Magazin

Az év autós rövidfilmje: GT3 RS vs. Gallardo Párizsban

Nyomtatás

Bár Párizs utcáin nem elképelhetetlen látvány egy Porsche GT3 RS vagy egy Lamborghini Gallardo Superleggera, a nagyszerű gépek a való életben valószínűleg nem közlekednek így sokáig.

Módosítás dátuma: 2010. december 03. péntek, 17:12

Tegye szebbé környezetét az Autó Pult háttérképeivel!

Nyomtatás

Csoki mikulás helyett, ám annak szezonja előtt néhány nappal egy kis meglepetéssel szeretnénk kedveskedni hallgatóinknak: összegyűjtöttük a lassan magunk mögé gördülő év legjobb képeit, hogy háttérképként, vagy csupán hangulatjavítóként szolgálják Önöket.

Módosítás dátuma: 2010. december 01. szerda, 11:16

A legjobbak ringbe szállnak – az Autó Pult megválasztja az Év Autóit

Nyomtatás

Már rengetegen, rengetegféleképpen megválasztották az Év Autóit, az Autó Pult viszont az eddig megszokott módon kissé máshogy helyezi el a mércét. A központba az autóipari kategóriák helyett a fogyasztói igények kerülnek.

Módosítás dátuma: 2010. november 25. csütörtök, 10:06

Kinek a menny, kinek a pokol - a Nordschleife múltja, jelene és jövője

Nyomtatás

Talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy ez a benzingőzt lélegző fanatikusok Mekkája, a reggel szépen duruzsoló V6-V16-osok hangjára ébredő megszállottak zarándokhelye. Egy olyan csodálatos, misztikus, történelemmel átitatott helyszín ez, mely egyszerre vált emberfeletti küzdelemmel kiizzadott győzelmek földöntúli paradicsomává és halálos kimenetelű, tragikus balesetek fortyogó poklává. A hely, ahol az autórajongó a mennyországban érzi magát, ahol bőrén tapasztalja az angyalok érintését és az alvilág tüzét. Ez a Nürburgring-Nordschleife.

Módosítás dátuma: 2010. november 22. hétfő, 18:57

Plusz 5 millióért mínusz 4 másodperc – megújult Nissan GT-R bemutató

Nyomtatás

2009-ben alaposan felkavarta a Nissan a sportautók világának amúgy sem nyugodt vízét a GT-R-rel, olyan autót kínálva, amely a Porsche 911 Turbót is képes helybenhagyni, miközben a használhatósága sem szenved csorbát – és éppenséggel szinte feleannyiba kerül.

Módosítás dátuma: 2010. november 20. szombat, 11:34

Ízek kavalkádja - tíz egzotikus sportautó nem szokványos helyekről

Nyomtatás

Amikor autókról beszélünk, legyen az családi vagy sportmodell, tehergép vagy városi mini, legfőképp európai vagy japán, esetleg amerikai gyártók termékei azok, melyek megmozgatják az emberek fantáziáját. Az utóbbi években még Kína röppen fel egyszer-egyszer, ám leginkább csak érdekesen törő „autócsodákról” készült videók formájában.

Módosítás dátuma: 2010. november 11. csütörtök, 17:14

Célkeresztben az autós társadalom – mitől lesz nekünk jobb?

Nyomtatás

Az elmúlt hónapokban a magyar autósok számára fontos esemény történt: egy új autóklub megalakulásával ugyanis végre többszereplőssé vált ez a szegmens. Ez persze több kérdést is felvet.

Módosítás dátuma: 2010. november 11. csütörtök, 02:05

Az utolsó hangos dal: végleg befellegzett a Pontiacnak

Nyomtatás

A Pontiac, mint autógyártással foglalkozó önálló márka 1926-ban vált ismertté a General Motors által, de a cég már 1890-ben működött, mint fuvarozással foglalkozó óriás a Detroittól 40 km-re fekvő Pontiac városában. A név 1907-ben már mint rugó és kocsigyártó volt bejegyezve, míg be nem olvadt az oaklandi Motor Car Company üzemébe, amit aztán 1909-ben vásárolt fel a GM.

Módosítás dátuma: 2010. november 04. csütörtök, 02:45

Hiba a rendszerben - a passzív biztonság álságos oldala

Nyomtatás

Az autónk kiválasztásakor már szinte a vérünkbe ivódott, hogy a biztonsági jellemzőket a prioritási sorrendben az első helyeken vegyük figyelembe. Az aktív biztonságról már korábban többször is cikkeztünk, ám most egy szomorú eset kapcsán ismét ránk vár a feladat, hogy a jelenleg is hatályos, passzív biztonságra vonatkozó előírások hatásosságát felülvizsgáljuk.

Módosítás dátuma: 2012. október 10. szerda, 16:12

Téli gumikra fel! - Hamarosan itt a hó, készüljünk fel rá (videóval)

Nyomtatás

Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak… áll a versben, s a napokban már bőven érezhetjük a csípősebb időjárás okozta kellemetlenségeket, sőt, a hét végére már havat ígérnek az időjósok a hegyekbe, amiből bár mi még nem kapunk, de az ezzel járó hidegből rendesen.

Módosítás dátuma: 2010. október 20. szerda, 13:18

Urak a pokolban - Egydolláros menedzserek a Ford élén

Nyomtatás

Bizonyára már Ön is nézte úgy az esti híradásokat, hogy egy-egy tudósítás végén felháborodva kellett felkelnie kedvenc kanapéjáról, hiszen nem egyszer találjuk igazságtalannak, hogy a hazánk állami- és magáncégeit vezető menedzserek tehetetlenül állnak a problémák előtt, és a legtöbb, amit tesznek, hogy ártatlanságukat bizonygatják, illetve időnként fizetésemelést szavaznak meg maguknak.

Módosítás dátuma: 2011. április 12. kedd, 13:49

42. oldal / 47