Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Az autózás és a mozifilmek szerelmesei közül biztosan sokan emlékeznek még az 1981-ben bemutatott Ágyúgolyó futamra (The Cannonball Run), amelyben nem csak legendás színészek, hanem mostanra méltán híres és elismert négykerekűek is szerepet kaptak – mindezt ráadásul kiváló humorral fűszerezték a készítők. Most úgy tűnik, hogy Hollywoodban újra előveszik a sztorit, és ahogyan sok más régi klasszikust, úgy az Ágyugólyó futamot is újra feldolgozzák.

Roger Moore, Burt Reynolds, Dean Martin, Sammy Davies, Jackie Chan és Farrah Fawcett csak néhány azok közül a színészek közül, akik szerepeltek az 1981-es vígjátékban, de amennyiben őket nem ismernék az autórajongók, úgy az Aston Martin DB5, a Ferrari 308 GTS, a Lamborghini Countach vagy éppen a Rolls-Royce Silver Shadow neve biztosan ismerősen hangzik. Amennyiben ismét vászonra kerül a történet, úgy biztosak lehetük benne, hogy hasonlóan nagy tűzijátékot rendeznek majd a készítők, legyen szó a színészekről vagy éppen a négykerekű sztárokról.

A film alapját egy illegális verseny adja, amit természetesen mindenki meg akar nyerni, és ennek érdekében a legádázabb és kreatívabb trükköket is hajlandók bevetni a résztvevők – volt, aki papnak öltözött, és olyan is, aki mentőautóval indult. A modern feldolgozásban biztosan nem lesz majd hiány számítógépes trükkökből és megbütykölt négykerekűekből, míg a szereposztást tekintve is nagy nevekre számíthatunk – Dwayne Johnsont például kiválóan el tudnánk képzelni egy főszerepben. A rendező az a Doug Liman lehet, akinek a méltán ismert Bourne Rejtély, A holnap határát és a Barry Seal: A beszállító című filmeket is köszönhetjük. Mi nagy rajongói voltunk az 1981-es filmnek, így reméljük, hogy az újkori feldolgozás is jól sikerül majd.

Kommentek