Magazin

Nem ismer akadályt – ott voltunk a Volvo V90 CC világpremierjén

Nyomtatás

Tegnap németországi és dániai köztes állomással egészen Svédországig utaztunk, hogy élőben, az elsők között megcsodálhassuk a Volvo legfrissebb büszkeségét és a 90-es csúcsszériájának negyedik, egyben utolsó tagját, a V90 Cross Country modellt. A V90 CC Malmö mellett, pontosabban fogalmazva világszerte egy időben egyszerre több helyszínen ünnepelte világpremierjét, mielőtt a Párizsi Autószalonon a nagyközönség is megcsodálhatja. A sikervárományos gólyalábra állított luxuskombi a jövő év első felében érkezik meg a magyarországi kereskedésekbe, de már az autó hivatalos hazai árait is ismerjük.

Módosítás dátuma: 2016. november 06. vasárnap, 16:58

Tolató i8, negyedáron: BMW 225xe Active Tourer tartósteszt I.

Nyomtatás

A BMW komoly offenzívával jelentkezett idén az egyre népszerűbb és kedveltebb konnektoros hibridmodellek piacán. A gyártó a már korábban bemutatott szupermodern és jövőbe mutató i8 sportautót is beleszámolva immár 5 különféle ’plug-in’ modellel büszkélkedhet, ráadásul a bajorok nem ugyanazt a receptet lőtték el az összes típusnál, hanem különféle felállásokat kínálnak. Mind közül már csak földhözragad mivolta okán is a legérdekesebb a 225xe, amellyel nagykanállal gyűjtjük be a tapasztalatokat.

Módosítás dátuma: 2016. november 06. vasárnap, 16:55

A csöndes siker fél évszázada – 50 éves a Toyota Corolla

Nyomtatás

Az autózás történelmében kevés típus él meg sok évtizedes pályafutást, azonban amelyeknek sikerül ilyen hosszú időn át jelen lenni, azok szinte kivétel nélkül sikeresek. A Toyota a kompakt modelljét, a globális piacra gyártott Corollát 50 éve indította hódító útjára – a típus azóta a világ legsikeresebbjévé lépett elő, s most a fél évszázados fennállását ünnepelhetik a japánok.

Módosítás dátuma: 2016. szeptember 07. szerda, 19:33

Nagy találkozás - alaposan megvizsgáltuk az új Porsche Panamerát

Nyomtatás

A múltból a jövőbe - valahogy így lehetne jellemezni a Panamera generációváltását. Az utolsó csavarig megváltozott modell egyetlen dologhoz maradt hű: az alapfilozófiájához. Ezen kívül viszont mindent jobbá tett a Porsche. Hogy mivel és mennyire? A párizsi premier előtt, élőben vizsgáltuk ezt meg.

Módosítás dátuma: 2016. szeptember 01. csütörtök, 18:36

Egy aukció margójára: a 10 legdrágábban eladott autó

Nyomtatás

Autókba fektetni manapság nagy üzlet: akár dollármilliókat is nyerhetünk egy-egy különleges modellen, és ez nem csak a veteránokra igaz – persze a beszálló sem kevés. Minderre a legjobb példa a nemrég Kaliforniában megrendezett Mecum Daytime Aukció, hol elképesztő összegek, és ezzel együtt ritka és gyönyörű négykerekűek cseréltek gazdát, összesen 13,7 milliárd forintnyi értékben.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 29. hétfő, 12:20

Használtautó vásárlás: hogyan vegyünk jót, okosan?

Nyomtatás

Az autóvásárlás öröm, azonban a használtak közötti keresgélésbe a pozitív érzelmek mellé rengeteg őrlődés, időráfordítás és utánajárás párosul – ez az ára annak, hogy költséghatékonyan hozhassunk jó döntést, ami aztán az elkövetkező éveinket meghatározza. Épp ezért a használtpiac böngészése, a használt autók vásárlása fokozott figyelmet igényel, aminek eredményét ideális esetben hosszan élvezhetjük.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 23. kedd, 20:17

Nagy Magyarok az autótörténelemben IV: Anisits Ferenc

Nyomtatás

Alig két hete harangoztuk be 'Nagy Magyarok az autótörténelemben' című cikksorozatunkat, amit nem ok nélkül kezdeményezünk 2016-ban: amint arról írásunkban is megemlékeztünk, idén ünnepeljük az autózás 130. évfordulóját, ami éppen elegendő okot ad arra, hogy kicsit mi is visszatekintsünk a történelemben, mégpedig híres magyar feltalálók, mérnökök bemutatásával. Aki egy kicsit is nyomon követi az autózás és az autók világát, bizonyára tökéletesen tisztában van azzal, hogy a BMW napjaink talán legfejlettebb dízelmotorjaival rendelkezik. Azt azonban tán sokan nem tudják, hogy a márka piacvezető pozícióját nagyban honfitársunknak, Dr. Anisits Ferencnek köszönheti. Innentől nem nehéz kitalálniuk, hogy cikksorozatunk következő része Anisits Urat, és az ő munkásságát fogja bemutatni.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 16. kedd, 09:44

Az élmények kapuja - különleges ajtószerkezetek az autózás világából

Nyomtatás

Sok érdekességet emeltünk már ki fennállásunk óta az autózás világából, de a használat szempontjából egyik legfontosabb alkatrész mellett valahogy mindig elsiklottunk eddig. Ez persze nem csoda, hiszen az ajtók jelenléte annyira természetes, hogy el is felejtjük, mi lenne nélkülük. Cikkünkben persze nem az átlagos megoldásokkal, hanem sokkal inkább a különleges szerkezetekkel fogunk foglalkozni – tartsanak hát velünk az ajtók érdekes világába.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 12. péntek, 12:36

Nagy Magyarok az autótörténelemben III: Barényi Béla

Nyomtatás

Alig két hete harangoztuk be 'Nagy Magyarok az autótörténelemben' című cikksorozatunkat, amit nem ok nélkül kezdeményezünk 2016-ban: amint arról írásunkban is megemlékeztünk, idén ünnepeljük az autózás 130. évfordulóját, ami éppen elegendő okot ad arra, hogy kicsit mi is visszatekintsünk a történelemben, mégpedig híres magyar feltalálók, mérnökök bemutatásával. Amikor felmerült bennünk a cikksorozat ötlete, már nem is volt kérdéses, hogy Barényi Béla kiemelt szerephez jut.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 08. hétfő, 20:07

Megoldás, vagy zsákutca? Hidrogénnel repülünk a jövőbe!

Nyomtatás

Az alternatív hajtások kutatása már akkor elkezdte foglalkoztatni az emberiséget, amikor egyértelművé vált a fosszilis energiahordozók, azon belül is a kőolaj és a földgáz raktárak végessége. Noha a készletek kiürülésének megjósolt időpontja folyamatosan kitolódik az újabb és újabb kinyerési technológiáknak köszönhetően, az emberiségnek lépnie kell. A hidrogénhajtás pedig az egyik nagy lehetőség, amelynek sokan szeretnének bizalmat szavazni. Lássuk, milyen jövőt jósolhatunk ennek a tiszta hajtásnak.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 04. csütörtök, 19:39

Vezetés helyett iszunk? – a technológiai fejlődés mellékhatása

Nyomtatás

Egy nagyon furcsa tanulmány látott napvilágot, amelyben az autonóm, vagyis önvezető autók megjelenésének következményeit vizsgálták az italozás vonatkozásában. A még csak nem is brit tudósok által készített kutatás érdekes – elméleti – változásokra hívja fel a figyelmet.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 09:18

10. oldal / 49