2017. Szeptember 24., Vasárnap

Frissitve:09:30:06

Legfrissebb:

Magazin

Hihetetlen izgalmak, rekordok és autós reklámok az 51. Super Bowlon

Nyomtatás

Az 51. Super Bowl már csak az alapszakasz és a rájátszás ismeretében is izgalmasnak ígérkezett, azonban a tornákon kiemelkedően sikeres és esélyes New England Patriots, valamint a feltörekvő Atlanta Falcons briliáns játékkal hozott nem várt izgalmakat a kupadöntőbe. Természetesen a kisebb-nagyobb szünetekben ezúttal sem maradhattak el a bődületes költségvetésű autós reklámok.

Módosítás dátuma: 2017. február 06. hétfő, 19:55

Autó Pult Év Autója 2016 – A teljes lista, egyben

Nyomtatás

Már 2017-et írunk, de nem árt visszatekinteni a tavalyi esztendőre, hiszen az akkor bemutatott modellek még friss-ropogósnak számítanak a hazai piacon. Az Autó Pult magazin rövidesen ünnepli 7. születésnapját, ami azt jelenti, hogy saját Év Autói választásunk is immár hétéves múltra tekint vissza. Ennek során az autóipar megjárta már a poklot, most pedig a mennyország kapuit döngetni - mindez azonban csak megnehezíti a választást az újdonságok között. De nem lehetetleníti el, így a hagyományos kategóriákra lebontva jelentkezünk a legjobbakkal.

Módosítás dátuma: 2017. január 31. kedd, 14:46

Hangtalanul - Nissan Leaf-ből készült környezetvédő halottas autó

Nyomtatás

Van, aki még halála után is szeretné a világ tudtára adni nézeteit, aminek az örökségen túl egy jó módja lehet a halottas autó kiválasztása. Az átlagos megoldások mellett manapság már kőkemény luxusautókkal is tudnak szolgálni a temetkezési vállalatok, ám a Leverton & Sons névre hallgató cég ezúttal nem a fényűzésre, hanem a környezetvédelemre helyezte a hangsúlyt. Erre a célra pedig mi más lenne megfelelőbb, mint egy Nissan Leaf átalakítása.

Módosítás dátuma: 2017. január 31. kedd, 14:06

Szarvasmarhák és további bűnösök szmogriadó idején

Nyomtatás

Nap mint nap halljuk, olvassuk, hogy mennyire szennyezőek a belsőégésű motorokkal hajtott közúti járművek. Ők a felelősek azért, hogy olvadnak a jéghegyek, egyre szélsőségesebbé válik az időjárás, és olyan labilis a levegő minősége, hogy elég egy kis köd, borongós hideg idő, hogy a káros anyagok egyből túllépjék a határértékeket. Ám a valóság ennél sokkal árnyaltabb, a bűnösök száma sokkal több, a jelenlegi megoldások pedig csak a felszín megkapargatását jelentik.

Módosítás dátuma: 2017. január 26. csütörtök, 09:39

Veszteségmentes választás – az értéktartás bajnokai, II. rész

Nyomtatás

Az autóvásárlás kompromisszumok sokaságát igényli a vásárlótól, a jó döntés felé vezető úton pedig a költségek elfogadásán és optimalizálásán keresztül vezet az út. Ehhez már igyekeztünk segítséget adni. De mindig felmerül a kérdés, hogy új autót, vagy az első 1-2 év óriási értékvesztését elkerülve használt modellt gurítanánk a garázsunkba. Vannak azonban olyan, érdekes, különleges vagy épp roppant hasznos típusok, melyek árcéduláján nem fog az idő vasfoga – miután egy gazdag csokrot összegyűjtöttünk, most újabb kiváló értéktartással rendelkező autókból szemezgetünk.

Módosítás dátuma: 2017. január 25. szerda, 20:11

Olaszországi busztragédia - tények és tévhitek

Nyomtatás

Miért fordulhat elő, hogy a szakértők, a hatóságok nem nyilatkoznak, vagy csak ködösítenek? Hol vannak a felelősök, és miért mindent az újságíróknak kell kideríteni? Ezekre a kérdésekre adnak választ a veronai buszbaleset hírei, az újra és újra felvetődő kérdések. De mit is mutat a féknyom? Ezek után bekapcsoljam a biztonsági övemet? Be merjek-e ülni egy sok kilométert futott buszba? Megfelelőek-e a szabályok a közúti személyszállítás terén? Ezek sajnos sokszor elsikkadnak.

Pedigrés Ferrarit tessék - eladó Eric Clapton volt F40-ese

Nyomtatás

A Ferrari F40 azt hiszem rengeteg autórajongó falára volt, vagy akár van is kiplakátolva, ami nem véletlen: nem csak a Ferrari, de az egész autóipar történelmében legendává vált az olasz sportautó. A GVE London oldalán pedig nemrég feltűnt egy eladó példány, méghozzá nem is akármilyen pedigrével – az 1991-es F40 korábban a híres zenész és autógyűjtő, Eric Clapton tulajdonában volt.

Módosítás dátuma: 2017. január 23. hétfő, 10:36

Autó Pult Év Autója 2016 – Íme a győztesek, 2. rész

Nyomtatás

Tegnapelőtt tettük közzé az immár 7. Autó Pult Év Autói választás első négy kategóriájának a győzteseit, de ezzel még korántsincs vége: a 2016-os választásból további öt kategória legjobbjai hiányoznak. Keddi cikkünkben megígértük Önöknek, hogy még a héten kihirdetjük az utolsó öt kategória dobogósait, úgyhogy máris következnek a legjobbak - így teljessé válik a lista.

Módosítás dátuma: 2017. január 20. péntek, 15:22

Bombázó Betty új gazdát keres - 1,45 milliónál tart a licit

Nyomtatás

Ha a szobrászat, a fotózás és az autózás iránti szerelem találkozik, csodás dolgokra képesek együtt. A legjobb példa erre a Bombázó Betty (eredeti nyelven Bombshell Betty) névre keresztelt Buick, melyet fotós-szobrász gazdája, Jeff Brock álmodott meg, hogy a Bonneville sós síkság egyik legendájává váljon – itt dőlnek meg a legkomolyabb sebességrekordok évről évre. Az egyedülálló hot-rod most eladóvá vált, tulajdonosa pedig az eBayre töltötte fel, ahol a licit jelenleg mindössze 1,45 millió forinton áll.

Módosítás dátuma: 2017. január 20. péntek, 14:47

Autó Pult Év Autója 2016 – Íme a győztesek I.

Nyomtatás

Már 2017-et írunk, de nem árt visszatekinteni a tavalyi esztendőre, hiszen az akkor bemutatott modellek még friss-ropogósnak számítanak a hazai piacon. Az Autó Pult magazin rövidesen ünnepli 7. születésnapját, ami azt jelenti, hogy saját Év Autói választásunk is immár hétéves múltra tekint vissza. Ennek során az autóipar megjárta már a poklot, most pedig a mennyország kapuit döngetni - mindez azonban csak megnehezíti a választást az újdonságok között. De nem lehetetleníti el, így a hagyományos kategóriákra lebontva jelentkezünk a legjobbakkal.

Módosítás dátuma: 2017. január 20. péntek, 14:02

Legóból készült Batman legújabb járgánya - életnagyságban

Nyomtatás

Az évek során Batman számtalan különleges járművel vonult már fel: a különböző filmes feldolgozásokban, a képregényekben, az animációs sorozatokban és rajzfilmekben mind-mind extrémebbnél extrémebb négykerekűeket képzeltek el a készítők. A legújabb verzió kifejezetten érdekes, hiszen a Lego Batman című animációs produkcióban tűnik majd fel, és a Chevrolet illetve néhány diák alkotómunkáját dicséri – az alkotók pedig megépítették teljes életnagyságban.

Módosítás dátuma: 2017. január 16. hétfő, 14:13

8. oldal / 107