Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Az egyszerű autórajongót nem nehéz levenni a lábáról, hiszen szinte bármi elegendő lehet, aminek köze van szeretett négykerekűihez. Erre tökéletes példa a Maserati és a Playsam legutóbbi közös projektje: a prémium fajátékokkal foglalkozó gyártó ugyanis a legendás olasz márka autóit formálta meg a nemes anyagból, és a végeredmény még felnőtt szemmel is lenyűgöző – sőt, inkább úgy mondanánk, hogy felnőtt szemmel lenyűgöző csak igazán.

Van még a tarsolyukban - galériaA Playsam egy tízdarabos sorozatot tervez, amiből eddig négy modell készült el. A veterán típusok sorát gyarapítja a 4CLT és az A6G versenyautó, míg a modernebb modellek közül az Alfieri koncepció és a Levante SUV készült el eddig. Ezeken kívül egyelőre csak terveket láthatunk, de egy kis fantáziával nem nehéz elképzelni, hogy milyen lehetőségek rejlenek még ebben a projektben.

A Playsam egyébként egy svéd cég, akik korábban már több márkával is dolgoztak együtt – nem meglepő módon a Volvóval és a Saabbal is. A Levante és az Alfieri modellek egyébként nagyjából 18 centiméter nagyságúak és tömör diófából vannak. Nem nehéz kitalálni, hogy az árukat is megkérik: magyar forintra átszámolva körülbelül 95 ezer az áruk, ami rengeteg pénz, de a Maserati vásárlókörének valószínűleg nem okoz gondot – ráadásul nem csak játékként, de dísztárgyként sem utolsók ezek a művek.

A kisautók mellett egyéb fából készült, Maserati kötődésű termékekkel is készül a Playsam, például kifejezetten dísztárgyként funkcionáló tárgyakkal, de egy lábbal hajtós kisautót is láthatunk tervek között. A formatervezők egyébként hatalmas dicséretet érdemelnek, hiszen a játékok rögtön felismerhetők, és amellett, hogy megvan bennük a gyermeki báj, a Maserati eleganciáját is tükrözik – érdemes végig lapozni galériánkat.

Kommentek