Magazin

Az utolsó - színpadra állt a Lamborghini Veneno

Nyomtatás

Olyan hangosan lüktet a zene, hogy a saját gondolatainkat sem halljuk, de egy V12-es motor üvöltése még ebből a káoszból is képes kicsengeni. Sötétben, vakuk villanása közepette repül a színpadra a Lamborghini újdonsága, melynek tegnap délelőttig gyakorlatilag a létezéséről sem tudtunk. A cég 50 éves jubileumára készült autó volánja mögül Stephan Winkelmann, az olasz gyár Berlinben született vezérigazgatója pattan ki.

Módosítás dátuma: 2013. március 05. kedd, 12:24

Patinás csúcstechnika - Rolls-Royce Wraith bemutató

Nyomtatás

A Rolls-Royce háza táján nem csak legenda, hogy a mérnökök élete csupa játék és mese. Fejlesztőként dolgozó barátunktól tudjuk ugyanis, hogy amíg egy BMW egy-egy alkatrészének fejlesztésére 1 euró jut, akkor az a brit márkánál legalább 10, magyarán a takaró gyakorlatilag addig ér, ameddig a konstruktőrök nyújtózkodnak, s a határtalan költségvetés bizony magán a végeredményen is meglátszik. Ezek után képzeljük el, hogy az új Wraith még a cégen belül is mindenből a legjobbat és csakis a legjobbat kapta!

Módosítás dátuma: 2013. március 05. kedd, 20:50

Belestünk a Genfi Autószalon színfalai mögé - ízelítő képekben

Nyomtatás

Miközben ezeket a sorokat körmöljük, már javában úton vagyunk a Genfi Autószalon kiállítótermébe, ahová tegnap délutáni kiérkezésünkkor még lehetőségünk nyílt belopózni.

Módosítás dátuma: 2013. március 05. kedd, 09:34

Sztárparádé – terítéken a 83. Genfi Autószalon legfontosabb újdonságai

Nyomtatás

Az Autó Pult rendszeres olvasói bizonyára még álmukból felriasztva is tudják, hogy március 5-én, azaz holnap nyitja meg kapuit a sajtó előtt a világ egyik legnevesebb és egyben legnemesebb autós rendezvénye, az évente megrendezésre kerülő nemzetközi Genfi Autószalon (a nagyközönség március 7-17 között látogathatja a kiállítást).

Módosítás dátuma: 2013. március 04. hétfő, 14:48

A Genfi Autószalon 10 százalékát „tiszta” autók adják

Nyomtatás

Az autók hatékonyságának fokozása, ezáltal pedig károsanyag-kibocsátásuk csökkentése soha nem látott mértékben virágzik. Ezt bizonyítja a szerkesztőségünkhöz befutott legutóbbi adat is: a márciusban kezdődő Genfi Autószalonon kiállított modellek 10 százaléka „tiszta” autó lesz.

Módosítás dátuma: 2013. február 08. péntek, 11:36

Amerika új kedvence - bemutatkozik a Ford Atlas tanulmány

Nyomtatás

Noha Európában a pickup felépítményű járművek csak mérsékelt népszerűségnek örvendenek, az Egyesült Államokban a Ford F-150 továbbra is a legnagyobb mennyiségben értékesített típusnak számít.

Módosítás dátuma: 2013. január 16. szerda, 15:34

A Lexus beerősít: az új IS300h bemutatkozik (videóval)

Nyomtatás

Noha az új Lexus IS az európai kereskedések kínálatát csak júniustól gazdagítja, a kapuit kitáró Detroiti Autószalonon már lehullott a lepel az újdonság sorozatgyártásra megérett példányairól. A középkategóriás japán limuzin ezzel harmadik generációjához érkezik, miközben megjelenésében a megszokottól nagyobb mértékben rugaszkodik el felmenőitől.

Módosítás dátuma: 2013. január 16. szerda, 15:38

Szériagyártáshoz közeledik az új Honda NSX

Nyomtatás

A Detroiti Autószalonon még egy fokkal közelebb került a szériagyártáshoz a Honda sportautójának utódja. Az Acura név alatt futó koncepció már valóban azt látszik igazolni, hogy folytatódhat a történet - de örülhetünk, ha a meséből 2015-ig valóság válik.

Módosítás dátuma: 2013. január 16. szerda, 15:38

Elektromos Cadillac kupé Opel Ampera alapokon – jövőre érkezik az ELR

Nyomtatás

A Detroiti Autószalonon nem akármilyen érdekességgel lepte meg a Cadillac rajongóit: a mérnökök a nemrégiben általunk is tesztelt Chevrolet Volt / Opel Ampera párost alapul véve boszorkánykonyhájukban egy ígéretes elektromos kupét kotyvasztottak, amely egyelőre csupán előzetes formában szellőztette meg magát, ám az illetékesek szerint már nagyon közel áll a szériaállapothoz, és ha minden jól megy, gyártása akár az idei év végén elkezdődhet.

Módosítás dátuma: 2013. január 16. szerda, 15:38

Új utakat nyit a HCD-14 Genesis a Hyundai számára

Nyomtatás

A Hyundai mára már a legnagyobbak közé nőtt fel, legyen szó eladásokról, mindőségről vagy a modellpaletta erejéről, ráadásul a modern köntösbe öltöztetett kínálat formatervét sem érheti panasz. Viszont aki haladni akar, annak ki kell használnia a változás szelét és ezt a Hyundai sem teszi másképp, a jövőben megjelő modellek formai irányát és a fontosabb mérföldköveket a Genesis HDC-14 szedánnal jelölik ki.

Módosítás dátuma: 2013. január 16. szerda, 15:38

Így álmodik a Corolla – a jövő formái

Nyomtatás

Toyota Corolla Furia Concept néven mutatta meg a Detroiti Autószalonon a japán márka a nemrégiben megújult formanyelvében rejlő további lehetőségeket. Milyen lenne a Corolla, ha a formatervezők fellázadnának és elfoglalnák a teljes főhadiszállást? Íme.

Módosítás dátuma: 2013. január 16. szerda, 15:39

96. oldal / 113