2017. Január 20., Péntek

Frissitve:01:22:46

Magazin

25 jó év Magyarországon – ünnepel a Pappas Auto

Nyomtatás

Nem szokásunk a hazai autókereskedő vállalatokról beszámolni illetve megemlékezni, de ezúttal kivételt teszünk ez alól, ugyanis a Pappas Auto Magyarország Kft-nek mi magunk is sokat köszönhetünk: a Pappas Autónak hála rendszerint több márka modelljeit nyílik lehetőségünk még az importőri bemutatásnál is hamarabb megismernünk, aminek köszönhetően Olvasóink még korábban informálódhatnak hasábjainkról az új típusokról.

A legnagyobb Lego lakókocsi - több mint 215 ezer darabból áll

Nyomtatás

A Legót azt hiszem, senkinek nem kell bemutatni. Az aprócska építőkockák évtizedek óta szórakoztatják a gyermekeket és a felnőtteket egyaránt, miközben a világ szinte minden területére betörnek. Nem kivétel ez alól az autózás sem: néhány megrögzött építő úgy döntött, Guinness-rekordot állít a Lego segítségével, méghozzá egy lakókocsi felépítésével.

Módosítás dátuma: 2015. október 19. hétfő, 14:33

Így vásároljunk új autót - az extrák, és ami mögöttük van

Nyomtatás

Cikksorozatunk első részében általános tanácsokat fogalmaztunk meg, így most ideje elmerülni a részletekben. Hogyan tudunk elhelyezkedni a nem is mindig üdvözítő fullos felszereltség és a legfeljebb a szomszéd zöldítésére jó fapad között, úgy, hogy nekünk igazán jó legyen, és még spóroljunk is néhány forintot? Mutatjuk.

Módosítás dátuma: 2015. október 13. kedd, 11:17

Ismét felhördül 62 Porsche hangja hazánk legszebb tájain

Nyomtatás

Egyre népszerűbb, egyre nehezebb és még izgalmasabb – a Porsche Tíz Torony Túrát idén immár hatodik alkalommal szervezte meg a Porsche Club Pannonia csapata. Akárcsak az első öt alkalommal, az Autó Pult magazin idén is részt vesz a remek hangulatú rendezvényen, és ahogy lenni szokott, a beszámoló ezúttal sem fog elmaradni.

A magasra tett léc – minden információ a BMW M4 GTS-ről

Nyomtatás

A BMW hivatalosan bemutatta az M4 GTS-t, amely kiváló esélyekkel pályázik a márka történelmének leggyorsabb utcai modellje címre. Ehhez 500 lóerő, aktív aerodinamikai rendszer és a legapróbb részletek radikális optimalizálása segíti. Lássuk, mire képes az újdonság!

Módosítás dátuma: 2015. október 07. szerda, 08:53

Végsebesség: 1600 km/h. A Bloodhound SSC bemutatkozik

Nyomtatás

Végleges formájában bemutatkozott a Bloodhound SSC, melynek célja nem kevesebb, mint hogy hivatalosan is a világ leggyorsabb négykerekűjévé váljon. Ha sikerül a mérnökök terve, akkor a jelenlegi rekordot messze túlszárnyalja majd az újdonság.

Módosítás dátuma: 2015. szeptember 25. péntek, 08:15

Megvannak a VW botrány tettesei - a felszín, és ami alatta van

Nyomtatás

Sok ezer, a VW gyárban dolgozó alkalmazott, és ha hiszik, ha nem, sokmillió olyan ember is vastagon benne van a Volkswagen botrányban, akik ha szembe jönnek velünk az utcán, nem is gondolnánk, hogy felelősek lehetnek.

Módosítás dátuma: 2015. szeptember 24. csütörtök, 12:53

A nagy LADA kisokos – minden infó a visszatérő márkáról

Nyomtatás

Európában elsőként hazánkban kezdi meg nagy visszatérő hadjáratát a LADA. A nosztalgikus érzéseket ébresztő márka nagy elánnal érkezik a magyar piacra, hamarosan pedig alapjaiban megújult modellekkel igyekszik meghódítani az árérzékeny vásárlókat. Összegyűjtöttük, hogy mire számíthatunk tőlük.

Módosítás dátuma: 2015. szeptember 24. csütörtök, 15:11

Térnyerés – egy új garázskapu beépítése, képekben

Nyomtatás

Most következő cikkünk bizonyára nem minden Olvasónk számára releváns, ugyanis a megszokott autók helyett ezúttal a garázs-, pontosabban garázskapu-kérdéssel foglalkozunk. Azonban biztosan akadnak olyanok is Önök között, akik hozzám hasonló cipőben járnak, számukra pedig minden bizonnyal hasznos segítséggel szolgálhatok - én legalábbis idestova fél évvel ezelőtt szívesen olvastam volna egy hasonló irományt, így úgy döntöttem, hogy az anyag mindenképp megírásra érdemes.

Módosítás dátuma: 2015. szeptember 04. péntek, 08:59

Miből lesz a cserebogár? - a koncepciók szerepe az autóiparban

Nyomtatás

Az autóipari szereplők már azóta próbálgatják kitolni saját, és sokszor a józanész határait, amióta létezik autógyártás. Ennek bizonygatására pedig a különböző koncepció- és tanulmányautók elkészítése a legjobb módszer, mellyel nem csak átültethetik a gyakorlatba, hanem be is mutathatják a nagyközönségnek sokszor világmegváltónak hitt terveiket. Az persze már más kérdés, hogy mindebből mi valósul meg sorozatgyártásban – ezzel fogunk foglalkozni cikkünkben.

Módosítás dátuma: 2015. augusztus 05. szerda, 17:36

Ismerkedés – érdekes brit sportautókból csemegézünk

Nyomtatás

A britek mindig is büszkék voltak az autóiparban elért eredményeikre, ami nem is csoda, hiszen mindenkinek, aki egy kicsit is konyít az autózáshoz, csípőből beugrik egy csokornyi szigetországi márka – amik méltán égtek bele az emberek memóriájába. A teljesség igénye nélkül, elég csak a Jaguárt, a Land Rovert, a Bentley-t, a Rolls-Royce-t, az Aston Martint, a McLarent vagy éppen a MINI-t említeni, hogy értsük miről is van szó. Ezúttal azonban a brit autógyártás méltatlanul elfeledett típusairól lesz szó.

Módosítás dátuma: 2015. július 23. csütörtök, 18:08

10. oldal / 43