Ínyencfalat - elárvereznek egy egyedi Porsche 911 R-t

Nyomtatás

A Porsche 911 R-ről azt hiszem, kétségek nélkül mondhatjuk, hogy minden autórajongó álma. A GT3 verzió technikai arzenálját felvonultató, ám hatfokozatú manuális váltóval és valamivel visszafogottabb, de így is igencsak vad megjelenéssel megáldott autóból mindössze 991 darab készült, de még ezek között is találhatunk egyedülálló példányokat. Egy ilyet fog elárverezni hamarosan az RM Sotheby’s aukciós ház Párizsban.

 

A szóban forgó darabnak több különlegessége is van. Elsősorban egyike azon kevés példánynak, amelyek a Paint to Sample program részei voltak, amelynek köszönhetően egy egyedülálló, úgynevezett palaszürke színre lett fényezve, míg a R változatot fémjelző csíkok ezüstszínűek, az oldalsó Porsche felirat és a féknyergek pedig sárgák lettek. Ez azonban még nem minden, ugyanis tulajdonosa a mára legendává vált színésznek és autóversenyzőnek, Steve McQueen-nek kívánt emléket állítani vele.

Mindezt a küszöbökön megvilágított idézettel valósította meg: „A versenyzés az élet. Minden, ami előtte és utána történik csak várakozás.” Ezzel pedig valóban egyedülálló a most eladósorba került 911 R – noha már a különleges fényezés is azzá teszi. A lemezek alatt persze ugyanaz a technika dolgozik, mint a többi 990 példányban, így 500 lóerő és 480 Nm leadására képes a 4-literes szívó hathengeres boxermotor, ami a hatfokozatú manuális váltón keresztül kizárólag a hátsó kerekekhez juttatja el az erejét. Az autó így 3,8 másodperc alatt katapultál 100 km/h-ra.

A 911 R újonnan körülbelül 63 millió forintba került, de már most, néhány hónappal a bemutató előtt ennek nagyjából 2,5 szereséért juthatunk csak hozzá a „használtpiacon”, de egyes nagyravágyó tulajdonosok már 3,5-szeres áron is hirdetnek – és ezek még csak az „átlagos” változatok.

A különlegesség, így minden idők egyik legjobban fialó befektetésének bizonyulhat, hiszen alig néhány hónap alatt megtöbbszörözheti tulajdonosa pénzét, és később valószínűleg még többet ér majd – az autózás szerelmeseiként nekünk persze eszünkbe sem jutna eladni. Nem lepődnénk meg tehát, ha még a fent említett árnál is jóval magasabb összegért kelne el az eladásra kínált különleges példány, főleg, ha azt is figyelembe vesszük, hogy a végső ár egynegyedét jótékony célokra fogják fordítani.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark