Magazin

Autó Pult Év Autói 2011 - A győztesek

Nyomtatás

Már 2012-ben járunk, mi pedig a beígért Autó Pult Év Autója 2011 szavazással jelentkezünk, ahogy azt tavaly is megtettük. Összesen kilenc kategóriában vizsgálta meg szerkesztőségünk az elmúlt esztendő újdonságait, a díjak kiosztásánál pedig a lehető legnagyobb precizitással jártunk el, ahogy azt kedves Olvasóink megszokhatták tőlünk.

A kategóriákat, illetve a szavazás irányelveit, azok főbb szempontjait korábbi cikkünkben már taglaltuk, így ezúttal nincs más hátra, mint az érmek és trófeák kiosztása, a dobogósok kihirdetése - természetesen indoklással nyakon öntve. Nézzük hát, kik voltak a legjobbak 2011-ben!

Módosítás dátuma: 2012. április 02. hétfő, 07:01

Itt az év vége - hamarosan díjazzuk a 2011-es Év Autóit

Nyomtatás

Ahogy tavaly is megtettük, most sincs másképp: az Autó Pult idén is megválasztja az Év Autóit. Persze mások sokféleképpen nekiláttak már ennek a feladatnak, de az Autó Pult a megszokott módon kissé máshogy helyezi el a mércét. A központba az autóipari kategóriák helyett a fogyasztói igények kerülnek.

Módosítás dátuma: 2012. január 03. kedd, 14:09

A Jaguar/Land Rover jövője Magyarországon – interjú a márkaigazgatóval

Nyomtatás

Mára köztudott, hogy a Jaguar és a Land Rover az indiai Tata irányítása alatt új szelet kapott és a K+F-re költött hatalmas tőkeinjekció szép jövőt sejtet a márkáknak. Magyar viszonylatban talán még fontosabb, hogy a brit prémium képviselői néhány hónapja új forgalmazó kezébe kerültek. A prémium szolgáltatásokról, a tervekről és a jövőről Markó Zoltánnal, a márkaigazgatóval beszélgettünk.

Módosítás dátuma: 2011. december 08. csütörtök, 17:16

X-Faktor autóknak - Önök döntenek

Nyomtatás

Elérkeztünk a verseny második fordulójához, hiszen szerkesztőségünk lelkes csapatának sikerült kiválasztania a tizenöt indulóból a tíz továbbjutó versenyzőt. Azért az előző mondat „sikerült” szavának még szenteljünk pár gondolatot.

Módosítás dátuma: 2011. december 03. szombat, 12:53

Autóvásárlás, 2012: alacsonyabb regadó és minden változás egy helyen

Nyomtatás

2003-ban az autóvásárlás egyik legmeghatározóbb pontjává vált az akkor bevezetett regisztrációs adó, amelyre azóta sokak kiabáltak már kígyót-békát, miközben mások nemes egyszerűséggel külföldi rendszám segítségével kerülték meg. 2012. január 1-től azonban már biztosan jelentősen csökken a regadó mértéke - nézzük, ki jár jól igazán.

Módosítás dátuma: 2011. december 04. vasárnap, 08:26

Minden BMW-ből kihalnak a szívómotorok – exkluzív interjú a motorfejlesztővel

Nyomtatás

Németországban nemrégiben volt szerencsénk egy exkluzív interjút készíteni Fritz Steinparzer úrral, a cég egyik hajtáslánc-specialistájával. A félórás beszélgetés során a szakembert természetesen nem kíméltük a kérdésekkel: mindent tudni akartunk a BMW-motorok jelenéről és jövőjéről.

Módosítás dátuma: 2011. november 30. szerda, 18:22

Napsütés és elegancia – az új Porsche 911 Cabriolet bemutatkozik (videóval)

Nyomtatás

Jó előre készülve a tavaszra, a Porsche a 911 új generációjának premierje után három hónappal már be is mutatta a nyitott Cabriolet változat alapmodelljeit. Az ismerős receptet csiszolták tökélyre.

Módosítás dátuma: 2011. november 22. kedd, 17:43

Nem ismerik a lehetetlent – bepillantottunk a Porsche Exclusive részlegéhez

Nyomtatás

A Porsche különleges járműveket, valamint kiegészítőket tervező, speciális igényeket kielégítő Exclusive részlege idén ünnepli 25. évfordulóját, s eme jeles jubileum alkalmával mi is bepillantást nyerhettünk a színfalak mögé.

Módosítás dátuma: 2011. november 20. vasárnap, 18:09

Elektromos turbót készít a BMW – a működés

Nyomtatás

Már hónapok óta halljuk a híreket a műszaki újdonsággal kapcsolatban, kézzelfogható bizonyítékot viszont csak most kaptunk: elektromos turbófeltöltőt tervez a BMW.

AUTÓTECHNIKA novemberben

Nyomtatás

November 10-én nyit az AUTOTECHNIKA járműipari szakkiállítás a Budapesti Vásárközpontban. Négy héttel a nyitás előtt a szervező HUNGEXPO részéről Rafay János kiállítási igazgatót és a társszervező X-Meditor Kft. autóipari üzletágának vezetőjét, Dr. Nagyszokolyai Ivánt kérdeztük az előkészületekről.

Módosítás dátuma: 2011. október 30. vasárnap, 23:19

Drágábbak lehetnek az olcsó kisautók - novembertől kötelező az ESP

Nyomtatás

A hír nem ér minket váratlanul, hiszen már évek óta tudva levő, hogy az Európai Unió az elektronikus menetstabilizáló rendszer kötelezővé tételét kezdeményezi, de a döntéshozók időnként kiválóan demonstrálják elhamarkodottságukat egyes rendeletek időbeli eltolásával.

Módosítás dátuma: 2011. október 27. csütörtök, 11:21

42. oldal / 52