Magazin

Mert álmodozni lehet - elindult a Ferrari 812 Superfast konfigurátora

Nyomtatás

Mi, az autózás szerelmesei bizony szeretünk eljátszani a gondolattal, hogy hőn áhított négykerekűnk vár minket a garázsban. Néha olyannyira hajlamosak vagyunk elkalandozni, hogy még az átlagember számára elérhetetlen modellekről is álmodozunk, ebben pedig a különböző kőkemény luxus- és sportautókat gyártó márkák is szeretnek támogatni minket. Ezúttal a Ferrari indította el legújabb modelljének elképesztően részletes konfigurátorát, így mindenki saját ízlésére szabhatja a 812 Superfastot.

Módosítás dátuma: 2017. április 06. csütörtök, 11:51

Az Opel elnökével ünnepeltünk a magyar autógyártás 25. évfordulóján

Nyomtatás

Az első magyar autó, a 25 éves első magyar Opel Astra születésnapját ünnepelte a szentgotthárdi Opel gyár március 29-én, vagyis múlt szerdán Karl-Thomas Neumann Opel elnök és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenlétében.

Módosítás dátuma: 2017. április 04. kedd, 17:35

Róluk, rólunk mond le a rendőrség, de ki a felelős?

Nyomtatás

A sebességmérés egyik legnagyobb problémájára hívja fel a figyelmet józanabb gondolkodású sofőrök között a nemrég az Üllői úton lesből, a ház árkádsorában megbújt rendőr esete, valamint a budai Szentendrei úton történt halálos tragédia.

Módosítás dátuma: 2017. április 04. kedd, 16:39

Góliátok az autóiparban – a legnagyobb konszernek históriája II.

Nyomtatás

Az első részben egy hete már boncolgattuk az autóipar óriásainak témáját, azonban a terjedelmi kötöttségek miatt az első epizód mindösszesen az európai konszernekre szorítkozott, holott a tengerentúlon is találunk szép számban nagy márkacsoportokat. Természetesen nem tehettük meg, hogy csak az öreg kontinensen szövődött együttműködésekről szóljunk, így ezúttal a jelentős globális szerepet játszó óriásokat vesszük számba.

Módosítás dátuma: 2017. március 31. péntek, 10:19

Keljünk versenyre a gumiszervizekkel – csináld magad gumicsere

Nyomtatás

Nehéz felvenni a profi gumiszervizekkel a versenyt, mégis némely szempontból előnyösebb lehet otthon, házilagosan lecserélni a téli kereket azoknak, akiknek van felnire szerelt téli-nyári garnitúrájuk. A spektrum elég széles, hiszen sokan minden munkafolyamatot szervizekre bíznak, és a kerékcserén túl a tisztításból, illetve a tárolásból sem veszik ki a részüket, csak anyagilag.

Lendületben - premiereket ünnepeltünk a Hyundai-jal az AMTS-en

Nyomtatás

A Hungexpón minden évben megrendezésre kerülő Automobil & Tuning Show, azaz röviden AMTS kétségkívül hazánk egyik, ha nem a legnagyobb autós rendezvényévé nőtte ki magát, és bár még mindig inkább a tuningé a főszerep, egyre több importőr és kereskedés dönt úgy, hogy megmutatja kínálatát. Sőt, idén már premiereknek is tanúi lehettünk: habár a kereskedésekben már lehetett vele találkozni, hivatalos rendezvényen először mutatta meg magát a vadonatúj i30, és az LP Winner Motorsport csapat idei raliautója, egy i20 R5 is az AMTS-re készült el.

Módosítás dátuma: 2017. március 25. szombat, 18:56

Góliátok az autóiparban – az európai konszernek históriája

Nyomtatás

Szertenézünk az autóiparban, s mit látunk? Ma már nem egyedülálló márkák határozzák meg az ipar és a gazdaság képét, hanem csoportokba szerveződve, konszernekben, óriásokként versengenek az elsőségért. Természetesen nem véletlen, hogy a gyártók ezt a formát preferálják – immáron elérkeztünk ahhoz a ponthoz, ahol már alig van olyan márka, amely ne lenne tagja valamelyik egyesülésnek. Ezúttal kivesézzük az autóipar jelenlegi helyzetét meghatározó konszerneket.

Módosítás dátuma: 2017. március 24. péntek, 16:00

Álljunk meg egy szóra – büntetőkarc, vagy büntetősarc legyen?

Nyomtatás

Fővárosunk közlekedése ezer sebből vérzik, és vannak olyan sebek, amikkel még a kiérkező mentősök sem tudnak mit kezdeni. Például nincs rá semmilyen orvosság, hogy a belső kerületek zömében kész kihívás a parkolás, akár rövid időre is, vagy úgy, hogy a sofőr nem hagyja el a járművet, netán kék-piros villogó van rajta.

Bobpályán száguldozott egy Subaru Impreza STI (videó)

Nyomtatás

Egy raliversenyző, egy gyors autó, egy versenycsapat és egy… bobpálya. A Subaru, a Prodrive és Mark Higgins nagyot álmodott, ugyanis a papíron is igencsak izgalmasnak hangzó tervüket a gyakorlatba is átültették, aminek a végeredménye egy rendkívül látványos, ám az autók szerelmeseinek egyben kissé fájdalmas videó lett. Az úriember ugyanis végigment egy olasz bobpályán a japán négykerekűvel, aminek bizony jócskán maradt nyoma az autón.

Módosítás dátuma: 2017. március 20. hétfő, 14:44

Az évtized visszatérése – az Alpine sztori

Nyomtatás

A Volkswagen, a Toyota vagy épp a BMW nem más az autórajongó számára, mint a hamburger, a rántott hús és a marhapörkölt a kulináris élvezetek hódolójának. Persze ezúttal sem holmi bécsi szeletért jöttünk, libamájjal tálalt, parmezánnal meghintett szarvasgombás rizottó hallatán fut össze a nyál a szánkban – talán így írható le a legközérthetőbben, mennyire ínycsiklandó falatnak számít cikkünk tárgya, az Alpine az autózás világában. A márka sokéves szunnyadást követően idén újra életre kel.

Módosítás dátuma: 2017. március 17. péntek, 10:58

Egyedi karórával készült a Zenith a Range Rover Velar bemutatójára

Nyomtatás

A luxuskategóriákban manapság már nem mindig elég egy látványos formaterv és néhány finom extra, hiszen a vásárlók igazi exkluzivitást és egyediséget szeretnének a pénzükért. Vannak gyártók, akik ezt világújdonságnak számító technológiai megoldásokkal, részletes személyre szabási lehetőségekkel vagy éppen egyéb szolgáltatásokkal biztosítják. A Land Rover az új Range Rover Velar esetében egy svájci céggel, az órákat készítő Zenith-tel került partneri viszonyba, hogy egyedi karórát készítsenek el a vásárlók számára, méghozzá az újdonság stílusában.

Módosítás dátuma: 2017. március 13. hétfő, 12:10

10. oldal / 111