Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Egy szívó V8-as erőforrás dallamainál sok szebbet nem tudunk elképzelni a vezetés szerelmesei számára. A hörgő, dörgő, durrogó, prüszkölő kipufogók hangja a legszigorúbb benzinvérűek szívét is megolvasztja, főleg ha egy igazán látványos forma és teljesítmény is társul hozzá. A Lexus LC 500 képében pedig azt hiszem kockázatvállalás nélkül mondhatom, hogy mindezt megkapjuk, a japánok pedig egy közel kétperces videóban igyekeznek meggyőzni minket erről.

A Lexus marketinges csapata nem cifrázta túl a történetet: fogtak egy sárga LC 500-at, beleültették a háromszoros brit ralibajnokot, Mark Higgins, majd szabadjára engedték egy üres parkolóházban. Mondanunk sem kell, az eredmény minden szempontból lenyűgöző lett: már maga a látvány miatt is megéri végignézni, de ha tehetik csavarják maximumra a hangerőt is.

Az ötliteres, 477 lóerős szívó V8-assal szerelt LC 500-ban 527 Nm-es csúcsnyomaték áll rendelkezésre egy tízsebességes automatán keresztül, amely kizárólag a hátsó kerekekhez továbbítja mindezt az erőt. Ez 4,4 másodperces 0-100-as sprintre teszi képessé a látványos sportkupét, a végsebesség pedig 270 km/h. A legjobb az egészben azonban az, hogy a japánok egy fillérrel sem kérnek érte többet, mint az egyébként szintén érdekes, V6-ossal szerelt, 359 lóerős összteljesítményű hibridért, de számunkra azért nem lenne kérdés, hogy melyik változatot visszük haza – ilyen teljesítményszinten az üzemanyagköltségek valószínűleg nem akadályoznak meg senkit.

Kommentek