Magazin

Egy szeletke történelem - 30 éves az Audi Quattro hajtása

Nyomtatás

Magát az ötletet, hogy egy személyautóba kellene valami bonyolult, mind a négy kerék meghajtására alkalmas erőátviteli rendszert fejleszteni, egy kis katonai célokra készült terepjáró, a Volkswagen Iltis adta.

Módosítás dátuma: 2010. június 02. szerda, 22:08

Megbocsátó utak - biztonságot mindenkinek!

Nyomtatás

Hat-hét évvel ezelőtt történt, mégis emlékszem minden pillanatra. Egy kora este hazafelé tartottam, mikor egyszer csak látom, hogy előttem szirénázó autók zárják le az utat. Lelassítottam, és szépen beálltam a már ott várakozó kocsisor mögé. Leállítván a motort kiszálltam az autóból, mikor is rotorok zúgására lettem figyelmes. A mentőhelikopter hangja volt ez, mely leereszkedett az út mellett lévő tisztásra.

Módosítás dátuma: 2010. május 26. szerda, 08:44

Érzelmek viharában: Porsche Panamera vs. Aston Martin Rapide

Nyomtatás

A családosok hétköznapjai gyakran igencsak egyhangúak. A szülők reggel felkelnek, egyikük reggelit készít, míg a másik kiviszi a szemetet. Ezután autóba ülnek, kiteszik gyermeküket az iskolánál, vagy az óvodánál, majd megkezdik napi nyolcórás – vagy inkább hosszabb - munkájukat a cégnél. De mit tegyen egy sikeres üzletember, ha ki szeretne szakadni az unalmas mindennapok szürkeségéből?

Módosítás dátuma: 2013. február 25. hétfő, 11:49

Marussia B1 – egy orosz szuperautó bemutatója

Nyomtatás

Nikolay Fomenko ismert ’showman’ Oroszországban, s mint ilyen, akárcsak sokan mások, ő maga is úri elfoglaltság után nézett. Versenyzői pályafutását egy Aston Martin volánja mögött kezdte el, mígnem a pályán körülnézve eszébe nem ötlött, hogy egyetlen hazai gyártású sportautó sincs a közelében. Nem is kellett ennél több ahhoz, hogy elhatározza, saját márkát alapít, ami az első olyan orosz gyártó lesz, amely prémium kategóriájú sportautó építésére adja a fejét.

Módosítás dátuma: 2010. május 19. szerda, 00:34

A sikersztori folytatódik: 25 éves a BMW M3! - második rész

Nyomtatás

A negyed évszázados – hozzátenném, igencsak szép - történelemmel büszkélkedő BMW M3-ról tegnap már elkezdtünk mesélni Önöknek, ám mivel „csak” a második generáció (E36) végéig (1999-ig) jutottunk, megígértük, hogy rövidesen folytatjuk az ezredfordulón bemutatott harmadik sorozattal; nem is várattatjuk olvasóinkat feleslegesen, vágjunk is bele a folytatásba!

Módosítás dátuma: 2010. május 12. szerda, 13:37

Lehull a lepel: kilövésre készen a Porsche 911 GT2 RS (galériával és videóval)

Nyomtatás

Még keményebb, mint ahogy azt beharangozták: 7:18-as Nordschleife köridő, 620 lóerő, könnyű karosszéria, sőt még alacsonyabb fogyasztás is. A Porsche 911 GT2 RS fityiszt mutat a konkurenciának.

Módosítás dátuma: 2010. május 13. csütörtök, 06:11

25 éve van velünk az M3-as BMW – egy szeletke történelem

Nyomtatás

A BMW vezetősége valamikor az 1980-as évek derekán, egy szép napon úgy gondolta, hogy a dinamikus járgányairól elhíresült márkának szükséges van valami tényleg sportos modellre (ugyanis ilyet úgy istenigazából nem is kínáltak a palettán), úgyhogy a fejesek felszólították a mérnököket, hogy azonnal rohanjanak le a laborba és kotyvasszanak össze egy íncsiklandozó négykerekűt.

Módosítás dátuma: 2010. május 12. szerda, 13:36

BMW 120d versenyautóval ismerkedtünk – benéztünk a kulisszák mögé!

Nyomtatás

1-es BMW-t már mindenki látott - az is, aki nem, csak nem tud róla. Tudják, ő az a bakancsformájú propelleres modell, amelyre a bevezetésekor (azaz 2004 végén) oly sokan szentségtörésképp tekintettek, mondván, hogy mit keres a márka kínálatában egy ilyen kicsi, valamelyest nyomott formájú apróság. Aztán teltek-múltak az évek, az 1-es sorozat sorra vívta ki az elismeréseket mind a sajtó, mind pedig a tulajdonosok részéről, és a BMW kínálatának szép lassan teljes értékű tagja lett.

Módosítás dátuma: 2010. május 06. csütörtök, 13:22

Motorforradalom a Volvónál: sokan jöttek, sokan mentek – friss árlistával

Nyomtatás

A svéd autógyártó szép csendben jelentősen átalakította modelljeinek motorpalettáját; olyannyira csendben, hogy mi is csak a friss árlista érkezése révén értesültünk az új erőforrásokról. Ezt követően viszont beleástuk magunkat a dolgok mélyébe, és mindent összekutattunk a változásokról (a hivatalos honlapon mellesleg ne keressék az újdonságokat, ugyanis ott egyelőre semmit nem találhatnak ezzel kapcsolatban).

A négykarikás Gallardo – itt a legdurvább Audi R8!

Nyomtatás

Erősebb, könnyebb, gyorsabb. Az Audi váratlan meglepetésként leleplezte középmotoros szuperautójának limitált példányszámú csúcsverzióját. Az R8 GT – épp úgy, mint távoli testvére

Módosítás dátuma: 2010. május 02. vasárnap, 21:05

Búcsú a legnagyobb bikától - hamarosan véget ér a Lamborghini Murciélago pályafutása

Nyomtatás

Szomorú, de sajnos igaz: hivatalos információk ugyan még nincsenek a Sant’Agata-i székhelyű, Audi tulajdonú gyártó háza tájáról, ennek ellenére nagyon valószínű, hogy rövidesen búcsút kell mondanunk a jelenlegi szupersport-autókínálat egyik legfényesebb csillagától, a közel tíz éve piacon lévő Lamborghini Murciélagótól.

Módosítás dátuma: 2010. április 29. csütörtök, 13:02

53. oldal / 54