Magazin

A világ legjobb autós útjai egy BMW 440i Coupé volánja mögött: Erdélyben jártunk

Nyomtatás

Sokan bizonyára nem gondolnák, hogy Budapesttől 5 órányi autózásra, avagy távolságban kifejezve alig 500 km-re találjuk a világ legélvezetesebb autós útvonalait. Nem, nem a nyugati, hanem a dél-keleti irányra gondolok: Ausztria vagy Szlovénia helyett most inkább Erdélyben/Romániában érdemes kutatnunk, ahol két, szinte végtelen hosszúságú, és nem mellesleg világhírű szerpentint találunk. Egy rendkívül izgalmas BMW volánja mögött mi két hete bejártuk mindkettőt, következzen hát az élménybeszámoló!

Módosítás dátuma: 2017. július 21. péntek, 14:36

10 éves, mégis új gyöngyszem – Mitsubishi Lancer EVO IX eladósorban

Nyomtatás

Az autópiacon mindig is akadnak igazi ínyencfalatok, legyen szó oldtimer különlegességről vagy vérbeli sportmodellről. Ezúttal egy Mitsubishi Lancer EVO-n akadhat meg a szemünk, amely gyakorlatilag teljesen új állapotban várja, hogy leendő gazdája rátaláljon – a legendás japán sportautó utolsó előtti szériájából származó példányba mindösszesen 9 mérföldet tekertek.

Módosítás dátuma: 2017. július 20. csütörtök, 13:33

A világ legjobb utcai sportabroncsa? – itt a Michelin Pilot Sport 4 S

Nyomtatás

A Michelin mindig is remekelt az abroncstechnikában, ám az elmúlt években a franciák különösen erősek, főként a sportos köpenyek területén. Tesztautók százai fordulnak meg kezeink között mindenféle gumival szerelve, és bármiféle túlzás vagy elfogultság nélkül állíthatjuk, hogy a tapadás és a menetdinamika tekintetében egyértelműen a Michelin termékeivel vagyunk a legelégedettebbek: amikor egy sportos tesztautón meglátjuk mondjuk a Pilot Super Sport feliratot, már előre tudjuk, hogy jó mókában lesz részünk.

Módosítás dátuma: 2017. július 19. szerda, 21:09

Ilyen volt az elektromos autózás 100 évvel ezelőtt

Nyomtatás

Ha azt mondom elektromos autó, rávágják, hogy Tesla. Ha azt mondom hibrid, érkezik a válasz: Prius. Manapság már gombamód szaporodnak a gyártók kínálatában a jellegzetes, korszakalkotó modellek mellett a különféle hibridek és villanyautók, azonban mindezek mellett érdemes visszatekinteni a múltba, hiszen az elektromos hajtás nem a XXI. század vívmánya. Lássuk, mit jelentett a villanyautó 100 évvel ezelőtt!

Módosítás dátuma: 2017. július 11. kedd, 15:49

V8 helyett gravitáció – végre egy megengedhető Aston Martin

Nyomtatás

Hazánkban a „soapbox” kifejezés legfeljebb szó szerinti jelentésében ismert, ám külföldön sok helyen autós vonatkozása is van, hiszen ezzel a névvel illetik azokat a házilag gyártott kisautókat, amelyeket nem más hajt, mint a gravitáció – azaz egy méretes lejtő. Londonban a múlt hétvégén nagyszabású versenyt rendezett a Red Bull, és melyik másik gyártóval állhattak volna össze egy kis mókázásra, mint az Aston Martinnal.

Módosítás dátuma: 2017. július 10. hétfő, 22:27

Éjszaka a múzeumban – parádés kisfilmben mutatja be történelmét a Škoda

Nyomtatás

Bizonyára sokan emlékeznek a több epizódot is megélt ’Éjszaka a múzeumban’ című filmre. A jópofa történet a Škoda marketingeseit is megihlette: a gyáriak múzeumában maga Laurin és Klement, a márka megalapítói kelnek életre, hogy egy izgalmas hajszán keresztül mutassák be az általuk megalapított vállalat történetét, egészen a kétkerekűektől a ma ismert autókig.

Módosítás dátuma: 2017. július 10. hétfő, 11:52

Így látja a világot az új Volvo XC60 - művészi fotósorozat készült

Nyomtatás

A fedélzeti kamera mára szinte általánossá vált az autózás világában, hiszen a legtöbb fejlett biztonsági és vezetéstámogató asszisztens ezt a megoldást használja az autó környezetének érzékelésére. Ezek között persze vannak kevésbé fejlett, és csúcstechnológiát képviselő kivitelek is, és azt hiszem nem kérdés, hogy a Volvo ezek közül az utóbbit képviseli. Ezt pedig most egy igazán érdekes kezdeményezéssel bizonyították, méghozzá egy Pulitzer díjas fotós segítségével.

Módosítás dátuma: 2017. július 07. péntek, 12:59

A fesztiválszezon legjava - videón a Goodwood Festival of Speed

Nyomtatás

Azt hiszem nincs kétség afelől, hogy a Goodwood-ban minden évben megrendezésre kerülő Festival of Speed rendezvény minden autórajongó számára maga a Paradicsom. A világ legritkább, leggyorsabb és legdrágább négykerekűit száguldanak gyakorlatilag megállás nélkül a pályán, ezzel egyszerre kényeztetve az autózás szerelmeseinek szemét és fülét. Az eseményről természetesen számtalan videó készül, melyekbe mindenképpen érdemes belenézni – mi is megosztunk egyet Önökkel.

Módosítás dátuma: 2017. július 03. hétfő, 13:01

A legerősebb 911 – a GT2 RS bemutatkozik

Nyomtatás

A valaha készült leggyorsabb és legerősebb utcai 911 bemutatkozott a Goodwood Festival of Speed-en. Az új Porsche 911 GT2 RS csak nagyon kevesek kiváltsága lesz, azok viszont 700 lóerős teljesítményt és versenyautós menetdinamikát élvezhetnek.

Át-törés: biztonság most és 20 évvel ezelőtt

Nyomtatás

Az autózás meghatározza mindennapjainkat – aki teheti, autóba ül a munkába menet, autóval megy bevásárolni és még a pihenéshez vezető utat is abban teszi meg. Épp ezért elsődleges szempont a biztonság, amelyet az Autó Pult hasábjain már több nézőpontból közelítve vizsgáltunk meg – ezúttal a töréstesztekre, tehát a passzív biztonságra fókuszálunk, és megnézzük, hogy mennyit változott ez 20 esztendő leforgása alatt.

Módosítás dátuma: 2017. június 27. kedd, 16:19

Olasz és brit egyben - ruhakollekció az Alfa Romeo stílusában

Nyomtatás

Képzeljék el, milyen lenne egy öltöny vagy egy női ruha az autózásban használt legfinomabb és legjobb minőségű anyagokat felhasználva – hívogató, nemde? Az Alfa Romeo meg is valósította ezeket az álmokat, és egy brit szabászattal, a Hawes & Curtis-szel összedolgozva létrehoztak egy menő, és nem mellékesen kifejezetten modern kollekciót.

Módosítás dátuma: 2017. június 21. szerda, 14:13

1. oldal / 49