Magazin

A Google rejtelmei - ezeket a márkákat keresték a legtöbben idén

Nyomtatás

Az év végének villámgyors közeledtével rengeteg statisztikát lehetne előszedni az autózás világából, ezúttal azonban egy kicsit rendhagyóbb mutatót vizsgálunk meg. A világ legnagyobb keresőrendszerét, a Google-t vettük elő, hogy megnézzük, melyik az a 10 autómárka, amelyre a legtöbben kerestek rá az elmúlt egy évben – ezek között pedig volt néhány magától értetődő, de akadtak meglepő helyezettek is.

Módosítás dátuma: 2016. december 28. szerda, 13:27

Zöldhullám a köbön - 240 lámpa megállás nélkül

Nyomtatás

A nagyobb városokban sokszor érezheti úgy az ember, hogy a jelzőlámpák direkt akarnak kibabrálni vele. A cél természetesen mindig az egymás után következő lámpák összehangolása, de őszintén szólva ez nem mindig sikerül még Budapesten sem. Nem úgy New Yorkban, ahol egy Noah Forman nevű úriembernek sikerült kifognia egy 240 lámpából álló zöldhullámot – persze ehhez kellett az is, hogy éjszaka induljon útnak.

Módosítás dátuma: 2016. december 27. kedd, 12:30

Ínyencfalat - elárvereznek egy egyedi Porsche 911 R-t

Nyomtatás

A Porsche 911 R-ről azt hiszem, kétségek nélkül mondhatjuk, hogy minden autórajongó álma. A GT3 verzió technikai arzenálját felvonultató, ám hatfokozatú manuális váltóval és valamivel visszafogottabb, de így is igencsak vad megjelenéssel megáldott autóból mindössze 991 darab készült, de még ezek között is találhatunk egyedülálló példányokat. Egy ilyet fog elárverezni hamarosan az RM Sotheby’s aukciós ház Párizsban.

Módosítás dátuma: 2016. december 23. péntek, 15:00

13 milliótól érhető el a piac egyik legszebb autója - itt az Infiniti Q60

Nyomtatás

Az Infiniti formatervezői nem éppen visszafogottságukról híresek, és kétségtelen, hogy nagy élmény lehet dolgozni a csapatban, hiszen nagyon úgy tűnik, hogy az Infiniti vezetősége sok másik márkával ellentétben nem fogja vissza a dizájner brigádot: különlegesebbnél különlegesebb modellek debütálnak a Nissan luxusmárkájánál, egytől-egyig merész, de egyben telitalálatnak tűnő formákkal. A legújabb bizonyíték erre a vadonatúj Q60 nevű középkategóriás kupé, ami a jól bevált és sikeres Q50 alapjaira épült.

Módosítás dátuma: 2016. december 20. kedd, 11:35

40 éve töretlenül az utakon – a Ford Fiesta története

Nyomtatás

Az autózás világában manapság már nem ritka, hogy egy-egy modell több évtizedes múlttal rendelkezik, az azonban már jóval különlegesebb, hogyha ez idő alatt végig megőrizte ugyanazt a típusjelet. 40 év pedig sok idő, főleg a kisautók kategóriájában, hiszen bár a legtöbb gyártó már a 70-es években is rendelkezett ilyen méretű modellel, a legtöbbjüket már átkeresztelték azóta. Nem úgy a Ford Fiestát, amely idén pontosan 40. születésnapját ünnepli – méghozzá stílusosan egy vadonatúj generációval.

Módosítás dátuma: 2016. december 01. csütörtök, 17:00

Képmutatás felsőfokon – a Budapesti Víz Világtalálkozó margójára

Nyomtatás

Pragmatikus, és megoldás-orientált Világtalálkozó, olvashatjuk az Áder János köztársasági elnök fővédnökségével és Magyarország Kormánya által a Víz világtanáccsal együttműködésben megrendezett „Budapesti Víz Világtalálkozó 2016” honlapján. A Világtalálkozón a bölcsek azt kívánják elősegíteni, hogy újabb XXI. századi konfliktusok és globális kockázatok helyett a víz az együttműködés, a béke és fejlődés forrása legyen a világ minden fenntartható fejlődésben érdekelt országa számára. Ennek érdekében az esemény résztvevői a „Budapesti Nyilatkozat 2016” megvitatásával és elfogadásával teszik le megoldási javaslataikat a releváns nemzetközi fórumok számára - írják.

Módosítás dátuma: 2016. november 29. kedd, 17:54

A jövő motorja: két liter, négy henger

Nyomtatás

Lehet gyűszűnyit fogyasztó hatékonyságbajnok, de 350+ lóerős sportmotor is. Nyert már kupát Le Mans-ban és nyert már meg vásárlókat, milliószámra. A kétliteres, négyhengeres motorelrendezést manapság már mindenre tökéletesen lehet használni, így nem csoda, ha a jövő univerzális erőforrását látjuk benne. Ő lesz az utolsó belsőégésű motor, mielőtt az alternatív hajtású járművek végérvényesen a feledés homályába taszítják a technológiát.

Módosítás dátuma: 2016. november 22. kedd, 11:40

Az idei évben is sikert sikerre halmoz a Kia

Nyomtatás

Minden idők legjobb értékesítési eredménye, győzelem a megbízhatósági értékelésen, márkaérték-növekedés, és formatervezői díjak – nem akármilyen teljesítményt nyújtott az évben a Kia, és még a sornak nincs is vége. Hagyományos és konnektoros hibrid modelljeivel a zöld irányba is fokozottabban nyit a márka.

Módosítás dátuma: 2016. november 21. hétfő, 09:10

Ideiglenes divatdiktátorok: meddig tart a SUV-mánia?

Nyomtatás

Már számtalanszor leírtuk, épp ezért talán már közhely: korunk egyértelműen az SUV-k és crossoverek virágkora. Az újfajta filozófia szerint épülő, növelt hasmagasságú, terepjárós stíluselemeket is tartalmazó modellek napjainkban a legkapósabbak, amit mi sem bizonyít jobban, mint a tény, hogy egyes márkák sikere, életben maradása múlt a hobbiterepesük népszerűségén. De vajon meddig tart ez a trend, meddig képesek a vásárlók érdeklődését fenntartani ezek a divatos öszvér szerzetek, és mi lesz a hagyományos kategóriákkal?

Módosítás dátuma: 2016. november 17. csütörtök, 15:36

Pénzkérdés – a garancia, és ami mögötte van

Nyomtatás

A Toyotának három van, a Kiának rögtön hét – mi az? Nem nagy fejtörő, a megfejtés a garancia. A jótállást sokan egyetlen adatként kezelik, pedig valójában felelősségvállalások, frissítések, aktualizálások összetett hálójából áll, amelytől erősen függhet nyugodt éveink száma és pénztárcánk tartalma is.

Módosítás dátuma: 2016. november 15. kedd, 12:40

Járművünk karbantartása: néhány ötlet egy Mercedes-Benzzel

Nyomtatás

Az Autó Pult szerkesztőségének nem titkolt célja az új autók bemutatása mellett a már meglévő négykerekűek megóvása is, ezért az alábbiakban az alvázvédelem szerepét, fontosságát szeretnénk bemutatni, annak érdekében, hogy minél kevesebb autó essen áldozatul egyik legnagyobb ellenségének, a rozsdának, miközben néhány tippet is adunk a karbantartásra vonatkozóan.

Módosítás dátuma: 2016. november 16. szerda, 07:57

3. oldal / 44