Magazin

Évente 260 millió forint – ennyivel nőtt az ára a Ferrari Sergio-nak

Nyomtatás

Manapság az autók kiváló befektetésnek számítanak, és kiváltképp igaz ez a Ferrarikra. Hétről hétre dőlnek meg különböző eladási rekordok a ritka olasz veteránok kapcsán, de nem feltétlenül kell hosszú évtizedeket várni, hogy egy újonnan megvásárolt négykerekű eladásán vagyonokat nyerjünk. Már a LaFerrari is kézenfekvő példa lenne, de ezúttal egy még ritkább Ferrari, egy Sergio került reflektorfénybe, amely mindössze két év után az újkori árának kétharmadával drágábban kelt el.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 07. hétfő, 10:43

Álmok mezején – saját ízlésünkre formálhatjuk az új Rolls-Royce Phantomot

Nyomtatás

A vadonatúj Rolls-Royce Phantom nemrég mutatkozott be, és azt hiszem, kétségek nélkül állíthatjuk, hogy új szintre emelte a luxus fogalmát – még, ha nem is volt egyszerű dolga az előddel szemben. Az angolok gyakorlatilag mindent bevetettek, hogy a Phantom név továbbra is egyet jelentsen a fényűzéssel, még ha formailag inkább csak evolúciós fejlődésről is beszélhetünk. A Rolls-Royce pedig már el is indította az új modell online konfigurátorát, amiben ha csak egy pillanatra is, de átélhetjük, hogy mit érezhetnek azok a vásárlók, akik éppen új Phantomjukat állítják össze.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 04. péntek, 16:18

Halálos Iramban - mozgó teherautókat raboltak ki (videó)

Nyomtatás

Bizonyára sokan emlékeznek még az immár nyolcadik epizódjánál tartó Halálos Iramban filmsorozat első részére, amikor a főszereplők még „kicsiben” játszottak, és csupán kamionokat raboltak ki mozgás közben. Egy román csapat úgy látszik megirigyelte a mutatványt, sőt, sikerrel végre is hajtotta az eddig csupán filmes túlzásnak tűnő rablást.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 02. szerda, 12:45

Biztos, hogy jól tudja? – így kell szabályosan előzni

Nyomtatás

Vannak olyan manőverek, melyeket nap mint nap végrehajtunk a forgalomban. Ilyen például az előzés, mely az egyik, ha nem a legveszélyesebb folyamat, amit bizony komolyan szabályoz a KRESZ. Érdemesnek találtuk hát feleleveníteni, hogy pontosan milyen előírások is vonatkoznak rá, hiszen igencsak sűrűn találkozhatunk az utakon olyan önjelölt versenyzőkkel, akik nem csak saját maguk, de mások testi épségét is veszélyeztetik, ráadásul sokan nem is biztos, hogy már emlékszünk rá, hogy mit ír elő a nagykönyv a kényes művelettel kapcsolatban.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 02. szerda, 17:10

A leggyorsabb sütemény - íme, a távirányítású MINI torta

Nyomtatás

Aki szereti a négykerekűeket, az nagy valószínűséggel kapott már életében valamilyen autó formájú születésnapi tortát. Annyira menő ajándékot azonban jó eséllyel még senki nem kapott, mint az angol illetőségű, többszörös díjnyertes Peboryon cukrászda által elkészített édes alkotás.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 01. kedd, 10:18

Turbónagyi - 238 km/h-val meszeltek le egy 79 éves nagymamát

Nyomtatás

Az autózás szerelmesei talán el sem tudnak képzelni jobb módot egy kis kikapcsolódásra, mint alaposan meghajtani egy kiváló sportautót. Ez a fajta szerelem pedig nem ismer kort és nemet, erre pedig a legjobb példa az a belga nagymama, akit tavaly meszeltek le a rend éber őrei – a hölgy Porsche Boxster GTS-ének volánja mögött 238 km/h-s sebességgel haladt.

Módosítás dátuma: 2017. július 27. csütörtök, 11:10

A vezetési élmény születésnapja – 60 éves a Lotus Seven

Nyomtatás

1957-ben több különböző csillag együttállása hozta létre azt a modellt, amelyet a vezetés szerelmesei mindmáig megemlegetnek. A Lotus Seven csak a legszükségesebbet, és abból is a lehető legkevesebbet adja, de így is mindig a legnagyobb elismerést kapja: önfeledt, gyermeki mosolyt. A 60. születésnap kapcsán megemlékezünk a mindmáig aktuális igazságokkal szolgáló modellről, és garantáltan mondunk olyat, amit még nem tudtak róla.

Módosítás dátuma: 2017. július 25. kedd, 18:03

A világ legjobb autós útjai egy BMW 440i Coupé volánja mögött: Erdélyben jártunk

Nyomtatás

Sokan bizonyára nem gondolnák, hogy Budapesttől 5 órányi autózásra, avagy távolságban kifejezve alig 500 km-re találjuk a világ legélvezetesebb autós útvonalait. Nem, nem a nyugati, hanem a dél-keleti irányra gondolok: Ausztria vagy Szlovénia helyett most inkább Erdélyben/Romániában érdemes kutatnunk, ahol két, szinte végtelen hosszúságú, és nem mellesleg világhírű szerpentint találunk. Egy rendkívül izgalmas BMW volánja mögött mi két hete bejártuk mindkettőt, következzen hát az élménybeszámoló!

Módosítás dátuma: 2017. július 21. péntek, 14:36

10 éves, mégis új gyöngyszem – Mitsubishi Lancer EVO IX eladósorban

Nyomtatás

Az autópiacon mindig is akadnak igazi ínyencfalatok, legyen szó oldtimer különlegességről vagy vérbeli sportmodellről. Ezúttal egy Mitsubishi Lancer EVO-n akadhat meg a szemünk, amely gyakorlatilag teljesen új állapotban várja, hogy leendő gazdája rátaláljon – a legendás japán sportautó utolsó előtti szériájából származó példányba mindösszesen 9 mérföldet tekertek.

Módosítás dátuma: 2017. július 20. csütörtök, 13:33

A világ legjobb utcai sportabroncsa? – itt a Michelin Pilot Sport 4 S

Nyomtatás

A Michelin mindig is remekelt az abroncstechnikában, ám az elmúlt években a franciák különösen erősek, főként a sportos köpenyek területén. Tesztautók százai fordulnak meg kezeink között mindenféle gumival szerelve, és bármiféle túlzás vagy elfogultság nélkül állíthatjuk, hogy a tapadás és a menetdinamika tekintetében egyértelműen a Michelin termékeivel vagyunk a legelégedettebbek: amikor egy sportos tesztautón meglátjuk mondjuk a Pilot Super Sport feliratot, már előre tudjuk, hogy jó mókában lesz részünk.

Módosítás dátuma: 2017. július 19. szerda, 21:09

Ilyen volt az elektromos autózás 100 évvel ezelőtt

Nyomtatás

Ha azt mondom elektromos autó, rávágják, hogy Tesla. Ha azt mondom hibrid, érkezik a válasz: Prius. Manapság már gombamód szaporodnak a gyártók kínálatában a jellegzetes, korszakalkotó modellek mellett a különféle hibridek és villanyautók, azonban mindezek mellett érdemes visszatekinteni a múltba, hiszen az elektromos hajtás nem a XXI. század vívmánya. Lássuk, mit jelentett a villanyautó 100 évvel ezelőtt!

Módosítás dátuma: 2017. július 11. kedd, 15:49

10. oldal / 58