A Hyundai már Google asszisztenssel kommunikál

Nyomtatás

Las Vegasban már megszokott esemény minden év elején a világ elektronikai vívmányai bemutató CES, amelyen rendszerint már autógyártók is képviseltetik magukat, lévén temérdek elektronikai, multimédiás megoldás leledzik a mai modellekben. A Google már korábban is igyekezett beszivárogni erre a területre, amit ezúttal a Hyundai partneri viszonyával folytatódhat.

A Google egyre több és szélesebb körű szolgáltatást igyekszik nyújtani a felhasználók számára, amely manapság a Google Assistant néven futó személyi asszisztensben csúcsosodik ki – az amerikai vállalat nem titkolt célja, hogy a hangfelismeréssel is rendelkező segédet implementálja a járművek fedélzeti szoftverébe, hogy a kommunikáció a sofőr és a jármű között közvetlenebb és bőségesebb lehessen, mint eddig bármikor.

A koreaiakkal közösen elvégzett munka gyümölcse ezen a héten mutatkozik be a CES-en, mégpedig a Hyundaiba telepített Google Home kiterjesztéseként. A felhasználók BlueLink regisztrációjukkal is összekapcsolhajták a Google Assistantot, ezáltal aktiválva a hangutasításokat. A funkciónak köszönhetően a tulajdonos instrukciókat adhat a Google szoftverének bizonyos helyek megkeresésére a térképen, de akár az utastér hőmérsékletének beállítására is.

Példának okáért elég lesz annyit mondani, hogy „Google, indítsd el a Tucsonomat, a hőmérsékletet pedig állítsd 24 fokra”, mire az autó csak a BlueLink PIN kódját fogja kérni még a tulajtól. Amint a hozzáférés rögzült, a vezető szabadon vezérelheti a klímát a hangjával is.

A technológiával kapcsolatban Manish Mehrotra, a digitális üzleti tervezésért felelős vezető is nyilatkozott: „a vásárlóink okos otthoni integrált megoldásokra lelhetnek nálunk, mint amilyen a hasznosan és kényelmesen használható Google Home esetében is kaphatnak. Folytatjuk a BlueLink rendszerrel szerelt autótípusok esetén az integráció mélyítését, további rétegek hozzáadását a nagyobb komfort eléréséhez, olyan funkciókkal mint az elektromos autók esetén a távvezérelt töltés, a nyitás-zárás vagy a hőmérséklet és a beindítás vezérlésének megvalósítása”.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark