2018. Augusztus 18., Szombat

Frissitve:03:20:32

Külföldi sajtó

Countryman vs. Juke - hegymászó aszfaltbetyárok harca

Nyomtatás

A hétvégén érkezett hideg levegő és csapadék borús hangulatot hozott kis hazánkba, ám ezt oldandó két vidám városi terepjáróval próbáljunk meg ezt feledtetni és egy kis mosolyt vinni kedves olvasóink arcára. A MotorTrend a MINI Countrymant és a Nissan Juke-ot tette próbára egy összehasonlító teszt erejéig.

Módosítás dátuma: 2011. február 07. hétfő, 23:53

Kezdő milliomosoknak - próbán a Rolls-Royce Ghost

Nyomtatás

Rolls-Royce… ez a név már időtlen idők óta azonos a kivételes elegancia és luxus, az igényesség és a fenségesség egyvelegével. Bár a márka története során voltak hegyek s völgyek is, mostanában az angolok pozíciója a piacon stabilizálódni látszik, ennek eredményeképpen jelentették be a már-már bazári Phantom kistestvérét, a Ghostot 2006-ban a Párizsi autószalonon. A luxusautó protoípusa a 2009-es Genfi Autószalonon mutatkozott be a közönségnek, most pedig az Autocar exkluzív tesztjének köszönhetően mi is betekintést nyerhetünk a patinás márka kisebbik modelljének lelkivilágába.

Módosítás dátuma: 2010. július 15. csütörtök, 10:39

Extravagáns német trió – R8 / SLS / 911Turbo

Nyomtatás

Az amerikai Motortrend szakírói tesztelték a manapság kapható német sportautók elit klubjába tartozó Audi R8 – Mercedes SLS – Porsche 911 Turbo hármast, amelyek hasonlóan bődületes erejük és kivételes pedigréjük ellenére teljesen különböző karakterek. De ki lesz a győztes? 

Módosítás dátuma: 2010. június 22. kedd, 08:19

Melyik a tutibb választás? A Polo, vagy a Golf? – a downsizing jegyében

Nyomtatás

Eljött az idő, hogy egy újabb csemegét emeljünk át olvasóinknak valamely neves külföldi sajtóból. Legutóbbi külhoni cikkünkhöz hasonlóan jelen esetben is egy német földről származó cikket közvetítünk önöknek - mégpedig egy valóban érdekes és sokak számára hasznos összehasonlító tesztet az Auto Zeitung magazin oldalairól.

Módosítás dátuma: 2010. május 05. szerda, 19:19

7-es BMW-t győz a Jaguar XJ – még a német sajtóban is. Kitekintés külföldre.

Nyomtatás

Német autós újságírás. Sokan Istenként tisztelik, mások pedig csak a fejüket fogják. Pedig az erős részrehajlóságon nem szabad meglepődni, elvégre mi is rögtönzött szózatokkal dicsőítenénk, ha lenne saját autógyártónk – ennyike nemzeti öntudat azért nem árt. Azonban néha az már kicsit sok, hogy a legtöbb külföldi összehasonlító teszt végeredményét meg tudjuk mondani előre, gyártó alapján.

Módosítás dátuma: 2010. május 19. szerda, 00:37

Amikor a ráció odavész – nagyító alatt a Spyker C8 Aileron

Nyomtatás

Piszkosul drága, nem is igazán gyors, mégis bárki beállítaná garázsába. Nem, ezúttal nem egy exkluzív Rolls-Royce modellről esik szó, hanem a Saab újdonsült tulajdonosának, a holland Spykernek legújabb termékéről.

Módosítás dátuma: 2010. április 07. szerda, 07:41

Vajon mennyire hatásosak a start-stop rendszerek? – kattintson, és kiderül!

Nyomtatás

Start-stop rendszerek… aki egy kicsit is jártas az autós világban, az tudhatja, hogy a nagy károsanyag-kibocsátási harc közepette már a csapból is ez folyik. Egyértelműen megfigyelhető a tendencia, hogy szép lassan szinte minden gyártó bejelenti saját megoldásának piacra kerülését, amin nincs is mit csodálkozni, hiszen talán

Módosítás dátuma: 2010. március 23. kedd, 01:58

Éles bevetésen a Honda CR-Z – külföldi sajtó

Nyomtatás

A brit Autocar magazin újságírói abba a szerencsés helyzetbe kerültek, hogy a Honda meghívta őket Japánba egy menetpróbára, melynek keretén belül az angolok kipróbálhatták a gyártó új büszkeségét, a hivatalosan a Genfi Autószalonon bemutatkozó CR-Z-t, mely rendkívül

Módosítás dátuma: 2010. március 19. péntek, 00:13

Titánok küzdelme – amikor a Lexus LFA kihívja a Mercedes SLS AMG-t…

Nyomtatás

Ami számunkra (reméljük, csak egyelőre) álom, az egyes neves külföldi autós lapok számára a valóság… Alig két hete történt, hogy a Genfi Autószalonon még sűrű nyálcsorgatás közepette álltunk a Lexus, illetve a Mercedes standjánál, gyönyörködve a két cég csúcs sportautóiban: a mindössze 500 darabos szériában piacra kerülő high-tech LFA-ban, illetve a retro-technokrata SLS AMG-ben. Amennyiben olyan helyzetbe kerülnék, hogy választhatnék a két csodajárgány között, hogy melyiket vihetem haza közülük, egészen biztosan megőrülnék - hosszú éjszakák átvirrasztása közben.

Módosítás dátuma: 2010. szeptember 22. szerda, 07:07

A láthatatlan frissítés – a megújult Lexus IS-F közelebbről

Nyomtatás

A Lexus tökéletes érzékkel pótolta az IS-F eddigi legnagyobb hiányosságát. Mindenféle komolyabb formatervi átmunkálás helyett önzáró Torsen differenciálművel tette még kívánatosabbá 423 lóerős középkategóriás szedánját. A brit evo magazin munkatársai pedig már ki is próbálhatták a kifinomultabban őrjöngő japánt.

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 13. szombat, 07:53

Sosem halunk meg - újra Európában az MG

Nyomtatás

Azt gondolták, hogy a Saab nagy túlélő? Korántsem, igaz, fennmaradása komoly jelentőséggel bír az autóiparban. Azonban a britek produkálják rendre a legnagyobb feltámadásokat, amelyre a legújabb példát az MG szolgáltatja. A márka ugyanis hamarosan ismét megkezdi az árusítást - egyelőre csak a szigetországban. Ámde korábbi, egyértelműen sportos modelljei helyett igazi meglepetéssel kezdenek

Módosítás dátuma: 2010. február 22. hétfő, 02:59

6. oldal / 6