Magazin

Szelek szárnyán – Bemutató az Opel új zászlóshajójáról

Nyomtatás

Az autóipar és a méltóságteljes zászlóshajók elválaszthatatlanok, s nincs ez másképp az Opelnél sem. Azonban jelen esetben a szó nemcsak metaforaként, a gyakorlatban is használható: a modellpaletta csúcsát jelentő új Insignia mellett a villámos márka már nem csak az aszfaltot szeretné meghódítani: a magyar tengert vette célba, ehhez pedig a legjobb, méghozzá vízi úton jár. Csúcskísérlet indul, földön, vízen, sebességben.

Módosítás dátuma: 2017. június 09. péntek, 12:41

Nem lehet elég korán kezdeni - Golf GTI babakocsi a VW-től

Nyomtatás

Az autógyártók egyre sűrűbben kacsingatnak ki más iparágak felé, persze legtöbbször csak egy-egy jópofa, látványos vagy divatos termék erejéig. Legutóbb a Volkswagen ugrott bele egy ilyen projektbe, amelynek végeredményeképp talán a fiatal apukák lehetnek a legboldogabbak. A németek ugyanis a Knorr Baby nevű céggel összeállva alkották meg a Golf GTI babakocsit, amely a Volkswagen egyik leghíresebb modelljének stílusjegyeit viseli.

Módosítás dátuma: 2017. május 31. szerda, 14:41

A jövő hírnöke – a BMW Concept 8 Series bemutatkozik

Nyomtatás

A BMW kínálatából az ezredforduló óta hiányzott egy olyan modell, amely technológiában, kifinomultságban és érzelmekben egyaránt a márka csúcsát testesítette volna meg. Úgy tűnik, hogy ez a korszak lezárul: a BMW Concept 8 Series a következő 8-as sorozat előhírnökeként alaposan megdobogtatja a szíveket.

A gazdagok játékszere – ilyen, amikor jachtot tervez a Porsche

Nyomtatás

Bizonyára sokan tudják, hogy a Porsche nem csak az autóiparban tevékenykedik aktívan. A németek tulajdonában van például a Studio F.A. Porsche névre hallgató dizájnstúdió is, mely nemrég egy igen nagyszabású megbízást kapott, méghozzá a Dynamiq vállalattól, hogy segítsenek a GTT 115 szuperjacht megtervezésében. A németek pedig természetesen nem utasították el a kérést, és az elkészült hajót akár személyre is szabhatjuk az internetes konfigurátor segítségével – persze az árakra jobb, ha inkább nem is nézünk rá.

Módosítás dátuma: 2017. május 18. csütörtök, 14:11

Láttak már 93 milliárd forintnyi Ferrarit egy helyen? (videó)

Nyomtatás

Az autózás szerelmeseinek bakancslistáin általában számtalan négykerekűekkel kapcsolatos pont kap helyet, és azt hiszem, senki nem száll velem vitába, ha azt mondom, hogy egy Ferrari vezetése biztosan szerepel közöttük – függetlenül attól, hogy a márka rajongója-e az adott személy. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor már egy-egy ritkaság látványa is felér egy pipával azon a bizonyos listán – hát még ha körülbelül 70 darab válogatott veteránról van szó.

Módosítás dátuma: 2017. május 15. hétfő, 11:08

Tiszta Amerika – új autópiaci trendek és az árnyoldaluk

Nyomtatás

Tíz esztendővel ezelőtt még minden ujjukkal Amerikára mutogatva röhögtek sokan teli szájjal az ottani ízlésvilágon. Terepjáró kinézetű utcai modellek? Minek? Automataváltó mindenhol? Bénák. Puha futóművek? Tespedt lustaságok. Azóta sokat változott a világ: az automataváltós SUV/crossover modell lett az európai álom és a sikerlisták éllovasa. És mi a helyzet a kényelmes futóművekkel?

Módosítás dátuma: 2017. május 11. csütörtök, 17:12

Négykerekű csodák – idén is a BMW-vel mentünk a Concours d'Elegance-ra

Nyomtatás

Ahogyan arról a múlt héten már beszámoltunk, hétvégén immár negyedik alkalommal rendezték meg Balatonfüreden a Concours d'Elegance veterán autó szépségversenyt, és ahogyan ígértük, nem marad el a beszámoló sem, hiszen a BMW jóvoltából mi is ott lehettünk a magyar tenger partján, hogy elképesztő autócsodákkal találkozhassunk.

Módosítás dátuma: 2017. május 09. kedd, 13:52

Egy új korszak – beültünk az új Lexus LS-be

Nyomtatás

Megérkezett a Lexus zászlóshajójának legújabb generációja, vele pedig új korszak kezdődik nem csak a Lexus, de a teljes LS modelltörténelmében. A magától értetődő kényelem, luxus és technológia mellett ugyanis új területre fókuszált a márka. Ez pedig nem más, mint a dinamizmus. Beültünk a minden ízében vadonatúj zászlósmodellbe, és az árakon is meglepődtünk.

Módosítás dátuma: 2017. május 04. csütörtök, 11:49

Kiegyensúlyozva - látványos reklámmal vezetik be a Lexus LC-t

Nyomtatás

A sportos négykerekűek esetében a gyáriak mindig büszkén közlik a kiváló súlyeloszlási adatokat, melyek valóban fontosak a valóságban is – főleg egy dinamikus kupé esetében. A Lexus is minden adandó alkalommal hangsúlyozza nemrég piacra került újdonságával, az LC 500-zal kapcsolatban, hogy a két tengely között 50:50 arányban oszlik meg a súly, legutóbbi reklámjukban pedig szemléltették is mindezt, méghozzá egy igen látványos megoldást választva.

Módosítás dátuma: 2017. május 03. szerda, 16:49

Sir Patrick Stewart klasszikus versenyen indul Silverstone-ban

Nyomtatás

Sir Patrick Stewart nevét bizonyára sokan ismerik: a hollywoodi színész talán két legismertebb alakítása Picard Kapitány a Star Trekből és az X-Men filmek Xavier Professzora. Azt azonban már kevesebben tudják, hogy a 76 éves úriember az autózás világában is otthon van. Idén júliusban rajthoz is áll a Silverstone Classic megmérettetésen, méghozzá egy Austin A35 volánja mögött.

Módosítás dátuma: 2017. május 03. szerda, 11:01

Kombi Aston Martin az álma? – itt a nagy lehetőség

Nyomtatás

Az exkluzív autókkal foglalkozó gyártók életében nem ritkák a különböző limitált szériás példányok. Az Aston Martin is szinte kéthavonta mutat be egy-egy különleges darabot, ám ezek legtöbbször csak különleges fényezésükkel, színösszeállításukkal és néhány apró kiegészítőjükkel tűnnek ki az átlagos változatok közül. Persze vannak kivételek is, mint például a V8 Sportsman Estate, mely felépítését tekintve is eltért testvéreitől, ráadásul nem is akárhogyan, ugyanis egy kombiról beszélünk.

Módosítás dátuma: 2017. április 28. péntek, 18:39

3. oldal / 105