Magazin

Láttak már 93 milliárd forintnyi Ferrarit egy helyen? (videó)

Nyomtatás

Az autózás szerelmeseinek bakancslistáin általában számtalan négykerekűekkel kapcsolatos pont kap helyet, és azt hiszem, senki nem száll velem vitába, ha azt mondom, hogy egy Ferrari vezetése biztosan szerepel közöttük – függetlenül attól, hogy a márka rajongója-e az adott személy. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor már egy-egy ritkaság látványa is felér egy pipával azon a bizonyos listán – hát még ha körülbelül 70 darab válogatott veteránról van szó.

Módosítás dátuma: 2017. május 15. hétfő, 10:08

Tiszta Amerika – új autópiaci trendek és az árnyoldaluk

Nyomtatás

Tíz esztendővel ezelőtt még minden ujjukkal Amerikára mutogatva röhögtek sokan teli szájjal az ottani ízlésvilágon. Terepjáró kinézetű utcai modellek? Minek? Automataváltó mindenhol? Bénák. Puha futóművek? Tespedt lustaságok. Azóta sokat változott a világ: az automataváltós SUV/crossover modell lett az európai álom és a sikerlisták éllovasa. És mi a helyzet a kényelmes futóművekkel?

Módosítás dátuma: 2017. május 11. csütörtök, 16:12

Négykerekű csodák – idén is a BMW-vel mentünk a Concours d'Elegance-ra

Nyomtatás

Ahogyan arról a múlt héten már beszámoltunk, hétvégén immár negyedik alkalommal rendezték meg Balatonfüreden a Concours d'Elegance veterán autó szépségversenyt, és ahogyan ígértük, nem marad el a beszámoló sem, hiszen a BMW jóvoltából mi is ott lehettünk a magyar tenger partján, hogy elképesztő autócsodákkal találkozhassunk.

Módosítás dátuma: 2017. május 09. kedd, 12:52

Egy új korszak – beültünk az új Lexus LS-be

Nyomtatás

Megérkezett a Lexus zászlóshajójának legújabb generációja, vele pedig új korszak kezdődik nem csak a Lexus, de a teljes LS modelltörténelmében. A magától értetődő kényelem, luxus és technológia mellett ugyanis új területre fókuszált a márka. Ez pedig nem más, mint a dinamizmus. Beültünk a minden ízében vadonatúj zászlósmodellbe, és az árakon is meglepődtünk.

Módosítás dátuma: 2017. május 04. csütörtök, 10:49

Kiegyensúlyozva - látványos reklámmal vezetik be a Lexus LC-t

Nyomtatás

A sportos négykerekűek esetében a gyáriak mindig büszkén közlik a kiváló súlyeloszlási adatokat, melyek valóban fontosak a valóságban is – főleg egy dinamikus kupé esetében. A Lexus is minden adandó alkalommal hangsúlyozza nemrég piacra került újdonságával, az LC 500-zal kapcsolatban, hogy a két tengely között 50:50 arányban oszlik meg a súly, legutóbbi reklámjukban pedig szemléltették is mindezt, méghozzá egy igen látványos megoldást választva.

Módosítás dátuma: 2017. május 03. szerda, 15:49

Sir Patrick Stewart klasszikus versenyen indul Silverstone-ban

Nyomtatás

Sir Patrick Stewart nevét bizonyára sokan ismerik: a hollywoodi színész talán két legismertebb alakítása Picard Kapitány a Star Trekből és az X-Men filmek Xavier Professzora. Azt azonban már kevesebben tudják, hogy a 76 éves úriember az autózás világában is otthon van. Idén júliusban rajthoz is áll a Silverstone Classic megmérettetésen, méghozzá egy Austin A35 volánja mögött.

Módosítás dátuma: 2017. május 03. szerda, 10:01

Kombi Aston Martin az álma? – itt a nagy lehetőség

Nyomtatás

Az exkluzív autókkal foglalkozó gyártók életében nem ritkák a különböző limitált szériás példányok. Az Aston Martin is szinte kéthavonta mutat be egy-egy különleges darabot, ám ezek legtöbbször csak különleges fényezésükkel, színösszeállításukkal és néhány apró kiegészítőjükkel tűnnek ki az átlagos változatok közül. Persze vannak kivételek is, mint például a V8 Sportsman Estate, mely felépítését tekintve is eltért testvéreitől, ráadásul nem is akárhogyan, ugyanis egy kombiról beszélünk.

Módosítás dátuma: 2017. április 28. péntek, 17:39

Meglepetés! Autók, amelyek gyorsabbak, mint gondolnánk

Nyomtatás

Tegnap komoly rekordot jelentett be a Honda: az új Civic Type R visszahódította a leggyorsabb elsőkerékhajtású autónak járó képzeletbeli trófeát a Nürburgring-Nordschleifén. A körülményekről vitatkozhatunk, de kétségtelen, hogy 7 perc 43 másodperces idejével a 10-12 milliós sportkompakt a nyomába eredhet egy Lamborghini Murciélagónak, felülmúlhat egy Ferrari 599 GTB Fioranót és körbeautózhat egy Honda NSX-R-t. Ám ezzel nincs egyedül: összeszedtünk néhány modellt, amelyek többre képesek, mint azt elsőre gondolnánk.

Módosítás dátuma: 2017. április 26. szerda, 06:02

Lassan 100: ma 90 éves a Volvo

Nyomtatás

Több autógyártó ünepelhette már fennállásának centenáriumát, s hamarosan - remélhetőleg - a Volvo is az ő sorsukra jut. Azonban idén is ünnepel a svéd márka, hiszen történelmük immáron 90 szépséges évre nyúlik vissza. Ez idő alatt számos legendás modell született, miközben fontos innovációk is köthetőek a márkához: koccintsunk hát most húsvétkor a Volvo évfordulójára is.

Módosítás dátuma: 2017. április 14. péntek, 10:54

Rossz példa: a kamaszok fele szerint belefér az ittas vezetés

Nyomtatás

A Mercedes-Benz Hungária Kft., az ORFK - Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Közlekedéstudományi Intézet Magyarországon végzett reprezentatív kutatása számos aggasztó beállítottsági mintát tárt fel a Z generáció közlekedésbiztonsági ismereteivel kapcsolatban. A több mint 5000 magyar kamasz körében végzett felmérés a tudatmódosító szerek vezetés közbeni használatát, a fiatalok biztonsági öv használatával kapcsolatos szokásait, valamint KRESZ ismereteiket vizsgálta. A kutatás eredményeit Győrfi Pál, a Mercedes-Benz közlekedésbiztonsági nagykövete ismertette a sajtó számára. Az eredmény: a helyzet nem reménytelen, de sokkal jobb is lehetne.

Jogosítvány nélkül is használható a Volvo legújabb kupéja

Nyomtatás

A Volvo hatalmas megújuláson megy keresztül: az XC90-nel kezdődő, majd az S90/V90 párossal és a vadonatúj XC60-nal folytatódó folyamatot hamarosan a kompakt, 40-es szériájuk és az S60 legújabb generációja teszi majd teljessé. Éppen ezért némileg meglepő, hogy a svédek a semmiből rukkoltak elő egy vadonatúj, aprócska kupéval, mely a jövő sofőrjeinek készült, és akár jogosítvány nélkül is lehet használni.

Módosítás dátuma: 2017. április 07. péntek, 13:29

9. oldal / 54