Magazin

Nagy Magyarok az autótörténelemben, V. rész: Csonka János

Nyomtatás

Még a nyár derekán harangoztuk be 'Nagy Magyarok az autótörténelemben' című cikksorozatunkat, amit nem ok nélkül kezdeményezünk pont a 2016-os évben: amint arról júliusi írásunkban is megemlékeztünk, idén ünnepeljük az autózás 130. évfordulóját, ami éppen elegendő okot ad arra, hogy kicsit mi is visszatekintsünk a történelemben, mégpedig híres magyar feltalálók, mérnökök bemutatásával. A sort ezúttal Csonka Jánossal folytatjuk az ötödik epizódban, akinek óriási szerepe volt hazánkban az automobilizmus fejlődésében.

Módosítás dátuma: 2016. október 19. szerda, 00:09

Kikacsintás - két új hangrendszert mutatott be a Bentley

Nyomtatás

Az autógyártók – kiváltképp a kőkemény luxusautókat kínáló márkák – sokszor kacsingatnak ki más piacok felé is. A legtöbbjük például minden évben jelentkezik egy ruhakollekcióval, de láttunk már bútorokat és hangszereket is. A Bentley ezúttal karácsony közeledtével két hangrendszert mutatott be, melyekbe a gyáriak minden szakértelmüket beleadták.

Módosítás dátuma: 2016. október 19. szerda, 11:11

Adott kérdésre tökéletes válasz - BMW 225xe tartósteszt VI. rész

Nyomtatás

A hibridek mára bőven túlnőtték azokat a képességeket, amelyekre az előző évtizedben csodájára járt a fél világ: egyre nagyobb tisztán elektromos hatótávolsággal és csábítóbb szolgáltatásokkal, adott esetben konnektoros töltési lehetőséggel válik vonzóbb és vonzóbb alternatívává a benzin-elektromos hajtáslánc. Ilyen a BMW 225xe Active Tourer is, amely hosszabb időn át vendégeskedett szerkesztőségi vándorgarázsunkban, megmutatván azt, hogy mire képes a kollégák eltérő használati szokásait figyelembe véve.

Módosítás dátuma: 2016. október 18. kedd, 18:31

Valóra vált álom - 18 ezer kilométernyi robogózás egyetlen körért

Nyomtatás

Önök mennyit vállalnának be azért, hogy teljesüljenek az álmaik? Egy dél-koreai fiatalember bizony szinte mindent: nem kevesebb mint 18 ezer kilométert tett meg egy robogón, hogy körbemehessen a Nürburgring Nordschleife legendássá vált aszfaltcsíkján. Mondanunk sem kell, a fáradozásainak meglett a gyümölcse, hiszen a pálya rendszeres látogatói rögtön a szárnyaik alá vették Jae Yeong Lee-t.

Módosítás dátuma: 2016. október 13. csütörtök, 15:13

Technokrata – minden információ az új 5-ös BMW-ről

Nyomtatás

Lehullt a lepel, bemutatkozott a BMW 5-ös sorozatának legújabb, immár hetedik generációja. A modell premierjét a gyártó nem aprózta el: a különösen népszerű változatok mellett ultratakarékos dízel kiadást, konnektoros hibridet és izmos V8-ast is találunk a palettán. Minden részletre kiterjedő írásunkban ezekről, valamint a típus összes újdonságáról beszámolunk.

Módosítás dátuma: 2016. október 13. csütörtök, 08:51

Milliókat ér a zöld rendszám – egy Volvo XC90 T8-cal jártunk utána (frissítve)

Nyomtatás

Most, hogy másfél milliós állami támogatást kapnak, teljes joggal kerültek középpontba a tisztán elektromos hajtású autók. De a konnektoros hibridekről sem szabad megfeledkeznünk, amelyek szintén kiérdemlik a zöld rendszámot. Sokan csak az ingyenes parkolást látják benne, de valójában milliós spórolást jelent. Megnéztük, hogy a Volvo esetében ez mit jelent.

Módosítás dátuma: 2016. október 26. szerda, 13:33

Térgörbítés, időhajlítás – menetpróbán a Porsche modelljei

Nyomtatás

Az autós újságírókat sokan irigylik, és kár is tagadni, szerencsés helyzetben vagyunk. Ugyanakkor – legalábbis hazánkban – a mi szakmánkban is viszonylag ritka, hogy méregdrága, villámgyors sportautók kulcsait kaparinthatjuk meg. Nemrég a magyar importőrnek köszönhetően mégis megadatott a lehetőség, hogy a Porsche legpotensebb modelljeiből álló flottát ismerhessünk meg közelebbről, és természetesen nem haboztunk élni ezzel a lehetőséggel.

Módosítás dátuma: 2016. november 06. vasárnap, 17:00

Családot, céget felvillanyoz - BMW 225xe Active Tourer tartós teszt, V. rész

Nyomtatás

Vajon mi lesz abból, ha a BMW megpróbál minden igényt kielégíteni? Egy szédületes menetteljesítményekre képes M modell? Egy óriási SUV, netalántán egy luxuslimuzin? Nem, mert ezek mind rétegmodellek. A legtöbb felhasználó elvárásainak leginkább egy takarékos, kompakt mindenes dukál. De vajon ezeket az elvárásokat össze lehet egyeztetni egy prémium márka filozófiájával?

Q, mint Infiniti – így született a japán prémium márka

Nyomtatás

Noha a manapság minden gyártónak nehéz dolga van a kiéleződött versenyben, az újabb, születő márkák szembesülnek a legnagyobb kihívásokkal, hiszen a vásárlók szemében ismeretlennek hatnak, miközben műszakilag is rövid idő alatt kell felérniük a csúcsra. Az elmúlt évtizedben többször fordult elő, hogy nagy gyártók elérhető árú vagy épp prémium almárkát indítottak útnak – a Lexus sikereire felfigyelve így cselekedett ’89-ben a Nissan, és létrehozta az Infinitit.

Módosítás dátuma: 2016. október 04. kedd, 18:24

Száguldás másfél éves kortól - játékautót készített a Mercedes

Nyomtatás

A Mercedes-Benz igazi meglepetéssel készült a Párizsi Autószalonra, hiszen a csillagosok elhoztak egy együléses sportautót, melyet kizárólag a „világ legbátrabb sofőrjei” számára készítettek el. A gyáriakba pedig jól láthatóan bőven szorult humorérzék, hiszen ezúttal nem egy aszfaltszaggató újdonsággal készültek, hanem egy kisgyermekeknek szánt négykerekűvel, mellyel stílusosan szánthatják fel a nappali padlóját.

Módosítás dátuma: 2016. október 04. kedd, 13:52

A villámos kabriózás csúcsa – itt az Opel Cascada Supreme

Nyomtatás

A Párizsi Autószalonon az Opel bepakol egy lapáttal a kabriózás mozdonyának kályhájába is. A Cascada Supreme különleges kiegészítők csomagjával igyekszik felülértékelni önmagát, és fokozni a nyitott modell egyedi hangulatát.

Módosítás dátuma: 2016. november 06. vasárnap, 16:58

9. oldal / 104