2017. Szeptember 24., Vasárnap

Frissitve:09:30:06

Legfrissebb:

Magazin

13 milliótól érhető el a piac egyik legszebb autója - itt az Infiniti Q60

Nyomtatás

Az Infiniti formatervezői nem éppen visszafogottságukról híresek, és kétségtelen, hogy nagy élmény lehet dolgozni a csapatban, hiszen nagyon úgy tűnik, hogy az Infiniti vezetősége sok másik márkával ellentétben nem fogja vissza a dizájner brigádot: különlegesebbnél különlegesebb modellek debütálnak a Nissan luxusmárkájánál, egytől-egyig merész, de egyben telitalálatnak tűnő formákkal. A legújabb bizonyíték erre a vadonatúj Q60 nevű középkategóriás kupé, ami a jól bevált és sikeres Q50 alapjaira épült.

Módosítás dátuma: 2016. december 20. kedd, 12:35

40 éve töretlenül az utakon – a Ford Fiesta története

Nyomtatás

Az autózás világában manapság már nem ritka, hogy egy-egy modell több évtizedes múlttal rendelkezik, az azonban már jóval különlegesebb, hogyha ez idő alatt végig megőrizte ugyanazt a típusjelet. 40 év pedig sok idő, főleg a kisautók kategóriájában, hiszen bár a legtöbb gyártó már a 70-es években is rendelkezett ilyen méretű modellel, a legtöbbjüket már átkeresztelték azóta. Nem úgy a Ford Fiestát, amely idén pontosan 40. születésnapját ünnepli – méghozzá stílusosan egy vadonatúj generációval.

Módosítás dátuma: 2016. december 01. csütörtök, 18:00

Képmutatás felsőfokon – a Budapesti Víz Világtalálkozó margójára

Nyomtatás

Pragmatikus, és megoldás-orientált Világtalálkozó, olvashatjuk az Áder János köztársasági elnök fővédnökségével és Magyarország Kormánya által a Víz világtanáccsal együttműködésben megrendezett „Budapesti Víz Világtalálkozó 2016” honlapján. A Világtalálkozón a bölcsek azt kívánják elősegíteni, hogy újabb XXI. századi konfliktusok és globális kockázatok helyett a víz az együttműködés, a béke és fejlődés forrása legyen a világ minden fenntartható fejlődésben érdekelt országa számára. Ennek érdekében az esemény résztvevői a „Budapesti Nyilatkozat 2016” megvitatásával és elfogadásával teszik le megoldási javaslataikat a releváns nemzetközi fórumok számára - írják.

Módosítás dátuma: 2016. november 29. kedd, 18:54

A jövő motorja: két liter, négy henger

Nyomtatás

Lehet gyűszűnyit fogyasztó hatékonyságbajnok, de 350+ lóerős sportmotor is. Nyert már kupát Le Mans-ban és nyert már meg vásárlókat, milliószámra. A kétliteres, négyhengeres motorelrendezést manapság már mindenre tökéletesen lehet használni, így nem csoda, ha a jövő univerzális erőforrását látjuk benne. Ő lesz az utolsó belsőégésű motor, mielőtt az alternatív hajtású járművek végérvényesen a feledés homályába taszítják a technológiát.

Módosítás dátuma: 2016. november 22. kedd, 12:40

Az idei évben is sikert sikerre halmoz a Kia

Nyomtatás

Minden idők legjobb értékesítési eredménye, győzelem a megbízhatósági értékelésen, márkaérték-növekedés, és formatervezői díjak – nem akármilyen teljesítményt nyújtott az évben a Kia, és még a sornak nincs is vége. Hagyományos és konnektoros hibrid modelljeivel a zöld irányba is fokozottabban nyit a márka.

Módosítás dátuma: 2016. november 21. hétfő, 10:10

Ideiglenes divatdiktátorok: meddig tart a SUV-mánia?

Nyomtatás

Már számtalanszor leírtuk, épp ezért talán már közhely: korunk egyértelműen az SUV-k és crossoverek virágkora. Az újfajta filozófia szerint épülő, növelt hasmagasságú, terepjárós stíluselemeket is tartalmazó modellek napjainkban a legkapósabbak, amit mi sem bizonyít jobban, mint a tény, hogy egyes márkák sikere, életben maradása múlt a hobbiterepesük népszerűségén. De vajon meddig tart ez a trend, meddig képesek a vásárlók érdeklődését fenntartani ezek a divatos öszvér szerzetek, és mi lesz a hagyományos kategóriákkal?

Módosítás dátuma: 2016. november 17. csütörtök, 16:36

Pénzkérdés – a garancia, és ami mögötte van

Nyomtatás

A Toyotának három van, a Kiának rögtön hét – mi az? Nem nagy fejtörő, a megfejtés a garancia. A jótállást sokan egyetlen adatként kezelik, pedig valójában felelősségvállalások, frissítések, aktualizálások összetett hálójából áll, amelytől erősen függhet nyugodt éveink száma és pénztárcánk tartalma is.

Módosítás dátuma: 2016. november 15. kedd, 13:40

Járművünk karbantartása: néhány ötlet egy Mercedes-Benzzel

Nyomtatás

Az Autó Pult szerkesztőségének nem titkolt célja az új autók bemutatása mellett a már meglévő négykerekűek megóvása is, ezért az alábbiakban az alvázvédelem szerepét, fontosságát szeretnénk bemutatni, annak érdekében, hogy minél kevesebb autó essen áldozatul egyik legnagyobb ellenségének, a rozsdának, miközben néhány tippet is adunk a karbantartásra vonatkozóan.

Módosítás dátuma: 2016. november 16. szerda, 08:57

Budapest-Bécs egy Nissan Leaffel – az elektromos autózás határait feszegettük

Nyomtatás

Régóta ismerjük az elektromos autózás Achilles-ínját, ami nem más, mint a nagysebességű közlekedés. Mi mégis erre vállalkoztunk a 30 kWh-s Nissan Leaf volánja mögött: Budapestről autópályán Pozsonyba, majd Bécsbe utaztunk, az elektromos autózás hosszú távú használhatóságát vizsgálva.

Módosítás dátuma: 2016. október 28. péntek, 11:24

Ne féljünk az újtól: a négyévszakos abroncsok jobbak, mint valaha

Nyomtatás

Az autós viták tekintetében mind a mai napig előkelő helyet foglalnak el az abroncsokkal illetve az abroncsválasztással kapcsolatos témák: szinte mindenkinek határozott véleménye van az ideális méretről, mintázatról, márkáról, mi több, márkán belül is egy-egy konkrét gumitípusról. Ebbe mi nem is mennénk bele, hiszen kétségtelen, hogy szinte minden korrekt minőségű terméknek megvan a maga előnye illetve hátránya, sajnos még nem találták fel a tökéletes gumiabroncsot (sem) - és garantáltan nem is fogják, hiszen minden kompromisszumokat követel, csak az a kérdés, hogy milyen téren.

Módosítás dátuma: 2016. október 27. csütörtök, 09:33

Nagy Magyarok az autótörténelemben, V. rész: Csonka János

Nyomtatás

Még a nyár derekán harangoztuk be 'Nagy Magyarok az autótörténelemben' című cikksorozatunkat, amit nem ok nélkül kezdeményezünk pont a 2016-os évben: amint arról júliusi írásunkban is megemlékeztünk, idén ünnepeljük az autózás 130. évfordulóját, ami éppen elegendő okot ad arra, hogy kicsit mi is visszatekintsünk a történelemben, mégpedig híres magyar feltalálók, mérnökök bemutatásával. A sort ezúttal Csonka Jánossal folytatjuk az ötödik epizódban, akinek óriási szerepe volt hazánkban az automobilizmus fejlődésében.

Módosítás dátuma: 2016. október 19. szerda, 00:09

10. oldal / 51