2017. Szeptember 25., Hétfö

Frissitve:12:47:25

Magazin

Meglepő győztes a legnagyobb gyorsulási versenyen – vagy mégsem? (videó)

Nyomtatás

Az autózás szerelmesei tudják, hogy nem minden a gyorsulás, de ettől függetlenül ez egy kiváló fokmérője egy négykerekű képességeinek. A Motor Trend magazin immár hetedik esztendeje rendezi meg a Best Driver’s Car nevű versenyét (magyar fordításban nagyjából a legélvezetesebb autók), amelynek keretein belül egy nagyszabású gyorsulási versenyt is tartanak. Az idei évben pedig igen érdekes eredmény született.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 22. péntek, 11:38

A nyugalom ára – ezért érdemes cascót kötni

Nyomtatás

A baleseteket a legjobb megelőzni, de sajnos ez nem mindig lehetséges. Az ilyen helyzetekre is fontos felkészülni: amellett, hogy minden esetben meg kell próbálnunk nyugodtnak maradni, fontos azt is tudni, hogy egy esetleges baleset esetén mi a teendő. Az első ijedtséget pedig általában az anyagiak miatti aggódás követi, ezt azonban egy jó casco biztosítással könnyen ki lehet küszöbölni.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 12. kedd, 15:13

Együttműködésre lépett a MINI és a Katona József Színház

Nyomtatás

Szeptember 7-én újabb mérföldkőhöz érkezett Magyarországon a MINI története: a brit prémium márka hazai forgalmazója, a BMW Group Magyarország együttműködési megállapodást kötött a Katona József Színházzal, felhelyezve a MINI-t a hazai kulturális élet térképére – a jeles eseményen pedig mi is részt vettünk.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 11. hétfő, 11:55

Álmok – máris éles az új Bentley Continental GT konfigurátora

Nyomtatás

Az álmok talán nem mindig válnak valóra, de mégis azt mondhatjuk, hogy nélkülük kevésbé lenne érdekes az élet. Az autókért való rajongás elég költséges hobbinak mondható, így nekünk sajnos valamivel többször kell megélnünk a „csalódást”, hogy mégsem lesz miénk álmaink négykerekűje. Annál jobban szeretünk azonban eljátszani a gondolattal, hogy mégis a miénk az áhított jármű, ebben pedig nagy segítségünkre vannak az online konfigurátorok – a Bentley pedig máris elérhetővé tette a vadonatúj Continental GT konfigurátorát.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 31. csütörtök, 15:42

85 milliót érhet a Ferrari 812 Superfast szélcsatornás modellje

Nyomtatás

A Ferrari nemrég mutatta be a 812 Superfast-et, mely lenyűgöző képességekkel rendelkezik, és ennek megfelelően természetesen az ára is csillagászati. Mindezek ellenére azt gondolnánk, hogy egy motor és fényezés nélküli példány, ami tulajdonképpen csak egy guruló szobor, nem ér meg több mint 85 millió forintot – az RM Sotheby’s aukcióház szakemberei azonban nem így gondolják, ugyanis szerintük minimum ennyiért kel majd el a szélcsatornás tesztekhez használt prototípus.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 31. csütörtök, 11:26

Programajánló: hétvégén Mercedes-Benz találkozó lesz Etyeken

Nyomtatás

Az ősz első hétvégéjén izgalmas programot tudunk ajánlani a Mercedes-Benz rajongói számára, ugyanis a márka 1947-ben újraindult személyautó gyártásának, és ami ennél talán még jelesebb alkalom, az akkor még önálló AMG tuningműhely alapításának 50. évfordulója alkalmából egy rendhagyó találkozót rendeztek meg, amely szeptember 2-án, a Korda Filmparkban lesz.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 28. hétfő, 14:17

Az új BMW M5 megérkezett – minden információ

Nyomtatás

A pletykamalom még tegnap is csúcsra járt, de végül meglepetések nélkül, olyan formában mutatkozott be a BMW M5 új generációja, amilyenre számítani lehetett. Mindez nem jelenti azt, hogy izgalmak nélkül maradunk: a 600 lóerő és a kikapcsolható összkerékhajtás önmagában sokat ígér – pedig ez csak a felszín.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 22. kedd, 08:54

Ha megtörténik a baj – ezt kell tennünk baleset esetén

Nyomtatás

Öröm az ürömben, ha egy közlekedési balesetben nem történik személyi sérülés, azonban a kisebb koccanások és ütközések esetén is fontos, hogy megfelelően kezeljük a helyzetet, hiszen egy ilyen esemény nem játék – ha más nem, anyagi károk gyakorlatilag minden esetben keletkeznek. Azt vesszük most számba, hogy egy esetleges baleset esetén mik a legfontosabb teendők és szabályok, melyeket mindenképpen be kell tartanunk.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 18. péntek, 19:13

Az elsők – úttörő technológiák megjelenése az autóiparban

Nyomtatás

Valamiben az elsőnek lenni mindig jó érzés, és nincs ez másként az autóiparban sem. A gyártók egymást felülmúlva versengenek, hogy az új technológiákat elsőként tudják bemutatni sorozatgyártásban, megelőzve ezzel a vetélytársakat. A német prémiumtrió kiváló példa erre, de rajtuk kívül is mindenki igyekszik világújdonságokkal elkápráztatni a vásárlókat. Ezúttal az autók feltámadásától kezdve vizsgáltuk meg, hogy melyik modellek voltak az elsők, amelyek a mára már elmaradhatatlan megoldásokat használták.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 15. kedd, 16:49

Démonűzés – látványos videón a Dodge Challenger SRT Demon

Nyomtatás

A Dodge Challenger SRT Demon bizony több szempontból is jó alapot biztosít egy látványos kisfilm megalkotásához: az amerikaiak izomautója már önmagában is látványos, de a Demon elnevezés és a 840 lóerős teljesítmény már kihagyhatatlanná teszik ezt a ziccert. A Pennzoil nem is hibázott, és egy elképesztően látványos reklámfilmben mutatta meg, hogy hiába a gyorsulási versenyekre lett kitalálva az autó, a 840 lóerő sok más lehetőséget is tartogat magában.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 15. kedd, 13:16

Amit mindenkinek ismernie kellene – a rendőri forgalomirányító jelzések

Nyomtatás

Budapesten és a többi nagyvárosunkban közlekedve biztosak vagyunk benne, hogy hétről hétre mindenki találkozik olyan kereszteződésekkel, amelyekben nem működnek a jelzőlámpák. Ilyenkor jó esetben egy rendőr veszi át a forgalomirányítást, azonban igencsak sokszor tapasztaltuk már, hogy az autósok jó nagy százaléka nincs tisztában a rend őreinek karjelzéseivel – természetesen tisztelet a kivételnek. Éppen ezért, most ezeket a jelzéseket elevenítenénk fel.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 11. péntek, 16:45

1. oldal / 51