2018. Augusztus 17., Péntek

Frissitve:03:20:32

Külföldi sajtó

Még, még, még, ennyi nem elég - próbán az Ariel Atom 3 Mugen

Nyomtatás

Az atom szóval kapcsolatban mostanában mindenkinek az –erőmű és az –energia összetételek ugranak be. A biztonságosan kordában tartható folyamatot sokan veszélyesnek, félelmetesnek titulálják, miközben az apró részecskék által felszabadított energiát gyakorlatilag mindnyájan használják.

Módosítás dátuma: 2011. május 16. hétfő, 16:38

Majdnem mindenható - Lamborghini Aventador menetpróba

Nyomtatás

Alig hat éves lehettem, amikor újonnan megérkezett Ladánk felett érzett örömében édesapám a balatoni vakációt először váltotta külföldi kirándulásra. A Bibione felé vezető úton éppen egy benzinkútra készültünk behajtani, amikor hátulról valamiféle földrengés, vagy világvégéhez vezető hangorkán csapott meg minket, s néhány pillanattal később a semmiből tűnt elő egy Lamborghini Countach. Ahogy vezetője a fékre lépett, végre földi halandók számára is kirajzolódott a piros szuperautó sziluettje, amit a nyolcvanas évek derekán még megpillantani is kiváltság volt.

Módosítás dátuma: 2011. május 07. szombat, 10:29

BMW 7-est győz a Jaguar XJ – még a német sajtóban is

Nyomtatás

Német autós újságírás. Sokan Istenként tisztelik, mások pedig csak a fejüket fogják. Pedig az erős részrehajlóságon nem szabad meglepődni, elvégre mi is rögtönzött szózatokkal dicsőítenénk, ha lenne saját autógyártónk – ennyi nemzeti öntudat azért nem árt. Azonban néha az már kicsit sok, hogy a legtöbb külföldi összehasonlító teszt végeredményét meg tudjuk mondani előre, gyártó alapján.

Módosítás dátuma: 2011. március 30. szerda, 21:34

A jobbik M5-ös BMW? – górcső alatt az 507 lóerős Alpina B5 Biturbo

Nyomtatás

Mi alapvetően nem foglalkozunk tuningolt autókkal, de ettől a BMW-k nemesítésére szakosodott, komoly hagyományokkal rendelkező németországi Alpina esetében eltekintünk. Ennek két oka van: egyrészt a cég folyton-folyvást hangsúlyozza, hogy ők BMW-ket nemesítenek és nem tuningolnak (termékeiket ismerve ez bizony nem csupán marketingmaszlag, hanem van is benne valami), másrészt pedig a bajor gyártó szinte gyermekeként tekint az Alpinára.

Módosítás dátuma: 2011. január 25. kedd, 18:58

Álmomban már láttalak - menetpróbán a Ferrari 599 GTO

Nyomtatás

Gran Turismo Omologato – a kifejezés már önmagában jól cseng, s a betűhármas az autókért rajongók elméjének legmélyebb bugyraiba égett bele. Felsőbbrendűség, csúcstechnika és a sebesség zabolázatlan élvezete társult ehhez a rövidítéshez, mely Maranellóban eddig mindössze két autóra került rá.

Módosítás dátuma: 2010. december 16. csütörtök, 14:59

Legenda vagyok – menetpróbán az Audi Quattro

Nyomtatás

Ha  valaki megkérdezné tőlem, hogy melyik a kedvenc autóm, nem tudnék rögtön válaszolni. Vagyis tudnék, de azt hiszem, hosszasan sorolnám a különféle típusok nevét, amelyek valamilyen egzotikumuk folyamán a szívembe lopták magukat. Ezek között szerepel az Audi (Ur)Quattro is.

Módosítás dátuma: 2010. november 29. hétfő, 00:42

A jövő macskaszemmel – kilométerek a turbinás Jaguar C-X75 volánjánál

Nyomtatás

C-X75 – nem hibáztatok senkit, ha semmitmondónak tűnik a négykarakteres kombináció. Elvégre a tanulmányautók jönnek, aztán még gyorsabban mennek, és bár a fejlődés nagy részét nekik köszönhetjük, végül mindig egy sötét garázs - vagy jobb esetben egy múzeum - sarkában kötnek ki.

Módosítás dátuma: 2010. november 16. kedd, 13:38

Az élvezet forrása - Porschékat szorongat a Lotus Evora S

Nyomtatás

A Lotusokra mostanság kicsit furcsa szemmel nézek, egyszerűen, ha valaki kimondja a brit márka nevét, mindig a szépséges kocka Espritre, vagy a kissé lekerekített vonalakkal megszelídített utódjára asszociálok, esetleg a sötétszín Forma-1-es gépekre. Ilyenkor eszembe sem jut a kis izgága Elise, sem az Evora, pedig mindkettő a maga nemében kiváló koncepció.

Módosítás dátuma: 2010. november 03. szerda, 10:41

Közelebb, mint valaha - Jaguar XK 4.2 Convertible tartós teszt

Nyomtatás

Alig tizennégy évvel ezelőtt történt, hogy az egyik tanulmányi utam során Rómában jártam. Ekkor már ugyan ott csörgedezett az ereimben az autók iránti vonzalom, de az ott szerzett benyomás talán a végső lökés volt, ami a járművekhez irányított. Az egyik este a Trevi-kút irányába sétáltunk, ami talán az egyik legszebb építmény, amit emberi kéz valaha alkotott, én mégis leültem a medence partjára és közel fél órán keresztül le se vettem a szemem a mellette veszteglő ezüstszínű

Módosítás dátuma: 2010. október 28. csütörtök, 15:44

Világok harca - Porsche 911 Turbo vs. Corvette ZR1

Nyomtatás

Minden idők leggyorsabb Corvette-je mindenkinek piszkálja a csőrét. A 647 lóerős sportautót amerikaiak hasonlították németek ellen, majd a németek is visszavágtak a saját összehasonlítójukkal, hogy a brit sajtót már ne is említsük.

Módosítás dátuma: 2010. szeptember 22. szerda, 11:57

Senki földjén - 1757 lóerő, négy autó, egy teszt

Nyomtatás

Azoknak, akik manapság sportautót szeretnének vásárolni igen, nehéz dolguk van, hiszen a kínálat több mint bőséges. Aki egy vérbeli versenyzőre vágyik, voksolhat például egy Porsche 911-re, egy Ferrari 458 Itáliára és még hosszasan sorolhatnám. De mi a helyzet azokkal, akiknek ugyan egy-egy V8-as motor hörgő üvöltésétől vagy egy turbófeltöltő sivító hangjától forr a vér az ereikben, de egy percig sem gondoltak arra, hogy különösebb feltűnést keltsenek az utcákon.

Módosítás dátuma: 2010. augusztus 31. kedd, 11:14

5. oldal / 6