Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Volkswagen egy igen érdekes kezdeményezéssel rukkolt elő nemrég, ugyanis a német márka megrendelt néhány telefontokot, amelyek törött autók karosszérialemezeiből készülnek. Elsőre talán kissé morbidnak hangzik mindez, de a németek projektjének bizony komoly üzenete van, ami természetesen azoknak szól, akik vezetés közben is használni szokták a mobiltelefonjaikat.

A különleges kezdeményezés egyébként Svédországból indult, ahol – kissé talán meglepő módon – csak idén február óta tilos a mobiltelefonok használata vezetés közben. Az új jogszabály azonban egyelőre nem csökkentette az ebből fakadó balesetek számát, amiből a törvény hatálybalépése óta 153 darab történt. A Volkswagen éppen ennyi tokot készíttet el, méghozzá azokból a négykerekűekből, amik részt vettek ezekben az eseményekben.

Egy darab tok ára egyébként körülbelül 18 ezer forint, és az almás gyártó 8-as típusú készülékére lett tervezve. A Volkswagen egyébként minden bevételt – ami gyors számítások alapján több mint 2,75 millió forint – az ilyen balesetekben megsérült betegnek, vagy azok hozzátartozóinak ajánlja fel. A németek egyébként azt is kiszámolták, hogy 23-szor nagyobb esély van egy baleset bekövetkeztének, ha közben a telefonunkkal vagyunk elfoglalva. Mindenesetre néhány talán egy kissé morbidnak találnák egy olyan tokkal fedni a telefonjukat, ami ilyen okból készült el, ugyanakkor kiváló ajándék és egyben emlékeztető lehet olyan ismerőseinknek vagy barátainknak, akik fittyet hányva a szabályokra nem csak saját, hanem mások életét is veszélyeztetik.

Kommentek