Magazin

Pedigrés Ferrarit tessék - eladó Eric Clapton volt F40-ese

Nyomtatás

A Ferrari F40 azt hiszem rengeteg autórajongó falára volt, vagy akár van is kiplakátolva, ami nem véletlen: nem csak a Ferrari, de az egész autóipar történelmében legendává vált az olasz sportautó. A GVE London oldalán pedig nemrég feltűnt egy eladó példány, méghozzá nem is akármilyen pedigrével – az 1991-es F40 korábban a híres zenész és autógyűjtő, Eric Clapton tulajdonában volt.

Módosítás dátuma: 2017. január 23. hétfő, 09:36

Autó Pult Év Autója 2016 – Íme a győztesek, 2. rész

Nyomtatás

Tegnapelőtt tettük közzé az immár 7. Autó Pult Év Autói választás első négy kategóriájának a győzteseit, de ezzel még korántsincs vége: a 2016-os választásból további öt kategória legjobbjai hiányoznak. Keddi cikkünkben megígértük Önöknek, hogy még a héten kihirdetjük az utolsó öt kategória dobogósait, úgyhogy máris következnek a legjobbak - így teljessé válik a lista.

Módosítás dátuma: 2017. január 20. péntek, 14:22

Bombázó Betty új gazdát keres - 1,45 milliónál tart a licit

Nyomtatás

Ha a szobrászat, a fotózás és az autózás iránti szerelem találkozik, csodás dolgokra képesek együtt. A legjobb példa erre a Bombázó Betty (eredeti nyelven Bombshell Betty) névre keresztelt Buick, melyet fotós-szobrász gazdája, Jeff Brock álmodott meg, hogy a Bonneville sós síkság egyik legendájává váljon – itt dőlnek meg a legkomolyabb sebességrekordok évről évre. Az egyedülálló hot-rod most eladóvá vált, tulajdonosa pedig az eBayre töltötte fel, ahol a licit jelenleg mindössze 1,45 millió forinton áll.

Módosítás dátuma: 2017. január 20. péntek, 13:47

Autó Pult Év Autója 2016 – Íme a győztesek I.

Nyomtatás

Már 2017-et írunk, de nem árt visszatekinteni a tavalyi esztendőre, hiszen az akkor bemutatott modellek még friss-ropogósnak számítanak a hazai piacon. Az Autó Pult magazin rövidesen ünnepli 7. születésnapját, ami azt jelenti, hogy saját Év Autói választásunk is immár hétéves múltra tekint vissza. Ennek során az autóipar megjárta már a poklot, most pedig a mennyország kapuit döngetni - mindez azonban csak megnehezíti a választást az újdonságok között. De nem lehetetleníti el, így a hagyományos kategóriákra lebontva jelentkezünk a legjobbakkal.

Módosítás dátuma: 2017. január 20. péntek, 13:02

Legóból készült Batman legújabb járgánya - életnagyságban

Nyomtatás

Az évek során Batman számtalan különleges járművel vonult már fel: a különböző filmes feldolgozásokban, a képregényekben, az animációs sorozatokban és rajzfilmekben mind-mind extrémebbnél extrémebb négykerekűeket képzeltek el a készítők. A legújabb verzió kifejezetten érdekes, hiszen a Lego Batman című animációs produkcióban tűnik majd fel, és a Chevrolet illetve néhány diák alkotómunkáját dicséri – az alkotók pedig megépítették teljes életnagyságban.

Módosítás dátuma: 2017. január 16. hétfő, 13:13

A legjobb járművek – hamarosan díjazzuk a 2016-os év autóit

Nyomtatás

Ahogy az előző hat esztendőben is megtettük, idén sem lesz másképp: az Autó Pult rövidesen megválasztja a 2016-os év autóit. Persze sokan sokféleképpen nekiláttak már ennek a feladatnak, de csapatunk a hagyományoknak megfelelően kissé máshogy helyezi el a mércét, a központba az autóipari kategóriák helyett ugyanis a fogyasztói igények kerülnek. Törzsolvasóink minden bizonnyal már jól ismerik választási rendszerünket, ami idén sem változik - következzen egy kis emlékeztető, összefoglaló.

Módosítás dátuma: 2017. január 12. csütörtök, 11:28

Utókarácsony - Porsche bemutatóterem a Playmobiltól

Nyomtatás

Talán nem egy hétköznapi kisgyermek álma, de az autózás szerelmesei közül bizonyára sokan játszadoztak el a gondolattal már fiatal korukban is, hogy egyszer egy igazi sportautó tulajdonosai lesznek. Korábban leginkább fejben képzeltük el azt az örömteli szituációt, amikor a szalonba belépve kiválaszthatjuk új autónkat, ám a Playmobil és a Porsche jóvoltából a fiatalok ezentúl teljesen élethű körülmények között játszhatják el, hogy milyen lenne, ha…

Módosítás dátuma: 2017. január 12. csütörtök, 15:23

Fél év után került meg a parkolóban elveszett BMW

Nyomtatás

Bizonyára olvasóink közül is sokan kerültek már kellemetlen helyzetbe egy-egy hatalmas parkolóban, ám az ilyen esetekben legtöbbször csak pár perc szükséges ahhoz, hogy megtaláljuk korábban otthagyott autónkat. Egy skót férfinak azonban sikerült fél évre elveszítenie egy négykerekűt, ami ráadásul nem is a sajátja volt.

Módosítás dátuma: 2017. január 11. szerda, 12:00

Használati utasítását vérrel írják

Nyomtatás

Kevés olyan szimpla, kétállapotú kapcsoló van az autóban, amit annyi tévhit övez, mint az első ködfényszóró és a hátsó ködlámpa, vagy ködzárófény, amit józan ész helyett KRESZ idézetek, meg KÖHÉM rendelet szövegeivel, ’úgyse’ mondatokkal magyaráznak.

Szerencsénkre nem tudnak fékezni

Nyomtatás

Tele van világunk paradoxonokkal. A közlekedésben a legnagyobb ilyen, hogy a sofőrök túlnyomó többsége nem tud hatékonyan fékezni, és ez bármennyire hihetetlenül is hangzik, de alkalmanként szerencse.

Módosítás dátuma: 2017. január 05. csütörtök, 09:53

A Hyundai már Google asszisztenssel kommunikál

Nyomtatás

Las Vegasban már megszokott esemény minden év elején a világ elektronikai vívmányai bemutató CES, amelyen rendszerint már autógyártók is képviseltetik magukat, lévén temérdek elektronikai, multimédiás megoldás leledzik a mai modellekben. A Google már korábban is igyekezett beszivárogni erre a területre, amit ezúttal a Hyundai partneri viszonyával folytatódhat.

Módosítás dátuma: 2017. január 05. csütörtök, 13:35

10. oldal / 108