, amikor a Porsche 911 Carrera 997-es generációja nyugdíjba vonul, hogy még nagyobb és nemesebb hatalomnak adja át a helyét. A konstruktőrök persze igyekeznek megvigasztalni minket, így aztán könnyek mégsem szöknek a szemünkbe, hiszen a GT3 RS 4.0 társaságában még búcsúnk is boldogít.

Módosítás dátuma: 2012. január 04. szerda, 21:59

Élményhajhász - Mercedes-Benz SLK 55 AMG menetpróba

Nyomtatás

Léteznek olyan autók, melyek megjelenésekor minden tekintet rájuk szegeződik, s egyszerűen megáll az élet az utcákon. A lelkünk mélyén ugyan sokszor vágyunk arra, hogy a piros szőnyegen a tapsoló tömeg sorai között villanjanak ránk a vakuk, a valóságban azonban jó adag exhibicionizmus kell ahhoz, hogy mindezt különösebb pironkodás nélkül vészelhessük át.

Módosítás dátuma: 2011. december 29. csütörtök, 12:17

Átmeneti megoldás - Volkswagen Golf Blue-e-Motion vs. TwinDRIVE

Nyomtatás

Nem vagyok az összeesküvés-elméletek nagy rajongója, és a környezettudatosság fontosságával is tisztában vagyok, de ha a tűzhöz legközelebb álló fejlesztők szemébe nézek, mégsem érzem azt az illatot a levegőben, ami a spanyolviasz első cseppjeinek lángra lobbanásával betöltené a szobát.

Módosítás dátuma: 2011. december 22. csütörtök, 12:13

Az utolsó halhatatlan - Land Rover Defender 2.2 és 2.4D

Nyomtatás

Filozófusok gyakran teszik fel a kérdést, hogy vajon mi is az élet értelme, s bár sokan sokféle módon fogalmazzák meg mondandójukat, én mégis legszívesebben a válaszon 60 évig gondolkodó Goethére hallgatok, aki Faustjában a küzdelmet jelölte meg, s ha neki nem hiszünk, akkor Madách Imre szavait illene magunkban felidézni, aki Az ember tragédiájában hasonló következtetésre jutott.

Módosítás dátuma: 2011. november 11. péntek, 18:41

Tiltott gyümölcs – górcső alatt az itthon nem kapható VW Golf Cabrio

Nyomtatás

Sajnos sok esetben kimaradunk a jóból, ami ezúttal különösen igaz mondás lehet, hiszen a Volkswagen többek között stratégiai és piaci okokra hivatkozva nem forgalmazza hazánkban a Golf Cabriót, pedig a keménytetős EOS létezése ellenére biztosan sokan lecsapnának a kínálkozó lehetőségre. Hogy miért? Kiderül a cikkből.

Módosítás dátuma: 2011. szeptember 15. csütörtök, 15:30

Utcára tévedt ismeretlen brit harcos – Ginetta G40R bemutató

Nyomtatás

Már számtalanszor magasztaltuk az egekig a könnyűépítésű sportautókat, ugyanis rendületlenül hisszük és valljuk, hogy a vezetési élmény adrenalinban leginkább gazdag formája elsősorban nem a lóerőkből vagy a hengerek számából, hanem az alacsony tömegből és a kedvező súly/lóerő arányból „érkezik”. Miután már számos neves könnyűépítésű élményautót bemutattunk Önöknek, ezúttal egy kevésbé népszerű friss típussal ismerkedhetnek meg.

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 16. kedd, 07:49

Hétköznapi kanyarvadász - Ferrari FF menetpróba

Nyomtatás

A Dolomitok hegycsúcsait csontig hatoló üvöltés rázza, ami hosszan visszhangzik a levegőben. A baljós hangorkán jelezhetné a világ végének közeledtét is, ezúttal mégis mi magunk vagyunk a pokol urai, hiszen egy szuperautó volánja mögött űzzük a vadat, nem kevesebb mint 660 lóerőt irányításunk alatt tartva, miközben az egyik kanyarból kigyorsítva egy pillanatnyi pihenőt engedélyezünk a kerámia féktárcsákba harapó betéteknek, hogy a következő visszafordító kijáratában már újra világgá kürtöljük a nyers erő diadalát.

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 10. szerda, 10:12

Hibrid titánok harca: BMW 7 vs. Mercedes S vs. Porsche Panamera

Nyomtatás

A luxuslimuzinok gyártóinak nincs könnyű dolga, hiszen ebben a kategóriában a vásárlók egy olyan „minden az egyben” autóra vágynak, ami a gyorsaságon, a kényelmen, és a sportosságon túl képviseli a csúcstechnikát, és kisugározza azt a visszafogott eleganciát is, ami ugyanúgy megállja a helyét egy üzleti tárgyalás helyszínén, mint a családi összejövetelek alkalmával.

Módosítás dátuma: 2011. július 28. csütörtök, 09:17

Az utolsó szamuráj - Morgan 3 Wheeler menetpróba

Nyomtatás

Képzeljük el, hogy beállítjuk garázsunkba napjaink egy elismert sportautóját, és elkezdjük róla rétegenként lefejteni mindazt, ami ártalmas lehet a vezetési élmény valódi eszenciájának megtapasztalásához!

Módosítás dátuma: 2011. július 11. hétfő, 09:54

Schwarzenegger unokája is gyúr – izomautók most és hajdanán

Nyomtatás

Akár Budapest utcáit is hozhatnám példának, ám manapság talán már a vidéki nagyvárosok flaszterét taposva is egyre gyakrabban pillantunk meg egy-egy elrobogó amerikai izomautót, ami azt mutatja, hogy nagyjából fél évszázaddal a kaszt megszületése után még mindig van létjogosultsága a férfias formájú V8-asoknak.

Módosítás dátuma: 2011. július 07. csütörtök, 09:45

Csillag született? – menetpróbán a Mercedes-Benz C63 AMG Coupé

Nyomtatás

A Mercedes-Benz az új C Coupe megalkotásával már egy ízben sikert könyvelhetett el magának, hiszen a forma meglehetően szépre sikerült, ami a régebbi generációkkal ellentétben a férfiak szívét is könnyedén rabul ejti, az AMG műhelyében pedig ezúttal a teljesítményt sem spórolták ki a kívánatos kétajtósból. Lássuk, hogyan veszi fel a kesztyűt a C63 AMG Coupé a vetélytársakkal szemben!

Módosítás dátuma: 2011. május 26. csütörtök, 15:36

4. oldal / 6