2017. Szeptember 22., Péntek

Frissitve:04:03:48

Magazin

Utókarácsony - Porsche bemutatóterem a Playmobiltól

Nyomtatás

Talán nem egy hétköznapi kisgyermek álma, de az autózás szerelmesei közül bizonyára sokan játszadoztak el a gondolattal már fiatal korukban is, hogy egyszer egy igazi sportautó tulajdonosai lesznek. Korábban leginkább fejben képzeltük el azt az örömteli szituációt, amikor a szalonba belépve kiválaszthatjuk új autónkat, ám a Playmobil és a Porsche jóvoltából a fiatalok ezentúl teljesen élethű körülmények között játszhatják el, hogy milyen lenne, ha…

Módosítás dátuma: 2017. január 12. csütörtök, 16:23

Fél év után került meg a parkolóban elveszett BMW

Nyomtatás

Bizonyára olvasóink közül is sokan kerültek már kellemetlen helyzetbe egy-egy hatalmas parkolóban, ám az ilyen esetekben legtöbbször csak pár perc szükséges ahhoz, hogy megtaláljuk korábban otthagyott autónkat. Egy skót férfinak azonban sikerült fél évre elveszítenie egy négykerekűt, ami ráadásul nem is a sajátja volt.

Módosítás dátuma: 2017. január 11. szerda, 13:00

Használati utasítását vérrel írják

Nyomtatás

Kevés olyan szimpla, kétállapotú kapcsoló van az autóban, amit annyi tévhit övez, mint az első ködfényszóró és a hátsó ködlámpa, vagy ködzárófény, amit józan ész helyett KRESZ idézetek, meg KÖHÉM rendelet szövegeivel, ’úgyse’ mondatokkal magyaráznak.

Szerencsénkre nem tudnak fékezni

Nyomtatás

Tele van világunk paradoxonokkal. A közlekedésben a legnagyobb ilyen, hogy a sofőrök túlnyomó többsége nem tud hatékonyan fékezni, és ez bármennyire hihetetlenül is hangzik, de alkalmanként szerencse.

Módosítás dátuma: 2017. január 05. csütörtök, 10:53

A Hyundai már Google asszisztenssel kommunikál

Nyomtatás

Las Vegasban már megszokott esemény minden év elején a világ elektronikai vívmányai bemutató CES, amelyen rendszerint már autógyártók is képviseltetik magukat, lévén temérdek elektronikai, multimédiás megoldás leledzik a mai modellekben. A Google már korábban is igyekezett beszivárogni erre a területre, amit ezúttal a Hyundai partneri viszonyával folytatódhat.

Módosítás dátuma: 2017. január 05. csütörtök, 14:35

Könnyes szemmel – ezektől az autóktól búcsúztunk 2016-ban

Nyomtatás

Mielőtt teljes mértékben belevágnánk a 2017-es esztendőbe az Autó Pult Év Autója választással, még egy kicsit visszatekintünk azokra az autókra, amelyektől búcsút vettünk tavaly. 2016 ugyanis bővelkedett ezekben, igaz, vadonatúj modellek premierjeit is szép számmal köszönthettük.

Módosítás dátuma: 2017. január 03. kedd, 17:46

Az autóvásárlás csapdái – így spóroljunk milliókat

Nyomtatás

A mindennapi életben rengeteg veszély fenyeget minket, de ezek jó részéről tudomást sem veszünk. Ez egyáltalán nem baj, hiszen másoktól kezdve egészen a saját elménkig minden becsaphat minket. Ezúttal az újautóvásárlás témakörében hívjuk fel a figyelmet néhány csapdára, amely súlyos forintokat csalhat ki a zsebünkből úgy, hogy nem is biztos, hogy kapunk valamit a másik oldalon.

Módosítás dátuma: 2016. december 28. szerda, 13:26

A Google rejtelmei - ezeket a márkákat keresték a legtöbben idén

Nyomtatás

Az év végének villámgyors közeledtével rengeteg statisztikát lehetne előszedni az autózás világából, ezúttal azonban egy kicsit rendhagyóbb mutatót vizsgálunk meg. A világ legnagyobb keresőrendszerét, a Google-t vettük elő, hogy megnézzük, melyik az a 10 autómárka, amelyre a legtöbben kerestek rá az elmúlt egy évben – ezek között pedig volt néhány magától értetődő, de akadtak meglepő helyezettek is.

Módosítás dátuma: 2016. december 28. szerda, 14:27

Zöldhullám a köbön - 240 lámpa megállás nélkül

Nyomtatás

A nagyobb városokban sokszor érezheti úgy az ember, hogy a jelzőlámpák direkt akarnak kibabrálni vele. A cél természetesen mindig az egymás után következő lámpák összehangolása, de őszintén szólva ez nem mindig sikerül még Budapesten sem. Nem úgy New Yorkban, ahol egy Noah Forman nevű úriembernek sikerült kifognia egy 240 lámpából álló zöldhullámot – persze ehhez kellett az is, hogy éjszaka induljon útnak.

Módosítás dátuma: 2016. december 27. kedd, 13:30

Ínyencfalat - elárvereznek egy egyedi Porsche 911 R-t

Nyomtatás

A Porsche 911 R-ről azt hiszem, kétségek nélkül mondhatjuk, hogy minden autórajongó álma. A GT3 verzió technikai arzenálját felvonultató, ám hatfokozatú manuális váltóval és valamivel visszafogottabb, de így is igencsak vad megjelenéssel megáldott autóból mindössze 991 darab készült, de még ezek között is találhatunk egyedülálló példányokat. Egy ilyet fog elárverezni hamarosan az RM Sotheby’s aukciós ház Párizsban.

Módosítás dátuma: 2016. december 23. péntek, 16:00

13 milliótól érhető el a piac egyik legszebb autója - itt az Infiniti Q60

Nyomtatás

Az Infiniti formatervezői nem éppen visszafogottságukról híresek, és kétségtelen, hogy nagy élmény lehet dolgozni a csapatban, hiszen nagyon úgy tűnik, hogy az Infiniti vezetősége sok másik márkával ellentétben nem fogja vissza a dizájner brigádot: különlegesebbnél különlegesebb modellek debütálnak a Nissan luxusmárkájánál, egytől-egyig merész, de egyben telitalálatnak tűnő formákkal. A legújabb bizonyíték erre a vadonatúj Q60 nevű középkategóriás kupé, ami a jól bevált és sikeres Q50 alapjaira épült.

Módosítás dátuma: 2016. december 20. kedd, 12:35

9. oldal / 50