2018. Június 22., Péntek

Frissitve:06:10:50

Magazin

Zümmögd a fülünkbe, hogy tapossunk bele! Elektromos sportautók csatája

Nyomtatás

Az elmúlt napokban a Párizsi Autószalont övező felhajtás közepette annyi elektromos és alternatív hajtású autóval kerültünk közelebbi viszonyba, hogy még a hagyományos benzines motorok által nyújtott hangélményért rajongó lelki világunk is alapjaiban ingott meg.

Módosítás dátuma: 2011. április 12. kedd, 13:50

Egy szeletke jövő - a hazánkba is érkező Fisker Karmával ismerkedtünk

Nyomtatás

Már „elsírtuk”, hogy a sok-sok világpremier ellenére nem voltunk maradéktalanul megelégedve a Párizsi Autószalon felhozatalával (hiába, úgy látszik, hogy az autós újságírók tényleg mindig elégedetlenek maradnak), de azért szerencsére jó néhány izgalmas falat akadt a francia fővárosban – és itt inkább az autócsodákra, mintsem a különböző tengeri herkentyűkből építkező ételekre gondolok.

Módosítás dátuma: 2010. október 06. szerda, 03:15

A Nagy Testvér figyel téged: a műholdas rendszerek szerepe a flottakezelésben

Nyomtatás

Napjainkban az emberek számára szinte természetesnek tűnik, hogy bárhol, bármikor információk tömkelegéhez juthatnak. Az internet korának beköszöntével a szabadság szele ugyan megcsapott minket, de vajon elgondolkodtunk valaha azon, hogy mindezek mögött évszázados fejlesztési munka, sok generációs szellemi tudás felhalmozódása és még világszintű nagyhatalmak számára is óriási befektetett tőke áll?

Módosítás dátuma: 2010. szeptember 23. csütörtök, 04:49

A változás elixírjének első cseppje: hipermodern Peugeot-újdonság

Nyomtatás

A jövő autóinak kifejlesztésekor két nagy feladattal is meg kell birkózniuk a gyártóknak. Egyrészt le kell győzniük a technikai nehézségeket. E téren olyan hatékonynak tűnnek a konstruktőrök, hogy a fizikai határait jelző vonalakat néhány éve már kitolták, napjainkban pedig szinte ki is radírozzák azokat.

Módosítás dátuma: 2010. szeptember 23. csütörtök, 09:07

4 G-nyi semmiség – élet a Ferrari Virtuális Akadémiáján

Nyomtatás

Már helyet foglalni egy Ferrari F10-es Forma-1-es autó volánja mögött is felejthetetlen pillanat, hát még órákon/napokon keresztül száguldozni vele. A múlt héten nekünk is kijutott az élményből, a gyártó szoftverfejlesztőinek köszönhetően ugyanis néhány forint ellenében virtuálisan Massa és Alonso helyére kerültünk.

Módosítás dátuma: 2010. szeptember 20. hétfő, 09:57

A kocka el van vetve! - Vajon legyőzi az új Peugeot RCZ az Audi TT-t?

Nyomtatás

A Peugeot nagy dobásra készül. A napokban a hazai piacra is belépő RCZ több mint egy "egyszerű" sportkupé: feladata nem csak a kategória potenciális vásárlóinak meghódítása, de a márka elegáns - hogy mást ne mondjak, exkluzív - arculatának hangsúlyozása. Vele szemben az Audinak alig van izgulni valója, hiszen a vállalat a prémium szegmens régi képviselője és eddig egyedül a TT két generációjából 418.000 darab talált gazdára.

Módosítás dátuma: 2011. április 12. kedd, 13:50

40 éve röffent be az első Celica... ennyi volt, vagy lesz folytatás?

Nyomtatás

A Celica szó meglehetősen érdekes számomra: furcsa mód bármikor meghallva e hangsort, minden alkalommal az érces kipufogóhangra asszociálok, sőt, megkockáztatom, maga a szó hangzása is az említett élményhez hasonlatos.

Módosítás dátuma: 2010. szeptember 13. hétfő, 03:04

Különleges turbina-hajtással érkezhet a Bugatti Aerolithe

Nyomtatás

A Bugatti Aerolithe elnevezés nem ismeretlen, hiszen 1935-ben ugyanezen a néven került bemutatásra az alapító, Ettore Bugatti tanulmánya, mely a mai napig meghatározó hatással van a cég sorozatgyártású autóinak formatervezésére is.

Módosítás dátuma: 2010. szeptember 06. hétfő, 08:17

Ahol a komfort és a biztonság egyesül - a futóművek lelkivilága

Nyomtatás

Főként tesztjeink végén – persze azért a hírek között is – találkozik a kedves olvasó a leggyakrabban a futóművek kategorizálásával, ám bizonyára sokan kezdik vakargatni a fejüket a "multilink" felfüggesztés, vagy a "csatolt hosszlengőkar" kifejezéseket olvasva. Jelen cikkünk ezt a hiányt igyekszik pótolni, vagyis összefoglalni a jelen korban gyakrabban használt futóműtípusok felépítését, előnyeit, hátrányait - a teljesség igénye nélkül.

Módosítás dátuma: 2010. szeptember 02. csütörtök, 11:40

"Motor kaput" - híresen félresikerült motorok a (közel)múltból

Nyomtatás

Az autóipar történetében a csodás mérnöki alkotások mellett természetesen kevésbé sikeres művek is készültek, ám ezekről alig, vagy egyáltalán nem hallani - a média nem énekli meg úgy ezeket a történteket, mint a zseniális ötletek kifinomult megvalósulásait. Inkább csak a bosszús tulajdonosok

Módosítás dátuma: 2010. augusztus 28. szombat, 20:49

Alaposan felfrissült és olcsóbb lett a Ford Mondeo – minden, amit tudni érdemes

Nyomtatás

Bár az Autó Pult már az új generációnál tart, a Ford azért még egy kört „szalad” a jelenlegi Mondeóval. A legfrissebb verziót már idén, a Moszkvai Autószalonon láthatjuk.

Módosítás dátuma: 2010. augusztus 26. csütörtök, 08:49

53. oldal / 56