Magazin

Miért is jó az a fránya fekvőrendőr, és mi a jövője?

Nyomtatás

Talán nem túlzok, amikor azt írom, hogy a fekvőrendőr a közlekedésmérnök szakma legdurvább bosszúja. Már maga az elnevezés is meglehetősen agresszív, hiszen összemosódik szegény rendőrrel, akinek aztán semmi köze nincs az egészhez. Ráadásul ez a bizonyos szó azt sugallja, hogy a rendőr még az úton fekve is csak bosszúságot okoz.

Módosítás dátuma: 2012. március 29. csütörtök, 09:52

Határtalan autók a határokon túl

Nyomtatás

A legtöbb autógyártó már globális szereplő a piacon, ám az adott régióban való megjelenés bizony mindig a külső szemlélődő által láthatatlan belső stratégia függvénye, amit azonban a közeljövőben a gazdasági változásoknak köszönhetően jelentős átrendeződések tarkíthatnak. Lehetnek vidám és kevésbé örömteli momentumok is, de annyi bizonyos, hogy hazánk némileg peremvidéknek számít a nyugati és keleti félteke között, így a mindkét ízlésvilágot jellemző árnyalatok is megjelenhetnek.

Módosítás dátuma: 2012. március 27. kedd, 15:44

Aki bújt, aki nem – a bukólámpák letűnt kora

Nyomtatás

Érdekes módon az iskolában tanult képzőművészeti csodákat valahogy sosem tudtam maradéktalanul értékelni. Az iparművészeti alkotások viszont furcsa módon mindig is érdekeltek anélkül, hogy bármilyen tantárgy fenyegető dolgozata rájuk kényszerített volna.

A 20 éves Astra hazatért Szentgotthárdra

Nyomtatás

Nehéz elfogulatlanul írni a témában, hiszen magyarként joggal lehetünk büszkék azokra a sikeres termékekre, amiket egykoron hazánk fiainak kezei raktak össze. Március 13-án az első szentgotthárdi Opel Astra F hazaért, hogy így ünnepelje meg kerek, 20 éves évfordulóját. Az ’Elsőt’ két százéves aggastyán kísérte a gyárba.

Módosítás dátuma: 2012. március 19. hétfő, 12:52

Lefelé nyit az Infiniti – a márka jövőjéről érdeklődtünk genfi interjúnkban

Nyomtatás

A múlt heti Genfi Autószalonon az Infiniti egyik legfontosabb képviselőjével, Toru Saito Úrral, a márka üzleti alelnökével volt alkalmunk beszélgetni. Természetesen elsősorban az Infiniti jövőjéről érdeklődtünk, így amennyiben cikkünkün végig kísérnek minket, számos érdekességet tudhatnak meg a cég háza tájáról.

Módosítás dátuma: 2012. március 14. szerda, 12:25

Újdonságdömping, Bogarazás és jubileum legfrissebb táblamagazinunkban

Nyomtatás

Máris megjelent kétheti táblamagazinunk nyolcadik száma, amelyet természetesen ezúttal is ingyenesen letölthetnek. Szokásunkhoz híven igyekeztünk érdekes tartalommal megtölteni a színes magazint. Anyagszámban ezúttal visszább vettünk, ám egy percig se szomorkodjanak: ennyi újdonság, érdekesség eddig egyetlen számban sem szerepelt, mint az idei hatodik kiadásban.

Módosítás dátuma: 2012. március 13. kedd, 11:47

Önök választották – a Mercedes SLK 55 AMG az Autó Pult Év Autója

Nyomtatás

Január elején szokásunkhoz híven kilenc kategóriában meghirdettük az Autó Pult Év Autói 2011 választás győzteseit illetve dobogósait, ám ahogy megígértük, a legnagyobb, legnemesebb kitüntetésre február végéig vártunk: kedves Olvasóinknak február 29-ig volt alkalmuk voksolni a kilenc kategória győzteseire, hogy fény derülhessen a legjobbak legjobbjára, az abszolút győztesre.

Drágán add a lóerőd - borsosan mért teljesítmény az autópiacon

Nyomtatás

Korábban már megvizsgáltuk, hogy a piac mely szereplői kínálják a legjobb áron a teljesítmény elemi részecskéjét, a lóerőt, ezúttal viszont pont a fordítottjának járunk utána. Megnézzük, kik azok, akiknél a legborsosabb áron juthatunk hozzá egyetlen lóerőhöz.

Módosítás dátuma: 2012. február 28. kedd, 00:44

Tömör és gyors - megjelent táblamagazinunk legújabb száma

Nyomtatás

Immáron hetedik alkalommal jelenik meg ingyenesen letölthető táblamagazinunk, ami ezúttal is tömör, ám velős lett. Az ínyencségeket ne is fogyassza senki éhgyomorra, ugyanis a hibrid Infiniti M35h, és az igen hatékony dízelmotorral szerelt BMW 640d a szkeptikusok számára is bebizonyítja, hogy a lenyűgöző menetteljesítményeknek nem feltétlenül kell ellentmondaniuk a környezettudatosság eszményeivel sem.

Módosítás dátuma: 2012. február 28. kedd, 07:07

Néha holdbázisra, néha gyümölcsökre hajaznak a világ legérdekesebb buszmegállói

Nyomtatás

Érdekes hazánkban a közösségi közlekedés koncepciója. Egyrészt amolyan szent tehénként minden közlekedéssel foglalkozó szakember folyamatosan azt hangsúlyozza, hogy a kerékpáros mellett a tömegközlekedés a fenntartható fejlődés záloga, ugyanakkor a szolgáltatás színvonala ahelyett, hogy rohamléptekkel fejlődne, inkább töretlen lendülettel hanyatlik.

Módosítás dátuma: 2012. február 15. szerda, 15:29

A Malév ment, ők maradnak – a földi flotta szép napjai

Nyomtatás

Malév. Egy újabb tradicionális hazai „márka”, melyet bedarált furcsa korunk. Fekete napok ezek a légiközlekedés magyar szerelmeseinek. Ám mi, földhözragadt autóőrültek is számos érdekes kialakítású járművet köszönhetünk a Malévnek, hisz földi kötelékükben is megfordult jó pár csemege - és mennyi lehetett volna még...

Módosítás dátuma: 2012. február 14. kedd, 12:10

42. oldal / 54