A gazdagok játékszere – ilyen, amikor jachtot tervez a Porsche

Nyomtatás

Bizonyára sokan tudják, hogy a Porsche nem csak az autóiparban tevékenykedik aktívan. A németek tulajdonában van például a Studio F.A. Porsche névre hallgató dizájnstúdió is, mely nemrég egy igen nagyszabású megbízást kapott, méghozzá a Dynamiq vállalattól, hogy segítsenek a GTT 115 szuperjacht megtervezésében. A németek pedig természetesen nem utasították el a kérést, és az elkészült hajót akár személyre is szabhatjuk az internetes konfigurátor segítségével – persze az árakra jobb, ha inkább nem is nézünk rá.

Ahogyan az előbb említettem, a dizájnstúdió a Porsche tulajdonában van, de ezen kívül nincs túl sok közös pont, így bár mondhatjuk, hogy a Dynamiq jachtjában megvan a Porsche DNS, de a németek autóival gyakorlatilag egy közös pontot sem tudunk mondani – leszámítva talán az elképesztően széleskörű személyre szabási lehetőségeket, a hátul lévő motort és a csillagászati árakat. A GTT 115 persze még a legdrágább Porschét is sokszorosan felülmúlja, hiszen alapáron is közel 3,69 milliárd forintba kerül, és akkor az extrákról még nem is beszéltünk, amelyeket szintén nem olcsón kínálnak.

Csak néhány egyszerűbb lehetőséget említve: a Sport csomagban karbon és rozsdamentes acél elemeket, mahagóni betéteket, kondi gépeket, napozóágyat, különleges fényezést és egyéb finomságokat találhatunk, és ezért „mindössze” 77,5 millió forintot kérnek. Ez azonban csak a jéghegy csúcsa, ugyanis olyan összegekkel találkozhatunk a konfigurátorban, amelyektől joggal „dobunk egy hátast”. A nappalihoz például közel 14,5 millióért kérhetünk tolóajtókat, míg egy különleges fényezés önmagában is 43,4 milliós tétel – ehhez képest a 8,5 millió forintos kis fedélzeti medence már nem is tűnik olyan drágának.

Ez persze még mindig nem minden: a teljes jacht berendezését biztosító exkluzív Minotti bútorzatot talán még nem is érezzük olyan vészesnek 83,7 millióért, de a dízspárnákat és egyéb kiegészítőket tartalmazó pakkot azért sokallhatjuk közel 10,1 millióért. Ezeken kívül még elképesztően sok drága extrát ikszelhetünk be, de a 11,8 milliós személyzeti uniformist még mindenképpen meg kell említenünk, és ha igazán stílusosak szeretnénk lenni, akkor a hajó mellé opcióként egy Porsche Panamera 4 E-Hybrid Sport Turismot is kaphatunk a jachtunkkal harmonizáló külső és belső színekkel – utóbbi pedig 40,7 milliós árával talán a legjobb ár/érték arányú extra a listában.

A lehetőségek tárháza tehát szinte végtelen, és ha van egy kis idejük, mindenképpen érdemes végigbogarászni, és egy pillanatra átérezni a legfelsőbb réteg „problémáit” – ezt ide kattintva tehetik meg. Ha valaki mégis komolyan gondolná a vásárlást, annak érdemes sietnie, ugyanis a Porsche dizájnstúdiója által tervezett szuperjachtból mindössze hét darabot építenek, és egy már el is kelt. Noha másodlagos, de azért érdemes megemlíteni azt is, hogy a GTT 115 35 méterre nyúlik, és két MAN motorjának köszönhetően végsebessége 21 csomó, ami közel 39 km/h-nak felel meg.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark