A stílus maga – kalapács alatt az egyik legikonikusabb hot rod

Nyomtatás

Hazánkban talán kevésbé ismert a ’hot rod’ kifejezés, de az autózás szerelmesei bizonyára tudják, miről van szó. A tipikus amerikai veteránok megvadításáról szóló, már nagyon régóta hódító őrület elképesztően látványos eredményekkel szolgál, erre pedig kiváló példa a most eladósorba került 1939-es Lincoln-Zephyr "Scrape" Custom.

A koromfekete autó lenyűgöző látványt nyújt: a letisztult formák, a krómdíszítések, a földön ülő karosszéria és a lapos tető egyszerűen magával ragadja a tekintetet. Az autó futóműve természetesen állítható, de ami még érdekesebb, hogy az igazán harmonikus képet festő hot rod bizony több különböző autóból állt össze. Az eleje egy 1941-es Zephyrről származik, míg a háta egy 1939-es modellről érkezett, de az első fényszórók például egy szintén 1939-es Fordból jöttek.

A különlegesség megépítése több mint 4500 órát vett igénybe, és a hot rod társadalom egyik legikonikusabb darabjává vált, amit a stílus kedvelői igazi legendaként tisztelnek – 1998-as debütálása óta rengeteg kiállításon és rendezvényen vett részt. Az autó annyira ismertté és elismertté vált, hogy a híres játékgyártó, a Mattel készített belőle egy 1:18 méretarányú limitált szériát, amit a Hot Wheels sorozat keretein belül adtak ki.

A motortérben egyébként egy 5,7 literes Chevrolet blokk található, amely a garantáltan elegendő erőt egy háromfokozatú automataváltón keresztül juttatja el a kerekekhez. Az utastér fekete-fehérben pompázik, és fel van szerelve a szükséges modern extrákkal, mint például klíma, elektromos ülések vagy éppen szervokormány. Az autó nemrég lett teljesen felújítva, ami közel 16,5 millió forintjába került a tulajdonosának.

A különlegesség pedig hamarosan kalapács alá kerül, és a szakértők szerint nagyjából 80 és 110 millió forint között lesz a végső ár – mi nem lepődnénk meg, ha inkább utóbbihoz közelítene. Amint azt tudják, az Autó Pult csapata nem feltétlen híve az autók átalakításának, de ez a stílus azért teljesen mást képvisel, és azt hiszem, nem sokan tudnának nemet mondani egy ilyen négykerekűre.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark