Magazin

Bajnoki forduló - az Opel X-modellek újdonságai

Nyomtatás

Az elméletet fontos kiegészíteni a gyakorlattal − jól tudja ezt az Opel is, épp ezért legutóbbi rüsselsheimi látogatásunkat és technológiai ízelítőnket immár kibővítve, vezetési tapasztalatokkal támasztották alá, méghozzá ismét hazai pályán, méghozzá Mainzban.

Módosítás dátuma: 2018. július 26. csütörtök, 08:35

Okostelefon az autóban, avagy mire jó az Android Auto és az Apple CarPlay

Nyomtatás

Korábban el sem tudtuk volna képzelni, hogy egykor majd mobiltelefonjaink uralják életünket, az ifjabb generációk pedig már azt nem értik, hogy miként tudtunk élni nélkülük. Ezt a villámgyors változást az autógyártók és a számítástechnikai cégek is igyekeznek lekövetni, méghozzá egyre modernebb, sok esetben már online, akár okostelefonunkkal is kapcsolatban lévő multimédiás rendszerekkel. Van azonban egyszerűbb, és legtöbbször olcsóbb megoldás is, ugyanis sok gyártó mostanra már elérhetővé tette négykerekűihez az Android Auto és Apple CarPlay funkciókat – ezeket fogjuk most egy kicsit jobban megvizsgálni.

Módosítás dátuma: 2018. július 24. kedd, 16:22

Elegancia és száguldás – a Goodwood Festival of Speed története

Nyomtatás

Van egy autós esemény, amire sokszor csak úgy hivatkozunk, hogy FoS… Igen, mi is minden alkalommal elmosolyodunk ennek láttán/hallatán, ugyanakkor autórajongóként a szívünk is hevesebben kezd verni, hiszen tudjuk, ez a magyarul elég morbid jelentéssel bíró mozaikszó bizony a Festival of Speed elevezést takarja, ami napjaink egyik legérdekesebb, legfelkapottabb autós eseménye, amely az angliai Goodwoodban kerül megrendezésre minden évben. Szinte minden esztendőben beszámolunk a FoS történéseiről, és úgy gondoltuk, hogy ideje bepillantani kicsit a díszletek mögé – a Goodwood Festival of Speed története következik.

Módosítás dátuma: 2018. július 20. péntek, 18:54

Az Opel jövője, avagy a francia-német házassági szerződés

Nyomtatás

Ahogy egy házasságban sem árt időben lefektetni az alapokat, úgy az autógyártásban is érdemes tisztázni, hogy ki milyen elvárásokkal indul neki a közös életnek. Az azonos célok most sem hiányoznak, a különböző háttereket azonban érdemes összehangolni. Mi a hazai importőr jóvoltából egészen Rüsselsheimig utaztunk, hogy az idei Opel Tech Day keretében megismerkedhessünk a villámos márka jövőjével.

Módosítás dátuma: 2018. július 12. csütörtök, 17:15

Nyaraláson tankolni? Mutatjuk, hogy hol éri meg

Nyomtatás

Már javában tart az európai nyaralási szezon – nem véletlen, hogy már összeszedtük, hogy mire érdemes figyelni, amikor útnak indulunk, és már számoltunk az autópályadíjakkal is. Egy fontos költség azonban hátra van: az üzemanyag, amivel bizony nem árt tervezni: egy hosszú úton több tízezer forintos nyereséget is hozhat az ügyes stratégia.

Még le sem gyártották, máris eladó egy McLaren Senna

Nyomtatás

A pénz nem minden, főleg nem a szuper- és hiperautók piacán. Hiába lenne bőven elég vagyonunk egy-egy ilyen limitált szériás modell megvásárlására, a többszörös túljelentkezés miatt a gyáriak maguk válogathatják ki, hogy kinek kívánják eladni ezeket a különlegességeket – sokaknak tehát csak a „használtpiac” marad, hogy hozzájuthassanak álmaik négykerekűjéhez. Nincs ez másként az 500 példányban elkészülő McLaren Senna esetében sem, és bár még az első darabok sem jutottak el tulajdonosaikhoz, máris eladásra kínálnak egyet.

Módosítás dátuma: 2018. július 03. kedd, 17:54

Bűnösök vagy ártatlanok? – autóipari vezetők a rács mögött

Nyomtatás

A dízelbotrány kapcsán Rupert Stadler, az Audi vezetőjének kezén kattant a bilincs. „Egy nagy autómárka legfőbb emberének letartóztatása – ilyen eddig még soha nem történt,” nyilatkozta az ügy kapcsán Herbert Diess, a Volkswagen csoport vezetője. De vajon igaza van? Visszalapoztunk a történelemkönyvben és megkerestük azokat a botrányos eseteket, amikor autóipari vezetők ültek (legtöbbször átmenetileg) a hűvösön. Aztán szomorúan konstatáltuk: valójában kevesebb ilyen eset van, mint kellene.

Módosítás dátuma: 2018. július 03. kedd, 14:36

Idén először fog önvezető autó szerepelni Goodwoodban (videó)

Nyomtatás

A Goodwood Festival of Speed az autózás világának egyik legnagyobb ünnepe, ahol a legdrágább veteránoktól kezdve a legmodernebb szuperautókon keresztül egészen az egyedi koncepciókig mindenféle négykerekűt megcsodálhatnak a látogatók – ráadásul mozgásban, köszönhetően a nagyjából 1,86 kilométeres kis „hegyi felfutónak”. Idén először azonban olyat láthat majd a közönség, amit korábban még soha: a Roborace Robocar pilóta nélkül fog végigszáguldani a pályán.

Módosítás dátuma: 2018. június 28. csütörtök, 11:58

Jól jár, aki felkészíti autóját a nyaralásra – összeszedtük, hogy mire figyeljünk

Nyomtatás

Épp egy hete foglalkoztunk utoljára a nyaralás témakörével: múlt kedden Kenéz Tibor kollégám az útdíjakat szedte csokorba a hazai autós nyaralók szempontjából leginkább releváns országokra lebontva, azonban mielőtt még útnak indulnának, van egy fontos feladata az autósoknak: a négykerekű úti társ alapos átnézése, illetve felkészítése.

Módosítás dátuma: 2018. június 26. kedd, 19:14

Tengerpartra autóval – ilyen útdíjakkal számolhatunk

Nyomtatás

A nyári utazásokat ki így, ki pedig úgy oldja meg, de az egyre olcsóbb repülőjegyek mellett azért továbbra is sokan választják az autós túrákat – főleg, ha sikerül megtölteni utasokkal a négykerekűt, így többfelé osztva a költségeket. Az üzemanyag mellett azonban van egy másik nagyon fontos tétel is listán, hiszen a legtöbb európai országban, ahogyan hazánkban is, bizony fizetni kell a gyorsforgalmi utak, autópályák használatáért. Ebben a cikkben azt igyekeztünk összeszedni, hogy a legnépszerűbb úticélok esetében milyen útdíjakkal kell számolnunk.

Módosítás dátuma: 2018. június 19. kedd, 20:05

Születésnapra – különleges karórát dobott piacra a Porsche

Nyomtatás

A Porsche saját, nem autókkal foglalkozó részlege, a Porsche Design már régóta készít számtalan terméket a rajongóknak és az ügyfeleknek, köztük karórákat is – persze igencsak borsos áron. Természetesen a márka 70. születésnapjáról sem feledkeztek meg a gyáriak, és egy igazán egyedi órát készítettek el a jeles alkalomra.

Módosítás dátuma: 2018. június 18. hétfő, 17:03

2. oldal / 58