Magazin

Ilyen a világ legdrágább videojáték kontrollere (videó)

Nyomtatás

Egy autós videojáték a vezetés szerelmesi számára is kellemes perceket tud szerezni – főleg, ha egy szimulátorról van szó –, de amennyiben lehetne választani, azért mindenki inkább a valóságra szavazna. Kivéve egy POG becenévre hallgató fiatalembert, aki az autózásnak és a játékoknak egyaránt megszállottja, és bár áll a garázsában egy Lamborghini Aventador, ő azt inkább távirányítónak használja a videojátékhoz – szerencsére mindezt meg is örökítette nekünk videón.

Módosítás dátuma: 2017. október 24. kedd, 15:31

Első a fajtájából – jópofa reklámot kapott a Mercedes X-osztály

Nyomtatás

Nem vagyok marketing szakember, de ha az lennék, biztosan az egyik kedvenc feladatom lenne egy olyan autó reklámfilmjén dolgozni, ami egyedülálló a maga nemében, hiszen ilyenkor szinte semmi nem szab határt a kreativitásnak. A Mercedes-Benz X-osztály az első igazi prémium pickupként Európában mindenképpen egyedülálló, és a németek marketingesei ki is használták ezt a lehetőséget, és egy látványos, jópofa reklámot kreáltak az autónak.

Módosítás dátuma: 2017. október 20. péntek, 11:25

Világsztár kampányol az önvezető autózás mellett (videó)

Nyomtatás

A teljesen autonóm autózás még viszonylag messze van, de egyes helyzetekben az a gyártók már most rábíznák a négykerekűre az irányítást. Az önvezető technológia elterjedésének rengeteg kihívása van, és bár a legtöbb ezek közül a mérnökök tudását teszi próbára elé, van egy, amelynek megoldása sokkal inkább a reklámszakemberek feladata, ez pedig az emberi bizalom megnyerése. Az Intel most egy világsztárral próbálja meggyőzni az embereket, hogy nincs mitől félni.

Módosítás dátuma: 2017. október 11. szerda, 11:30

Volt már autóbalesete? Többet nem lesz!

Nyomtatás

A teljesen önvezető autózásig még hosszú és rögös út vezet, de a különböző vezetői asszisztens rendszerek már itt vannak, és az autópiac összes új típusához elérhetőek – kategóriától függetlenül. Az eredmény: drasztikusan csökkenhet a balesetek száma. Mindez azonban más kérdéseket is felvet.

Módosítás dátuma: 2017. október 11. szerda, 11:30

Utazás a múltba – különleges élményvezetés a Jaguar Land Rovertől

Nyomtatás

Manapság rengeteg cég foglalkozik különböző élményvezetések szervezésével. Ilyen eseményeken általában izgalmas sportautókat, versenyautókat vagy éppen kemény terepeseket próbálhatunk ki, azonban a Jaguar Land Rover most megpróbálta kissé újraértelmezni ezt a műfajt. Az angolok egy olyan csomagot állítottak össze, ahol legendás veteránokat próbálhatunk ki, ráadásul hozzájuk illő környezetben.

Módosítás dátuma: 2017. október 10. kedd, 10:51

Legendás helyszínen őrült meg ismét Ken Block – íme, a Climbkhana (videó)

Nyomtatás

Azt gondolhatnánk egy idő után, hogy még az autózás legelborultabb rajongói is meg tudják unni az eszeveszett driftelést, azonban Ken Block – és persze profi videós stábja – előadásában egyszerűen nem lehet ráunni az ordító motorokra, füstölő kerekekre és kilinccsel előre vett kanyarokra. Az amerikai pilóta és csapata ráadásul mindig kitalál valamit, amitől egyedi lesz az adott anyag: ezúttal a Pikes Peak hegyi felfutón száguldott végig keresztbe az emberünk.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 27. szerda, 14:20

A legapróbb részletekig személyre szabható az Aston Martin Valkyrie

Nyomtatás

A hiperautók új korba léptek, amire az Aston Martin Valkyrie az egyik legjobb példa – természetesen a Mercedes-AMG Project One mellett. Az angolok Red Bullal közösen megalkotott csodájának első példányai 2019-re érnek majd el a tulajdonosaikhoz, akikből egyébként nem lesz túl sok. Mindössze 150 darab készül az autóból, amelynek ára több mint 680 millió forint lesz, így nem csoda, hogy a vásárlók a legapróbb részletekig személyre szabhatják majd a négykerekűt.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 26. kedd, 15:18

A Marson kalandozhatunk az új BMW X3-mal (videó)

Nyomtatás

A BMW egy virtuális világba kalauzol minket legújabb 360 fokos videójában. Az izgalmas rövidfilmben – amiben körbenézhetünk mindenfelé – két olyan dolgot is igyekeztek megvalósítani a bajorok, amire eddig nem volt lehetőségünk: eljutni a Marsra, és kipróbálni a vadonatúj X3 M40i-t. Előbbire valószínűleg még jó ideig nem kerül sor, de a BMW a kisfilm végén megígérte, hogy a következő próbakörre már a Földön kerül sor – hamarosan egyébként hazánkba is eljut az autó.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 26. kedd, 14:40

Meglepő győztes a legnagyobb gyorsulási versenyen – vagy mégsem? (videó)

Nyomtatás

Az autózás szerelmesei tudják, hogy nem minden a gyorsulás, de ettől függetlenül ez egy kiváló fokmérője egy négykerekű képességeinek. A Motor Trend magazin immár hetedik esztendeje rendezi meg a Best Driver’s Car nevű versenyét (magyar fordításban nagyjából a legélvezetesebb autók), amelynek keretein belül egy nagyszabású gyorsulási versenyt is tartanak. Az idei évben pedig igen érdekes eredmény született.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 22. péntek, 11:38

A nyugalom ára – ezért érdemes cascót kötni

Nyomtatás

A baleseteket a legjobb megelőzni, de sajnos ez nem mindig lehetséges. Az ilyen helyzetekre is fontos felkészülni: amellett, hogy minden esetben meg kell próbálnunk nyugodtnak maradni, fontos azt is tudni, hogy egy esetleges baleset esetén mi a teendő. Az első ijedtséget pedig általában az anyagiak miatti aggódás követi, ezt azonban egy jó casco biztosítással könnyen ki lehet küszöbölni.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 12. kedd, 15:13

Együttműködésre lépett a MINI és a Katona József Színház

Nyomtatás

Szeptember 7-én újabb mérföldkőhöz érkezett Magyarországon a MINI története: a brit prémium márka hazai forgalmazója, a BMW Group Magyarország együttműködési megállapodást kötött a Katona József Színházzal, felhelyezve a MINI-t a hazai kulturális élet térképére – a jeles eseményen pedig mi is részt vettünk.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 11. hétfő, 11:55

8. oldal / 58