Magazin

Fenntartások nélkül – új Opel Astra 1.4 Turbo 150 teszt

Nyomtatás

Kicsit kisebb, belül mégis tágasabb, sokkal könnyebb, vagányabb, technológiája és hajtáslánc-kínálata friss, nem utolsósorban pedig telis-tele van magasabb kategóriákat idéző extrákkal. Ezzel a rövid leírással találóan jellemezhetnénk a vadonatúj, immár ötödik generációs (K típusjelű) Opel Astrát, azonban ígérjük, hogy szokásunkhoz híven jóval mélyebben beleássuk magunkat a modell képességeibe. Az idei év utolsó, és egyben talán legfontosabb tesztautójaként üdvözölhettük a hazai újautópiac egyik legsikeresebb szereplőjét, a mindentudó Astra egy mindentudó változatát.

Módosítás dátuma: 2016. február 17. szerda, 09:47

Izgalmas stábbal indul újra 2016-ban a Top Gear

Nyomtatás

A Top Gear az autós világ egyik legkedveltebb műsora volt, azonban a show legnagyobb sztárja, a formáció első embereként ismert Jeremy Clarkson miatt egyre többet kellett a csatornának magyarázkodni, így a vezetők jobbnak látták, ha elengedik a stábot. Szerencsére a 2016-os évadra sem maradunk Top Gear nélkül, ráadásul az új műsorvezetők miatt izgatottan várjuk a következő epizódot.

Módosítás dátuma: 2015. december 25. péntek, 10:08

Ladát a fa alá! – 2 millió alatt, 5 év garanciával, alufelnivel, 1,6 literes motorral

Nyomtatás

A csapból is ez folyik, úgyhogy minden bizonnyal senkinek nem mondunk újat: a Lada visszatért Magyarországra. Igen, ezt már eddig is tudtuk, de amit mostantól fogunk írni, az jórészt friss információ. Ugyanis a visszatérésről a mai naptól kezdve már nem jövőidőben, hanem jelen időben beszélhetünk. Ma reggel megnyitották kapuikat a vásárlók előtt a magyarországi Lada márkakereskedések. Mégpedig meglepően sok: szám szerint 9 darab, sőt, a közeljövőben további kereskedések csatlakoznak.

Módosítás dátuma: 2016. február 17. szerda, 09:46

Visszatekintő – az Autó Pult elmúlt 5 éve

Nyomtatás

Az év vége felé közeledve rendszerint mindenki számot vet az elmúlt esztendőről, átgondolva a történéseket, megszilárdítva az alapokat a jövő felé tartó úton. Mi sem vagyunk kivételek, csak éppen a szokásosnál messzebbre nézünk magunk mögé. Öt és fél esztendős már az Autó Pult, az alábbiakban pedig bemutatjuk a kezdeteket és néhány a legjobb pillanatokból.

Módosítás dátuma: 2015. december 08. kedd, 17:41

Rendhagyó művészet - latexszel vonták be az új Mercedes SL-t

Nyomtatás

Az autózás és a divat egyre sűrűbben fonódik össze egymással, és ezalatt nem csak arra gondolunk, hogy a négykerekűek formaterve időről időre fontosabb szerepet játszik. A Mercedes-Benz ezúttal a nemrég frissített SL-t szerette volna reflektorfénybe állítani egy elismert művész segítségével – méghozzá igencsak rendhagyó módon.

Módosítás dátuma: 2015. december 04. péntek, 14:36

Autós kisokos – minden, amit az autóhasználatról tudni érdemes

Nyomtatás

Több mint ötéves fennállása alatt az Autó Pulton rengeteget foglalkoztunk az autózással; a tapasztalat-szerzés mellett pedig mi sem fontosabb, mint annak átadása. Az alábbiakban összegyűjtöttük 30 legfontosabb tanácsadó cikkünket, amely az autózás teljes spektrumát igyekszik lefedni az autóvásárlástól a műszaki tudnivalókon át annak lehető legbiztonságosabb lebonyolításáig. Érdemes végigböngészni őket – biztosan tudunk újat mondani.

Módosítás dátuma: 2015. november 27. péntek, 06:10

Audi génekkel turbósították a Trabantot

Nyomtatás

Azt hiszem, hazánkban nem kell különösebben bemutatni a Trabant 601-et: a kelet-német kisautóból még manapság is jó pár példányt látni az utakon - igaz, ezek már szinte egytől egyig átalakított, vagy éppen szörnyű állapotban lévő darabok. Lengyelországban sincs ez másként, ám egy igazán elhivatott tulajdonos igazi vadorzót varázsolt a jól ismert négykerekűből.

Módosítás dátuma: 2015. november 24. kedd, 16:59

Mennyek kapujának kulcsa? – Sony A7 és A7S teszt

Nyomtatás

A világ legolcsóbb full-frame fényképezőgépe. Persze ez kicsit olyan, mint a világ legkedvezőbb luxusautója: ha már sokat áldozunk, még többet kifizetni nem olyan nagy ugrás, igaz, ha mondjuk egy 5-ös BMW árában adnak 7-est, az sokak számára nyithatja meg a feljebblépés kapuját. Különösen, ha ezúttal nem autókról, hanem fényképezőgépekről beszélünk.

Módosítás dátuma: 2015. november 12. csütörtök, 17:59

Az 5. csillag záloga - így teszteli az Euro NCAP a biztonsági asszisztenseket

Nyomtatás

Sokan nem nézik jó szemmel, hogy az Euro NCAP-nál jó ideje fontos szerepet játszik a végső eredményben a biztonsági asszisztensek értékelése. Pedig kétségtelen, hogy a technológia mai állása szerint már igencsak fontos szerepet játszanak ezek a rendszerek, hiszen képesek lehetnek akár megelőzni is egy balesetet, de rosszabb esetben is jócskán mérsékelhetik a károkat. Éppen ezért érdemes lehet megnézni, hogy a szakemberek mit és hogyan vizsgálnak pontosan ezeken a teszteken.

Módosítás dátuma: 2015. november 12. csütörtök, 11:59

Jó befektetés - Nicolas Cage eladta kézi váltós Ferrariját

Nyomtatás

Egy Ferrari sosem rossz befektetés, főleg, ha sikerül egy igazán ritka példányhoz hozzájutnunk. Valószínűleg Nicolas Cage, a híres filmszínész is valahogy így gondolkodhatott, amikor 2007-ben vásárolt magának egy 599 GTB-t. Sokaknak már önmagában is elég lenne, hogy egy sztár birtokolta előttük az autót, de a szóban forgó, nemrég gazdát cserélt négykerekű nem csak ezért különleges.

Módosítás dátuma: 2015. november 06. péntek, 12:43

25 jó év Magyarországon – ünnepel a Pappas Auto

Nyomtatás

Nem szokásunk a hazai autókereskedő vállalatokról beszámolni illetve megemlékezni, de ezúttal kivételt teszünk ez alól, ugyanis a Pappas Auto Magyarország Kft-nek mi magunk is sokat köszönhetünk: a Pappas Autónak hála rendszerint több márka modelljeit nyílik lehetőségünk még az importőri bemutatásnál is hamarabb megismernünk, aminek köszönhetően Olvasóink még korábban informálódhatnak hasábjainkról az új típusokról.

10. oldal / 44