A fesztiválszezon legjava - videón a Goodwood Festival of Speed

Nyomtatás

Azt hiszem nincs kétség afelől, hogy a Goodwood-ban minden évben megrendezésre kerülő Festival of Speed rendezvény minden autórajongó számára maga a Paradicsom. A világ legritkább, leggyorsabb és legdrágább négykerekűit száguldanak gyakorlatilag megállás nélkül a pályán, ezzel egyszerre kényeztetve az autózás szerelmeseinek szemét és fülét. Az eseményről természetesen számtalan videó készül, melyekbe mindenképpen érdemes belenézni – mi is megosztunk egyet Önökkel.

A cikkünkben is megtekinthető több mint félórás felvételen olyan ritkaságok láthatóak, melyek közül jó párat eddig csak néhány szerencsés láthatott, és ők is nagyobb részt csak álló helyzetben. Ilyenek például az idén nagyközönség elé álló Rolls-Royce Sweptail, vagy az alig néhány példányban elkészült Aston Martin Vulcan versenyautó is, de Bugatti Chiron sem áll minden sarkon, és akkor az olyan kisebb manufaktúrák autóiről, mint a Noble, a Rimac vagy éppen a BAC még nem is beszéltünk.

A Festival of Speeden mutatkozott be a valaha volt leggyorsabb 911-es, a GT2 RS is, melyet szintén meghajtottak a rövidke, szűk pályán, de a Lamborghini és a Pagani is megjelent. Tulajdonképpen nem igazán lehet olyan gyártót mondani, aki ne akarna részt venni egy ilyen rendezvényen, nem meglepő hát, hogy még néhány valóban átlagosnak mondható autó is részt vett a felvonuláson, mint például az új Opel Insignia Sports Tourer. Ez a videó azonban csak egy a sok közül, így akit több részlet érdekel, érdemes rákeresnie a különböző videó-megosztó oldalakon, ugyanis rengeteg amatőr és profi felvételen lehet gyönyörködni a letaglózó látványban és hangorkánban.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark