2018. Augusztus 20., Hétfö

Frissitve:02:02:45

Magazin

Jöttek, láttak, győztek – a crossoverek térhódításának okait keressük

Nyomtatás

A 2000-es évek elején nehéz lett volna elképzelni, hogy mostanra szinte minden gyártó palettáján komoly szerepet vállalnak majd a szabadidőautók – vagy éppen hobbiterepesek, crossoverek, SUV-k, kinek hogyan tetszik. Most azonban mégis azzal kell szembesülnünk, hogy minden méret és árkategóriában megjelentek már az emelt hasmagasságú modellek, és sokszor még az alapvetően nem ilyen felépítésű modelleket is hasonló jegyekkel igyekeznek eladni a gyártók. A kérdés pedig rögtön felvetődhet: mégis hogyan, de főleg miért jutottunk el idáig?

Módosítás dátuma: 2018. augusztus 15. szerda, 17:42

Így üvölt a Lexus szívó V8-asa – videón tombol az LC 500

Nyomtatás

Egy szívó V8-as erőforrás dallamainál sok szebbet nem tudunk elképzelni a vezetés szerelmesei számára. A hörgő, dörgő, durrogó, prüszkölő kipufogók hangja a legszigorúbb benzinvérűek szívét is megolvasztja, főleg ha egy igazán látványos forma és teljesítmény is társul hozzá. A Lexus LC 500 képében pedig azt hiszem kockázatvállalás nélkül mondhatom, hogy mindezt megkapjuk, a japánok pedig egy közel kétperces videóban igyekeznek meggyőzni minket erről.

Módosítás dátuma: 2018. augusztus 14. kedd, 11:38

Második menet – összecsapott a McLaren 720S és a Tesla Model S (videó)

Nyomtatás

Nem is olyan régen mutattuk meg Önöknek azt a videót, amelyen összecsapott egymással a 400 lóerős, benzines turbómotorral szerelt Audi RS4 és a szintén 400 tagú ménest mozgósító, ám elektromotoros Jaguar I-Pace. Ezúttal szintén egy hasonló csatának lehetünk szemtanúi, de jóval komolyabb teljesítményszinten, ugyanis a CarWow csapata most a McLaren 720S-t és a legvadabb Tesla Model S-t, a P100D-t eresztette össze.

Módosítás dátuma: 2018. augusztus 13. hétfő, 10:10

Ezeket az autókat nyugodtan megvehetik, nem fogják kitiltani őket – íme, egy teljes lista

Nyomtatás

Már az Autó Pulton is több alkalommal olvashattak az új európai fogyasztási és károsanyag-kibocsátási normákról, amelyek komoly mértékben felforgatták a teljes autóipart, nem kevés bosszúságot okozva a gyártóknak, a forgalmazóknak, a kereskedőknek és a vásárlóknak. Sajnos gyakran referálhattunk az új normák miatt megszűnő típusokról, motorváltozatokról, jobb esetben pedig csak némi teljesítménycsökkenésről, ami főként a benzinmotrokat érinti az új benzines részecskeszűrő beszerelése miatt, amelynek hiányában bizony csak rendkívül kevés benzinmotor (lesz) képes teljesíteni a szigorú előírásokat. A benzines részecskeszűrőről korábbi cikkünkből, ide kattintva olvashatnak részletesebben.

Módosítás dátuma: 2018. augusztus 09. csütörtök, 20:32

Az autós újságírók élete sem fenékig tejfel? – betekintés a kulisszák mögé

Nyomtatás

„Arany élet ez!” – hangoztatják legtöbben az autós újságírók munkájával kapcsolatban, és tudják mit? Eszemben sincs azt állítani, hogy nincs igazuk – legalábbis részben –, hiszen például egy BMW i8 Roadster volánja mögött ki ne érezné azt, hogy az élet császára. Persze miután a tesztautó kulcsainak leadása után lebiggyedt szájjal sétálok a legközelebbi Volánbusz megálló felé, hogy aztán metróval eljussak a vonatig, ami hazavisz, már nem olyan felhőtlen a boldogság. Ezúttal egy kis betekintést szeretnék nyújtani Önöknek, hogy milyenek is egy autós újságíró hétköznapjai – bepillanthatnak a díszletek mögé.

Módosítás dátuma: 2018. augusztus 07. kedd, 18:29

Benzines vs. elektromos – összecsapott az Audi RS3 és a Jaguar I-Pace (videó)

Nyomtatás

Az már régóta egyértelműnek tűnik, hogy a jövőt az elektromos hajtás jelenti, ám egyelőre még a benzines és dízel autók uralják a piacot. Az összehasonlítgatás természetesen elkerülhetetlen, és a CarWow csapata most egy igazán érdekes párharcot hozott össze, amit természetesen videón is megörökítettek. Az azonos teljesítménnyel, de másféle hajtással felvértezett Audi RS3-at és Jaguar I-Pace-t eresztették össze egy gyorsulási verseny erejéig.

Módosítás dátuma: 2018. augusztus 07. kedd, 12:55

Nyomokban veteránt tartalmaz – 8,3 millió a Ferrari új könyve

Nyomtatás

A Ferrari saját „történelemkönyve” valószínűleg már így is a valaha volt egyik legdrágább új könyv, amit meg lehet vásárolni, de a gyáriak azonban ezen is túl tudtak tenni, méghozzá egy díszdobozzal, ami valódi veterán Ferrari versenyautók alkatrészeit is tartalmazza, és talpakon áll – hogy a szoba igazi dísze lehessen.

Módosítás dátuma: 2018. augusztus 03. péntek, 09:07

Betiltották a Volkswagen egyik reklámfilmjét – mutatjuk melyiket

Nyomtatás

A marketingesek dolga a technológiai fejlődéssel egyszerre lett egyszerűbb és nehezebb az autóiparban, hiszen bár egyre több funkció van, amire ki lehet hegyezni a reklámokat, bizony nem egyszerű megtalálni a módját annak, hogy miként lehet ezekre a legjobban felhívni a figyelmet. Ezúttal a Volkswagen bicskája tört bele az hatóságokba, ugyanis a Polo biztonsági asszisztenseit népszerűsítő tévés reklámfilmet tiltották be az Egyesült Királyságba.

Módosítás dátuma: 2018. augusztus 02. csütörtök, 14:25

Így vigyázzunk a modern turbómotorokra

Nyomtatás

Az elmúlt jó tíz év hatalmas változást hozott az autóiparban: manapság már nagyítóval kell keresni a szívómotorokat a gyártók palettáján, az új szabályozások pedig a modern benzines turbómotoroknál is megkövetelik a részecskeszűrő használatát. Még ha a downsizing nem is sül el mindig jól, a modern megoldások előnyei kétségtelenek, de miattuk talán minden eddiginél fontosabb a tudás, hogy miképpen vigyázzunk ezekre a szerkezetekre.

Vegyék-vigyék! 1,5 milliárdért kelhet el egy Mercedes-Benz CLK GTR

Nyomtatás

Az FIA GT1 bajnokságnak több legendás modellt köszönhetünk, hiszen csak olyan autókkal lehetett indulni az 1990-es években virágzó kategóriában, amelyből legalább 25 sorozatgyártású példány is elkészült. Ezek között volt a Mercedes-Benz AMG CLK GTR, amelynek mindössze 26 darabos sorozatából most a kilencediket eladásra kínálja az RM Sotheby’s aukciós ház.

Módosítás dátuma: 2018. július 30. hétfő, 11:11

Kánikulában téli gumik? – sokan nem cserélnek, pedig veszélyes

Nyomtatás

A nyaralni induló magyarok 16 %-a még júliusban is téli gumival közlekedik, ami nem jó hír, de még így is javuló tendencia a tavalyi felmérés eredményéhez képest, amikor a magyarok 18 %-a bevallottan havas útra tervezett kerekeken autózott a kánikulában – derül ki a Vredestein friss felméréséből, amiben a Balaton-partra fókuszáltak.  Pedig az abroncsoknak a forró aszfalt mellett az egyre gyakoribbá váló heves esőzéseknek is ellen kell állniuk.

Módosítás dátuma: 2018. július 26. csütörtök, 17:42

1. oldal / 115