Különlegességek

Jaguar XKR Convertible teszt - Mesés élet

Nyomtatás

Az életben vannak jó és még jobb dolgok. Ha azt kérik, hogy utazzak le a Balatonra, a világ egyik legszebb tavához, az a jó dolgokhoz tartozik. Ha pedig azt is mondják, hogy ott teszteljek le egy Jaguart, az már a még jobb kategória. De mit mondjak, ha a patinás brit márka valaha készült egyik legélvezetesebb autójának, az 510 lóerős XKR kabrió változatának kulcsát adják a kezembe?

Módosítás dátuma: 2012. október 29. hétfő, 09:54

Mercedes-Benz SL 350 teszt - Királyok autója, az autók királya

Nyomtatás

Olvasóink közül bizonyára sokan tudják, hogy a Mercedes-Benz legendás sportautója, az SL-sorozat nyugdíjas korba lépett: a típus idén ünnepli 60. évfordulóját, a csillagos márka pedig a jubileumot nem hagyhatta szó nélkül: épp e jeles évforduló alkalmából került piacra a széria legfrissebb, R231 kódjelű hatodik generációja, a márka hazai importőrének hála pedig a világpremier után alig néhány hónappal máris megkaparinthattuk tesztelésre az autót.

Módosítás dátuma: 2012. július 19. csütörtök, 11:52

Nissan Juke-R menetpróba - Gyermeki én

Nyomtatás

A kisautó és a nagy teljesítmény házasítása mindig örömteli eredményt hoz. A Juke-R ennek a műfajnak a legradikálisabb képviselője. Az aranyáron szériába kerülő modell a szuperautós képességekkel bíró Nissan GT-R hajtásláncát kapta meg. A végeredményt pedig mi magunk, itt, Budapesten kipróbálhattuk.

Módosítás dátuma: 2012. július 19. csütörtök, 11:48

Toyota Hilux 3.0 D-4D - Namíbiai Naplók II. rész

Nyomtatás

Zuhanok. Hirtelen földet érek és körülnézek. A hőség fojtogat egy fehér hálóban, amelyet néhány, vacsorát nélkülöző szúnyog vesz körül. Ismét egy fárasztó nap, gondolom végig sztoikusan nyugtázva a tényt, hogy fogalmam sincs, hol vagyok. Aztán hirtelen idegpályáim a helyükre rázódnak, épp egy másodperccel azelőtt, hogy nyugodt mosoly ül ki az arcomra: az ország Namíbia, a helyszín pedig nem is lehetne különlegesebb.

Módosítás dátuma: 2012. július 19. csütörtök, 11:50

Chevrolet Camaro 6.2 V8 teszt - Hang, fény, füst

Nyomtatás

Először szögezzünk le valamit: ilyen autó eddig még soha nem készült és valószínűleg már sokáig nem is fog. A Camaro egy átmeneti termék, amely a tradicionális amerikai izomautók megújulásának határmezsgyéjén mozog. Hogy miért is?

Módosítás dátuma: 2013. március 26. kedd, 20:01

Különc autók tesztje II. rész - Egy mindenkinek

Nyomtatás

A tegnapi sportos kettős után ezúttal a különcautók három újabb képviselőjét vesszük górcső alá. Aki az előző részből kimaradt, ezen a linken bepótolhatja hiányosságát, hogy utána magasabbra léphessen. De csak átmenetileg, összehasonlítónk másik kakukktojása ugyanis bebizonyítja, hogy túlzások nélkül is lehet különcködni.

Módosítás dátuma: 2012. május 22. kedd, 09:53

Különc autók tesztje I. rész - Mindenki egyért

Nyomtatás

Autógyártók, gratulálunk! Kellett jó pár év, ám végre ismét rájöttetek: az emberek szeretik a különleges autókat. Szeretnek érezni, örülni, vagy sírni: embernek lenni. A 21. század technológiájával felvértezve pedig még több kompromisszummal tudunk leszámolni. A hangulat a tetőfokára hág, miközben semmit nem kell beáldozni? Ez azért nem igaz, de az már ígéretes, hogy ha a temérdek érzelemért nem kell keservesen megfizetni - például a kasszánál sem.

Módosítás dátuma: 2012. június 13. szerda, 16:55

Radical SR3 menetpróba - Elszállás

Nyomtatás

Ennek a cikknek valójában nem is kellett volna elkészülnie. És nem csak azért, mert a brit manufaktúra, a Radical termékei olyan gyorsak, hogy félelmetes képességeikről a legalitás határát súrolva leginkább csak négyszemközt suttogva lenne szabad beszélni. Hanem azért sem, mert tulajdonképpen egy másik modell bemutatójára indultunk el a híres Brnói versenypályára.

Módosítás dátuma: 2012. május 22. kedd, 09:42

Porsche Panamera Diesel teszt - Lélektelen tökéletesség

Nyomtatás

A stuttgarti Porsche-rendezvény programfüzetét olvasgatva már előre dörzsöltem tenyereimet, amikor eljutottam a „3-4 órás tesztvezetés ponthoz". Az invitálás tárgyát ugyan nem valamely új Porsche-modell bemutatása képezte, hiszen a márka különleges gépjárműveket építő Exclusive részlegének 25 éves évfordulójának megünneplésére/megemlékezésére voltunk hivatalosak a márka főhadiszállásán, ám Porschéről lévén szó természetesen nem maradhatott ki a próbaút sem a repertoárból.

Módosítás dátuma: 2012. július 14. szombat, 12:28

Porsche 911 Carrera 3.2 Cabriolet (1984) - Örök fiatalság

Nyomtatás

Néhány éve, autós pályafutásom kezdete előtt még álmomban is alig mertem olyan szépet vizionálni, mint ami néhány napja megadatott nekem: egy borongós, kellemesen hűvös őszi délutánon egy Porsche 911 Carrera 3.2 Cabriolet társaságában róttam a budai dombok útjait - mondanom sem kell, felejthetetlen élmény volt, és erről elsősorban az autó tehet, amely mellesleg személyes kedvencem a (közel) veteránkorú négykerekűek között.

Módosítás dátuma: 2012. április 02. hétfő, 07:45

Bavaria 36 és BMW 740d teszt II. rész - Luxus bajorok vízen és földön

Nyomtatás

A hétfői borút megtörve balatoni nyarat és tejben-vajban fürösztő Kánaánt hoztunk Önöknek. Folytatva elmélyedésünket a bajor luxusautó és -vitorlás tesztjébe, feltárjuk a köztes döntések hátrányait és a nagyszerűségről nem megfeledkezve érjük el a tökéletes választást.

Módosítás dátuma: 2012. április 02. hétfő, 07:46

5. oldal / 8