Magazin

Ködben látni és látszani, avagy a kétállapotú rendszer áldozatai

Nyomtatás

Vajon mikor fogják ellepni az utakat az önvezető autók Magyarországon? Egyik felem azt mondja, hogy jobb, ha soha, mert sokan az új korszakot is félreértelmezik majd, a másik énem viszont alig várja, hogy az autógyártók kivegyék a sofőrök kezéből a volánt abból kiindulva, hogy sokszor milyen felelőtlen hozzáállás a sláger az utakon például már egy olyan egyszerű kétállapotú egység esetén is, mint a ködlámpa.

Módosítás dátuma: 2016. február 02. kedd, 20:10

A legjobb négykerekűek - hamarosan díjazzuk 2015 Év Autóit

Nyomtatás

Ahogy az előző 5 évben is megtettük, idén sem lesz másképp: az Autó Pult rövidesen megválasztja 2015 Év Autóit. Persze sokan sokféleképpen nekiláttak már ennek a feladatnak, de csapatunk a hagyományoknak megfelelően kissé máshogy helyezi el a mércét, a központba az autóipari kategóriák helyett ugyanis a fogyasztói igények kerülnek. Törzsolvasóink minden bizonnyal már jól ismerik választási rendszerünket, ami idén sem változik - következzen egy kis emlékeztető, összefoglaló.

Módosítás dátuma: 2016. január 26. kedd, 17:51

Hatot előre, hatot hátra - így változik az autózás

Nyomtatás

Ha nem is vagyunk kutatók vagy jövőbe látók, a hírnevüket már többszörösen eljátszó brit tudósoknál talán biztosabb képet tudunk adni az autóipar jelenéről és jövőjéről. Az Autó Pult rohamosan közelít 6. születésnapjához, vele együtt pedig méréseink is – amelyek alapján már távlati fejlődéseket is megfigyelhetünk.

Módosítás dátuma: 2016. január 13. szerda, 17:20

Együtt készített luxustelefont a Bentley és a Vertu

Nyomtatás

A luxusnak nincs határa, ezt már többször is tapasztalhattuk az autózás világában. Azonban a gyártók igyekeznek mindig újabb és újabb ötletekkel előállni, hogy lenyűgözzék a vásárlóközönségüket – sokszor a négykerekűeken túl is. A Bentley például a csúcsminőségű mobiltelefonokat gyártó Vertuval szerződött nemrég 5 évre, hogy minden évbeen friss okostelefonokkal kedveskedhessenek ügyfeleiknek, természetesen a márka logójával díszítve.

Módosítás dátuma: 2016. január 13. szerda, 11:16

Felívelő – minden információ az új Mercedes E-osztályról (frissítve)

Nyomtatás

Rengeteg ízelítő és kiszivárogtatás után a nagy premier időpontja végre elérkezett: lehullt a lepel a Mercedes E-osztályról, vele pedig új élet kezdődik a prémium felső-középkategóriában. A nagy megújulások első képviselője ráadásul soha nem látott magasságokba teszi fel a mércét.

Módosítás dátuma: 2016. január 11. hétfő, 14:18

Megszelídült katona – 75 éves a Jeep

Nyomtatás

Noha a terepjárás igénye egyidős az autózáséval, a kezdetekben még aligha voltak olyan négykerekűek, amelyek képesek lettek volna leküzdeni a nagyobb akadályokat. Ahogyan az sok más esetben már megtörtént, ezúttal is a hadiipar volt az úttörő, ahonnan szép lassan a civil életbe is beszivárgott az értékes és hasznos technika: a terepjárók népszerűbb világát a Jeep teremtette meg, amely idén ünnepli 75. születésnapját.

Módosítás dátuma: 2016. január 07. csütörtök, 18:22

Rájuk vágyunk idén – 2016 nagy autós durranásai

Nyomtatás

Véget ért egy újabb esztendő. Sokan ilyenkor hátra néznek, mi most viszont inkább a jövőt firtatjuk. 2016-ban ugyanis folytatja magához térését az autóipar, melynek köszönhetően számos nagy premiernek lehetünk szemtanúi. Íme, ezekbe a modellekről hullhat le a lepel az idén.

Módosítás dátuma: 2016. január 06. szerda, 11:43

Így vetkőztessünk karácsonyfát gyorsan - a Nissan GT-R segít

Nyomtatás

Az ünnepek elmúltával lassan aktuálissá válik a karácsonyfát is kirakni a nappaliból. Az élő fák okozta tűlevél-tenger feltakarítása, és a műfenyők szétszerelése mellett a legkomolyabb feladat azonban a díszek elpakolása, mely a meghitt felhelyezésük után ilyenkor már inkább csak nyűg. A Nissannak persze erre is van egy egyszerűbb megoldása, amihez a GT-R-t hívtak segítségül.

Módosítás dátuma: 2015. december 30. szerda, 12:53

Autós karácsony - a gyártók virtuális kirakatait látogatjuk meg

Nyomtatás

A december minden kétséget kizáróan az ajándékokban leginkább dúskáló hónap, hiszen európai ember számára ilyenkor jön a Mikulás, a karácsony pedig fő attrakcióként ragyogja be az év záró havának utolsó napjait. Noha az autógyártók hagyományos értelemben vett portékája bekerülhet a fa alá, mégsem túl gyakori, hogy valaki autót csomagolhat ki szenteste. Azonban nem csupán ez az egy lehetőség adott, amennyiben kedvenc márkánk által fémjelzett ajándékot szeretnénk adni vagy kapni.

Módosítás dátuma: 2015. december 29. kedd, 15:36

Fenntartások nélkül – új Opel Astra 1.4 Turbo 150 teszt

Nyomtatás

Kicsit kisebb, belül mégis tágasabb, sokkal könnyebb, vagányabb, technológiája és hajtáslánc-kínálata friss, nem utolsósorban pedig telis-tele van magasabb kategóriákat idéző extrákkal. Ezzel a rövid leírással találóan jellemezhetnénk a vadonatúj, immár ötödik generációs (K típusjelű) Opel Astrát, azonban ígérjük, hogy szokásunkhoz híven jóval mélyebben beleássuk magunkat a modell képességeibe. Az idei év utolsó, és egyben talán legfontosabb tesztautójaként üdvözölhettük a hazai újautópiac egyik legsikeresebb szereplőjét, a mindentudó Astra egy mindentudó változatát.

Módosítás dátuma: 2016. február 17. szerda, 09:47

Izgalmas stábbal indul újra 2016-ban a Top Gear

Nyomtatás

A Top Gear az autós világ egyik legkedveltebb műsora volt, azonban a show legnagyobb sztárja, a formáció első embereként ismert Jeremy Clarkson miatt egyre többet kellett a csatornának magyarázkodni, így a vezetők jobbnak látták, ha elengedik a stábot. Szerencsére a 2016-os évadra sem maradunk Top Gear nélkül, ráadásul az új műsorvezetők miatt izgatottan várjuk a következő epizódot.

Módosítás dátuma: 2015. december 25. péntek, 10:08

10. oldal / 45