Különlegességek

Chevrolet Camaro 6.2 V8 teszt - Hang, fény, füst

Nyomtatás

Először szögezzünk le valamit: ilyen autó eddig még soha nem készült és valószínűleg már sokáig nem is fog. A Camaro egy átmeneti termék, amely a tradicionális amerikai izomautók megújulásának határmezsgyéjén mozog. Hogy miért is?

Módosítás dátuma: 2013. március 26. kedd, 19:01

Különc autók tesztje II. rész - Egy mindenkinek

Nyomtatás

A tegnapi sportos kettős után ezúttal a különcautók három újabb képviselőjét vesszük górcső alá. Aki az előző részből kimaradt, ezen a linken bepótolhatja hiányosságát, hogy utána magasabbra léphessen. De csak átmenetileg, összehasonlítónk másik kakukktojása ugyanis bebizonyítja, hogy túlzások nélkül is lehet különcködni.

Módosítás dátuma: 2012. május 22. kedd, 08:53

Különc autók tesztje I. rész - Mindenki egyért

Nyomtatás

Autógyártók, gratulálunk! Kellett jó pár év, ám végre ismét rájöttetek: az emberek szeretik a különleges autókat. Szeretnek érezni, örülni, vagy sírni: embernek lenni. A 21. század technológiájával felvértezve pedig még több kompromisszummal tudunk leszámolni. A hangulat a tetőfokára hág, miközben semmit nem kell beáldozni? Ez azért nem igaz, de az már ígéretes, hogy ha a temérdek érzelemért nem kell keservesen megfizetni - például a kasszánál sem.

Módosítás dátuma: 2012. június 13. szerda, 15:55

Radical SR3 menetpróba - Elszállás

Nyomtatás

Ennek a cikknek valójában nem is kellett volna elkészülnie. És nem csak azért, mert a brit manufaktúra, a Radical termékei olyan gyorsak, hogy félelmetes képességeikről a legalitás határát súrolva leginkább csak négyszemközt suttogva lenne szabad beszélni. Hanem azért sem, mert tulajdonképpen egy másik modell bemutatójára indultunk el a híres Brnói versenypályára.

Módosítás dátuma: 2012. május 22. kedd, 08:42

Porsche Panamera Diesel teszt - Lélektelen tökéletesség

Nyomtatás

A stuttgarti Porsche-rendezvény programfüzetét olvasgatva már előre dörzsöltem tenyereimet, amikor eljutottam a „3-4 órás tesztvezetés ponthoz". Az invitálás tárgyát ugyan nem valamely új Porsche-modell bemutatása képezte, hiszen a márka különleges gépjárműveket építő Exclusive részlegének 25 éves évfordulójának megünneplésére/megemlékezésére voltunk hivatalosak a márka főhadiszállásán, ám Porschéről lévén szó természetesen nem maradhatott ki a próbaút sem a repertoárból.

Módosítás dátuma: 2012. július 14. szombat, 11:28

Porsche 911 Carrera 3.2 Cabriolet (1984) - Örök fiatalság

Nyomtatás

Néhány éve, autós pályafutásom kezdete előtt még álmomban is alig mertem olyan szépet vizionálni, mint ami néhány napja megadatott nekem: egy borongós, kellemesen hűvös őszi délutánon egy Porsche 911 Carrera 3.2 Cabriolet társaságában róttam a budai dombok útjait - mondanom sem kell, felejthetetlen élmény volt, és erről elsősorban az autó tehet, amely mellesleg személyes kedvencem a (közel) veteránkorú négykerekűek között.

Módosítás dátuma: 2012. április 02. hétfő, 06:45

Bavaria 36 és BMW 740d teszt II. rész - Luxus bajorok vízen és földön

Nyomtatás

A hétfői borút megtörve balatoni nyarat és tejben-vajban fürösztő Kánaánt hoztunk Önöknek. Folytatva elmélyedésünket a bajor luxusautó és -vitorlás tesztjébe, feltárjuk a köztes döntések hátrányait és a nagyszerűségről nem megfeledkezve érjük el a tökéletes választást.

Módosítás dátuma: 2012. április 02. hétfő, 06:46

BMW 740xd és Bavaria 36 teszt - Luxus-bajorok földön és vízen

Nyomtatás

Öt méter töménytelen luxus. Egy tejben-vajban fürösztő két méter széles limuzin. Státuszszimbólum. Korunk legmodernebb vívmányai, melyek tökéletesen semmissé teszik az A és B pont között – utazással – töltött perceket. Egy teleport készülék, átható illatú bőrözéssel és kerámia kapcsolókkal. Évtizedes tradíciók vegytiszta esszenciája. Tud ezzel egyáltalán valami versengeni?

Módosítás dátuma: 2012. június 13. szerda, 15:52

Mazda RX-7 és Mazda RX-8 teszt a négyzeten - Évek ölelése

Nyomtatás

Vélhetően a világ legszélsőségesebb sportos autói ők. Csak éppen nem abban az értelemben. Ikonikussá vált történelme alatt a Mazda egyedülálló módon Wankel-motorral szerelt RX-sorozata kapott hideget és meleget is. Ráadásul mindkettőt okkal. Hogy most, az évek távlatában mire képesek a különc négykerekűek, azt egy-egy, modellfrissítés előtti és utáni, első generációs RX-7 és RX-8 vizsgálatával derítettük ki.

Módosítás dátuma: 2011. október 12. szerda, 07:02

Audi vs. BMW vs. Mercedes – központi rendszerek összehasonlítása

Nyomtatás

7,38 millió forint. Nem tévedés: a prémium felső-középkategóriában akár az autó alapárának 63 százalékát is elkölthetjük egy teljes körű szolgáltatást nyújtó fedélzeti elektronikai rendszerre. Ezért a pénzért pedig nagyon magas színvonalú szolgáltatásokat várunk. Na de melyik gyártó nyújtja a legjobbat? A német prémiumtrió képviselőinek faggatásával megadjuk a választ.

Módosítás dátuma: 2012. április 02. hétfő, 06:49

Opel Kadett C 1.2 S Berlina menetpróba (1976)

Nyomtatás

Az alsó-középkategória talán a legszerteágazóbb és legkeményebb piaci szegmens, hiszen ebben küzdve kell a gyártóknak a legnagyobb közönséget megszólítani, ráadásul gyakran pont ezeken húzómodelleken múlik a siker vagy a bukás. Az Opel Kadett sztorija egészen pontosan 1962-ben kezdődött, mi pedig a Kultmobil jóvoltából egy ’76-os példányt fogtunk vallatóra, hogy kiderüljön, milyen is volt évtizedekkel ezelőtt a nyugati átlagpolgár élete.

Módosítás dátuma: 2012. február 06. hétfő, 15:55

5. oldal / 8