2018. Július 16., Hétfö

Frissitve:03:28:46

Magazin

Melyik motor a leggyorsabb? - dugattyú-középsebességek után kutattunk

Nyomtatás

Hogy melyik a legjobb motor? Van, aki a teljesítményhez köti a cím odaítélését, van, aki az élettartamra esküszik és megint más szerint a gazdaságosság és a környezetkímélő üzem jelenti a tökélyt, de akár a karakterisztikát és a járáskultúrát is bevehetjük a számításba. Mi azonban most más szempontot vizsgálva állítjuk sorrendbe az erőforrásokat: dugattyú-középsebesség szerint.

Módosítás dátuma: 2011. január 31. hétfő, 11:07

Az Autó Pult Év Autói 2010 - megvannak a győztesek; második felvonás

Nyomtatás

Felesleges is mellébeszélni, ott folytatjuk, ahol abbahagytuk: az Autó Pult 2010-es Év Autói választásának tegnap kihirdetett első négy kategóriája után jöjjenek a többiek! Ezúttal az utolsó öt kategóriában tesszük közzé győzteseinket, illetve dobogósainkat. Már csak Önökön a sor, hogy szavazásunkban január végéig megválasszák a legjobbak legjobbját, illetve felállítsák az abszolút sorrendet.

Módosítás dátuma: 2011. január 05. szerda, 14:43

Az Autó Pult Év Autói 2010 – megvannak a győztesek

Nyomtatás

Elkezdődött az újév, ezzel párhuzamosan pedig lezárult a tavalyi, úgyhogy eljött az idő: ahogy nemrégiben beígértük, kilenc kategóriában szerkesztőségünk tagjai az Autó és Stílusos kollégák, Csordás Gábor és Vida Ferenc közreműködésével megválasztották 2010 Év Autóit.

Módosítás dátuma: 2011. január 03. hétfő, 15:21

Parancsra tökéletes - Aston Martin One-77

Nyomtatás

2007 októberében a fejlesztésért felelős mérnökök, Ian Minards és Marek Reichman verejtékező tenyérrel álltak az Aston Martin igazgatójának irodájában. Dr. Ulrich Bez meghívásához már hozzászoktak a konstruktőrök, de legutóbbi telefonhívásában mégis olyan elszántságról tett tanúbizonyságot, ami nem kis kihívással kecsegtetett.

Módosítás dátuma: 2010. december 23. csütörtök, 14:01

Porsche, kicsit másként – 38 év Porsche Design

Nyomtatás

A Porsche családnál jobb helyre talán még 1935. december 11-én sem igazán lehetett volna születni, Ferry Porsche fiaként napvilágot látni pedig méginkább szerencsére vall. Az 1931-ben alapított családi vállalkozásnak köszönhetően Ferdinand Alexandernek volt lehetősége kibontakoztatni a formatervezésben tanúsított tehetségét, mígnem az unokatestvérével, Ferdinand Piech-hel folytatott vitájának köszönhetően el nem hagyta a zuffenhauseni központ irodáját. A család tagjai sosem gyengekezűségükről voltak híresek, s ezt kiválóan bizonyítja, hogy később önerejükből mindannyain újabb birodalmakat építettek fel.

Módosítás dátuma: 2010. december 17. péntek, 12:29

Az év autós rövidfilmje: GT3 RS vs. Gallardo Párizsban

Nyomtatás

Bár Párizs utcáin nem elképelhetetlen látvány egy Porsche GT3 RS vagy egy Lamborghini Gallardo Superleggera, a nagyszerű gépek a való életben valószínűleg nem közlekednek így sokáig.

Módosítás dátuma: 2010. december 03. péntek, 17:12

Tegye szebbé környezetét az Autó Pult háttérképeivel!

Nyomtatás

Csoki mikulás helyett, ám annak szezonja előtt néhány nappal egy kis meglepetéssel szeretnénk kedveskedni hallgatóinknak: összegyűjtöttük a lassan magunk mögé gördülő év legjobb képeit, hogy háttérképként, vagy csupán hangulatjavítóként szolgálják Önöket.

Módosítás dátuma: 2010. december 01. szerda, 11:16

A legjobbak ringbe szállnak – az Autó Pult megválasztja az Év Autóit

Nyomtatás

Már rengetegen, rengetegféleképpen megválasztották az Év Autóit, az Autó Pult viszont az eddig megszokott módon kissé máshogy helyezi el a mércét. A központba az autóipari kategóriák helyett a fogyasztói igények kerülnek.

Módosítás dátuma: 2010. november 25. csütörtök, 10:06

Kinek a menny, kinek a pokol - a Nordschleife múltja, jelene és jövője

Nyomtatás

Talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy ez a benzingőzt lélegző fanatikusok Mekkája, a reggel szépen duruzsoló V6-V16-osok hangjára ébredő megszállottak zarándokhelye. Egy olyan csodálatos, misztikus, történelemmel átitatott helyszín ez, mely egyszerre vált emberfeletti küzdelemmel kiizzadott győzelmek földöntúli paradicsomává és halálos kimenetelű, tragikus balesetek fortyogó poklává. A hely, ahol az autórajongó a mennyországban érzi magát, ahol bőrén tapasztalja az angyalok érintését és az alvilág tüzét. Ez a Nürburgring-Nordschleife.

Módosítás dátuma: 2010. november 22. hétfő, 18:57

Plusz 5 millióért mínusz 4 másodperc – megújult Nissan GT-R bemutató

Nyomtatás

2009-ben alaposan felkavarta a Nissan a sportautók világának amúgy sem nyugodt vízét a GT-R-rel, olyan autót kínálva, amely a Porsche 911 Turbót is képes helybenhagyni, miközben a használhatósága sem szenved csorbát – és éppenséggel szinte feleannyiba kerül.

Módosítás dátuma: 2010. november 20. szombat, 11:34

Ízek kavalkádja - tíz egzotikus sportautó nem szokványos helyekről

Nyomtatás

Amikor autókról beszélünk, legyen az családi vagy sportmodell, tehergép vagy városi mini, legfőképp európai vagy japán, esetleg amerikai gyártók termékei azok, melyek megmozgatják az emberek fantáziáját. Az utóbbi években még Kína röppen fel egyszer-egyszer, ám leginkább csak érdekesen törő „autócsodákról” készült videók formájában.

Módosítás dátuma: 2010. november 11. csütörtök, 17:14

52. oldal / 57