Magazin

Volt már autóbalesete? Többet nem lesz!

Nyomtatás

A teljesen önvezető autózásig még hosszú és rögös út vezet, de a különböző vezetői asszisztens rendszerek már itt vannak, és az autópiac összes új típusához elérhetőek – kategóriától függetlenül. Az eredmény: drasztikusan csökkenhet a balesetek száma. Mindez azonban más kérdéseket is felvet.

Módosítás dátuma: 2017. október 11. szerda, 11:30

Utazás a múltba – különleges élményvezetés a Jaguar Land Rovertől

Nyomtatás

Manapság rengeteg cég foglalkozik különböző élményvezetések szervezésével. Ilyen eseményeken általában izgalmas sportautókat, versenyautókat vagy éppen kemény terepeseket próbálhatunk ki, azonban a Jaguar Land Rover most megpróbálta kissé újraértelmezni ezt a műfajt. Az angolok egy olyan csomagot állítottak össze, ahol legendás veteránokat próbálhatunk ki, ráadásul hozzájuk illő környezetben.

Módosítás dátuma: 2017. október 10. kedd, 10:51

Legendás helyszínen őrült meg ismét Ken Block – íme, a Climbkhana (videó)

Nyomtatás

Azt gondolhatnánk egy idő után, hogy még az autózás legelborultabb rajongói is meg tudják unni az eszeveszett driftelést, azonban Ken Block – és persze profi videós stábja – előadásában egyszerűen nem lehet ráunni az ordító motorokra, füstölő kerekekre és kilinccsel előre vett kanyarokra. Az amerikai pilóta és csapata ráadásul mindig kitalál valamit, amitől egyedi lesz az adott anyag: ezúttal a Pikes Peak hegyi felfutón száguldott végig keresztbe az emberünk.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 27. szerda, 14:20

A legapróbb részletekig személyre szabható az Aston Martin Valkyrie

Nyomtatás

A hiperautók új korba léptek, amire az Aston Martin Valkyrie az egyik legjobb példa – természetesen a Mercedes-AMG Project One mellett. Az angolok Red Bullal közösen megalkotott csodájának első példányai 2019-re érnek majd el a tulajdonosaikhoz, akikből egyébként nem lesz túl sok. Mindössze 150 darab készül az autóból, amelynek ára több mint 680 millió forint lesz, így nem csoda, hogy a vásárlók a legapróbb részletekig személyre szabhatják majd a négykerekűt.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 26. kedd, 15:18

A Marson kalandozhatunk az új BMW X3-mal (videó)

Nyomtatás

A BMW egy virtuális világba kalauzol minket legújabb 360 fokos videójában. Az izgalmas rövidfilmben – amiben körbenézhetünk mindenfelé – két olyan dolgot is igyekeztek megvalósítani a bajorok, amire eddig nem volt lehetőségünk: eljutni a Marsra, és kipróbálni a vadonatúj X3 M40i-t. Előbbire valószínűleg még jó ideig nem kerül sor, de a BMW a kisfilm végén megígérte, hogy a következő próbakörre már a Földön kerül sor – hamarosan egyébként hazánkba is eljut az autó.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 26. kedd, 14:40

Meglepő győztes a legnagyobb gyorsulási versenyen – vagy mégsem? (videó)

Nyomtatás

Az autózás szerelmesei tudják, hogy nem minden a gyorsulás, de ettől függetlenül ez egy kiváló fokmérője egy négykerekű képességeinek. A Motor Trend magazin immár hetedik esztendeje rendezi meg a Best Driver’s Car nevű versenyét (magyar fordításban nagyjából a legélvezetesebb autók), amelynek keretein belül egy nagyszabású gyorsulási versenyt is tartanak. Az idei évben pedig igen érdekes eredmény született.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 22. péntek, 11:38

A nyugalom ára – ezért érdemes cascót kötni

Nyomtatás

A baleseteket a legjobb megelőzni, de sajnos ez nem mindig lehetséges. Az ilyen helyzetekre is fontos felkészülni: amellett, hogy minden esetben meg kell próbálnunk nyugodtnak maradni, fontos azt is tudni, hogy egy esetleges baleset esetén mi a teendő. Az első ijedtséget pedig általában az anyagiak miatti aggódás követi, ezt azonban egy jó casco biztosítással könnyen ki lehet küszöbölni.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 12. kedd, 15:13

Együttműködésre lépett a MINI és a Katona József Színház

Nyomtatás

Szeptember 7-én újabb mérföldkőhöz érkezett Magyarországon a MINI története: a brit prémium márka hazai forgalmazója, a BMW Group Magyarország együttműködési megállapodást kötött a Katona József Színházzal, felhelyezve a MINI-t a hazai kulturális élet térképére – a jeles eseményen pedig mi is részt vettünk.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 11. hétfő, 11:55

Álmok – máris éles az új Bentley Continental GT konfigurátora

Nyomtatás

Az álmok talán nem mindig válnak valóra, de mégis azt mondhatjuk, hogy nélkülük kevésbé lenne érdekes az élet. Az autókért való rajongás elég költséges hobbinak mondható, így nekünk sajnos valamivel többször kell megélnünk a „csalódást”, hogy mégsem lesz miénk álmaink négykerekűje. Annál jobban szeretünk azonban eljátszani a gondolattal, hogy mégis a miénk az áhított jármű, ebben pedig nagy segítségünkre vannak az online konfigurátorok – a Bentley pedig máris elérhetővé tette a vadonatúj Continental GT konfigurátorát.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 31. csütörtök, 15:42

85 milliót érhet a Ferrari 812 Superfast szélcsatornás modellje

Nyomtatás

A Ferrari nemrég mutatta be a 812 Superfast-et, mely lenyűgöző képességekkel rendelkezik, és ennek megfelelően természetesen az ára is csillagászati. Mindezek ellenére azt gondolnánk, hogy egy motor és fényezés nélküli példány, ami tulajdonképpen csak egy guruló szobor, nem ér meg több mint 85 millió forintot – az RM Sotheby’s aukcióház szakemberei azonban nem így gondolják, ugyanis szerintük minimum ennyiért kel majd el a szélcsatornás tesztekhez használt prototípus.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 31. csütörtök, 11:26

Programajánló: hétvégén Mercedes-Benz találkozó lesz Etyeken

Nyomtatás

Az ősz első hétvégéjén izgalmas programot tudunk ajánlani a Mercedes-Benz rajongói számára, ugyanis a márka 1947-ben újraindult személyautó gyártásának, és ami ennél talán még jelesebb alkalom, az akkor még önálló AMG tuningműhely alapításának 50. évfordulója alkalmából egy rendhagyó találkozót rendeztek meg, amely szeptember 2-án, a Korda Filmparkban lesz.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 28. hétfő, 14:17

7. oldal / 114