Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Igen, jól olvasták a címet, nem történt elírás. A Porsche elsődleges célja mindig is az autógyártás volt, és ez valószínűleg így is lesz amíg világ a világ, de a németek ezen kívül már rengeteg dologban kipróbálták magukat: ruhákat, használati tárgyakat, sőt még mobiltelefonokat is dobtak már piacra – igaz, ezek közül sokat más gyártókkal közösen –, ezúttal pedig a méhészkedésbe és a mézkészítésbe vágtak bele, igaz, nem pont ugyanabból az indíttatásból.

Azért mielőtt bárki is azt gondolná, hogy a gyáriak nagy befektetésekbe kezdtek ezen a téren, érdemes megjegyezni, hogy a Porsche tulajdonképpen környezetvédelmi célokból vágott bele a dologba, ugyanis a lipcsei gyáruk off-road tesztpályájának közelébe telepítettek még májusban 25 méhkolóniát. A 1,5 millió méhecskéből álló csapat pedig már mostanra igen szép termést hozott össze, ugyanis nagyjából 400 kilogrammnyi mézet sikerült kitermelni. Ez persze a széleskörű árusításhoz nagyon kevés lenne, azonban a lipcsei gyár látogatói központjának boltjában meg lehet vásárolni a „Turbienchen” névre keresztelt terméket.

Szimpatikus lépés a Porschétól - szívesen megkóstolnánk a saját mézüket

A gyáriaknak egyébként nem ez az első hasonló projektje, ugyanis már előtte is használatban volt ez a területet, méghozzá ugyancsak jó célokra: még 2002-ben Exmoor pónikat és őstulkokat telepítettek ide, amelyek veszélyeztetett fajok, és a méhek is azért kerültek a lipcsei gyár területére, mert a német hatóságok figyelmeztettek, hogy veszélyesen csökken a méhkolóniák száma az országban. Ezeken kívül egyébként még rengeteg állat található a területen: madarak, szarvasok és nyulak is otthont leltek a Porsche lipcsei gyárának kerítései között.

Nem csak méhek, hanem más veszélyeztett fajok is élnek a lipcsei gyár területén

Gerd Rupp, a Porsche Lipcse igazgatótanácsának egyik tagja egyébként azt is elárulta, hogy 2018-ban tovább bővítik a kolóniát, ugyanis a méhek nagyon jól érzik magukat ott ahol vannak. Kedves és szimpatikus lépések ezek a nagy német gyártótól – mi szívesen megkóstolnánk a saját készítésű mézüket, hiszen ha csak fele olyan jó, mint az autóik, akkor máris a kedvencünk lenne.

Kommentek