2017. Április 26., Szerda

Frissitve:06:44:53

Magazin

Egy bestia születése: így épül a Nissan GT-R hathengerese

Nyomtatás

Sokak szerint a sorozatgyártás kiöli a lelket a tömegtermékekből, s mára már valóban csak az egyedi prémium finomságok esetében engedheti meg egy-egy márka a költséges, mégis gondoskodóbb kézi készítést. A luxusmodelleken kívül a Nissan GT-R motorja is ezen különlegességek közé tartozik, ráadásul egy gyári videónak köszönhetően bepillantást nyerhetünk a sportautó erőforrásának készítésébe.

Módosítás dátuma: 2016. március 25. péntek, 15:15

Autósok, figyelem: április 5-én élesedik a rendőrségi szuper-traffipax rendszer

Nyomtatás

Az elmúlt hónapokban biztosan minden autós találkozott már hazánk útjain a jellegzetes kialakítású oszlopokkal, amelyek út fölé nyúló ága kamerákkal felszerelve várja, hogy lencsevégre kaphassa a szabálytalankodó vezetőket és járműveiket. A türelmi időszak lassan lejár, és a Rendőrség tájékoztatása szerint április 5-től már aktívan büntethetnek a VÉDA néven ismert, fix telepítésű rendszerek.

Módosítás dátuma: 2016. március 23. szerda, 17:39

Keresztben, Barcelonában - művészi videón tombol a Ferrari 488 GTB

Nyomtatás

Egy autórajongó számára talán nincs is szebb annál, mikor felhördült egy V8-as erőforrás – még ha turbós is –, és üvöltve készteti pörgésre a hátsó kerekeket, miközben az autó kilinccsel előre érkezik meg a kanyarba. Ez talán maga a paradicsom, és mindezt most egy rövid videóban varázsolta elénk a Penznzoil, méghozzá egy Ferrari 488 GTB segítségével.

Módosítás dátuma: 2016. március 17. csütörtök, 14:11

Kicsiben az erő – testközelből a Toyota C-HR és az új Hilux

Nyomtatás

Két fáradt pillantás fúródik egymásba, az arcokon halvány mosoly ül. A Genfi Autószalon nyitónapjának utolsó órájában járunk, és Alain Dujardyn-nel, a Toyota közép-európai központjának alelnökével beszélgetünk, aki büszkén nézi a márka két nagy újdonságát. Teljesen okkal teszi, hiszen az új Hilux és a C-HR fejlesztési folyamatában ő is részt vett – ennél fogva pedig a lehető legjobb embert találtuk a modellek bemutatására.

Módosítás dátuma: 2016. március 10. csütörtök, 17:15

Az LC 500h a Lexus jövőjének záloga – interjú a fejlesztőkkel

Nyomtatás

Teljesen új struktúra, alapjaiban megújult hibrid rendszer, merész formaterv – ezzel nyit a Lexus új felsőkategóriás kupéja. Az LC azonban még önmagánál is fontosabb, hiszen tudása hamarosan a japán prémium márka legtöbb új termékébe beköltözik. Az újdonságról a fejlesztőkkel beszélgettünk.

Módosítás dátuma: 2016. március 08. kedd, 14:14

Crossoverek terén erősít az Opel - a márka igazgatójával beszélgettünk

Nyomtatás

A legnagyobb autószalonok nem csak arra szolgáltatnak kiváló lehetőséget, hogy minden újdonságot megcsodálhassunk egy helyen, hanem arra is, hogy első kézből szerezzünk információkat a gyáriaktól. Idén az Opel első emberével, Dr. Karl-Thomas Neumann Úrral adódott lehetőségünk személyesen is váltani pár szót, aki érdekes témákat érintve tárta fel előttünk a villámosok jövőjére vonatkozó terveket.

Módosítás dátuma: 2016. március 07. hétfő, 12:58

2200 lóerővel szeli a vizeket a Mercedes és a Cigarette közös gyermeke

Nyomtatás

Nem is olyan régen már beszámoltunk róla, hogy a Mercedes-Benz a Cigarette Racinggel közösen egy versenyhajón dolgozik, melyet nem is olyan régen be is mutattak a nagyközönségnek, méghozzá a Miami Nemzetközi Hajókiállításon. Talán mondanunk sem kell, de a végeredmény lenyűgözőre sikerült.

Módosítás dátuma: 2016. február 15. hétfő, 16:15

Az Autó Pult Év Autói 2015 – a teljes lista, egyben

Nyomtatás

Már bőven 2016-ot írunk, de ami késik, az nem múlik: a beígért Autó Pult Év Autói 2015 szavazással jelentkezünk. Az Autó Pult magazin épp a napokban ünnepli 6. születésnapját, ami azt jelenti, hogy saját Év Autói választásunk is immár hatéves múltra tekint vissza. Rendszerint az óév végén vagy az újév elején választjuk meg a legjobbakat, azonban olyan sok fontos modell hazai bemutatása illetve kipróbálási lehetősége csúszott át az év elejére, hogy a lehető legobjektívebb döntés érdekében a tavalyihoz hasonlóan idén is várnunk kellett kicsit a listával - egészen mostanig.

Módosítás dátuma: 2016. február 07. vasárnap, 18:01

Az Autó Pult Év Autói 2015 – megvannak a győztesek, 2. rész

Nyomtatás

Tegnapelőtt tettük közzé az immár 6. Autó Pult Év Autói választás első négy kategóriájának a győzteseit, de ezzel még korántsincs vége: a 2015-ös választásból további öt kategória legjobbjai hiányoznak. Szerdai cikkünkben megígértük Önöknek, hogy még a héten kihirdetjük az utolsó öt kategória dobogósait, úgyhogy máris következnek a legjobbak - így teljessé válik a lista.

Módosítás dátuma: 2016. február 07. vasárnap, 18:02

Az Autó Pult Év Autói 2015 – megvannak a győztesek, I. rész

Nyomtatás

Már bőven 2016-ot írunk, de ami késik, az nem múlik: a beígért Autó Pult Év Autói 2015 szavazással jelentkezünk. Az Autó Pult magazin épp a napokban ünnepli 6. születésnapját, ami azt jelenti, hogy saját Év Autói választásunk is immár hatéves múltra tekint vissza. Rendszerint az óév végén vagy az újév elején választjuk ki a legjobbakat, azonban idén olyan sok fontos modell hazai bemutatása illetve kipróbálási lehetősége csúszott át az év elejére, hogy a lehető legobjektívebb döntés érdekében kicsit várnunk kellett a listával - egészen mostanig.

Módosítás dátuma: 2016. február 06. szombat, 10:56

Ködben látni és látszani, avagy a kétállapotú rendszer áldozatai

Nyomtatás

Vajon mikor fogják ellepni az utakat az önvezető autók Magyarországon? Egyik felem azt mondja, hogy jobb, ha soha, mert sokan az új korszakot is félreértelmezik majd, a másik énem viszont alig várja, hogy az autógyártók kivegyék a sofőrök kezéből a volánt abból kiindulva, hogy sokszor milyen felelőtlen hozzáállás a sláger az utakon például már egy olyan egyszerű kétállapotú egység esetén is, mint a ködlámpa.

Módosítás dátuma: 2016. február 02. kedd, 21:10

10. oldal / 46