Magazin

Teljes átalakulás – szinte minden kiderült az új Porsche Panameráról

Nyomtatás

Amikor szerencsés külföldi autós újságíró kollégáink, akik még a hivatalos bemutató előtt jó néhány hónappal részt vehettek egy rendkívül zord körülmények között abszolvált dél-afrikai finomhangolási tesztelésen a vadonatúj Porsche Panamera prototípusaival, azt kérdezték a Gernot Döllnert, a Panameráért felelős gyári projektigazgatót, hogy mi a különbség az előző és az új széria között, Döllner annyit válaszolt, hogy „a nevet megtartottuk”.

Módosítás dátuma: 2016. május 27. péntek, 19:40

Életképtelenné válhatnak a sportautók az önvezető járművek korában

Nyomtatás

Nap, mint nap találkozunk a hírekben a különféle autonóm, vagy legalább részben önvezető autókkal. Amelyik innovatív gyártó manapság valamit is ad magára, az gőzerővel fejleszti saját konstrukcióját. A sportautókedvelők gyomra meg rendre össze-összeszorul, hiszen ahogy nyugdíjazzák majd a hagyományos járműveket ezek az önvezető gépezetek, nagy eséllyel úgy szűnik meg, de legalábbis úgy csökken majd az élményautók utánpótlása.

Módosítás dátuma: 2016. május 26. csütörtök, 17:17

Álomautók diszkont áron – könnyen elérhető kívánatos kupék

Nyomtatás

Az autóvásárlás előtt állók fejében temérdek kérdés ágál, megválaszolásra várva, kezdve attól, hogy milyen motorral, milyen színben, milyen karosszériaformával rendelkezzen a kiszemelt, egészen az extrák soráig és a futásteljesítménnyel kapcsolatos kétségekig. Noha azt gondolnánk, hogy nehéz dolga van annak, aki nem csupán szürke szamarat keres a mindennapokra, hanem stílusos élményt is bezsebelne, mégis van számos lehetősége a piacon – elérhető árú elsőkerékhajtású kupék és bizonyos esetekben kabriók lajstroma szerepel mai összeállításunkban.

Módosítás dátuma: 2016. május 19. csütörtök, 11:48

Pellengéren a hazai gyártók? Az Opel és a Suzuki a csalások kereszttűzében

Nyomtatás

Valahol már sejtettük: a dízeleket jóformán ellehetetlenítő előírások kijátszása nem csak a Volkswagen sajátja, azonban a jelek szerint váratlan helyeken is felbukkannak csalások. A Mitsubishi után a Suzuki is elismerte, hogy belpiacos autói nem feleltek meg a japán előírásoknak, és már az Opel dízelmotorjait is gyanúsítják.

Minden kiderült az Alfa Giuliáról – gyári óriásgalériával

Nyomtatás

Az Alfa Romeo vadonatúj középkategóriás prémium szedánjáról, a Giuliáról rengetegszer olvashattak hasábjainkon: alig várjuk az újdonságot, hiszen az olaszok immár hosszú évek óta hitegetnek bennünket egy (végre ismét) hátsókerékhajtású szedán ígéretével, ami közel egy éve mutatkozott be. De első ízben az 510 lóerős QV csúcsváltozat debütált, ami persze nagyon izgalmas, de biztosan nem a QV fogja képezni az eladások magját, így jogosan vártuk a józanabb variánsokat.

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 08:32

V10-esek alkonya: búcsú a tíz hengertől

Nyomtatás

Az autózás rajongói sok esetben hengerekben mérik az izgalomfaktort, ami nem is csoda – a V8-asok jellegzetes hangja vagy a V12-esek tipikus üvöltése ritkaságszámba megy, noha a műszaki világ csodáira fogékony fülnek kellemes melódiák mellett a temérdek lóerőről sem feledkezhetünk meg. Viszont kakukktojás is akad: manapság már csupán egy-két gyártó kínálatában szerepel az ínyencfalatként aposztrofálható, V10-es technika.

Módosítás dátuma: 2016. május 05. csütörtök, 18:56

Ezüstnyíl - különleges jachttal állt elő a Mercedes-Benz

Nyomtatás

Régóta tudjuk már, hogy az autógyártók – kiváltképp a luxusautókkal foglalkozó márkák – szeretnek más területeken is hallatni magukról, már csak a marketing miatt is. A Mercedes-Benznek ráadásul egy külön részlege foglalkozik ezzel a témával, ami a Style utónevet viseli. A németek csapata pedig nemrég nagy fába vágta fejszéjét, hiszen egy hajókoncepciót készítettek el.

Módosítás dátuma: 2016. április 19. kedd, 14:45

Milyen lenne, ha...? - elindult a Ferrari 488 Spider konfigurátora

Nyomtatás

A legtöbb autórajongó álomgarázsában biztosan helyet foglal legalább egy Ferrari – persze tisztelet a kivételnek. Játszunk hát el a gondolattal, hogy megengedhetünk magunknak egy 488 Spidert – vajon milyen színben, milyen kárpitokkal és milyen extrákkal rendelnénk meg? Ezeket az álmokat tudja valamivel közelebb hozni a Ferrari internetes konfigurátora, melyet a napokban indítottak el az olaszok.

Módosítás dátuma: 2016. április 14. csütörtök, 12:39

Önök választották – a 7-es BMW az Autó Pult 2015-ös Év Autója!

Nyomtatás

Szokásunkhoz híven – idén immár hatodik alkalommal – kihirdettük az Autó Pult Év Autóit. Ahogy az elmúlt években, úgy a 2015-ös Autó Pult Év Autója választáson is kilenc kategóriában hirdettük ki a dobogósokat, a kategóriagyőztesekből pedig Olvasóink választhatták ki szavazásunk keretén belül a legjobbak legjobbját, vagyis az Autó Pult 2014-es Év Autóját. A szavazást – ahogy előre megígértük – március 31-jén éjfélkor zártuk le.

Pedigrés használtautó - eladó az angol Királynő csodás Bentley-je

Nyomtatás

Töprengtek már azon, hogy vajon milyen lehet az angol Királynő helyében lenni? Valakinek ezúttal lehetősége lesz arra, hogy mindezt megtapasztalja, hiszen a szigetországi uralkodó 'saját bejáratú' Bentley Mulsanne-ja eladóvá vált. Persze ahhoz, hogy a miénk lehessen a luxusautó, mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk.

Módosítás dátuma: 2016. április 05. kedd, 18:19

Új teszt világít rá a fényszórók képességeire

Nyomtatás

Folytatódik, sőt, minden eddiginél erőteljesebb a fényszórók forradalma. Az autók világítótestei sokat változtak a LED-es technológia megjelenésével, de vajon előnyükre? Az amerikai közlekedésbiztonságért felelős szervezet, az IIHS vizsgálta most 31 típus fényszórójának teljesítményét, meglepően kiábrándító eredményeket közzétéve.

Módosítás dátuma: 2016. március 31. csütörtök, 09:08

10. oldal / 102