Magazin

Lassan 100: ma 90 éves a Volvo

Nyomtatás

Több autógyártó ünepelhette már fennállásának centenáriumát, s hamarosan - remélhetőleg - a Volvo is az ő sorsukra jut. Azonban idén is ünnepel a svéd márka, hiszen történelmük immáron 90 szépséges évre nyúlik vissza. Ez idő alatt számos legendás modell született, miközben fontos innovációk is köthetőek a márkához: koccintsunk hát most húsvétkor a Volvo évfordulójára is.

Módosítás dátuma: 2017. április 14. péntek, 11:54

Rossz példa: a kamaszok fele szerint belefér az ittas vezetés

Nyomtatás

A Mercedes-Benz Hungária Kft., az ORFK - Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Közlekedéstudományi Intézet Magyarországon végzett reprezentatív kutatása számos aggasztó beállítottsági mintát tárt fel a Z generáció közlekedésbiztonsági ismereteivel kapcsolatban. A több mint 5000 magyar kamasz körében végzett felmérés a tudatmódosító szerek vezetés közbeni használatát, a fiatalok biztonsági öv használatával kapcsolatos szokásait, valamint KRESZ ismereteiket vizsgálta. A kutatás eredményeit Győrfi Pál, a Mercedes-Benz közlekedésbiztonsági nagykövete ismertette a sajtó számára. Az eredmény: a helyzet nem reménytelen, de sokkal jobb is lehetne.

Jogosítvány nélkül is használható a Volvo legújabb kupéja

Nyomtatás

A Volvo hatalmas megújuláson megy keresztül: az XC90-nel kezdődő, majd az S90/V90 párossal és a vadonatúj XC60-nal folytatódó folyamatot hamarosan a kompakt, 40-es szériájuk és az S60 legújabb generációja teszi majd teljessé. Éppen ezért némileg meglepő, hogy a svédek a semmiből rukkoltak elő egy vadonatúj, aprócska kupéval, mely a jövő sofőrjeinek készült, és akár jogosítvány nélkül is lehet használni.

Módosítás dátuma: 2017. április 07. péntek, 14:29

Mert álmodozni lehet - elindult a Ferrari 812 Superfast konfigurátora

Nyomtatás

Mi, az autózás szerelmesei bizony szeretünk eljátszani a gondolattal, hogy hőn áhított négykerekűnk vár minket a garázsban. Néha olyannyira hajlamosak vagyunk elkalandozni, hogy még az átlagember számára elérhetetlen modellekről is álmodozunk, ebben pedig a különböző kőkemény luxus- és sportautókat gyártó márkák is szeretnek támogatni minket. Ezúttal a Ferrari indította el legújabb modelljének elképesztően részletes konfigurátorát, így mindenki saját ízlésére szabhatja a 812 Superfastot.

Módosítás dátuma: 2017. április 06. csütörtök, 12:51

Az Opel elnökével ünnepeltünk a magyar autógyártás 25. évfordulóján

Nyomtatás

Az első magyar autó, a 25 éves első magyar Opel Astra születésnapját ünnepelte a szentgotthárdi Opel gyár március 29-én, vagyis múlt szerdán Karl-Thomas Neumann Opel elnök és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenlétében.

Módosítás dátuma: 2017. április 04. kedd, 18:35

Róluk, rólunk mond le a rendőrség, de ki a felelős?

Nyomtatás

A sebességmérés egyik legnagyobb problémájára hívja fel a figyelmet józanabb gondolkodású sofőrök között a nemrég az Üllői úton lesből, a ház árkádsorában megbújt rendőr esete, valamint a budai Szentendrei úton történt halálos tragédia.

Módosítás dátuma: 2017. április 04. kedd, 17:39

Góliátok az autóiparban – a legnagyobb konszernek históriája II.

Nyomtatás

Az első részben egy hete már boncolgattuk az autóipar óriásainak témáját, azonban a terjedelmi kötöttségek miatt az első epizód mindösszesen az európai konszernekre szorítkozott, holott a tengerentúlon is találunk szép számban nagy márkacsoportokat. Természetesen nem tehettük meg, hogy csak az öreg kontinensen szövődött együttműködésekről szóljunk, így ezúttal a jelentős globális szerepet játszó óriásokat vesszük számba.

Módosítás dátuma: 2017. március 31. péntek, 11:19

Keljünk versenyre a gumiszervizekkel – csináld magad gumicsere

Nyomtatás

Nehéz felvenni a profi gumiszervizekkel a versenyt, mégis némely szempontból előnyösebb lehet otthon, házilagosan lecserélni a téli kereket azoknak, akiknek van felnire szerelt téli-nyári garnitúrájuk. A spektrum elég széles, hiszen sokan minden munkafolyamatot szervizekre bíznak, és a kerékcserén túl a tisztításból, illetve a tárolásból sem veszik ki a részüket, csak anyagilag.

Lendületben - premiereket ünnepeltünk a Hyundai-jal az AMTS-en

Nyomtatás

A Hungexpón minden évben megrendezésre kerülő Automobil & Tuning Show, azaz röviden AMTS kétségkívül hazánk egyik, ha nem a legnagyobb autós rendezvényévé nőtte ki magát, és bár még mindig inkább a tuningé a főszerep, egyre több importőr és kereskedés dönt úgy, hogy megmutatja kínálatát. Sőt, idén már premiereknek is tanúi lehettünk: habár a kereskedésekben már lehetett vele találkozni, hivatalos rendezvényen először mutatta meg magát a vadonatúj i30, és az LP Winner Motorsport csapat idei raliautója, egy i20 R5 is az AMTS-re készült el.

Módosítás dátuma: 2017. március 25. szombat, 19:56

Góliátok az autóiparban – az európai konszernek históriája

Nyomtatás

Szertenézünk az autóiparban, s mit látunk? Ma már nem egyedülálló márkák határozzák meg az ipar és a gazdaság képét, hanem csoportokba szerveződve, konszernekben, óriásokként versengenek az elsőségért. Természetesen nem véletlen, hogy a gyártók ezt a formát preferálják – immáron elérkeztünk ahhoz a ponthoz, ahol már alig van olyan márka, amely ne lenne tagja valamelyik egyesülésnek. Ezúttal kivesézzük az autóipar jelenlegi helyzetét meghatározó konszerneket.

Módosítás dátuma: 2017. március 24. péntek, 17:00

Álljunk meg egy szóra – büntetőkarc, vagy büntetősarc legyen?

Nyomtatás

Fővárosunk közlekedése ezer sebből vérzik, és vannak olyan sebek, amikkel még a kiérkező mentősök sem tudnak mit kezdeni. Például nincs rá semmilyen orvosság, hogy a belső kerületek zömében kész kihívás a parkolás, akár rövid időre is, vagy úgy, hogy a sofőr nem hagyja el a járművet, netán kék-piros villogó van rajta.

4. oldal / 104