Magazin

Rájuk fáj a fogunk: négyajtósok, amiket Európában is szívesen látnánk

Nyomtatás

A crossovereknek és SUV-knak kétségtelenül vannak a jó tulajdonságaik, azonban egy sor hátrányt is fel lehet sorolni velük kapcsolatban, így máig sem teljesen egyértelmű, hogy miért is kezdik szinte visszafordíthatatlanul átvenni a hatalmat az autópiacon. Az öreg kontinensen ez kiváltképp igaz, és bár nem ez az egyetlen oka annak, hogy nálunk sosem voltak igazán keresettek a nagyobb négyajtósok és szedánok, bizony ez is közrejátszik abban, hogy sok márka meg sem próbálkozik az európai piacokra betörni bizonyos négyajtósokkal. Most összeszedtük a legújabbakat ezek közül, melyeket nagyon is szívesen látnánk akár a hazai kereskedésekben is.

Módosítás dátuma: 2018. április 05. csütörtök, 18:36

Különleges ajándékkal készült a McLaren a BP23 vásárlóinak

Nyomtatás

Alig pár hónapja, hogy a McLaren bemutatta valaha volt leggyorsabb modelljét a Senna képében, az angolok máris a következő nagy dobásukra készülnek. Hamarosan érkezik ugyanis a legendás F1 szellemi utódjának tekinthető, egyelőre BP23 néven futó újdonságuk, amely a Senna testvéreként, ám a versenypályás használat helyett sokkal inkább a komfortra hangolva érkezik majd. Az autót ugyan egyelőre még nem láthatjuk, de azt most megmutatták a gyáriak, hogy milyen ajándékkal kedveskednek majd a vásárlóknak – méghozzá egy műtárgy képében.

Módosítás dátuma: 2018. április 05. csütörtök, 13:37

Szívómotoros autók 2018-ban – íme, a hazai kínálat

Nyomtatás

Az ún. 'downsizing' és a turbósítás már nem újkeletű dolog az autóiparban, hiszen a trend mintegy 10 éve kezdődött. Előtte inkább a nagyobb teljesítmény okán alkalmaztak feltöltőket a gyártók, azonban mostanra az egyre szigorodó normák és a(z eddig) könnyen kijátszható mérési ciklusok miatt szinte minden kategóriában megjelentek a turbómotorok. Sokan nem örülnek ennek, hiszen amellett, hogy a bonyolult csodaszerkezetek a valóságban ritkán képesek hozni a papíron ígért eredményeket, megbízhatóságuk és hosszú távú fenntartási költségük is számos kérdést vet fel. Az aktuális trendek ellenzőinek készültünk jelenlegi cikkünkkel, csokorba szedve a hazai piacon jelenleg elérhető szívómotoros benzines modelleket.

Módosítás dátuma: 2018. április 04. szerda, 18:50

Nemrég múlt el a bolondok napja – így mókáztak az autógyártók

Nyomtatás

A bolondok napja kedves „ünnep”, hiszen ilyenkor mindenki igyekszik megtréfálni ismerőseit vagy szeretteit. A modern, digitális világ beköszöntével pedig az autógyártók is csatlakoztak ehhez a jópofa szokáshoz, és akárcsak az elmúlt években, idén is jó pár érdekességgel készültek számunkra. Némelyikről hallatán persze rögtön mosolyra fakadunk, de voltak köztük olyanok is, amelyek egészen jó ötletnek tűntek.

Módosítás dátuma: 2018. április 04. szerda, 12:27

Fából vaskarika – fajátékok készültek a Maserati modelljei alapján

Nyomtatás

Az egyszerű autórajongót nem nehéz levenni a lábáról, hiszen szinte bármi elegendő lehet, aminek köze van szeretett négykerekűihez. Erre tökéletes példa a Maserati és a Playsam legutóbbi közös projektje: a prémium fajátékokkal foglalkozó gyártó ugyanis a legendás olasz márka autóit formálta meg a nemes anyagból, és a végeredmény még felnőtt szemmel is lenyűgöző – sőt, inkább úgy mondanánk, hogy felnőtt szemmel lenyűgöző csak igazán.

Módosítás dátuma: 2018. március 14. szerda, 15:20

Önök választották: a BMW 6-os GT az Autó Pult 2017-es Év Autója!

Nyomtatás

Szokásunkhoz híven – idén immár nyolcadik alkalommal – kihirdettük az Autó Pult Év Autóit. Ahogy az elmúlt években, úgy a 2017-es Autó Pult Év Autója választáson is kilenc kategóriában hirdettük ki a dobogósokat, a kategóriagyőztesekből pedig Olvasóink választhatták ki szavazásunk keretén belül a legjobbak legjobbját, vagyis az Autó Pult 2016-os Év Autóját. A szavazást február utolsó napján lezártuk, vagyis már meg is vannak az eredmények.

Módosítás dátuma: 2018. március 01. csütörtök, 11:59

Megsebzett ütőér – az M1-es autópálya kálváriája

Nyomtatás

A média és a közösségi oldalak az utóbbi időben rengeteget foglalkoznak az M1-es autópályával, nem véletlenül. Noha a szűk áteresztő keresztmetszet miatt már évek óta érik kritikák Magyarország egyik legfontosabb útszakaszát, 2018 elején mérvadóan romlott a helyzet. Most már az útburkolat minősége a központi téma. Lássuk hogyan jutott el jelenlegi, siralmas állapotába az M1!

Módosítás dátuma: 2018. február 27. kedd, 18:37

Land Rover a zsebünkbe – strapabíró okostelefon az angoloktól

Nyomtatás

Nem szokatlan, hogy az autógyártók néha más termékek felé is elkalandoznak. Ezt tette most a Land Rover is, ugyanis a Bullit Group vállalattal közösen piacra dobtak egy okostelefont, amely mindennel fel van vértezve, amire csak szükség lehet az angol márka vásárlóinak – ráadásul akárcsak a gyártó négykerekűi, a mobil is strapabíró lett.

Módosítás dátuma: 2018. február 23. péntek, 17:23

Szennyezőek az új benzinmotorok is – még idén részecskeszűrővel tisztulnak

Nyomtatás

Bizonyára sokan hallottak már arról, hogy a hosszú évek óta érvényben lévő fogyasztási és károsanyag-kibocsátási normák teljesen átalakulnak. Európában a jelenlegi (NEDC) szabályozást az idei évtől az új WLTP/RDE norma váltja fel, amelynek lényege, hogy a jelenlegi mérésekkel ellentétben nem laboratóriumi, hanem valós körülmények közötti adatokat igyekszik szolgáltatni.

Módosítás dátuma: 2018. február 20. kedd, 18:23

999 lépcsőfokot mászott meg a Range Rover Sport PHEV (videó)

Nyomtatás

Az autógyártók szeretnek elsők lenni, így időről időre kreálnak újabb és újabb kategóriákat és kihívásokat, hogy aztán azokat megvalósítva és teljesítve elmondhassák magukról, hogy világelsők voltak – ez persze nem jelenti azt, hogy nem figyelemreméltó az adott teljesítmény. Így tett most a Land Rover is: az angolok egészen Kínáig mentek egy elképesztő projekt megvalósítása érdekében – az új, konnektoros hibrid Range Rover Sportnak 999 lépcsőfokot kellett megmásznia.

Módosítás dátuma: 2018. február 16. péntek, 11:49

Az autórajongók álma – így állítsunk be egy legendát a nappaliba

Nyomtatás

Az autórajongók élete nem mindig könnyű, kiváltképp, ha arról van szó, hogy miben másban lehet kiélni szerelmüket ezen a téren, mint egy-egy „hús-vér” négykerekűben. A különböző méretarányos modellek és poszterek persze segítséget nyújtanak ebben, de szerencsére vannak cégek, akik mindig tudnak valami igazán különlegessel szolgálni, ha egy ízléses használati vagy dísztárgyról van szó. Ezúttal a Discommon sietett a segítségünkre.

Módosítás dátuma: 2018. február 12. hétfő, 10:54

2. oldal / 113