Különlegességek

Jeanneau Sun Odyssey 36i hajóteszt (2010) - Opel Merivából 40 milliós luxusvitorlásba

Nyomtatás

Bár a Balatonon nem mennek ritkaságszámba a 12 méternél is hosszabb vitorlások, azért így sem mindennapos esemény, ha ez ember helyet kap egy 36 lábas (11 méter hosszú) hajó kormánya mögött. Főleg, ha az a francia Jeanneau nemrégiben megújult, igazán kívánatos modellje, a kényelemre hangolt Sun Odyssey 36i.

Módosítás dátuma: 2011. február 22. kedd, 11:29

Ford Focus RS - Honda Civic Type-R - Mazda3 MPS - Seat Leon Cupra R - Volkswagen Scirocco 2.0 TSI összehasonlító teszt (2010) - Szörny Rt.

Nyomtatás

1436 lóerő, hat autóban. És bár rémisztően veszélyesnek néznek ki, valójában barátságosak, és jó fejek. Hihetetlen, de ma már a technika eljutott arra a szintre, hogy akár egy 305 lóerős sportkompaktot is könnyűszerrel elterelgethessen a nagymama a piacra, miközben értő kezek alatt csőstül pumpálja az adrenalint. 201-től 305 lóerőig megnéztük szinte az összes elsőkerékhajtású kompaktot: vajon melyik a legbarátságosabb, és melyik ijesztget leghatásosabban?

Módosítás dátuma: 2010. október 14. csütörtök, 00:27

Ford Mustang Mach1 (1970) teszt - Légy, aki lennél!

Nyomtatás

Borús és kezdetben szomorú napon kelt útra az Autó Pult szerkesztőségének egy jelentős hányada, hogy budapesti főhadiszállásunktól az alig néhány kilométerre fekvő Tata felé vegyük az irányt. Látogatásunk célja nem volt egyéb, minthogy közelebbről is megismerkedjünk új partnerünk munkásságával, aki az európai szemeknek ritkaság számba menő legendás amerikai típusok restaurálásával és átépítésével foglalkozik.

Módosítás dátuma: 2011. május 07. szombat, 12:55

Ford Taunus Coupé 1970 bemutató - Csupa szív

Nyomtatás

Amikor először találkoztunk az 1970-es évjáratú Taunus Coupéval, még fogalmunk sem volt arról, hogy cikkünk tárgya a legtiszteletreméltóbb autó lesz, amit valaha láttunk. Mert bár az Autó Pult eddigi pályafutása során járt már nálunk erősebb, értékesebb, gyorsabb, s különlegesebb jármű is, mégsem lengte körül egyiküket sem olyan légkör, mint a mozgalmas múltra visszatekintő Fordot.

Módosítás dátuma: 2011. május 07. szombat, 12:55

Tesla Roadster menetpróba (2010) – Vezettük a Porsche-gyilkos elektromos hajtású autót

Nyomtatás

Barátainknak odaát a Burzsuj Blogon  megadatott a lehetőség, hogy vezessék a teljesen elektromos, amerikai Tesla Roadstert, sőt, annak nem is holmi hétköznapi változatát, hanem rögtön a Tag Heuer kiadást. Az erről készült menetpróbát muszáj megosztanunk Önökkel, elvégre ma még nem sok olyan emberről hallani, aki úgy vezetett sportautót, hogy közben nem helyezte el lábnyomát környezetünk mindinkább roskadozó vállán. Íme, következzen régi kollégánk, Ács Zoltán beszámolója a világ egyik legérdekesebb autójáról:

Módosítás dátuma: 2010. október 14. csütörtök, 00:28

T-55A és BMP-1 tank teszt (2010) - Keblek, tankok, erőszak

Nyomtatás

A földön kúszom. A zubbonyom alatt susogó fű hangját elnyomja zihálásom és a szívem dobogása. A reggeli napfény élesen tűz szemeimbe, elvakítva magamat, és mellettem lopakodó bajtársaimat is. Nem mintha látnám őket, de tudom, hogy ott vannak - nincs más választásunk, előre kell nyomulni. Na meg a térdmagasságú növényzet fölé nézni egyet jelent a halállal. Egy pillanatra teljes csend támad, még a madarak is hallgatnak a fákon, majd a következő másodpercben

Módosítás dátuma: 2011. február 22. kedd, 11:28

Infiniti G37 S Coupé teszt (2010) - Thor kalapácsa

Nyomtatás

Képzeljenek el egy Nissan 370Z-t, annak minden vadságával és brutalitásával együtt. Képzeljenek bele még két ülést, számos kényelmi extrát, kifinomult, elegáns formát, és öntsék agyon egy adag hétköznapi használhatósággal. Bátran állítható, hogy e képzeletbeli teremtmény legtöbbünk álma. És most már létezik is, sőt, mi tesztre fogtuk.

Módosítás dátuma: 2010. október 14. csütörtök, 00:29

Infiniti G37S Sedan teszt (2010) - Kipróbálod, és beleszeretsz

Nyomtatás

Nem volt egyszerű feladat egy viszonylag „normális” tesztidőszakra megszerezni a Nissan húszéves, ám a hazai piacon alig több mint fél éve jelen lévő prémium márkájának kisebbik szedánját (a nagytestvér a Genfben bemutatkozott M-széria), a papíron 3-as BMW, A4-es Audi, illetve C-osztályos Mercedes konkurens G37-et (amely a valóságban leginkább talán egy „4-es” BMW-nek felel meg).

Módosítás dátuma: 2010. október 14. csütörtök, 00:29

BMW E36 Nagyteszt (2010) - második rész

Nyomtatás

Ahogy azt az első felvonásban megígértük, folytatjuk nagy BMW E36 tesztünket. Az előző részben röviden bemutattuk a három tesztre fogott példányt; beszéltünk a széria karosszériaváltozatairól, az utasterekről, a futóművekről, a kormányzásról, valamint a váltóról; a legizgalmasabb rész viszont most következik: röviden kivesézzük az 1991-től 1999-ig gyártott 3-as sorozat motorjait, beszélünk a megbízhatóságról és a tapasztalatokról, ezen kívül pedig az is kiderül, hogy a három (10, 12, illetve 14 éves) tesztre fogott darab milyen eredményekkel teljesítette méréseinket. No, nem is húzom tovább a szót, következzenek az erő forrásai.

Módosítás dátuma: 2011. március 08. kedd, 12:05

BMW E36 Nagyteszt (2010) - első rész

Nyomtatás

Az összes karosszéria-, és motorvariáns. Nem kis fába vágtuk fejszénket, amikor elkezdtük két felvonásos nagy BMW E36 tesztünk előkészítését. Bár fotózásra és részletes bemutatóra/tesztelésre „csak” három autót tudtunk összegyűjteni, ám az összes

Módosítás dátuma: 2010. október 14. csütörtök, 00:30

8. oldal / 8