A legapróbb részletekig személyre szabható az Aston Martin Valkyrie

Nyomtatás

A hiperautók új korba léptek, amire az Aston Martin Valkyrie az egyik legjobb példa – természetesen a Mercedes-AMG Project One mellett. Az angolok Red Bullal közösen megalkotott csodájának első példányai 2019-re érnek majd el a tulajdonosaikhoz, akikből egyébként nem lesz túl sok. Mindössze 150 darab készül az autóból, amelynek ára több mint 680 millió forint lesz, így nem csoda, hogy a vásárlók a legapróbb részletekig személyre szabhatják majd a négykerekűt.

Maga Marek Reichmann, az Aston Martin kreatív vezetője árulta el, hogy a tulajdonosok már most személyre szabták autóikat, méghozzá a legkisebb részletekig. A tulajdonosok olyan apró részleteket is meghatározhatnak, mint például az ülések, a műszerfal és a különböző betétek borításának anyaga, mintája és színe – és akkor a külső fényezésről és a keréktárcsákról még nem is beszéltünk.

„Amint összeálította a tulajdonos az autót, készítünk belőle egy 1:18 méretarányú modellt, abban a konfigurációban, amit kiválasztott, hogy az alapján könnyebben eldönthesse, hogy valóban ebben a formában kéri az autót, vagy inkább változtat még valamin. Amennyiben utóbbi történik, úgy ismét elkészítjük a modellt” – árulta el Reichmann úr. Azt is hozzátette a vezető, hogy az egyik ügyfelük számára már 10 modellt is készítettek, ráadásul mindegyik teljesen egyedi színű volt – a 680 millióba ez azért még belefér. Mi már egy modellt is szívesen elfogadnánk.

A Valkyrie-ben egyébként lézeresen a sofőr alakjára szabott ülések lesznek, melyek tulajdonképpen teljesen egybeolvadnak a karbon vázzal. A gyáriak szerint egyébként meglepően tágas belül az autó, noha az aprócska ajtónyílásokon a bejutás nem lesz egyszerű – a kiszállásról pedig inkább ne is beszéljünk. Az erőforrásról azt már tudjuk, hogy hibrid lesz, és 1000 lóerőnél is nagyobb összteljesítményt nyújt majd. Amennyiben mindez még nem elég, a Valkyrie lesz a valaha volt legnagyobb leszorítóerőt generáló sorozatgyártású négykerekű.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark