Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Az már régóta egyértelműnek tűnik, hogy a jövőt az elektromos hajtás jelenti, ám egyelőre még a benzines és dízel autók uralják a piacot. Az összehasonlítgatás természetesen elkerülhetetlen, és a CarWow csapata most egy igazán érdekes párharcot hozott össze, amit természetesen videón is megörökítettek. Az azonos teljesítménnyel, de másféle hajtással felvértezett Audi RS3-at és Jaguar I-Pace-t eresztették össze egy gyorsulási verseny erejéig.

Az összehasonlítás persze nem teljesen helytálló, hiszen még az egyik egy végletekig kihegyezett sportkompakt, addig a másik inkább egy családi crossover – vagy legalábbis az elektromos jövőben az lesz, még ha most erősebbnek is számít az átlagnál. Mindezek ellenére azért érdekes az összehasonlítás, ami nagyjából úgy végződik, mint ahogy várható. Most még nem lőném le a poént, így aki saját szemével szeretné megnézni, hogy mi az eredmény, az a bekezdés alatt videón megteheti, a mi értékelésünk pedig utána következik.

Az Audi RS3 négyajtós verziója és a Jaguar I-Pace egyaránt négyszáz lóerőt mozgat meg, ráadásul összkerékhajtáson keresztül, ám míg előbbi esetében egy 2,5 literes, öthengeres, turbós benzinmotor biztosítja a ménest, addig utóbbi két elektromotorból nyeri ki ugyanazt a teljesítményt. Nyomatékban azért bőven van különbség, hiszen míg a négykarikás kompakt „mindössze” 480 Nm-es értéket tud felmutatni, addig az angol 696 Nm-t küld harcba. A hatalmas súlykülönbségnek (nagyjából 700!!! kilogramm) és a teljesen más karakternek köszönhetően azért a 0-100-as sprint tekintetében jócskán fölényben van a német, hiszen azu ő neve mellett 4,1 másodperc áll, míg a vadmacskás crossover papíron 4,8 szekundum alatt éri el a lélektani határt.

Nem meglepő módon mindez a gyorsulási versenyben is kiütközött: a rajtnál az azonnal ébredő nyomatéknak köszönhetően ugyan tartani tudja a tempót egy ideig, de minél magasabb a sebesség, annál inkább lemarad. A videóban a rugalmasságot is próbára tették, és itt még inkább kiütközött az elektromos hajtáslánc előnye, hiszen a váltó késlekedését és a nyomaték felépülését sem kell kivárni az I-Pace-ben, ami így egy időre el is tud húzni az Auditól, még ha a táv végére már fölénybe is kerül az RS3. Végül egy fékteszt is volt, ahol nem meglepő módon szintén a sportolásra kihegyezett négykarikás győzött, de nem túl sokkal. Persze amennyiben egy versenypályán tették volna próbára a két autót, úgy jóval nagyobbak lettek volna a különbségek, de az már végképp nem lett volna fair a Jaguárral szemben

Nem sokkal maradt le az I-Pace, legalábbis egyenes vonalban

Mindenesetre a közel másfélszer nehezebb, nem sportolásra kihegyezett Jaguar így is megmutatja, hogy nagy potenciál rejtőzik az elektromos hajtásban dinamika terén is. Egyébként ár szempontjából sem kifejezetten túlzó az összehasonlítás, hiszen egy mindennel teletömött RS3 bizony akár meg is közelítheti az I-Pace 25 milliós alapárát – igaz, a Jaguart tovább extrázva bőven 30 millió fölé emelkedhetünk.

Kommentek