Magazin

Halálos Iramban - mozgó teherautókat raboltak ki (videó)

Nyomtatás

Bizonyára sokan emlékeznek még az immár nyolcadik epizódjánál tartó Halálos Iramban filmsorozat első részére, amikor a főszereplők még „kicsiben” játszottak, és csupán kamionokat raboltak ki mozgás közben. Egy román csapat úgy látszik megirigyelte a mutatványt, sőt, sikerrel végre is hajtotta az eddig csupán filmes túlzásnak tűnő rablást.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 02. szerda, 11:45

Biztos, hogy jól tudja? – így kell szabályosan előzni

Nyomtatás

Vannak olyan manőverek, melyeket nap mint nap végrehajtunk a forgalomban. Ilyen például az előzés, mely az egyik, ha nem a legveszélyesebb folyamat, amit bizony komolyan szabályoz a KRESZ. Érdemesnek találtuk hát feleleveníteni, hogy pontosan milyen előírások is vonatkoznak rá, hiszen igencsak sűrűn találkozhatunk az utakon olyan önjelölt versenyzőkkel, akik nem csak saját maguk, de mások testi épségét is veszélyeztetik, ráadásul sokan nem is biztos, hogy már emlékszünk rá, hogy mit ír elő a nagykönyv a kényes művelettel kapcsolatban.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 02. szerda, 16:10

A leggyorsabb sütemény - íme, a távirányítású MINI torta

Nyomtatás

Aki szereti a négykerekűeket, az nagy valószínűséggel kapott már életében valamilyen autó formájú születésnapi tortát. Annyira menő ajándékot azonban jó eséllyel még senki nem kapott, mint az angol illetőségű, többszörös díjnyertes Peboryon cukrászda által elkészített édes alkotás.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 01. kedd, 09:18

Turbónagyi - 238 km/h-val meszeltek le egy 79 éves nagymamát

Nyomtatás

Az autózás szerelmesei talán el sem tudnak képzelni jobb módot egy kis kikapcsolódásra, mint alaposan meghajtani egy kiváló sportautót. Ez a fajta szerelem pedig nem ismer kort és nemet, erre pedig a legjobb példa az a belga nagymama, akit tavaly meszeltek le a rend éber őrei – a hölgy Porsche Boxster GTS-ének volánja mögött 238 km/h-s sebességgel haladt.

Módosítás dátuma: 2017. július 27. csütörtök, 10:10

A vezetési élmény születésnapja – 60 éves a Lotus Seven

Nyomtatás

1957-ben több különböző csillag együttállása hozta létre azt a modellt, amelyet a vezetés szerelmesei mindmáig megemlegetnek. A Lotus Seven csak a legszükségesebbet, és abból is a lehető legkevesebbet adja, de így is mindig a legnagyobb elismerést kapja: önfeledt, gyermeki mosolyt. A 60. születésnap kapcsán megemlékezünk a mindmáig aktuális igazságokkal szolgáló modellről, és garantáltan mondunk olyat, amit még nem tudtak róla.

Módosítás dátuma: 2017. július 25. kedd, 17:03

A világ legjobb autós útjai egy BMW 440i Coupé volánja mögött: Erdélyben jártunk

Nyomtatás

Sokan bizonyára nem gondolnák, hogy Budapesttől 5 órányi autózásra, avagy távolságban kifejezve alig 500 km-re találjuk a világ legélvezetesebb autós útvonalait. Nem, nem a nyugati, hanem a dél-keleti irányra gondolok: Ausztria vagy Szlovénia helyett most inkább Erdélyben/Romániában érdemes kutatnunk, ahol két, szinte végtelen hosszúságú, és nem mellesleg világhírű szerpentint találunk. Egy rendkívül izgalmas BMW volánja mögött mi két hete bejártuk mindkettőt, következzen hát az élménybeszámoló!

Módosítás dátuma: 2017. július 21. péntek, 13:36

10 éves, mégis új gyöngyszem – Mitsubishi Lancer EVO IX eladósorban

Nyomtatás

Az autópiacon mindig is akadnak igazi ínyencfalatok, legyen szó oldtimer különlegességről vagy vérbeli sportmodellről. Ezúttal egy Mitsubishi Lancer EVO-n akadhat meg a szemünk, amely gyakorlatilag teljesen új állapotban várja, hogy leendő gazdája rátaláljon – a legendás japán sportautó utolsó előtti szériájából származó példányba mindösszesen 9 mérföldet tekertek.

Módosítás dátuma: 2017. július 20. csütörtök, 12:33

A világ legjobb utcai sportabroncsa? – itt a Michelin Pilot Sport 4 S

Nyomtatás

A Michelin mindig is remekelt az abroncstechnikában, ám az elmúlt években a franciák különösen erősek, főként a sportos köpenyek területén. Tesztautók százai fordulnak meg kezeink között mindenféle gumival szerelve, és bármiféle túlzás vagy elfogultság nélkül állíthatjuk, hogy a tapadás és a menetdinamika tekintetében egyértelműen a Michelin termékeivel vagyunk a legelégedettebbek: amikor egy sportos tesztautón meglátjuk mondjuk a Pilot Super Sport feliratot, már előre tudjuk, hogy jó mókában lesz részünk.

Módosítás dátuma: 2017. július 19. szerda, 20:09

Ilyen volt az elektromos autózás 100 évvel ezelőtt

Nyomtatás

Ha azt mondom elektromos autó, rávágják, hogy Tesla. Ha azt mondom hibrid, érkezik a válasz: Prius. Manapság már gombamód szaporodnak a gyártók kínálatában a jellegzetes, korszakalkotó modellek mellett a különféle hibridek és villanyautók, azonban mindezek mellett érdemes visszatekinteni a múltba, hiszen az elektromos hajtás nem a XXI. század vívmánya. Lássuk, mit jelentett a villanyautó 100 évvel ezelőtt!

Módosítás dátuma: 2017. július 11. kedd, 14:49

V8 helyett gravitáció – végre egy megengedhető Aston Martin

Nyomtatás

Hazánkban a „soapbox” kifejezés legfeljebb szó szerinti jelentésében ismert, ám külföldön sok helyen autós vonatkozása is van, hiszen ezzel a névvel illetik azokat a házilag gyártott kisautókat, amelyeket nem más hajt, mint a gravitáció – azaz egy méretes lejtő. Londonban a múlt hétvégén nagyszabású versenyt rendezett a Red Bull, és melyik másik gyártóval állhattak volna össze egy kis mókázásra, mint az Aston Martinnal.

Módosítás dátuma: 2017. július 10. hétfő, 21:27

Éjszaka a múzeumban – parádés kisfilmben mutatja be történelmét a Škoda

Nyomtatás

Bizonyára sokan emlékeznek a több epizódot is megélt ’Éjszaka a múzeumban’ című filmre. A jópofa történet a Škoda marketingeseit is megihlette: a gyáriak múzeumában maga Laurin és Klement, a márka megalapítói kelnek életre, hogy egy izgalmas hajszán keresztül mutassák be az általuk megalapított vállalat történetét, egészen a kétkerekűektől a ma ismert autókig.

Módosítás dátuma: 2017. július 10. hétfő, 10:52

6. oldal / 54