Magazin

Sátorverő - a kempingezés mellett érvel a retro lakókocsi

Nyomtatás

Nemrégiben az egyik kereskedelmi tévécsatorna hosszú riportot készített arról, hogy a kempingezés milyen olcsó, szabad és csodálatos módja az üdülésnek, s megvallom őszintén, hogy évente legalább egyszer engem is vonz a nomád életmód. Szeretek fát vágni, bográcsban főzni, a sátorban a bogarakat neszét hallgatni, és nem mellesleg a napi borotválkozás kötelezettségéről is szeretek megfeledkezni.

Módosítás dátuma: 2012. július 27. péntek, 12:06

Benzingőzös kenguruk, avagy a brutális A-csoportos Holdenek

Nyomtatás

Miközben a Sierra RS 500 Cosworth cikkének sporttörténetéhez kerestem adatokat, rendre feltűnt közöttük a Holden márkanév. Furcsa mód, még európai versenyek statisztikáiba is befurakodott, és olykor makacsul ragaszkodott a jó eredményekhez, pedig kontinensünkön az Opel, vagy a Vauxhall volt a megszokott neve a GM autóknak.

Módosítás dátuma: 2012. július 25. szerda, 09:56

Élenjáró - 25 éves a Ford Sierra RS 500 Cosworth sikersztori

Nyomtatás

Tessék, egy Ford az egyik kedvenc autóm? Megőrültem? Ráadásul a felületes szemlélőnek egy viszonylag szürke Sierra, aminek az utcai változata alig több 220 lóerősnél és eladó példány olyan ritka belőle, mint a fehér holló, vagyis még vágyakozni is butaság utána.  Hovatovább az árából simán kijönne egy ugyanolyan évjáratú Ferrari, vagy Bentley is? Ha végigolvassák a cikket, megtudják miért.

Módosítás dátuma: 2012. július 16. hétfő, 15:04

Miért éppen minket olvasson?

Nyomtatás

Kedvezmények és akciók? Szerencsére még erre sincs szükség, az Autó Pultot ugyanis ingyenesen böngészhetik. Hogy miért olyan nagy szám ez? Az alábbiakban látni fogják: nem akármilyen mennyiségű munkát fektetünk be egy-egy tesztbe, amely segítheti Önöket a jó döntés meghozatalában. Az autózás pedig minden, csak nem olcsó történet, egy-egy helyes döntés pedig akár milliós árelőnyhöz is juttathat minket.

Módosítás dátuma: 2015. november 30. hétfő, 12:43

Magyar kezek műve: hazánkban a Peugeot 508 RXH

Nyomtatás

Már az őszi Frankfurti Autószalonon szériaállapotban bemutatásra került a Peugeot 508 RXH, az első dízel hibrid megérkezése a forgalmazóhoz viszont máig váratott magára. A hazai bemutatón a szokványos információkon túl igazán különleges pillanatoknak lehettünk tanúi, ugyanis az autó formatervéért felelős Bocsi Attila is tiszteletét tette a rendezvényen.

Módosítás dátuma: 2012. június 26. kedd, 18:24

A költség, mint vezető forgalomtechnikus - gondolatok a dugódíjról

Nyomtatás

Nem telik el úgy nap, hogy valamelyik televíziós csatorna reggeli műsorában vagy a sajtóban ne kerüljön szóba a dugódíj. Naponta sokkolnak dátumokkal, szürreális megvalósítási lehetőségekkel, összegekkel. Már rég nem is látom át az egész történetet – mindenki a másikat okolja, mindenki érveket és ellenérveket hoz fel. Talán épp emiatt, jobb híján már inkább mosolygok kínomban az egészen, főleg a következőkben leírtak miatt.

Módosítás dátuma: 2012. június 21. csütörtök, 18:08

Mert mindenki szereti - a legérdekesebb és legszebb fagylaltos autók

Nyomtatás

Nyakunkon a nyár, készülhetünk a hőségre. Egyre többen rakatják rendbe autójukban a klímát, de megnő a kereslet a kabriók iránt is. Pedig ezek mind félmegoldások. Ha valaki kellemesen szeretne utazni nagy melegben, annak ideális megoldás pusztán a fagylaltos autó lehet.
Gondoltuk volna, hogy a jópofa ötlet - miszerint a finom jeges csemegét egészen a vásárló szájáig, háztól-házig kell vinni – már az 1920-as években felvetődött a Walls Ice Cream Company vezetőiben? 1924-től háromkerekű triciklis flottával terítették a fagylaltot és állítólag egész szép bevételt könyvelhettek el a furcsa üzletágból.

Módosítás dátuma: 2012. május 31. csütörtök, 19:23

Az új BMW ActiveHybrid 3-ról faggattuk a fejlesztési vezetőt

Nyomtatás

Nemrégiben Dr. Herbert Negele Úrral, a Genfi Autószalonon bemutatott BMW ActiveHybrid 3 projektvezetőjével volt szerencsénk egészen hosszasan elbeszélgetni. Az interjú során az autó technikájáról érdeklődtünk, így mindent megtudhattunk az érdekességről.

Módosítás dátuma: 2012. június 05. kedd, 10:30

Az élet ára - autók a gyalogosokért

Nyomtatás

A KSH ugyan csak az új évezred hajnalától vezet megbízható statisztikákat a gyalogosok elütéséről, de az elmúlt időszak tanulsága szerint évente nagyságrendileg 140-en veszítik életüket ilyen konfrontációban, s akkor a gépjárművezetők felelősségét még nem vontuk különösebb vizsgálat alá.

Módosítás dátuma: 2012. május 30. szerda, 15:01

Hóban-sárban: a terepjárás hőskora

Nyomtatás

A terepjárók vagy az összkerékhajtás szó hallatán sokak a korszakalkotó Jeepek sárdagasztását, a Land Roverek hegymászó képességeit vagy a Mercedes Unimogok mindenre kiterjedő tudását vizionálják – hozzáteszem teljesen helyesen –, ám a kép ennél árnyaltabb, hiszen az említett nagy öregek megjelenése előtt sem volt tiltott gyümölcs a műutak elhagyása.

Módosítás dátuma: 2012. május 21. hétfő, 15:20

Utolsó reménysugár? - új KRESZ-től lesz idilli a közlekedés

Nyomtatás

Kétség sem férhet ahhoz, hogy a közigazgatási szféra legalább akkora bajban van, mint a hitelspirálba került lakosság, amit aztán a szakpolitikusok ügyesen kritizálhatnak a szorult helyzet kialakulása végett, miközben alaposan körültekintve talán nem is találnánk olyan állami tulajdont, amit ne terhelne devizahitellel tarkított jelzálog.

Módosítás dátuma: 2012. május 17. csütörtök, 11:01

42. oldal / 56